andreapaog328 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2013 Φίλε μην σκέφτεσαι από τώρα που θα περάσεις σε 3 χρόνια, γιατί είναι σίγουρο ότι θα απογοητευτείς στην 3η Λυκείου. Όσοι φίλοι μου σκέφτονταν ανάλογα έφαγαν άκυρο. Τις 2 πρώτες χρονιές στο λύκειο θα είναι όλα φλου και στα @@ σου.Στην τρίτη λυκείου όμως θα καταλάβεις τι εννοώ. Να εύχεσαι να πέσεις σε χρονιά που οι υπεύθυνοι για τα θέματα δεν περνάν κλιμακτήριο. εχμ. ναι. καλο είναι να μην είναι ολα στα @@ του γιατι δε θα φτανουνε τα ευκολα θεματα στις πανελλαδικες για να πιασει τη βαση...
viper2005 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2013 Δίνεται μεγάλη αξία στην ελληνική δημόσια εκπαίδευση και δεν θα έπρεπε. Πραγματικά δεν θα έπρεπε. 1
Razor7 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2013 Δίνεται μεγάλη αξία στην ελληνική δημόσια εκπαίδευση και δεν θα έπρεπε. Πραγματικά δεν θα έπρεπε. πρότεινε κάτι άλλο προπτυχιακά...
viper2005 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2013 Τα πάντα ανοιχτά ειναι έξω. Επίσης είπε οτι κάποια πράγματα δεν θα τα κανει όπως φιλοsomething
Razor7 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2013 Τα πάντα όλα ανοικτα , οι κάνουλες με τα λεφτά κλειστές.... Επίσης άσε τις γενικεύσεις.Πανεπιστήμια καλά σε προπτυχιακό επίπεδο υπάρχουν ακόμα εδώ, 3-4 αλλά υπάρχουν. Μια χαρά σπουδές κάνεις και κρατάς και τα λεφτά σου για μετά για κάνα μεταπτυχιακό έξω (με την προϋπόθεση βέβαια ότι δεν πήγαινες για φράπα όλη μερα όσο ήσουν σχολή).
viper2005 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2013 Τα πάντα όλα ανοικτα , οι κάνουλες με τα λεφτά κλειστές.... Επίσης άσε τις γενικεύσεις.Πανεπιστήμια καλά σε προπτυχιακό επίπεδο υπάρχουν ακόμα εδώ, 3-4 αλλά υπάρχουν. Μια χαρά σπουδές κάνεις και κρατάς και τα λεφτά σου για μετά για κάνα μεταπτυχιακό έξω (με την προϋπόθεση βέβαια ότι δεν πήγαινες για φράπα όλη μερα όσο ήσουν σχολή). ενω εδω δεν θα λυσαξεις να δινεις λεφτα στα φροντιστήρια... επισης εξω θα τελιωσεις σε λιγοτερο χρονο απο οτι εδω, για τον απλουστατο λογο οτι δεν θα εχεις αριστερους να κλεινουν τις σχολες. Μιλατε για επαγγελματικο προσανατολισμο ενω η ερωτηση που δεν κανει κανεις ειναι: θες θα σαπισεις εδω ή θες να λαμψεις εξω; το εχουμε ξαναπει η ελλαδα ειναι για φιλανθρωπιες και διακοπες
sphinxgr Δημοσ. 28 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2013 Αν υποθέσουμε ότι είσαι καλός σε όλα, την καλύτερη αποκατάσταση παγκοσμίως την έχει ο Μηχανολόγος Μηχανικός. Ο Μηχανικός Η/Υ είναι θεωρώ δυσκολότερο γιατί θέλει σίγουρα συνεχές διάβασμα όλη τη ζωή σου και έχει να ανταγωνιστεί και τους χιλιάδες geeks που λιώνουν δίχως έλεος Στον αντίποδα πάντα και παντού θα χρειάζεται ένας μηχανικός Η/Υ. τα ζυγίζεις και βλέπεις...
ptheolo Δημοσ. 28 Αυγούστου 2013 Μέλος Δημοσ. 28 Αυγούστου 2013 Εκτιμώ τις απαντήσεις όλων σας. Σε σχέση με το prestige που είπα... είναι ότι απλά είναι αλλιώς να λες είμαι γιατρός και δε θα με πείραζε να το κάνω αν δεν ήταν τόσο δύσκολο και χρονοβόρο. Τις δουλειές που είπα, τις ανέφερα, καθώς πιστεύω ότι θα μου άρεσε να κάνω κάτι τέτοιο. Κοίταξα και τα επαγγέλματα που βγαίνουν από θετική μου άρεσε και νανοτεχνολογία που είχε αλλά δε ξέρω τι παίζει σε Ελλάδα και εξωτερικό. Ευχαριστώ πάντως για τις απαντήσεις σας. Υ.Γ. Ξέρει κανείς τι παίζει για δωρεάν εκπαίδευση στην Ευρώπη; Ξέρω Ουαλία- Σκωτία το πανεπιστήμιο είναι δωρεάν, όπως εδώ.
Star_Light Δημοσ. 28 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2013 Αρχίζω φέτος τη 1η Λυκείου. Είμαι καλός μαθητής (3η Γυμνασιου έβγαλα ~18,5), είμαι καλός στα μαθηματικά που μου αρέσουν κιόλας ενώ καταφέρνω φυσική-χημεία. Σούμπιτος για θετική δηλαδή. Τεχνολογική δε τη σκέφτομαι γιατί δε καλύπτει τα πεδία που θέλω. Σκεφτόμουν για Αρχιτέκτονας ή Μηχανικός(και για γιατρός σκεφτόμουν, για το prestige, αλλά θέλει αρκετά χρόνια) και Αθήνα βέβαια. Δε θα είχα πρόβλημα και στο εξωτερικό αρκεί να ήταν δωρεάν, έτσι και αλλιώς βλέπω να πηγαίνω Αγγλία για δουλειά αργότερα(έχω το profeciency και ξέρω να μιλάω πολύ καλά αγγλικά). Αρχιτέκτονας και Μηχανικός πόσα χρόνια θέλουν να τα τελειώσεις; Τι επαγγελματική αποκατάσταση έχουν σε Ελλάδα και εξωτερικό; Αρχιτέκτονας έχω δει θέλει σχέδιο, στο σχολείο το κάνεις; Και κυρίως τι κάνεις σε αυτά τα επαγγέλματα, σχεδιάζεις κτήρια και τα δίνεις(ελπίζοντας) να κτιστούν; Μηχανικός τι κάνεις; Προτάσεις για άλλα επαγγέλματα δεχτές, δεν είμαι απολύτως σίγουρος έτσι και αλλιώς. Ξέρετε μήπως που μπορώ να βρω κάποιο τεστ που σου δείχνει τις κλίσεις σου; Γενικά είμαι του επιστημονικού τομέα και δε θα μπορούσα με τίποτα να γίνω φιλόλογος π.χ. Επίσης, υποθετικά γράφω πανελλήνιες και περνάω κάπου, μπορώ να πάω πρώτα στρατό και όταν απολυθώ να πάω πανεπιστήμιο με ό,τι είχα γράψει; Τώρα που τα αλλάξαν τι γίνετε, για να μπω κάπου μετράνε μόνο οι πανελλήνιες ή όλες οι τάξεις; Τέλος τα πάω πολύ καλά με τους υπολογιστές, έχω του Cambridge τις πιστοποιήσεις για το office και της Cisco IT Essentials. Επιπρόσθετα ασχολήθηκα λίγο πέρυσι με προγραμματισμό και θα ήθελα να το ξαναρχίσω φέτος καθώς μου φαίνεται εύκολος και διασκεδαστικό, π.χ. να μπορέσω να φτιάξω προγραμματάκια ή εφαρμογή για android για να βγάλω κάποια λεφτά(κύριος λόγος που ξεκίνησα να ασχολούμαι) Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Διαλεξε εκεινο που σου αρεσει να κανεις και φροντισε να εχει και μια επαγγελματικη αποκατασταση. Ακομα ειναι λογικο να μην ξερεις τι θελεις εισαι μικρος ακομη αλλα φροντισε να το ψαξεις πριν τελειωσεις την Γ λυκειου εφοσον βλεπω οτι στην κατευθυνση εισαι σιγουρος εκτος και αν θες να γινεις γιατρος που μεχρι τωρα επρεπε να πας Θετικη.
sonyxp Δημοσ. 29 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2013 Δίνεται μεγάλη αξία στην ελληνική δημόσια εκπαίδευση και δεν θα έπρεπε. Πραγματικά δεν θα έπρεπε. Τι λες ομορφιά μου πρωι πρωι? Επειδή υπάρχουν δηλαδή 2-3 σχολές που είναι για το πεος, είναι η ελληνική δημόσια εκπαίδευση έτσι? Η εκπαίδευση ναι πάσχει, έχουμε ελλείψεις σε υλικό-πόρους και ανθρώπινο δυναμικό ΑΛΛΑ αν ψάξεις υπάρχουν πολύ χειρότερα, και δεν μιλάω για τριτοκοσμικές χώρες (να σε προλάβω). Προσέξτε λίγο τι λέτε, ψαχτείτε... Με αυτά που λέτε ανεβάζετε τα ΙΕΚ και τα κολέγια που είναι πολύ κατώτερα από τα δημόσια πανεπιστήμια, δεν μιλάω στα επαγγελματικά δικαιώματα, μιλάω για τις γνώσεις που θα πάρεις. Αν τώρα μου συγκρίνεις το ΑΕΙ Κωλοπετινίτσας με το MIT, Harvard, ε τι να σου πω! να θυμάσαι όμως! εκεί πληρώνουν ένα σκασμό λεφτά, για αυτό είναι σε άριστη κατάσταση. Φαντάσου να δίναμε και εμείς δίδακτρα όπως εκεί πως θα ήταν το ΑΠΘ πχ... Και δεν μιλάω για ψίχουλα 100 ευρώ το μήνα ξέρω γω (που γινόταν λόγος παλιά ότι θα μπουν δίδακτρα...) 1
nomikarios Δημοσ. 29 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2013 Επειδή υπάρχουν δηλαδή 2-3 σχολές που είναι για το πεος, είναι η ελληνική δημόσια εκπαίδευση έτσι? Η εκπαίδευση ναι πάσχει, έχουμε ελλείψεις σε υλικό-πόρους και ανθρώπινο δυναμικό ΑΛΛΑ αν ψάξεις υπάρχουν πολύ χειρότερα, και δεν μιλάω για τριτοκοσμικές χώρες (να σε προλάβω). Προσέξτε λίγο τι λέτε, ψαχτείτε... Παρά το ότι έχω τελειώσει ελληνικό πανεπιστήμιο μέχρι και μεταπτυχιακό επίπεδο, έχοντας και εμπειρία εξωτερικού, θα συμφωνήσω, με κάποιες σημαντικές επιφυλάξεις πάντως, με τον viper2005. Πραγματικά, το ελληνικό πανεπιστήμιο πάσχει σε πολλά σημεία. Το κυριότερο δεν είναι ούτε οι υποδομές ούτε το ανθρώπινο δυναμικό (υπάρχουν γενικά πολλοί καλοί επιστήμονες στα ελληνικά πανεπιστήμια). Είναι η όλη νοοτροπία, η έλλειψη σύνδεσης με την αγορά εργασίας και με την πράξη, η έλλειψη καλλιέργειας της κριτικής σκέψης. Από την άποψη της επαγγελματικής αποκατάστασης, σκέφτομαι πόσο καλύτερα εξοπλισμένος για την παγκόσμια αγορά εργασίας θα ήμουν, εάν είχα πτυχιο ενός καλού βρετανικού πανεπιστημίου, π.χ. Αυτή είναι τάση των τελευταίων χρόνων. Τώρα βέβαια, είναι σαφές ότι οι πτυχιούχοι των ελληνικών πανεπιστημίων είναι καλά εξοπλισμένοι και πολλες φορές υπερέχουν σε ό,τι αφορά την ελληνική πραγματικότητα. Ιδιαίτερα εάν ο πτυχιούχος του ξένου πανεπιστημίου δεν σπούδασε εκεί, μόνο και μόνο γιατί τον έστειλαν αναγκαστικά οι γονείς του, ενώ ήταν αποτυχημένος σαν μαθητής (παλιότερα οι περισσότεροι σπούδαζαν εξωτερικό απλά γιατί δεν την πάλευαν με το σχολείο)... Δεν μιλάω για τα κολλέγια, για τα οποία έχω ιδιαίτερα αρνητική άποψη για το επίπεδο των σπουδών, ακόμη και με την επίσημη συνεργασία τους με ξένα πανεπιστήμια...Μιλάω για καλά (όχι απαραίτητα κορυφαία) πανεπιστήμια του εξωτερικού, που υπερέχουν σαφώς των ελληνικών. Φυσικά, υπάρχουν και οι εξαιρέσεις, όπως π.χ. το ΕΜΠ.
Liverpool89 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2013 Φιλε ts ασε τα τι θα πει ο κοσμος. Αμα θα λες εσυ ειμαι γιατρος και οι αλλες θα γινονται μουσκεμα.. Υπαρχουν πολλα επαγγελματα που μπορουν να σου προσφερουν οτι εσυ νοσταλγεις/αγαπας. Αρκει να το κυνηγησεις, να το αγαπας, να μην το βαζεις κατω. Δεν μπορουμε ολοι μας να γινοναι γιατροι, δικοιγοροι κλπ.. Μεχρι που να φτασει η ωρα να δωσεις πανελληνιες δεν ξερεις τι χρειαζεται η αγορα, τι επαγγελματα θα χουν ζητηση. Οπως της προαλλες καθομασταν για ποτο, εγω ο αδερφος μου και δυο κοριτσια. Το ενα απο σαλονικα. Ερχεται στο τραπεζι και καθεται ενας ξαδερφος μου. Ε τον γνωριζουμε στα κοριτσα. Η θεσσαλονικια τον ρωταει τι σπουδασες; (Στις πανελληνιες πατωσε, υπηρχε και η βαση του 10, αλλα δεν το ειπε αυτο. Μοκο) λεει αυτος. Πηγα Αγγλια και σπουδασα μουσικη. Φυσικα πληρωνε καθε χρονο τα μαλλοκεφαλα του, αλλα ουτε κατι τετοιο εξηγησε. Η τυπισσα λες και την ειπε οτι σπουδασε σε κανενα γαμαω ταο πανεπιστημιο με υποτροφια εκανε.. Αυτο στο λεω για να δεις οτι σαν λαος ειμαστε πολυ του μπλα μπλα.. Η καθε μανα θελει να παντρεψει την κορουλα της με κανεναν δασκαλο γιατρο. Οχι με κανεναν απλο ανθρωπακο.. Ετσι ημαστε εμεις, ξεχναμε ευκολα.. Για αυτο τωρα μας πηρε και μας σηκωσε..
alex_000 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2013 Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία οτι τα πανεπιστήμια μας είναι πολύ κατώτερα απο τα μεσαίας κατηγορίας πανεπιστήμια σοβαρών χωρών είδικα στις επιστημες που χρειάζονται εξοπλισμό. Στις θεωρητικές επιστήμες παλεύεται. Εγώ σπουδασα στο μακεδονίας. Δεν το μετάνιωσα αλλά δεν πιστεύω οτι θα ήταν το ίδιο με το London school of economics, αν και δεν θα είχε μεγαλη επίπτωση στην καριέρα μου γιατι το πτυχίο είναι οτι το κάνεις εσύ να είναι. Σήμερα με την εμπειρία που έχω κανείς δεν θα ενδιαφερθεί καν αν έχω σπουδάσει κάτι Οσο για την ελληνική εκπαίδευση γενικά το τραγική είναι κοπλιμέντο. Εδώ ακόμα και οι αριστούχοι διαβάζουν χωρίς να ξέρουν τον λόγο.. Το μόνο πλεονέκτημα είναι (η ήταν τουλάχιστον στην εποχή μου) ότι η προπανεπιστημιακή ήλη ήταν πολύ δυνατή σε μαθηματικά κυρίως και όσοι φίλοι μου πηγαίναν έξω να σπουδάσουνε δεν είχαν κανένα πρόβλημα. 1
viper2005 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2013 Τι λες ομορφιά μου πρωι πρωι? Επειδή υπάρχουν δηλαδή 2-3 σχολές που είναι για το πεος, είναι η ελληνική δημόσια εκπαίδευση έτσι? Η εκπαίδευση ναι πάσχει, έχουμε ελλείψεις σε υλικό-πόρους και ανθρώπινο δυναμικό ΑΛΛΑ αν ψάξεις υπάρχουν πολύ χειρότερα, και δεν μιλάω για τριτοκοσμικές χώρες (να σε προλάβω). Προσέξτε λίγο τι λέτε, ψαχτείτε... Με αυτά που λέτε ανεβάζετε τα ΙΕΚ και τα κολέγια που είναι πολύ κατώτερα από τα δημόσια πανεπιστήμια, δεν μιλάω στα επαγγελματικά δικαιώματα, μιλάω για τις γνώσεις που θα πάρεις. Αν τώρα μου συγκρίνεις το ΑΕΙ Κωλοπετινίτσας με το MIT, Harvard, ε τι να σου πω! να θυμάσαι όμως! εκεί πληρώνουν ένα σκασμό λεφτά, για αυτό είναι σε άριστη κατάσταση. Φαντάσου να δίναμε και εμείς δίδακτρα όπως εκεί πως θα ήταν το ΑΠΘ πχ... Και δεν μιλάω για ψίχουλα 100 ευρώ το μήνα ξέρω γω (που γινόταν λόγος παλιά ότι θα μπουν δίδακτρα...) μονο?
sonyxp Δημοσ. 29 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2013 @Nomikarios Όλοι γνωρίζουμε ότι σε αυτόν τον κωλοκόσμο η φήμη μετράει, ε! έχει επικρατήσει στην κοινωνία ότι τα πράγματα στην ελλάδα είναι σκατά και πρέπει να σπουδάσουμε έξω. Μπράβο! αυτό να κάνετε, να πάτε στην Αγγλία να δώσετε 100-200 χιλιάδες να σπουδάσετε, να κάνετε πλούσιους τους Άγγλους. Καλά! δεν καταλαβαίνετε ότι έτσι είναι το σύστημα? Όχι μόνο με την εκπαίδευση, ένα άλλο παράδειγμα είναι ο χώρος του τραγουδιού όπου ξαφνικά από το πουθενά βγαίνουν "Αστέρες" και βγάζουν δις, και να πεις ότι έχουν κάτι το ιδιαίτερο, ΄@ απλά αναλαμβάνουν να τους κάνουν φιρμα και αποκεί και πέρα τι και αν δεν έχεις φωνή. Με απλά λόγια, τα πανεπιστήμια σε μεγάλες χώρες όπως Αγγλία, Αμερική απλά έχουν 1000διαφημιστεί (δεν λέω πως δεν είναι καλά, απλά δεν είναι αυτό που έχει επικρατήσει " Ή harvard ή είσαι τίποτα ". Λίγο που έχω ψαχτεί σε μερικά πανεπιστήμια που έχουν ανοιχτά μαθήματα, δεν ενθουσιάστηκα! σχεδόν τα περισσότερα τα κάνουμε και εμείς... (Τουλάχιστον στην πληροφορική)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα