ptheolo Δημοσ. 28 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2013 Αρχίζω φέτος τη 1η Λυκείου. Είμαι καλός μαθητής (3η Γυμνασιου έβγαλα ~18,5), είμαι καλός στα μαθηματικά που μου αρέσουν κιόλας ενώ καταφέρνω φυσική-χημεία. Σούμπιτος για θετική δηλαδή. Τεχνολογική δε τη σκέφτομαι γιατί δε καλύπτει τα πεδία που θέλω. Σκεφτόμουν για Αρχιτέκτονας ή Μηχανικός(και για γιατρός σκεφτόμουν, για το prestige, αλλά θέλει αρκετά χρόνια) και Αθήνα βέβαια. Δε θα είχα πρόβλημα και στο εξωτερικό αρκεί να ήταν δωρεάν, έτσι και αλλιώς βλέπω να πηγαίνω Αγγλία για δουλειά αργότερα(έχω το profeciency και ξέρω να μιλάω πολύ καλά αγγλικά). Αρχιτέκτονας και Μηχανικός πόσα χρόνια θέλουν να τα τελειώσεις; Τι επαγγελματική αποκατάσταση έχουν σε Ελλάδα και εξωτερικό; Αρχιτέκτονας έχω δει θέλει σχέδιο, στο σχολείο το κάνεις; Και κυρίως τι κάνεις σε αυτά τα επαγγέλματα, σχεδιάζεις κτήρια και τα δίνεις(ελπίζοντας) να κτιστούν; Μηχανικός τι κάνεις; Προτάσεις για άλλα επαγγέλματα δεχτές, δεν είμαι απολύτως σίγουρος έτσι και αλλιώς. Ξέρετε μήπως που μπορώ να βρω κάποιο τεστ που σου δείχνει τις κλίσεις σου; Γενικά είμαι του επιστημονικού τομέα και δε θα μπορούσα με τίποτα να γίνω φιλόλογος π.χ. Επίσης, υποθετικά γράφω πανελλήνιες και περνάω κάπου, μπορώ να πάω πρώτα στρατό και όταν απολυθώ να πάω πανεπιστήμιο με ό,τι είχα γράψει; Τώρα που τα αλλάξαν τι γίνετε, για να μπω κάπου μετράνε μόνο οι πανελλήνιες ή όλες οι τάξεις; Τέλος τα πάω πολύ καλά με τους υπολογιστές, έχω του Cambridge τις πιστοποιήσεις για το office και της Cisco IT Essentials. Επιπρόσθετα ασχολήθηκα λίγο πέρυσι με προγραμματισμό και θα ήθελα να το ξαναρχίσω φέτος καθώς μου φαίνεται εύκολος και διασκεδαστικό, π.χ. να μπορέσω να φτιάξω προγραμματάκια ή εφαρμογή για android για να βγάλω κάποια λεφτά(κύριος λόγος που ξεκίνησα να ασχολούμαι) Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Lucifer Δημοσ. 28 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2013 Σκεφτόμουν για Αρχιτέκτονας ή Μηχανικός Και κυρίως τι κάνεις σε αυτά τα επαγγέλματα, σχεδιάζεις κτήρια και τα δίνεις(ελπίζοντας) να κτιστούν; Μηχανικός τι κάνεις; Έχει αλλάξει δραματικά ο ορισμός του "σκέφτομαι" τα τελευταία χρόνια. Εσένα τι σου αρέσει να κάνεις αρχηγέ; Φάση, χωρίς να σκέφτεσαι τη λίστα του μηχανογραφικού, τι σε φαντάζεσαι να κάνεις και να σου αρέσει; 3
giorgos147 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2013 Επειδή τα έχω κατεβάσει λίγο και δεν είμαι ο κατάλληλος οδηγός, όπως είπε και η Λούσι: Σκέψου πώς σε βλέπεις στα 50 σου ξερωγώ. Εμένα με έβλεπα σε μια μεγάλη επιχείρηση, να βγάζω φράγκα. Φέτος έδινα, τώρα τα πίνω. Καλημέρα. Α, και κάπου μπερδεύτηκα με το ποστ σου αδερφέ. Δε ξέρεις τι θες. Και πρώτη είσαι ακόμα. Από τη δευτέρα που θα δεις και τα μαθηματικά κατεύθυνσης ξερωγώ άρχισε να το σκέφτεσαι.
sistah Δημοσ. 28 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2013 και για γιατρός σκεφτόμουν, για το prestige, αλλά θέλει αρκετά χρόνια Oh lord. 2
zynif Δημοσ. 28 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2013 5 χρόνια είναι οι σχολές των Μηχανικών στην Ελλάδα. Αλλά υπολόγιζε ότι μπορεί να κάνεις και 6 ή και 7 χρόνια.
viper2005 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2013 Αυτό με το prestige, δεν το λέγανε κάποια στιγμή στην αρχαιότητα; 50 years ago or something like that? 3
alex_000 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2013 Δεν προκειται να είσαι σε τίποτα καλός μεγάλε αν δεν αλλάξεις τρόπο σκέψης. Βλεπεις την δουλειά σαν κάτι που πρέπει να κάνεις και πας να διαλέξεις απο την λίστα λες και διαλέγεις χρώμα κουρτίνας. Πες οτι περνάς στο uni , θα είσαι ένας απο τους χιλιάδες πτυχιούχους που σκέφτονται σαν εσένα και κάνουν μια μάζα κλαψιαριδων που συνέχεια παραπονιούνται γιατι δεν βγάζουν κανα διχίλιαρο το μηνα αφού είναι πτυχιούχοι πανεπιστημίου η γιατι δεν έχουν δουλειά παρόλο που για το αντικείμενο τους δεν έχουν κανένα ενδιαφέρον , η δεν έχουν την όρεξη να κάνουν το κάτι παραπάνω. Θα έπρεπε ήδη να ξέρεις καλά τι θες να κάνεις, γιατι έιναι αυτό που σου αρέσει και σε τραβάει περισσότερο. Εγώ ήξερα οτι θα ασχοληθώ με οικονομικά απο 9 χρονών (χωρίς να καταλαβαίνω απολυτα την έννοα οικονομικά) . Αυτό κλονίστηκε απο την αγάπη μου για τους υπολογιστές στα 12, και σήμερα κάνω και τα δύο μαζί (παρόλο που φαίνονται ασχετα) Περιμένεις να φτάσεις στο κατόφλι του πανεπιστημίου για να βγάλεις άκρη? Ζητάς απο άλλους συμβουλή για το ποιος είσαι? σοβαρέψου. 2
manosnik Δημοσ. 28 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2013 Δεν προκειται να είσαι σε τίποτα καλός μεγάλε αν δεν αλλάξεις τρόπο σκέψης. Βλεπεις την δουλειά σαν κάτι που πρέπει να κάνεις και πας να διαλέξεις απο την λίστα λες και διαλέγεις χρώμα κουρτίνας. Πες οτι περνάς στο uni , θα είσαι ένας απο τους χιλιάδες πτυχιούχους που σκέφτονται σαν εσένα και κάνουν μια μάζα κλαψιαριδων που συνέχεια παραπονιούνται γιατι δεν βγάζουν κανα διχίλιαρο το μηνα αφού είναι πτυχιούχοι πανεπιστημίου η γιατι δεν έχουν δουλειά παρόλο που για το αντικείμενο τους δεν έχουν κανένα ενδιαφέρον , η δεν έχουν την όρεξη να κάνουν το κάτι παραπάνω. Θα έπρεπε ήδη να ξέρεις καλά τι θες να κάνεις, γιατι έιναι αυτό που σου αρέσει και σε τραβάει περισσότερο. Εγώ ήξερα οτι θα ασχοληθώ με οικονομικά απο 9 χρονών (χωρίς να καταλαβαίνω απολυτα την έννοα οικονομικά) . Αυτό κλονίστηκε απο την αγάπη μου για τους υπολογιστές στα 12, και σήμερα κάνω και τα δύο μαζί (παρόλο που φαίνονται ασχετα) Περιμένεις να φτάσεις στο κατόφλι του πανεπιστημίου για να βγάλεις άκρη? Ζητάς απο άλλους συμβουλή για το ποιος είσαι? σοβαρέψου. Το παιδί είναι 15-16 και θα έπρεπε ήδη να ξέρει τι θα κάνει με τη ζωή του;;; Εγώ είμαι 30 και δεν ξέρω τι μου γίνεται στην εποχή που ζούμε! Φιλε ptheolo καταρχήν χαλάρωσε. Αγχώνεσαι πολύ για κάτι που, στην ηλικία που είσαι, αλλάζει ΠΟΛΥ εύκολα. Όπως είπε και ο Λουσι, δες πρώτα τι σου αρέσει να κάνεις και μετά σε τι έχεις κλίση. Από 'κει ξεκινάς. Γνώμη μου, αν όντως γουστάρεις τη φάση με τους υπολογιστές και ειδικότερα τα δίκτυα, πιστεύω με σώστά βήματα μπορείς να καταφέρεις αρκέτα (και ακόμα περισσότερα στο εξωτερικό). Αν τώρα σκέφτεσαι τη δουλειά με βάση το πρεστίζ και τα λεφτά...κάπου κάνεις λάθος...επανεκτίμησε. 4
Sargath Δημοσ. 28 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2013 Είναι μπερδεμένο το παιδί και ζητάει βοήθεια,δεν είναι κακό στην ηλικία του να μην έχει κατασταλάξει πλήρως. Για αυτό εγώ του συνιστώ να γίνει γιατρός στη Ρουμανία.
Timonkaipumpa Δημοσ. 28 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2013 Αρχίζω φέτος τη 1η Λυκείου. Είμαι καλός μαθητής (3η Γυμνασιου έβγαλα ~18,5), είμαι καλός στα μαθηματικά που μου αρέσουν κιόλας ενώ καταφέρνω φυσική-χημεία. Σούμπιτος για θετική δηλαδή. Τεχνολογική δε τη σκέφτομαι γιατί δε καλύπτει τα πεδία που θέλω. Σκεφτόμουν για Αρχιτέκτονας ή Μηχανικός(και για γιατρός σκεφτόμουν, για το prestige, αλλά θέλει αρκετά χρόνια) και Αθήνα βέβαια. Δε θα είχα πρόβλημα και στο εξωτερικό αρκεί να ήταν δωρεάν, έτσι και αλλιώς βλέπω να πηγαίνω Αγγλία για δουλειά αργότερα(έχω το profeciency και ξέρω να μιλάω πολύ καλά αγγλικά). Αρχιτέκτονας και Μηχανικός πόσα χρόνια θέλουν να τα τελειώσεις; Τι επαγγελματική αποκατάσταση έχουν σε Ελλάδα και εξωτερικό; Αρχιτέκτονας έχω δει θέλει σχέδιο, στο σχολείο το κάνεις; Και κυρίως τι κάνεις σε αυτά τα επαγγέλματα, σχεδιάζεις κτήρια και τα δίνεις(ελπίζοντας) να κτιστούν; Μηχανικός τι κάνεις; Προτάσεις για άλλα επαγγέλματα δεχτές, δεν είμαι απολύτως σίγουρος έτσι και αλλιώς. Ξέρετε μήπως που μπορώ να βρω κάποιο τεστ που σου δείχνει τις κλίσεις σου; Γενικά είμαι του επιστημονικού τομέα και δε θα μπορούσα με τίποτα να γίνω φιλόλογος π.χ. Επίσης, υποθετικά γράφω πανελλήνιες και περνάω κάπου, μπορώ να πάω πρώτα στρατό και όταν απολυθώ να πάω πανεπιστήμιο με ό,τι είχα γράψει; Τώρα που τα αλλάξαν τι γίνετε, για να μπω κάπου μετράνε μόνο οι πανελλήνιες ή όλες οι τάξεις; Τέλος τα πάω πολύ καλά με τους υπολογιστές, έχω του Cambridge τις πιστοποιήσεις για το office και της Cisco IT Essentials. Επιπρόσθετα ασχολήθηκα λίγο πέρυσι με προγραμματισμό και θα ήθελα να το ξαναρχίσω φέτος καθώς μου φαίνεται εύκολος και διασκεδαστικό, π.χ. να μπορέσω να φτιάξω προγραμματάκια ή εφαρμογή για android για να βγάλω κάποια λεφτά(κύριος λόγος που ξεκίνησα να ασχολούμαι) Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Αν και άγαρμπα, στα είπε καλά ο alex_00. Μην επιλέξεις κάτι επειδή έχει "prestige" [sic] αλλά επειδή σου αρέσει. Και να σου αρέσει επειδή θέλεις να το κάνεις και όχι επειδή οι άλλοι θα λένε ότι το κάνεις. Είναι λίγο δύσκολο κανείς να λέει πως θέλει να γίνει αρχιτέκτονας ή πολιτικός μηχανικός. Είναι δύο διαφορετικές σχολές "σκέψης". Για γιατρός και μηχανικός... να μην το αναφέρω καν. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να αφοσιωθείς στο σχολείο σου και ΟΤΑΝ έρθει εκείνη η ώρα βάλε ως πρώτη επιλογή αυτό που θα σου άρεσε να κάνεις στον ελεύθερό σου χρόνο. Είτε είναι φιλολογικά, είτε είναι γυμναστική, είτε είναι "μηχανιλίκι". Να είναι όμως αυτό που θα ΕΠΕΛΕΓΕΣ να κάνεις στον ελεύθερό σου χρόνο και όχι κάτι άλλο.
alex_000 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2013 Το παιδί είναι 15-16 και θα έπρεπε ήδη να ξέρει τι θα κάνει με τη ζωή του;;; Εγώ είμαι 30 και δεν ξέρω τι μου γίνεται στην εποχή που ζούμε! Ναι φίλε μου θα έπρεπε να ξέρει τι θα κάνει με την ζωή του για να μην γίνει 30 και δεν ξέρει τι του γίνεται και εγώ 33 είμαι δεν είμαι 50. Φιλε ΟΠ είσαι ένα παλικάρι που είναι μαθητής του 18.5! ( γώ δεν εβγαλα ποτέ πάνω απο 15 μο στο σχολείο, μόνο στις πανελληνιες διάβασα), και δεν μπορείς να δεις μέσα σου και να καταλάβεις τί ειναι αυτο που θέλεις να κάνεις? Θα έπρεπε να ήταν απόλυτα ξεκάθαρο! Γιατι γεμίζεις το μυαλό σου με αχρηστες πληροφορίες που δεν σου προσφέρουν τίποτα (75% της εκπαιδευτικής ύλης σήμερα) και αγνοείς τον ίδιο σου τον εαυτό.. Κάνε την αρχή τώρα.. κάτσε κανα μήνα και δες μέσα σου, σκέψου και ανακάλυψε εσύ τι θέλεις να κάνεις, η να το θέσω καλύτερα τι είσαι. Στα λέω γιατί ήξερα απειρα άτομα σε αυτό το στυλ στο πανεπιστήμιο. Μαθητές του 18-20 που δεν ξέραν γιατι διαβάζανε και συμπλήρωναν σχολές στο μηχανογραφικό βάση μορίων!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Παταγώδης αποτυχία του εκπεδευτικού συστήματος. Προφανώς οι περισσότεροι απο αυτούς σημερα ή ανάβουν λαμπάδες που απλά έχουν δουλειά η περναν την ζωή τους στην κλάψα και κλαίγονται οτι το πτυχίο είναι "απλά έχα χαρτί". Οτι το κάνεις εσυ είναι το πτυχίο. Για το καλό σου στα λέω. Ενα τελευταίο, ο κόσμος μιλάει πολύ για τα λεφτά σαν κριτήριο αξιολόγησης τι δουλειάς θα κάνει. Κάτι που είτε ξεχνάνε είτε δεν γνωρίζουν είναι οτι αν δεν το νιώθεις αυτό που κάνεις, να ξεχωρίζεις απο την μάζα δεν πρόκειται ποτέ να βγάλεις λεφτά από αυτό. Αλλοι πολιτικοι μηχανικοί δουλεύουν για 750 τον μήνα και άλλοι είναι σχεδόν εκατομυριούχοι. .
lxde Δημοσ. 28 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2013 Προτάσεις για άλλα επαγγέλματα δεχτές, δεν είμαι απολύτως σίγουρος έτσι και αλλιώς. Ξέρετε μήπως που μπορώ να βρω κάποιο τεστ που σου δείχνει τις κλίσεις σου; Το επαγγελμα ειναι κατι που πρεπει να το αποφασισεις μονος σου. Σκεψου ολα αυτα που σου αρεσουν, δες τι εχει μελλον καθως και τι ειναι μεσα στις δυνατοτητες σου. Τα λεφτα ειναι σημαντικος παραγων γιατι συμβαλει στην προσωπικη σου ανεξαρτησια, ενω τουναντιον το prestige κανει το αντιθετο διοτι αναζητας την ευτυχια σου μεσα απο το βλεμμα των αλλων. Βασικα αν κανεις αυτο που πραγματικα θες κι εχεις φιλοδοξιες τα υπολοιπα ερχονται συνηθως μονα τους. Τεστς υπαρχουν αλλά θελουν προσοχη. Αν δεν γινονται με οδηγιες ειδικου μπορει να βγαλουν ο,τι ναναι. Ενα τεστ με εβγαλε ικανο για επαγγελμα εστιατορα (ενω συχαινομαι το μαγειρεμα) και ακαταλληλο για ξενες γλωσσες ενω μου αρεσουν πολυ και μιλαω μερικες.
nilosgr Δημοσ. 28 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2013 Η 'δουλεια' του μηχανικου Το φασμα σε δουλειες που καλυπτει ο ορος μηχανικος Και γενικοτερα αφου αγγλικα ξερεις, οτι πληροφορια θες google it
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα