status Δημοσ. 15 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2013 Τα ορθογραφικά λάθη είναι ένα hint, αλλά υπάρχουν αρκετές μορφές δυσλεξίας. Αυτοί που έχουν πρόβλημα με την γραμματική, που δυσκολεύονται να μεταφέρουν στο χαρτί τις σκέψεις τους, που έχουν τρομερό πρόβλημα με τους αριθμούς, άλλοι που μπερδεύουν τα γράμματα. Συνήθως η δυσλεξία συνοδεύεται από κάτι άλλο, όπως ADHD ( Διαταραχή Ελλειματικής προσοχής ), υπερκινητικότητα κτλ. Δεν υπάρχει ελλειμματική προσοχή υπάρχουν βαρετοί τρόποι διδασκαλίας.
Iris_89 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2013 Μέλος Δημοσ. 15 Αυγούστου 2013 Δεν υπάρχει ελλειμματική προσοχή υπάρχουν βαρετοί τρόποι διδασκαλίας. Συμφωνώ απόλυτα, αλλά αν το ψάξεις λίγο καλύτερα, το ADHD θέλει θεραπεία :/
REDODIN7 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2013 πράγματι πρέπει να είχες πέσει σε ζώα... Μάλλον ήμουν αρκετά άτυχος γιατί δεν είναι μονο αυτό είχα και παθογόνο μυωπία και ο γιατρός που πήγα έλεγε ότι ήταν που καθόμουν κοντά στην τηλεόραση.... Επίσης ίσως το γεγονός ότι δεν ήμουν σκράπας δηλαδή ήμουν του 12-14 MO να μην τους έκανε να ασχοληθούν μαζί μου.
status Δημοσ. 15 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2013 Συμφωνώ απόλυτα, αλλά αν το ψάξεις λίγο καλύτερα, το ADHD θέλει θεραπεία :/ Θεραπεία εννοώντας επαναξιολόγιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας.
Iris_89 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2013 Μέλος Δημοσ. 15 Αυγούστου 2013 Θεραπεία εννοώντας επαναξιολόγιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας Ξέρεις οτι αυτό δεν γίνεται, έτσι?
Muchacho Δημοσ. 15 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2013 Υπαρχουν "απαγορευμενα" επαγγελματα για τους δυσλεκτικους?
Iris_89 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2013 Μέλος Δημοσ. 15 Αυγούστου 2013 Υπαρχουν "απαγορευμενα" επαγγελματα για τους δυσλεκτικους? Εξαρτάται. Τι δυσλεξία έχουν, σε τι βαθμό, αν έχουν κάποια υποστήριξη ( ιατρική/ψυχολογική ). Εγώ πχ δεν μπορώ να δουλέψω σε ταμείο, ούτε σε μαγαζί που να δίνεις τα ρέστα στον πελάτη εκείνη την στιγμή. :/
filipN Δημοσ. 16 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2013 Και αυτό σχετικό είναι, ξέρω δυσλεκτικό που δούλευε σε ταμείο fast food και ήταν ο μόνος που δεν έκανε ποτέ λάθη. Εκεί που έχουν όλοι πρόβλημα, είναι όταν γράφουν εξετάσεις, ή κάποιο κείμενο βιαστικά, ακόμα και στον υπολογιστή. Για γραπτές πανεπιστημιακές ή επιστημονικές εργασίες, χρειάζονται διπλάσιο ή τριπλάσιο χρόνο από τους άλλους. Χαρακτηριστική η περίπτωση καθηγήτριας περιφερειακού πανεπιστημίου, θεωρητικής κατεύθυνσης. Σε κάθε ομαδικό e-mail προς τους φοιτητές, έχει 2-8 γραμματικά ή συντακτικά λάθη… (Παρ όλα αυτά, όταν βαθμολογεί, είναι αυστηρότατη!)
Iris_89 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2013 Μέλος Δημοσ. 16 Αυγούστου 2013 Γι αυτό τονίζω πως η δυσλεξία έχει πολλές μορφές, δυστυχώς. Εγώ πχ δεν μπορώ τα νούμερα, αλλά από γράψιμο/γραμματική τα πάω πολύ καλά, άσχετα αν μερικές φορές μπερδεύω γράμματα
REDODIN7 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2013 Εκεί που έχουν όλοι πρόβλημα, είναι όταν γράφουν εξετάσεις, ή κάποιο κείμενο βιαστικά, ακόμα και στον υπολογιστή. Για γραπτές πανεπιστημιακές ή επιστημονικές εργασίες, χρειάζονται διπλάσιο ή τριπλάσιο χρόνο από τους άλλους. Εμενα μου λες μονο και μονο για να γράψω ένα κατανοητό μήνυμα εδώ κάνω 2-3 λεπτά, στην αρχή γράφω τσεκάρω για λάθη τα διορθώνω και τα δημοσιεύω μετά βλέπω ότι έχω και αλλα
status Δημοσ. 16 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2013 Εμενα μου λες μονο και μονο για να γράψω ένα κατανοητό μήνυμα εδώ κάνω 2-3 λεπτά, στην αρχή γράφω τσεκάρω για λάθη τα διορθώνω και τα δημοσιεύω μετά βλέπω ότι έχω και αλλα Ναι ρε, γιατί τα γραπτά σου ΔΕΝ παλεύονται.
REDODIN7 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2013 Ναι ρε, γιατί τα γραπτά σου ΔΕΝ παλεύονται. Το ξέρω ρε φίλε αλλά ζητάω κατανόηση
status Δημοσ. 16 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2013 Το ξέρω ρε φίλε αλλά ζητάω κατανόηση Όλα έχουν όρια..;ρ 1
Antwni Δημοσ. 16 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2013 Όλα έχουν όρια..;ρ χαχαχχα γαμάτος Ρε άσε τον γαύρο ήσυχο 1
REDODIN7 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2013 Όλα έχουν όρια..;ρ Καλα θα κοιταξω να τα γραφω σωστα μην ομως κανεις παραπονα αν σου απανταω μετα απο καμια εβδομαδα χαχαχχα γαμάτος Ρε άσε τον γαύρο ήσυχο Είδες εκτός από δυσλεκτικός είμαι και γαύρος όλα τα κουσούρια πάνω μου τα έχω 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα