Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πηγαινε για χαβαλε λυκειο και αν παιζουν καποια φραγκα (τα ιδια που θα εδινες επαρχεία για φως,νερο,ιντερνετ, εξοδα κτλπ) και πηγαινε καμια Αγγλια. Και πιο φτηνα θα σου ερθει.

Δίδακτρα ~10k τον χρόνο + προσωπικά έξοδα.

Ποιος γαμώ στην Ελλάδα έχει τέτοια έξοδα για να σπουδάσει;

• Απαντ. 89
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Δίδακτρα ~10k τον χρόνο + προσωπικά έξοδα.

Ποιος γαμώ στην Ελλάδα έχει τέτοια έξοδα για να σπουδάσει;

Πολλοι μαστορα...

Τα βλεπω και στην δουλεια μου.

Λεφτα υπαρχουν. Ο πλουτος ειναι διαμοιρασμενος αλλού τώρα.

Αν δεν εχεις να κινηθεις για εξωτερικο κανε κατι αλλο στην Ελλαδα ή στο εξωτερικο. Μια απλη δουλεια, μια δεξιοτεχνια, μια τεχη κατι.

Εξαλλου σπουδαζεις για να δουλεψεις κατα κυριο λογο.

Γιατι να σπουδασεις και να μη δουλεψεις; Για να λες κοιτα τον τοιχο μου πηρα πτυχιο...;

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Εγώ παιδιά πέρασα φέτος στην Αρχιτεκτονικη ΕΜΠ , πρωτοετής φοιτητής περιμένω να κάνω την έγγραφη ( με τις απεργίες βλέπω να την κάνω τον Οκτώβριο).

Σκέφτομαι να κάνω μεταπτυχιακό στο εξωτερικό, ΗΠΑ ή UK.

Εσείς τι λέτε;

Οπως τα βλέπω με αυτή εδώ την κατάσταση βλέπω να πηγαίνω για μεταπτυχιακό στο εξωτερικό και να μένω μόνιμα εκεί .

Υπάρχουν και οι υποτροφίες για σπουδές του εξωτερικού αν και πρέπει να έχεις βγάλει καλό βαθμό πανεπιστημίου. Εγώ αυτό θα κυνηγίσω.

Τώρα σε όσο αναφορά πανεπιστήμια τύπου ΜΙΤ, Harvard, Oxford, Stanford αυτά είναι μίλια μπροστά από τα ελληνικά πανεπιστήμια.

Δημοσ.

Τώρα σε όσο αναφορά πανεπιστήμια τύπου ΜΙΤ, Harvard, Oxford, Stanford αυτά είναι μίλια μπροστά από τα ελληνικά πανεπιστήμια.

Έλα ρε τι μας λες;Καλά μιλάμε έμεινα άναυδος,μου άνοιξες τα μάτια παλικάρι μου.

Δημοσ.

Εγώ παιδιά πέρασα φέτος στην Αρχιτεκτονικη ΕΜΠ , πρωτοετής φοιτητής περιμένω να κάνω την έγγραφη ( με τις απεργίες βλέπω να την κάνω τον Οκτώβριο).

Σκέφτομαι να κάνω μεταπτυχιακό στο εξωτερικό, ΗΠΑ ή UK.

Εσείς τι λέτε;

Οπως τα βλέπω με αυτή εδώ την κατάσταση βλέπω να πηγαίνω για μεταπτυχιακό στο εξωτερικό και να μένω μόνιμα εκεί .

Υπάρχουν και οι υποτροφίες για σπουδές του εξωτερικού αν και πρέπει να έχεις βγάλει καλό βαθμό πανεπιστημίου. Εγώ αυτό θα κυνηγίσω.

Για να πας uk σε καλό πανεπιστήμιο θέλεις για δίδακτρα-ζωή 35-45 χιλιάδες ευρώ τον χρόνο(εκτός και αν πας Σκωτία).

Για USA δεν ξέρω αλλά έχω ακούσει ότι για μάστερ θέλεις 40-60 χιλιάδες δολάρια μόνο για τα δίδακτρα σε καλό πανεπιστήμιο...οπότε συνολικά πας 60-80 χιλιάρικα...Αν η οικογένεια σου έχει χρήματα καλώς αλλιώς δύσκολα.Υποτροφίες δεν καλύπτουν πάρα πολλά έξοδα και αν θες να πας σε πολύ καλό πανεπιστήμιο και με υποτροφία είναι δύσκολο .

Επικεντρώσου στις σπουδές σου....άρχισε σιγά σιγά να μαζεύεις χρήματα και κοιτάς τα master etc από το 3ο έτος και πέρα.

Δημοσ.

Είμαι καλός μαθητής στο γυμνάσιο. Οοολοι οι βαθμοί μέχρι να δώσεις Πανελλαδικές ειναι πλασματικοι. Λέει ο άλλος μα μου βάζανε 18+19 πως έγραψα 12000κλπ

Sent from my iPhone using Insomnia

• Like 1
Δημοσ.

Είμαι καλός μαθητής στο γυμνάσιο. Οοολοι οι βαθμοί μέχρι να δώσεις Πανελλαδικές ειναι πλασματικοι. Λέει ο άλλος μα μου βάζανε 18+19 πως έγραψα 12000κλπ

Sent from my iPhone using Insomnia

Ως ένα βαθμό.

Δεν μπορεί ένας μαθητής που είναι στο 10-12 να γράψει 18500 μόρια στις πανελλήνιες.

Δημοσ.

Ως ένα βαθμό.

Δεν μπορεί ένας μαθητής που είναι στο 10-12 να γράψει 18500 μόρια στις πανελλήνιες.

Εννοειται αυτο. Λεω για αυτους που τους φουσκωνουν τα μυαλα στα φροντηστηρια με τα γραπτα και στα σχολεια με τους υψηλους βαθμους κλπ. Μετα πας δινεις και απογοητευσαι.

Δημοσ.

@cris είναι η νοοτροπία του Έλληνα. Επειδή κάνω ιδιαίτερα σε παιδιά κάθε χρόνο, μου 'χει τύχει περίπτωση να συζητάω με τους γονείς και να μου λέει η μάνα της μαθήτριας "έχει πολλά κενά η Μαρία, αλλά εντάξει είσαι καλός εσύ θα την βοηθήσεις, καν' της λίγο τα sos να γράψει ένα 16 στις εξετάσεις,ξέρεις εσύ ποια έιναι τα sos, μόνο αυτά καν' της,όχι κάτι παραπάνω" Ένα μήνα μέχρι τις εξετάσεις(γιατί ήταν Μάιος) για να της μάθω ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ 2ας γυμνασίου και μάλιστα χωρίς να ξέρει πόσο κάνει 12*3.Οπότε της εξηγώ της μάνας της ότι τα μαθηματικά δεν είναι ιστορία να τη μάθει σε μια βδομάδα και ούτε έχει sos.Χρειάζονται κάποιες βάσεις οι οποίες και λείπουν και έιναι δύσκολο να καλυφθούν σε τόσο λίγο χρονικό διάστημα. Χίλιες φορές της λέω να της κάνω μαθήματα και πριν και μετά τις εξετάσεις αλλά όχι για τις εξετάσεις αλλά για να αγαπήσει το μάθημα και να πάρει σωστές βάσεις για αργότερα και εξετάσεις ας γράψει ότι να 'ναι, δε θα πρέπει να μας ενδιαφέρει τόσο.

Μόλις τ' άκουσε έμεινε για λίγη ώρα και μου λέει "Δεν μπορεί το δικό μου παιδί να 'χει μέσο όρο 17-18 και στα μαθηματικά να μην πάρει έστω ένα 16 " .Οπότε το πρόβλημα ξεκινάει από τους ίδιους τους γονείς που επιβάλλουν και τελικά γαλουχούν τα παιδιά τους με τη νοοτροπία αυτή και αντί να κυνηγάνε τη γνώση κυνηγάνε τους βαθμούς.Θεμιτό απ' τη μία να επιζητάς την καταξίωση(βαθμός εν προκειμένω) ως αποτέλεσμα μιας συνειδητής προσπάθειας για γνώση αλλά όταν αυτό αποτελεί αυτοσκοπό τότε κάπου έχει χαθεί το παιχνίδι...

Θα προσπαθήσω αλλά λίγο δύσκολο να μαζέψει 50000€ σε 3 χρόνια.
Οι υποτροφίες πόσο της εκατό καλύπτουν;

3χρόνια? 5+ εννοείς μήπως?

Επίσης υπάρχουν και πιο φθηνές επιλογές όπως Ολλανδία κτλ. αλλά έχεις καιρό μπροστά σου.

Κοίτα να ξεχωρίσεις από τους υπόλοιπους προς το παρόν και μετά βλέπεις. Κι όταν λέω να ξεχωρίσεις δεν εννοώ βαθμολογικά(πέζει κι αυτό το ρόλο του βέβαια) γιατί πολλοί μπορεί να βγούν πχ με 8 αλλά λίγοι να 'χουν στο βιογραφικό τους projects ή internships σε εταιρίες του χώρου και αυτό είναι μεγάλο ατού, πίστεψέ με.

Αν θες γράψου σε φοιτητικές οργανώσεις(IEEE,BEST κτλ)απ' όπου θα ενημερώνεσαι και παράλληλα με τις σπουδές κάνε κάθε χρόνο και κάτι "έξω" από τα στενά πλαίσια της σχολής,όπως την έχεις στο μυαλό σου. Αυτά από μένα και καλή φοιτητική ζωή ;)

• Like 1
Δημοσ.

Xαιρομαι παντως που οι δικοι μου γονεις δεν ειχανε αυτην την νοοτροπια. Και μαλιστα ειχα βαθμους 1η/2α λυκειου 12.000 μορια! Και στη 3η λυκειου ειχα βαθμους 17000! Τελος παντων να μη τα πολυλεω ηξερα πολυ καλα ΚΑΙ ΕΓΩ και οι δικοι μου και αυτοι στο φροντηστηριο γιατι ετυχε να ειμαι σε πολυ καλα χερια μεχρι που εφτανα. Εφτασα τα 15.800 οπου ηταν στοχος οποτε ειμαι ευχαριστημενος. Μαλιστα ΑΟΘ ο καθηγητης επειδη με εβλεπε δε μιλαγα κλπ μου ειχε βαλει 17+17 με αποτελεσμα να γραψω 19.8 και να μου φαει μορια. 

Ειναι θεμα νοοτροπιας καθαρα και παιδειας. Επισης ειμαι του γεγονοτος οτι οσα μορια και να εχεις βγαλει δε σε κανει ανωτερο ανθρωπο απο καποιον αλλον. Διαβαζεις για εσενα και καθαρα για εσενα. Μαθηματικα κλπ τα ελιωνα. Αρχαια, ιστορια τιποτα.

Δημοσ.

Αρχίζω φέτος τη 1η Λυκείου. Είμαι καλός μαθητής (3η Γυμνασιου έβγαλα ~18,5), είμαι καλός στα μαθηματικά που μου αρέσουν κιόλας ενώ καταφέρνω φυσική-χημεία. Σούμπιτος για θετική δηλαδή.

Τεχνολογική δε τη σκέφτομαι γιατί δε καλύπτει τα πεδία που θέλω. Σκεφτόμουν για Αρχιτέκτονας ή Μηχανικός(και για γιατρός σκεφτόμουν, για το prestige, αλλά θέλει αρκετά χρόνια) και Αθήνα βέβαια. Δε θα είχα πρόβλημα και στο εξωτερικό αρκεί να ήταν δωρεάν, έτσι και αλλιώς βλέπω να πηγαίνω Αγγλία για δουλειά αργότερα(έχω το profeciency και ξέρω να μιλάω πολύ καλά αγγλικά). Αρχιτέκτονας και Μηχανικός πόσα χρόνια θέλουν να τα τελειώσεις; Τι επαγγελματική αποκατάσταση έχουν σε Ελλάδα και εξωτερικό; Αρχιτέκτονας έχω δει θέλει σχέδιο, στο σχολείο το κάνεις; Και κυρίως τι κάνεις σε αυτά τα επαγγέλματα, σχεδιάζεις κτήρια και τα δίνεις(ελπίζοντας) να κτιστούν; Μηχανικός τι κάνεις; Προτάσεις για άλλα επαγγέλματα δεχτές, δεν είμαι απολύτως σίγουρος έτσι και αλλιώς. Ξέρετε μήπως που μπορώ να βρω κάποιο τεστ που σου δείχνει τις κλίσεις σου; Γενικά είμαι του επιστημονικού τομέα και δε θα μπορούσα με τίποτα να γίνω φιλόλογος π.χ. Επίσης, υποθετικά γράφω πανελλήνιες και περνάω κάπου, μπορώ να πάω πρώτα στρατό και όταν απολυθώ να πάω πανεπιστήμιο με ό,τι είχα γράψει; Τώρα που τα αλλάξαν τι γίνετε, για να μπω κάπου μετράνε μόνο οι πανελλήνιες ή όλες οι τάξεις; 

Τέλος τα πάω πολύ καλά με τους υπολογιστές, έχω του Cambridge τις πιστοποιήσεις για το office και της Cisco IT Essentials. Επιπρόσθετα ασχολήθηκα λίγο πέρυσι με προγραμματισμό και θα ήθελα να το ξαναρχίσω φέτος καθώς μου φαίνεται εύκολος και διασκεδαστικό, π.χ. να μπορέσω να φτιάξω προγραμματάκια ή εφαρμογή για android για να βγάλω κάποια λεφτά(κύριος λόγος που ξεκίνησα να ασχολούμαι)

Ευχαριστώ εκ των προτέρων. 

Δεν διάβασα ολόκληρο το post γιατί βιάζομαι να φύγω απλά να κάνω μια επισήμανση μέχρι εκεί που διάβασα... (μέχρι το prestige.... :P )

Από τεχνολογική πας άνετα Αρχιτέκτων και Μηχανικός... βασικά πιο εύκολα κατά την άποψη μου.. και γενικώς δεν σε περιορίζει κάτι η επιλογή της τεχνολογικής κατεύθυνσης... για την ιατρική θα ήταν καλύτερα όμως να επιλέξεις θετική.

Εκτος αν άλλαξε κάτι δραματικά στις κατευθύνσεις από την τελευταία φορα που κοίταξα...

Τώρα εγώ θα σε συμβούλευα να ψαχτείς και να δεις που έχεις ταλέντο αλλα και που θα ήθελες να επενδύσεις αρκετό μέρος της ζωής σου ευχάριστα...

το prestige της ιατρικής φτάνει μονο τα πρώτα χρονια στις γειτονιές που θα κοκορεύεται η μάνα σου.. μετά αν δεν σαρεσει και πήγες μονο και μονο επειδή είχες τους βαθμούς και για το prestige ξεχνα το! ένας κανένας θα είσαι και μπορεί να γίνεις και αποτυχημένος (από οικονομικής πλευράς σίγουρα)

Το σωστό "prestige" το αποκτάς όταν είσαι πολύ καλός σε αυτό που κανεις και το κανεις επειδή το αγαπάς και διευρύνεις τους ορίζοντες σου πάνω σε αυτό, δηλαδή κάτι που θα το έκανες ακόμη και αν δεν υπήρχε ο βραχνάς της εξεταστικής που θα σε πιέζει να διαβάσεις διάφορα πράματα...

Αν λοιπόν ασχοληθείς με κάτι τέτοιο ακόμη και ιχθυοκαλλιέργειες να είναι θα έχεις prestige γιατί θα είσαι ο "και γαμώ" σε αυτόν τον τομέα...

θα είσαι Ο προγραμματιστής, Ο μηχανικός, Ο γεωπόνος... θα εξελίξεις τον κλάδο και όλοι θα σε ξέρουν με το όνομα σου και μετά με την ιδιότητα σου.

όλα αυτά για να γίνουν όμως χρειάζεται να αφιερώσεις ΤΕΡΑΣΤΙΟ χρονικό διάστημα σε αυτό που κανεις και να το κανεις με επιμονη και ζήλο..

για να γίνει κάτι τέτοιο θα πρέπει να αγαπάς αυτό που κανεις πραγματικά.. σκέτο το οικονομικό κίνητρο ή το κίνητρο του δήθεν prestige δεν θα σε πάει πουθενά... το πολύ πολύ αν έχεις μονο αυτά τα δυο και αποφασίσεις να βασανίσεις τον εαυτό σου κάνοντας κάτι που σε κάνει να βαριέσαι ή να μην συνεπαίρνεσαι θα καταντήσεις μια μετριότητα με πολυτελή χαρτιά υγείας (τα πτυχία σου)που δεν προσέφερε τίποτα σε αυτό τον κόσμο και θα ψάχνεις να βολευτείς στο δημόσιο ή καμια δουλειά σε delivery

EDIT: τώρα βεβαια είναι σχετικά νωρίς όμως να ψαχτείς τόσο πολύ με αυτά τα πράματα προς το παρόν απλά συνέχισε να διαβάζεις τα μαθήματα σου και κανένα εξωσχολικό της επιλογής σου..

μετά αφού έχεις δώσει πανελλαδικές και πριν κανεις μηχανογραφικό δες από κανένα γνωστό (η σε βιβλιοθήκη πανεπιστημιου) ένα δυο βασικά μαθήματα -και το πρόγραμμα σπουδών που υπάρχει συνήθως στο internet- των σχολών που νομίζεις ότι το αντικείμενο τους σε ελκύει αν δεν βαρεθείς διαβάζοντας τα βιβλία αυτά πάει να πει ότι αυτή η ειδικότητα κάνει για εσένα.. αν σου φανούν βαρετά ξέρεις ότι δεν πρέπει να είναι στις πρώτες σου επιλογές στο μηχανογραφικό...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...