Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

είχαμε το γνωστό χαράτσι με τη ΔΕΗ, την άλλη μαλακία το ενεργειακό... τώρα ενδέχεται να έχουμε και αυτό.

δε ξέρω που θα πάει αυτή η κατάσταση αλλά το μόνο που ξέρω είναι ότι τα τελευταία χρήματα που θα μου απομείνουν θα τα κάνω καλάσνικοφ και σφαίρες.

• Like 4
Δημοσ.

Γνωστή η τακτική του σοκ και δέους, να σου προαναγγέλλουν 667 μέτρα και όταν σου πασάρουν τα 5-6 που ήθελαν λες και ευχαριστώ στο τέλος  :mad:

• Like 4
Δημοσ.

Αυτοι που εχουν δανειο ειναι ασφαλισμενα..

Το θεωρω μεγαλη βλακεια.. Αφου κανει μελετη ο μηχανικος βαζεις του κοσμου το σιδερο μεσα κλπ γιατι να σε αναγκαζει να το ασφαλισεις.

Αν θες ασφαλισετο, οχι με το ζορι..

Δηλαδη ενα σπιτι 50+ ετων θα του πουν πρεπει να δινει τοσα; Και ποιος θα εγγυηθει την αποζημιωση παλι ιδιωτης;

Εδω στην Ελλαδα εκτος απο σεισμους δεν εχουμε αλλα ακραια καιρικα φαινομενα οπως τυφωνες κλπ.. Το θεωρω πολυ φαουλ μετρο..

Πιστευω αν γινει και αυτο, θα ειναι και θα ειναστε αξιοι της μοιρας μας..

Καλα να παθουμε..

Δημοσ.

αυτό ισχύει μόνο γι αυτούς που πληρώνουν δάνειο ακόμα ή και για αυτους που το έχουν ξεπληρώσει?

"Δανειστές" εννοεί την Τροϊκα.

Προσωπικά, αν και δε με έχει απασχολήσει αρκετά ώστε να το ψάξω περισσότερο, θα ήμουν της υποχρεωτικής ασφάλισης ακινήτων και εναντίων οποιουδήποτε κινδύνου το ρίσκο του οποίου φέρει ο ίδιος ο ασφαλιζόμενος.

Το θέμα έχει ξανασυζητηθεί σε άλλο thread.

Από την άλλη δε βρίσκω λογικό να υπάρχει η ευκολη λύση των "αποζημιώσεων" από το κράτος σε περίπτωση σεισμού.

Αγοράζεις σπίτι ?

Κάνει 1000 ευρώ ... τα δείνεις ...

αν θες να μη ρισκάρεις το σεισμό αγοράζεις ασφάλεια πχ με επιπλέον 5 ευρω στα 1000 ... αν όχι απλά γλιτώνεις τα 5 ευρώ ....

δε καταλαβαίνω γιατί το κράτος πρέπει να έρθει να βάλει αυτά τα "5" αν κάτσει σεισμός .... μαζί το έχουμε το σπίτι ?

Αυτοι που εχουν δανειο ειναι ασφαλισμενα..

Το θεωρω μεγαλη βλακεια.. Αφου κανει μελετη ο μηχανικος βαζεις του κοσμου το σιδερο μεσα κλπ γιατι να σε αναγκαζει να το ασφαλισεις.

Καλά αυτό δε πάει να πει ότι δε θα πάθει κάτι ... είναι θέμα ορίων/ανοχών/πιθανοτήτων.

Αλλά αν το πας έτσι ... αφού ο μηχανικάρας σου είναι ο γαμάουα και δε θα πάθεις τίποτα "μη μου ζητάς αποζημειώσεις μετά"  .... αυτό λέει στην ουσία.

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.

μαζί το έχουμε το σπίτι ?

έτσι όπως έχουν γίνει οι φόροι για τα ακίνητα, μαζί το έχουμε το σπίτι...

• Like 4
Δημοσ.

Οκ εγω το δεχομαι, να ειμαι εγω αυτος που θα πληρωσει τις ζημιες που θα παθει το σπιτι μου, αν χτυπα ξυλο γινει κατι το απροβλεπτο.

Γιατι ομως να με υποχρεωσει να το ασφαλισω δεν καταλαβαινω.

Εσκασα τοσα λεφτα για την αδεια/μελετη κλπ και θα ξαναπληρωσω για να ερθει παλι ο γαμαω ταο μηχανικος να μου πει κατα ποσο ασφαλες ειναι το σπιτι μου και τι θα πληρωσω.

Σαν να σου κενε πανε πουλατο/καφτω να μην ειναι δικο σου. Αν ειναι της τραπεζας δεν το αγγιζουμε.

Ή να μενεις στο νοικι.

Φως σε αυτο το τουνελ δεν θα δουμε.. Ενα σπιτι καταφερανε οι γονεις να αποκτησουν/ξεχρεωσουν και τους αναγκαζουν καθε μερα να βλαστιμανε την ωρα και την στιγμη..

Δημοσ.

Οκ εγω το δεχομαι, να ειμαι εγω αυτος που θα πληρωσει τις ζημιες που θα παθει το σπιτι μου, αν χτυπα ξυλο γινει κατι το απροβλεπτο.

Γιατι ομως να με υποχρεωσει να το ασφαλισω δεν καταλαβαινω.

Στα παραπάνω δε θα διαφωνήσουμε.

Κάτσε όμως, χτύπα ξύλο, να γίνει ένας σεισμός να δούμε πόσοι από αυτούς που βρίσκουν παράλογο το "σεισόσημο" θα έχουν την ίδια άποψηη.

• Like 1
Δημοσ.

........................"μη μου ζητάς αποζημειώσεις μετά"  .... αυτό λέει στην ουσία.

ίσως και να συμφωνώ λίγο μαζί σου (αν και έχοντας σπίτι δεν θέλω ακόμα μία επιβάρυνση, ειδικά αυτό τον καιρό).

από την άλλη όμως για ποιο ακριβώς λόγο πληρώνουμε φορολογία;

δεν είναι για όλες τις παροχές και την πρόνοια;

αν τώρα δεν με αποζημιώσει το κράτος για extreme καταστάσεις, δεν μου παρέχει δωρεάν παιδεία (το έχετε δει ότι κατά κει πάμε), δεν μου φτιάχνει δρόμους να κινηθώ (ιδιωτικές εταιρίες πρώτα εισπράτουν και μετά κατασκευάζουν), δεν έχω συγκοινωνίες ανθρώπινες και προσιτές (την τιμή του εισιτηρίου σε σύγκριση με τον βασικό μισθό-για να μην πω για τον άνεργο-δεν τη λες και προσιτή) και χίλια δυο άλλα, τότε προς τι η φορολόγηση; για να πληρώνω κορπόσκυλα να με κοιτάνε στα μάτια και να μου λένε ψέματα;

• Like 1
Δημοσ.

Για αυτούς που αναρωτιούνται γιατί να μας υποχρεώνει να ασφαλίσουμε το σπίτι:

Το αυτοκίνητο γιατί να μας υποχρεώνει να το ασφαλίσουμε και το θεωρούμε και αυτονόητο πλέον?

Το τράκαρα? Θα το πληρώσω?

Τράκαρα τον άλλον? Θα τον πληρώσω.

Δεν έχω να πληρώσω τον άλλον? Θα υποστώ τις κυρώσεις.

Γιατί αν η λογική είναι να διασφαλίστεί ο άλλος από ενδεχόμενο ατύχημα τότε θα έπρεπε για κάθε δραστηριότητά μου στην κοινωνία που έχει μια μικρή πιθανότητα να πλήξει κάποιον άλλον να έχω και υποχρεωτική ασφάλεια.

• Like 1
Δημοσ.

Στα παραπάνω δε θα διαφωνήσουμε.

Κάτσε όμως, χτύπα ξύλο, να γίνει ένας σεισμός να δούμε πόσοι από αυτούς που βρίσκουν παράλογο το "σεισόσημο" θα έχουν την ίδια άποψηη.

κάτσε όμως χτύπα ξύλο να γίνει σεισμός και να δούμε τι θα ανακαλύψεις από τα ψιλά γράμματα που θα υπάρχουν ή από τις ασφαλιστικές που ξαφνικά θα κλείσουν

το 'χουμε ξαναδεί το έργο με τον κλάδο αυτοκινήτου.

Το αυτοκίνητο γιατί να μας υποχρεώνει να το ασφαλίσουμε και το θεωρούμε και αυτονόητο πλέον?

Γιατί αν η λογική είναι να διασφαλίστεί ο άλλος από ενδεχόμενο ατύχημα τότε θα έπρεπε για κάθε δραστηριότητά μου στην κοινωνία που έχει μια μικρή πιθανότητα να πλήξει κάποιον άλλον να έχω και υποχρεωτική ασφάλεια.

άρα ασφάλισε και το παιδάκι σου με το ποδήλατο αφού μπορεί να μου πατήσει το πόδι.

ή να μου γδάρει το αυτοκίνητο

ασφάλισε και το σκυλάκι σου γιατί εκεί που κατούρησε μπορεί να γλιστρήσω.

και τελικά, αν είναι να ασφαλίσουμε τα πάντα ας σταματήσουμε να πληρώνουμετο κράτος. μάλλον δε χρειάζεται και πολύ αφού όλες τις ευθύνες/υποχρεώσεις του τις κάνεις μπαλάκι.

Δημοσ.

ε ναι γιατι η συχνοτητα που τρακαρουν τα αυτοκινητα ειναι η ιδια που τα σπιτια πεφτουν το ενα πανω στο αλλο.

• Like 2
Δημοσ.

Ολα εξαρτώνται από την εφαρμογή του νέου μέτρου. Αν μιλάμε για ασφάλιση ακινήτου που καλύπτει ταυτόχρονα και διαρροές στα υδραυλικά τότε δεν είναι παράλογο.

Αν μιλάμε για ασφάλιση που καλύπτει μόνο περίπτωση φυσικών καταστροφών τότε είναι καθαρά για να είναι καλυμμένο το κράτος και μόνο.

Δημοσ.

Αν περιμένετε κρατική μέριμνα, διαβάστε τι έγινε στην Καλαμάτα το '86 που περίμεναν περί τα 5 χρόνια στα κοντέϊντερ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...