Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

10 φίλοι σου θα νοικιάσουν απο 2-3 ταινίες , games , κύκλους σειρών.

Την επόμενη τον παίρνεις και του λες οτι δεν θα τα ξαναδεί ποτέ μιας και τα αγορασατε με τα λεφτά του πατέρα σου και οτι θα συνεχίσεις να του στέλνεις κόσμο, την τάξη σου, το φροντιστήριο σου, τα παιδιά απο το kick boxing να παίρνουν ταινίες για την ιδιωτική σου συλλογή.

Αν μάλιστα δεν έχει κόψει απόδειξη , του λες ήρεμα κι ωραία πως το ξέρεις οτι δεν κόβει και δεν αξίζει να είναι μια ζωη μέσα στο άγχος για τις αποδείξεις και να μην ξέρει ο καθένας που μπαίνει στο μαγαζί αν είναι δικός του πελάτης ή δικός σου.

• Like 4
  • Απαντ. 107
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Δε χρειαζεται να εχεις τιποτα ειδικες γνωσεις πανω στο αντικειμενο για να γνωριζεις.Η γενια μας γνωριζει  πανω-κατω απο αυτα τα πραγματα εστω στο περιπου.Και για του λογου το αληθες απο αλλο dvd club που ψαξαμε τη ταινια τη βρηκαμε 8 ευρω +φπα δηλαδη λιγοτερο απο 15 ευρω.

Η γενιά σας ίσως δεν καταλαβαίνει τι είναι αυτό που αγοράζει και τί μπορεί να κάνει με αυτό.

Τη βρήκατε ΜΑΖΙ με το δικαίωμα να την νοικιάζεις ?

Δημοσ.

Δηλαδή άμα αγοράσει ο βιντεοκλαμπάς 10 αντίτυπα της ίδιας ταινίας για να την νοικιάζει, θα πρέπει να πληρώσει το ίδιο δικαίωμα 10 φορές ή μία;

Δημοσ.

Δηλαδή άμα αγοράσει ο βιντεοκλαμπάς 10 αντίτυπα της ίδιας ταινίας για να την νοικιάζει, θα πρέπει να πληρώσει το ίδιο δικαίωμα 10 φορές ή μία;

Δε ξέρω ποιά είναι η διαδικασία αλλά είναι άλλο να πας στο Public πχ να αγοράσεις ένα DVD να παίζεις στο σπίτι σου και άλλο να πάρεις ένα DVD (από κάποια εταιρεία παραγωγής/δικαιωμάτων φαντάζομαι) να την νοικιάζεις.

Για το x10 φαντάζομαι ότι δε θα είναι η ίδια τιμή καθώς το κόστος του "δισκακίου" είναι σχεδόν 0 οπότε αν ήταν το ίδιο κάθε VC θα είχε όλες τις ταινίες x100 ... θα υπάρχει κάποια κλίμακα πιθανότατα μη γραμμική ... θα είναι ανάλογο της οριακής οφέλειας που έχει το VC από κάθε επιπλέον αντίγραφο.

Δημοσ.

Αραγε το dvd-club εχει δικαιωμα, εφοσον αγορασε κανονικα ενα αντιτυπο ταινιας για ενοικιαση, να κανει αντιγραφο και να δινει αυτο στον κοσμο?

Μιλαμε για αντιγραφο ασφαλειας, ωστε να μην παθει τιποτα το πρωτοτυπο που θα μενει κλειστο. οχι να νοικιαζει και τα δυο!

Δημοσ.

Eγω θα ρωτησω κατι που φαινεται εκτος θεματος αλλα καθε αλλο παρα ειναι.Πως προστατευεται ο πελατης και ο μαγαζατορας απο την μλκ του αλλου ? Ας πουμε οτι δεν το πληρωνε το δισκακι αλλα ισχυριζοταν κιολας οτι του το ειχε επιστρεψει.Η ας πουμε οτι ο υπαλληλος χρεωνει στο πελατη καταλαθος ταινιες που δεν νοικιασε ποτε.

Δημοσ.

πάντως πιστεύω, χωρίς να είμαι γνώστης, ότι αυτό που λέει ο DrLo ισχύει.

όταν χρησιμοποιείς προϊόντα που καλύπτονται από το νόμο περί πνευματικής ιδιοκτησίας για να αποκομίσεις κέρδος, πληρώνεις με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.

όταν αφορά μουσική (σε μπαρ, καφετέριες, ραδιοφωνικούς σταθμούς, κλπ) πληρώνεις στην ΑΕΠΙ.

τώρα σε βιντεοκλαμπ φαντάζομαι ότι θα χρεώνεται κατά την αγορά του dvd (αν βέβαια ο βιντεοκλαμπάς είναι με τη νόμιμη διαδικασία).

τώρα βέβαια 2 κατοστάρικα διαφυγόντα κέρδη........!

δηλαδή φαντάσου να ζούσε στο χωριό και να του πάταγες την....κότα. θα έβγαζε λογαριασμό μέχρι 6ης γενιάς για όλα τα αυγά και τα κοτόπουλα που ΘΑ έκανε η κότα

Δημοσ.

.Επειδη λοιπον φερθηκε ετσι του ζητησα αποδειξη για τα 150 ευρω που ειχε δωσει ο πατερας μου ,αλλα ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΝΑ ΜΟΥ ΔΩΣΕΙ.Θελω λοιπον να ρωτησω πως μπορω να ζητησω το δικιο μου.Πως μπορω να παρω αποδειξη τη στιγμη που ισως εκεινος οταν αναιρει τα παντα ,πιθανον να αναιρεσει και οτι του εχω δωσει χρηματα.Σας παρακαλω απαντηστε μου,ειδικα αν υπαρχει δικηγορος στο forum θα εκτιμουσα πολυ τη βοηθεια σας.

Κοβει αποδειξεις για τις ενοικιασεις ? Αν οχι ταραξτε τον στην νομιμοτητα .Βαλτε φιλους γνωστους να ενοικιαζουν και καθε φορα που δεν κοβει τηλεφωνο και καταγγελια .

• Super Moderators
Δημοσ.

Μου αρέσουν τα σενάρια εκδίκησης που τα έχετε έτοιμα κάθε στιγμή...

Είναι απλό: πας στον τύπο στο video club, του λες πως ενημέρωσες όσους ξέρεις για το θέμα και τη συμπεριφορά του και υπολογίζεις πως από τους πελάτες που έχασε, τα 150 ευρώ θα είναι ψίχουλα.

:)

• Like 1
Δημοσ.

για μπατσα είναι ο τύπος, άκου εκεί "το μαγαζί έχει κανόνες"

δηλαδή είναι η απάντησή του σε όλα! εξυπνάκιας...

@topic starter, υπάρχουν κάπου οι κανόνες ή στα λόγια μόνο? υπέγραψε κάτι ο πατέρας σου? τους διάβασε?

Μου αρέσουν τα σενάρια εκδίκησης που τα έχετε έτοιμα κάθε στιγμή...

Είναι απλό: πας στον τύπο στο video club, του λες πως ενημέρωσες όσους ξέρεις για το θέμα και τη συμπεριφορά του και υπολογίζεις πως από τους πελάτες που έχασε, τα 150 ευρώ θα είναι ψίχουλα.

Πες τα χρυσό μου!

Δημοσ.

Kαι ξεροντας αυτος την γαματη..καταναλωτικη συνειδηση/αλληλεγγυη που υπαρχει ειμαι σιγουρος οτι θα χασει τον υπνο του  :-D

Μονο κανα σδοε μπορει να τους κανει καλα, και αυτο γιατι οι αλλοι μαζευουν χρημα απεγνωσμενα

• Like 1
Δημοσ.

Αν είναι δυνατόν! Γιατί να μην μπορει να αποδειχθει τίποτα;

Τα στοιχεία του πατέρα σου υπάρχουν στο βίντεο κλαμπ. Όπως ότι έχει νοικιάσει το συγκεκριμένο DVD.

Φωνάξτε ΣΔΟΕ, εξηγήστε την υπόθεση, και ότι γίνει. Ίσως μπορει κάτι να βγει. Δεν αξίζει να την γλυτώσει.

Κι εγώ αυτό λεω, φυσικά και μπορεί να το κυνηγήσει το θέμα της απόδειξης.

Εξάλλου σε έκλεψε ένας που τον ξέρεις, έχει μαγαζί και ξέρεις που είναι, κανονικά θα έπρεπε να ανησυχεί και να μην ρισκάρει για 150 ψωροευρώ επιχειρηματίας άνθρωπος.

Προτείνω τις εξής κινήσεις:

Σχέδιο Α:

Α.1)Απειλή για ΣΔΟΕ κτλ

αν δεν γίνει τίποτα

Α.2)Απειλή για δυσφήμιση στην γειτονιά και στο internet

αν δεν γίνει τίποτα

Α.3)Απειλή ότι θα του το κάνεις καλοκαιρινό

αν δεν γίνει τίποτα ο τύπος είναι ηλίθιος και αντιεπαγγελματίας και δεν χαμπαρίαζει απο απειλές οπότε περνάμε στο σχέδιο Β και στις δράσεις:

1) Καταγγελία στο ΣΔΟΕ, στην γενική γραμματεία καταναλωτή στα ινστιτούτα καταναλωτών και όπου αλλού μπορείς να κάνεις

2)Δυσφήμιση του σε όποιον ξέρεις στην γειτονιά και κοινοποίηση του ονόματος της επιχείρησης στο internet

και άμα έχεις νευριάσει πολύ φέρε και ρώσους να του σπάσουν τα τζάμια

Και φυσικά όλα αυτά όχι για τα 150 ευρώ αλλά γιατί είναι πουστράκι και σε έκλεψε. :-D

Δημοσ.

Αν γνωρίζεις ότι έχει κοπιες στο μαγαζί και κυρίως δε δίνει αποδείξεις δεν τον προειδοποιείς για ΣΔΟΕ απλά κάνεις την καταγγελία και αν πάει θα τον πιάσει απροετοίμαστο. Τα λεφτά δύσκολο να τα πάρεις πίσω καθώς θα τα αρνηθεί όλα.

Δημοσ.

Μονο κανα σδοε μπορει να τους κανει καλα, και αυτο γιατι οι αλλοι μαζευουν χρημα απεγνωσμενα

Περι ΣΔΟΕ κρατηστε μια πισινη γιατι μπορει να μπλεξει και ο ιδιος ο πατερας του. Θα σου πουνε οκ αυτος

δεν σου εκοψε αποδειξη, εσυ γιατι δεν ζητησες? Και αν ζητησες και δεν σου εδωσε γιατι δεχτηκες να πληρωσεις

ενω ανετα θα μπορουσες να φυγεις?

Νομιζω οτι επι της ουσιας η υποθεση ειναι loss-loss no matter what.

Δημοσ.

Δεν νομιζω το σδοε οταν παει σε νυχτερινα μαγαζια , κλαμπς , μπαρς κλπ ζηταει τα ρεστα απο τους θαμωνες γιατι δεν ζητησαν αποδειξη.

Τους αρκει το γεγονος οτι δεν κοπηκαν οι αποδειξεις για να πελεκησουν το μαγαζι.

Λοιπον η λυση ειναι πιο απλη με τον βιντεοκλαμπα.Πας μια μερα μεσα του φωτογραφιζεις την φατσα με το κινητο...την μονταρεις σε αντρικο καλλιγραμμο ξυρισμενο κορμι και τον αφισοκολλεις σε ολη την γειτονια γυρω απο το βιντεοκλαμπ με τις αντιστοιχες πληροφοριες στο ποστερ για το τι υπηρεσιες προσφερει :) :)

• Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...