sonyxp Δημοσ. 29 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2013 έχω εδώ και χρόνια την GeForce 210, την είχα πάρει κοντά 80 ευρώ πριν αρκετά χρόνια (τώρα έχει 25-30) Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι: Κατά πόσο διαφέρει η κάρτα αυτή με μια Low σημερινή των 50ευρώ? GeForce210 600Mhz 1400Mhz 512 + δυνατοτητα επεκτασης 1gb 128 bit bus GDDR3 νομίζω αυτό που βλέπω εγώ είναι ότι ακόμα και οι περισσότερες σημερινές κάρτες είναι 128αμπιτα και ο χρονισμός είναι περίπου ίδιος!!! άρα είναι μια από τα ίδια? Πχ: αυτή εδώ, http://www.skroutz.gr/s/287335/Gigabyte-GeForce-GT-430-OC-1-G%CE%92.html είναι πολύ καλύτερη ? (ότι είναι καλύτερη είναι, απλά πόσο καλύτερη είναι, έχει διαφορά? νύχτα με μέρα?) Στα ίδια μπιτ είναι, και ο χρονισμός είναι +100 με 200 Mhz Παραπάνω... Μπορείτε να μου πείτε τι πρέπει να κοιτάξω σε μια κάρτα γραφικών? ποια τα κριτήρια που κάνουν τη διαφορά???? γιατί όπως βλέπετε έχω μια κάρτα περίπου 10αετίας και έχει περίπου τα ίδια χαρακτηριστικά με κάποια "μεσαία" σημερινή. όπως οι επεξεργαστές εκτός από τους πυρήνες και τον χρονισμό έχουν την τεχνολογία (αν είναι 32nm, 22 nm), υπάρχει κάτι αντίστοιχο στις κάρτες γραφικών?
Ailuros Δημοσ. 29 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2013 Kαλύτερη είναι και αρκετά μάλιστα από την 210, αλλά αν το υπόλοιπο σύστημά σου είναι εξίσου απαρχαιωμένο όσο και η 210 τότε να την κάνει ΤΙ ακριβώς την αναβάθμιση της κάρτας γραφικών. Θα βοηθούσε να αναφέρεις πως είναι το υπόλοιπο σύστημα και για τι ακριβώς χρήση το θέλεις.
sonyxp Δημοσ. 29 Αυγούστου 2013 Μέλος Δημοσ. 29 Αυγούστου 2013 i5 3570 4cores/4thread 3.4ghz turbo 3.8 8GB corsair 1600mhz gb h77 ssd - samsung 830 τροφοδοτικό ένα φθηνιάρικο στα 40 ευρώ αν θυμάμαι καλά 600αρι
qsis Δημοσ. 29 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2013 το τροφοδοτικό πες ακριβώς τι είναι μην είναι κανένα που θέλει πέταμα και όσο για κάρτα βάλε κάτι παραπάνω να πάρεις μια ψιλοκαλή, είναι κρίμα με καλό pc (γιατί είναι πολύ καλό το υπόλοιπο pc ) να έχεις ξεφτίλα κάρτα
TheELF Δημοσ. 29 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2013 Kαλύτερη είναι και αρκετά μάλιστα από την 210, αλλά αν το υπόλοιπο σύστημά σου είναι εξίσου απαρχαιωμένο όσο και η 210 τότε να την κάνει ΤΙ ακριβώς την αναβάθμιση της κάρτας γραφικών.Είναι πάρα πολλά τα παιχνίδια που ακόμα και σε πολύ μικρό cpu τρέχουν άνετα και όπου μια καλύτερη κάρτα γραφικών σου δίνει καλύτερη ανάλυση και ποιότητα. Όσο δεν κόβει η cpu την ταχύτητα της κάρτας γραφικών δηλαδή θα κάνει διαφορά η καλύτερη κάρτα.
Ailuros Δημοσ. 29 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2013 το τροφοδοτικό πες ακριβώς τι είναι μην είναι κανένα που θέλει πέταμα και όσο για κάρτα βάλε κάτι παραπάνω να πάρεις μια ψιλοκαλή, είναι κρίμα με καλό pc (γιατί είναι πολύ καλό το υπόλοιπο pc ) να έχεις ξεφτίλα κάρτα Για το τροφοδοτικό υπογράφω εις διπλούν. Την καλύτερη κάρτα γραφικών τι να την κάνει όμως ο φίλτατος αν το PC είναι π.χ. μόνο για χρήση γραφείου; Ξήλωσε τον assistant η Μicroshaft από το Office. Τώρα αν είχε ένα πολύπλοκο τρισδιάστατο σκυλάκο να γλύφει τον ποπούλη του ενώ βαριέται ίσως να άλλαζε ελαφρώς. ΄Εχω μια 210 σε ένα i3 καθαρά office PC με win7 και δεν στενάζει πουθενά για τον σκοπό του. Είναι πάρα πολλά τα παιχνίδια που ακόμα και σε πολύ μικρό cpu τρέχουν άνετα και όπου μια καλύτερη κάρτα γραφικών σου δίνει καλύτερη ανάλυση και ποιότητα. Όσο δεν κόβει η cpu την ταχύτητα της κάρτας γραφικών δηλαδή θα κάνει διαφορά η καλύτερη κάρτα. Κάτσε να δούμε αν παίζει κατ'αρχήν παιχνίδια. Αν παίζει τότε θα του έλεγα να τριπλασιάσει τουλάχιστον το budget του για GPU. Σε κάθε άλλη περίπτωση περιττό έξοδο.
qsis Δημοσ. 29 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2013 Αν είναι έτσι και τη θέλει για γραφείο δε μένει με onboard?
sonyxp Δημοσ. 29 Αυγούστου 2013 Μέλος Δημοσ. 29 Αυγούστου 2013 τροφοδοτικό έχω ένα DEER DR-8600BTX το τροφοδοτικό πες ακριβώς τι είναι μην είναι κανένα που θέλει πέταμα και όσο για κάρτα βάλε κάτι παραπάνω να πάρεις μια ψιλοκαλή, είναι κρίμα με καλό pc (γιατί είναι πολύ καλό το υπόλοιπο pc ) να έχεις ξεφτίλα κάρτα Βασικά δεν βιάζομαι, απλά ήθελα να δω πόσο "GTP" είναι η GeForce 210 με μια "Low" σημερινή. περιμένω την GTX660 να πέσει στα 130-140 ευρώ (από 270 έχει πάει 180 σε 1 χρόνο), πιστεύω ότι μέχρι το πάσχα θα πάει κοντά 130-150. Απλά επειδή δεν είμαι τρελός Gamer, Παίζω LOL , Lineage... ίσως είναι πεταμένα λεφτά για την GTX660 ΑΛΛΑ από την άλλη με αυτήν την κάρτα βγάζω πάνω από 5 χρόνια. Άσε που με την Geforce 210 μου κάνει παιχνίδια στο Youtube σε υψηλά Qualities (1080p), ψιλο - κολλάει καμιά φορά (δεν είναι net lag) όταν έχω πολλά Clients ανοιχτά! Για το τροφοδοτικό υπογράφω εις διπλούν. Την καλύτερη κάρτα γραφικών τι να την κάνει όμως ο φίλτατος αν το PC είναι π.χ. μόνο για χρήση γραφείου; Ξήλωσε τον assistant η Μicroshaft από το Office. Τώρα αν είχε ένα πολύπλοκο τρισδιάστατο σκυλάκο να γλύφει τον ποπούλη του ενώ βαριέται ίσως να άλλαζε ελαφρώς. ΄Εχω μια 210 σε ένα i3 καθαρά office PC με win7 και δεν στενάζει πουθενά για τον σκοπό του. Κάτσε να δούμε αν παίζει κατ'αρχήν παιχνίδια. Αν παίζει τότε θα του έλεγα να τριπλασιάσει τουλάχιστον το budget του για GPU. Σε κάθε άλλη περίπτωση περιττό έξοδο. Βρε και εγώ δεν έχω παράπονο, εφαρμογές γραφείου τρέχει οκ. Έχω ανοίξει και 15 Clients Lineage 2... (τελείωσε η RAM και στα επόμενα κόλλαγα) Στο Lineage 2 πχ, με 1 παράθυρο και "High" ρυθμίσεις το πολύ να πιάσω 10 fps σε καμιά town, και να πεις ότι το l2 είναι κάνα παιχνίδι με γαμάτα γραφικά!!!
Ailuros Δημοσ. 29 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2013 τροφοδοτικό έχω ένα DEER DR-8600BTX περιμένω την GTX660 να πέσει στα 130-140 ευρώ (από 270 έχει πάει 180 σε 1 χρόνο), πιστεύω ότι μέχρι το πάσχα θα πάει κοντά 130-150. Απλά επειδή δεν είμαι τρελός Gamer, Παίζω LOL , Lineage... ίσως είναι πεταμένα λεφτά για την GTX660 ΑΛΛΑ από την άλλη με αυτήν την κάρτα βγάζω πάνω από 5 χρόνια. Άσε που με την Geforce 210 μου κάνει παιχνίδια στο Youtube σε υψηλά Qualities (1080p), ψιλο - κολλάει καμιά φορά (δεν είναι net lag) όταν έχω πολλά Clients ανοιχτά! Δεν στο υπογράφω ότι θα πέσει τόσο πολύ η 660 για όσο υπάρξει ακόμα. Kάτι τέτοιο ίσως σου κάνει για τώρα; http://www.skroutz.gr/s/3712317/Gigabyte-GeForce-GTX650-Ti-Boost-1GB-OC.html Aπλά άλλαξε τροφοδοτικό για λόγους ασφαλείας του PC σου. Τώρα αν σου κολλάει στο youtube σε FHD decoding τότε κάτι άλλο δεν πάει καλά. Εδώ το κινητό μου δεν κολλάει σε FHD decoding.
sonyxp Δημοσ. 29 Αυγούστου 2013 Μέλος Δημοσ. 29 Αυγούστου 2013 Δεν στο υπογράφω ότι θα πέσει τόσο πολύ η 660 για όσο υπάρξει ακόμα. Kάτι τέτοιο ίσως σου κάνει για τώρα; http://www.skroutz.gr/s/3712317/Gigabyte-GeForce-GTX650-Ti-Boost-1GB-OC.html Aπλά άλλαξε τροφοδοτικό για λόγους ασφαλείας του PC σου. Τώρα αν σου κολλάει στο youtube σε FHD decoding τότε κάτι άλλο δεν πάει καλά. Εδώ το κινητό μου δεν κολλάει σε FHD decoding. Υπερέβαλα, δεν κολλάει! Μπερδεύτηκα με το κινητό μου (Sony Xperia P) που σε 1080p κολλάει. Δεν στο υπογράφω ότι θα πέσει τόσο πολύ η 660 για όσο υπάρξει ακόμα. Kάτι τέτοιο ίσως σου κάνει για τώρα; http://www.skroutz.gr/s/3712317/Gigabyte-GeForce-GTX650-Ti-Boost-1GB-OC.html Aπλά άλλαξε τροφοδοτικό για λόγους ασφαλείας του PC σου. Τώρα αν σου κολλάει στο youtube σε FHD decoding τότε κάτι άλλο δεν πάει καλά. Εδώ το κινητό μου δεν κολλάει σε FHD decoding. Είχα ένα πολυ παλιό τροφοδοτικό 450αρι, είχα θέμα με τον υπολογιστή! πολλές φορές έκλεινε! πήρα αυτό λοιπόν και μέχρι τώρα δεν έχει παρουσιάσει κάποιο θέμα (δεν κλείνει τουλαχιστον). Το μόνο θέμα που έχω είναι με την ώρα!!! καμιά φορά χάνεται και πρέπει να το ρυθμίσω πάλι...
Millennium Δημοσ. 29 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2013 Το τροφοδοτικό καλύτερα να το άλλαζες όπως σου παν.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα