alex_000 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2013 Φίλε αν σπουδάσεις φυσική στην Αγγλία ο καθένας στο εργαστήριο έχει το τραπεζάκι του με τον εξοπλισμό του και κάνουν τα πειράματά τους. Στην ελλάδα κάνει το πείραμα ο καθηγητής στο αμφιθέατρο και οι άλλοι κοιτάνε απο 30 μετρα μακρυα ( αν το κάνει δηλαδή και δεν το δίδάξει θεωρητικά στον πίνακα) Οι μηχανολόγοι παίρνουν πτυχία χωρίς να έχουν δει ποτέ μηχανή μπροστά τους.. και αυτά ηταν στην δικιά μου εποχή που μοιράζαν λεφτά .. Δεν θελω να φανταστώ πως θα είναι σημερα. Τι να λέμε τώρα.. ΤΙ σχέση έχει η διαφήμηση με αυτά? 1
revolver1990 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2013 Ναι οκ αλλά από την στιγμή που μεγάλα πανεπιστήμια του εξωτερικού παίρνουν Έλληνες πτυχιούχους στα Μεταπτυχιακά τους και διδακτορικά τους σημαίνει ότι τα πανεπιστήμια μας έχουν κάποιο επίπεδο από πλευράς ύλης-εκπαίδευσης τουλάχιστον.Επίσης, να αναφέρω ότι συνήθως οι απαιτήσεις τους είναι χαμηλότερες για τους έλληνες. 1
alex_000 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2013 Εντάξει πανεπιστήμια είναι δεν είναι περίπτερα.. φυσικά έχουν επίπεδο. Κάποια απο τα πανεπιστήμια μας είναι και στις χαμηλές θέσεις της λίστας των τοπ 500ων πανεπιστημίων στον κόσμο.
revolver1990 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2013 Συνολικά ναι είναι top 500. http://www.topuniversities.com/node/2186/ranking-details/university-subject-rankings/2013 http://www.topuniversities.com/node/2187/ranking-details/university-subject-rankings/2013 http://www.topuniversities.com/node/2155/ranking-details/university-subject-rankings/2013 Ενδεικτικά έβαλα αυτά τα 3.
nomikarios Δημοσ. 29 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2013 @Nomikarios Μπράβο! αυτό να κάνετε, να πάτε στην Αγγλία να δώσετε 100-200 χιλιάδες να σπουδάσετε, να κάνετε πλούσιους τους Άγγλους. Καλά! δεν καταλαβαίνετε ότι έτσι είναι το σύστημα? Με απλά λόγια, τα πανεπιστήμια σε μεγάλες χώρες όπως Αγγλία, Αμερική απλά έχουν 1000διαφημιστεί (δεν λέω πως δεν είναι καλά, απλά δεν είναι αυτό που έχει επικρατήσει " Ή harvard ή είσαι τίποτα ". Λίγο που έχω ψαχτεί σε μερικά πανεπιστήμια που έχουν ανοιχτά μαθήματα, δεν ενθουσιάστηκα! σχεδόν τα περισσότερα τα κάνουμε και εμείς... (Τουλάχιστον στην πληροφορική) Εάν δεν έχεις εμπειρία πανεπιστημίου στο εξωτερικό, ας πούμε βρετανικού μια που το αναφέρεις, καλό θα ήταν να μην είσαι τόσο απόλυτος... Όπως επίσης, το να αναφέρεις 100-200 χιλιάδες ευρώ για σπουδές...Συγνώμη, εγώ σπούδασα στη Θεσσαλονίκη και υπολογίζω ότι δεν θα ξόδευα πολύ περισσότερα εάν σπούδαζα στην Αγγλία. Ειδικά μετά το εξάμηνο που έχασα λόγω καταλήψεων και μιλάμε για εποχές προτού αυξηθούν τα δίδακτρα των βρετανικών πανεπιστημίων. Εγώ δεν σου ανέφερα για πρόγραμμα σπουδών και μαθήματα. Μίλησα για νοοτροπία, σχέσεις καθηγητών-φοιτητών, διαδικασίες αξιολόγησης και εκμάθησης. Η μέρα με τη νύχτα. Στην Ελλάδα έχει πολύ περισσότερα μαθήματα ένα μέσο πρόγραμμα σπουδών. Αυτό δε λέει κάτι από μόνο του όμως. Τα περισσότερα είναι περιττές γνώσεις και δεν έχουν καμία σχέση με τις πραγματικές ανάγκες της εργασίας. Και φυσικά, δεν είναι όλα τα ξένα πανεπιστήμια τα ίδια, νομίζω είναι αυτονόητο αυτό. Όπως επίσης, για ορισμένα επιστημονικά πεδία έχει σημασία το πού θα σπουδάσεις, καθώς μπορεί η ελληνική πραγματικότητα να είναι πολύ διαφορετική από την ξένη, οπότε το ελληνικό πανεπιστήμιο σε προετοιμάζει στοχευμένα.
sonyxp Δημοσ. 29 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2013 Φίλε αν σπουδάσεις φυσική στην Αγγλία ο καθένας στο εργαστήριο έχει το τραπεζάκι του με τον εξοπλισμό του και κάνουν τα πειράματά τους. Στην ελλάδα κάνει το πείραμα ο καθηγητής στο αμφιθέατρο και οι άλλοι κοιτάνε απο 30 μετρα μακρυα ( αν το κάνει δηλαδή και δεν το δίδάξει θεωρητικά στον πίνακα) Οι μηχανολόγοι παίρνουν πτυχία χωρίς να έχουν δει ποτέ μηχανή μπροστά τους.. και αυτά ηταν στην δικιά μου εποχή που μοιράζαν λεφτά .. Δεν θελω να φανταστώ πως θα είναι σημερα. Τι να λέμε τώρα.. ΤΙ σχέση έχει η διαφήμηση με αυτά? Υπάρχουν αρκετά τέτοια, δυστυχώς! Αντί να δώσει μερικά λεφτά το κράτος σε εξοπλισμό, πάει και δίνει εκατομύρια σε ΙΕΚ να κάνει το σχέδιο Αθηνά! Δεν υπάρχει καθόλου σωστός μοιρασμός χρημάτων! ή το άλλο???? δίνουν πχ 500.000 για κάποιο ερευνητικό πρόγραμμα σε κάποιο ίδρυμα. Μην δώσεις 1 χρονιά για έρευνα και δώστα σε εξοπλισμό αυτά τα 500.000 (δεν λέω όλα τα ιδρύματα να κάνουν το ίδιο, η έρευνα δεν πρέπει να σταματήσει, απλά υπάρχουν και "έρευνες" που είναι για... Τα ιδρύματα πρέπει να το ζητάνε κιόλας... 1
spurakos Δημοσ. 29 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2013 http://www.eoppep.gr/teens/index.php/consultant/16-symvoulos δες ποιο είναι το πιο κοντινό κέντρο και πέρνα μια βόλτα απο'κει.Δεν σου εγγυάμαι ότι θα σε βοηθήσει αλλά μπορείς να πάρεις κάποια ιδέα.
viper2005 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2013 Σε περίπτωση που το ξεχάσατε τα rankings πανε με την σχολή και το research work και οχι με το πανεπιστήμιο per se. Το γελοίο της υπόθεσης ειναι οτι το δοαταπ ζητάει RAE ranking πάνω απο 4, ενώ το μεγαλύτερο μέρος της τριτοβάθμιας στην ελλαδα υπάρχει για να ζουν κάποια χωριά.
nilosgr Δημοσ. 29 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2013 Λίγο που έχω ψαχτεί σε μερικά πανεπιστήμια που έχουν ανοιχτά μαθήματα, δεν ενθουσιάστηκα! σχεδόν τα περισσότερα τα κάνουμε και εμείς... (Τουλάχιστον στην πληροφορική) Δες υλη/εξαμηνο απο μαθηματα απο MITx - BerkleyX και μετα μιλα...
Imagine Δημοσ. 29 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2013 Δες υλη/εξαμηνο απο μαθηματα απο MITx - BerkleyX και μετα μιλα... Ε, βέβαια, γιατί όλοι περνάνε στο MIT ε? Τα σχολεία παίζουν μεγάλο ρόλο, σίγουρα, αλλά τίποτα δεν αντικαθιστά την σκληρή δουλειά και την αγάπη για το αντικείμενο. Αυτό που οι αλεπούδες που πίνουν την φράπα τα ξύνουν και δε τα φτάνουν ονομάζουν "ταλέντο"... "ε, ναι αυτός ήταν ταλέντο όμως" = δεν του βγήκε ο κώλος να διαβάζει και να το ψάχνει, αλλά "γεννήθηκε με αυτό"...σίγουρα φίλε. MIT = $65,000 το χρόνο μέσα έξω. Βαλε επί 4 χρόνια... Βάλε και τα βιβλία, τα διάφορα (PC, προγράμματα), βάλε κάνα μικρό αυτοκινητάκι μετέχειρο, βάλε νοίκι που θα είναι μία $800άρα, βάλε φαϊ, κάνε τη σούμα. Α, και υπάρχουν και άλλα βέβαια αντίστοιχα / λιγότερο γνωστά που κοστίζουν και αυτά το κομματάκι τους. Να έλθεις ΜΙΤ, να χώσεις τους δικούς σου μέσα $300-350,000 και μετά να γυρίσεις πού? Να πάρεις πόσα? 'Αρα μην συγκρίνουμε ανόμοια...πάς στο "καλό" (γιατί και αυτά 2-3 είναι, μην γελιέστιε, και βέβαια δε σε παρακαλάνε να πάς, είναι δύσκολο) πανεπιστήμιο της Αγγλίας, τα χώνεις χοντρά (όχι, έιναι πολύ παραπάνω από ό,τι στην Θεσσαλονίκη για παρόμοιο τρόπο ζωής, εκτός και αν το μαμίσεις στα μπαράκια εδώ), και μετά τι? Αν "αξίζει" να δώσεις 2-3 φορές τα λεφτά έξω, σημαίνει για μένα ότι τουλάχιστον θα εργαστείς εκεί για να καλύψεις τουλάχιστον τα επιπλέον έξοδα σε λογικό χρονικό διάστημα...αλλιώς, για να γυρίσεις στην Ελλάδα αφού έχεις "επενδύσει" 100,000~200,000 ευρώ επιπλέον, για να βγάζεις 100-200 ευρώ παραπάνω το μήνα, είναι μάλλον "κακή" επιλογή. Όλες (99.9%) από τις μανάδες που κοκορεύονται για τις σπουδές των παιδιών τους στο εξωτερικό, απλά ξεχνάνε ότι ο κανακάρης απλά δε προσπάθησε ή απλά δε πέτυχε να περάσει Ελλάδα. Βελόνες στα άχυρα οι πραγματικά καλοί που πάνε σε καλά πανεπιστήμια, γιατί αυτά έχουν να διαλέξουν τους καλύτερους από πολλές χώρες, και όλοι πλερώνουν εξίσου καλά. Και άντε και βγήκες από το "καλό" (=ονομαστό) πανεπιστήμιο. Θα σε βοηθήσει πόσο σε σχέση με το πιο φθηνό αν δεν ξεχωρίζεις πραγματικά? Άντε να βρεις την 1η σου δουλειά και να πάρεις 5-10% παραπάνω μισθό. Μετά? Τι σε ξεχωρίζει από τον διπλανό που το θέλει και "μπορεί" παραπάνω? Οι βαθμοί και τα πτυχεία μετράνε πραγματικά μόνο σε φάνσι βιογραφικά και για ακαδημαϊκή καριέρα...άντε και στην πολιτική, που μπορείς να το παίζεις "επίτιμος" καθηγητής σε ιδρύματα του εξωτερικού, και ας μιλάς Αγγλικά (συνήθως στις αμερικές είναι οι δικοί μας) χειρότερα από τους Κοκκινολαίμηδες του Νότου...Δις ιζ εν άπλ. Μετά από 2-3 χρόνια κοιτάνε τι κάνεις στην "πραγματική" ζωή/επαγγελματικό χώρο, και όχι τι γράφει το πτυχείο σου ή τι βαθμό έχεις για να κρίνουν τι αξίζεις και αν χρειάζεται να "ματώσουν" για να σε έχουν κοντά τους. 1
viper2005 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2013 Οπότε, όσοι πανε έξω δεν ειναι καλοί. Καλο αυτό.
Praetorianos Δημοσ. 29 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2013 Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία οτι τα πανεπιστήμια μας είναι πολύ κατώτερα απο τα μεσαίας κατηγορίας πανεπιστήμια Εγώ σπουδασα στο μακεδονίας. Δεν το μετάνιωσα αλλά δεν πιστεύω οτι θα ήταν το ίδιο με το London school of economics, Έλα ρε alex, πλάκα μας κάνεις τώρα? Το LSE θεωρείται από τα καλύτερα πανεπιστήμια στον κόσμο στον τομέα του, και το συγκρίνεις με το ΠΑΜΑΚ/ΑΣΟΕΕ/ΠΑΠΕΙ whateva? Αν και συμφωνω πληρως με το point σου overall και με τον τρόπο σκέψης σου, ο Revolver έχει δίκιο, μην τα ισοπεδωνετε όλα. Κάθε σύγκριση που γίνεται είναι με το MIT/Harvrad/Oxford κτλ. Κάθεστε και συγκρίνετε δωρεαν πανεπιστήμια στην Ελλάδα, με τα καλύτερα πανεπιστήμια παγκοσμίως. Που τα δίδακτρα ανα φοιτητή είναι συνήθως το μισό ετήσιο budget των τμημάτων των ελληνικών πανεπιστημίων. Δηλαδή ένα μετριο πανεπιστημιο στην Μάλτα/Τσεχία/Ισπανία πχ είναι καλύτερο από τα ελληνικά? Εκτός αν με το ανεπτυγμένες χώρες εννοείτε Αγγλία/Αμερική/Γερμανία/Γαλλία και τέλος, και με τα ψιλομέτρια εννοείτε LSE/Harvard/ETH/Ecole/MIT και Standford. Αν θέλετε σας στέλνω σε κάτι μούρλια μέτρια πανεπιστήμια της Αγγλίας, σε κάτι χωριά ξεχασμένα από το χάρτη να μου πείτε επίπεδο εκπαίδευσης. Έχει ξαναγίνει αυτή η κουβέντα, οι συγκρίσεις που σου λέω γίνονται πάντα, δεν είναι τυχαίες. Προσωπικά έχω σπουδάσει και εντός και εκτός, θα με συνέφερε να πω ότι "πωπω σαν τα μεγάλα πανεπιστήμια του εξωτερικού παίδες δεν έχει, τι να μας πουν τα κοτετσια στην Ελλάδα". Απλά επειδή ακριβώς έχω σπουδάσει και στα δύο, νομίζω έχω μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα. Και κάτι τελευταίο όσον αφορά το επίπεδο. Το 'χα ξαναβάλει απλά για να καλαμπουρίσω σε άλλο thread, ωστόσο έτσι για να έχουμε και μια άλλη εικόνα: (θα δείτε ότι συμπεριλαμβάνονται πανεπιστήμια της Αυστραλίας και των ΗΠΑ, άρα δεν έχω βάλει γεωγραφικά φίλτρα για να "πειράξω" τη λίστα) 3
saya Δημοσ. 29 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2013 (επεξεργασμένο) Σπουδες στην Αγγλια.. κοιτα στην Αγγλια δεν ειναι ολα τα πανεπιτημια καλα. Πολλα ειναι φολα. Απλα στην Ελλαδα εχουν μερικοι το συνδρομο του Λαλακη του εισαγομενου, η απλα νομιζουν οτι πουλαν μουρη. Πλεον οι σχολες στην Αγγλια ειναι πανακριβες. Εχουν βαλει υψηλοτατα διδακτρα. Και η ζωη πχ στο Λονδινο ειναι πολυ ακριβη. Δεν ειναι τυχαιο οτι πολλοι Ελληνες φοιτητες ζουν σε σπιτια με αλλους 3,4 και κοινη κουζινα κι μπανιο για να τα βγαλουν περα..Κοιτα για καμια πιο φιλικη χωρα. Εχω πει οτι δεν αντεχω την γκρινια και τον τζαμπα κυνισμο του Ελληναρα που νομιζει οτι ειναι ανωτερος κατακρινοντας ολους τους αλλους.. αντε να πεις στον Ελληναρα, οτι υπαρχουν Ελληνες φοιτητες που ζουν στο εξωτερικο σε σπιτια με αλλους 3,4 σαν τους Πακιστανους. Πληρης σιωοη στην σεβαστη ομηγυρη.. Επεξ/σία 29 Αυγούστου 2013 από saya 2
revolver1990 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2013 ^^Έχω φίλο που το παίζει μάγκας.Πήγε στο university of Westminister και νομίζει ότι πήγε σε καμιά Οξφόρδη.Ρεαλιστικά πήγε σε ένα πανεπιστήμιο το οποίο είναι νούμερο 80-100 στην λίστα των αγγλικών πανεπιστημίων και πληρώνει 9000 λίρες.Τώρα του λες ότι και πανεπιστήμιο Αιγαίου(δεν έχω κάτι με το συγκεκριμένο uni ) να πήγαινε καλύτερα θα ήταν?.Όντως το έχουμε ξανασυζητήσει, αν δεν πας σε ένα τοπ 30-40 uni της Αγγλίας και αντίστοιχα σε κάποιo άλλo ευρωπαικό uni μην κάνεις καν τον κόπο να πας έξω θα είναι πεταμένα λεφτά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα