fuku Δημοσ. 31 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2013 καλησπερα, θελω να πουλησω κατι κοσμηματα αξιας περιπου 450-500€ αλλα ειμαι ασχετος με αυτα τα θεματα, ξερει κανεις να μου πει κανα μαγαζι που δεν θα με κανουν καμια πο***** ? οποιος ξερει απο τετοια ας μου πει.........
panos2171 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2013 Τι εννοείς πουστιά, να μη σου δώσουν όσα ζητάς? Πάνε σε ένα ενεχυροδανειστήριο που είναι ακουστό και θα σου κάνουν μια εκτίμηση. Αν δεν σου δίνουν όσα θες φεύγεις. Σε καμία περίπτωση δεν θα τα αφήσεις ώστε να τα κάνουν εκτίμηση και να περάσεις άλλη στιγμή να τα πάρεις. Επί τόπου θα γίνει αυτό. 1
blackdeagle Δημοσ. 31 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2013 Σωστά...μπροστά στα μάτια σου όλα! Και μετά τα παίρνεις και πας ρωτάς σε κανα 2-3 ακόμη εκει που θα σου κάνουν καλύτερη τιμή! Η τιμή πάει ανάλογα με την τιμη του χρυσου στο χρηματιστηριο!
PCharon Δημοσ. 31 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2013 αξιας περιπου 450-500€ Αν τα πουλήσεις σα χρυσό, είναι ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ πως τα 450~500€ καμία σχέση δεν έχουν με τη πραγματικότητα χωρίς να φταίει κάποιος γι αυτό. Όταν αγοράζεις κοσμήματα δε πληρώνεις μόνο το χρυσό, πληρώνεις και τη δουλειά και τη φίρμα κτλ. Όμως αν τα πουλήσεις σα χρυσό, το καλύτερο που μπορείς να πάρεις είναι λίγο κάτω από την αξία του χρυσού. ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ ούτε καν τη τρέχουσα αξία του χρυσού μπορείς να πάρεις, στη καλύτερη λίγο κάτω. Αν ξέρεις τα καράτια, το βάρος και τη τρέχουσα τιμή του χρυσού, μπορείς να υπολογίσεις με ακρίβεια ένα μέγιστο που μπορείς να πάρεις. Από εκεί και πέρα δεν έχουν όλα τα σχετικά καταστήματα αγοραπωλησίας ακριβώς τις ίδιες τιμές, ρωτάς σε 2-3 να τα εκτιμήσουν και να σου πουν προσφορά 7
NikosKallithea Δημοσ. 31 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2013 Πήγαινε σε ενα μαγαζι που πουλάει χρυσά και δωστα, αυτα αξιολογούνται με το γραμμάριο και την πρόσμιξη σε χρυσό, καρατια. Μην πας σε ενεχυροδανειστές. 1
Razor7 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2013 Χαχαχαχ τα σχόλια από κάτω όλα τα λεφτά. Παρεπιμπτώντως, έχει πάει κανείς σε αυτόν, τό 'χα απορία τι σκατά μαγαζί είναι αυτό μισό στρέμμα. http://www.youtube.com/watch?v=sPb6gur5EGw
Moderators stormrain Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2013 Moderators Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2013 1. Μην πας σε ενεχυροδανειστηριο πηγαινε σε καταστημα αγορας καθαρα. 2. Παρε πολλες διαφορετικες τιμες, παραπανω απο 3 (ιδανικα πηγαινε σε διαφορετικες περιοχες, κοιτα και προς ΒΠ). 3. Οταν καταληξεις σε καποιο καταστημα μη δεχθεις σε καμια περιπτωση την πρωτη τιμη που θα παρεις. Υπαρχει περιθωριο συνηθως 2 διαφορετικων τιμων (αναλογα το αντικειμενο). 4. Μην πας σε καποιο καταστημα που βρισκεται σε οροφο πολυκατοικιας. Προτιμησε καποιο ισογειο. Αν τελικα πας σε οροφο παρε και καποιο αλλο ατομο μαζι σου. 5. Προσεξε ποια ημερα θα πας. Κοιτα την τιμη του μεταλλου στις διεθνεις αγορες (google it). Πηγαινε οταν ειναι υψηλοτερη (αναλογα ποσο αμεσα θελεις τα χρηματα). 6. Δεν ξερω αν εχουν τιποτα λιθους κλπ τα αντικειμενα. Αν εχουν θα στις αφαιρεσουν απο το βαρος. Θα ζητησεις να τις παρεις πισω και δεν θα τις αφησεις. Αν καποιες ειναι μικρες και δεν αφαιρουνται οκ. 7. Κοιταξε ποσα καρατια γραφουν τα κοσμηματα. Συνηθως ανταποκρινονται, αλλα οχι παντα. Παντως ενα κοσμημα 18 καρατιων δυσκολα θα πρεπει να ειναι 9 τελικα. 8. Μην πας στον αποπανω. 9. Ζητησε να δεις τη ζυγαρια. Πρεπει να εχεις προσβαση σε αυτην. Ιδανικα αν εχεις ζυγαρια φαγητου σπιτι κανε ενα πρωτο τσεκ (θυμησου ομως το 6.) 10. Εχε υποψη σου πως αν θελει να σε κοροιδεψει οποιος εχεις απεναντι σου θα το κανει, μαλιστα θα το κανει ανετα και δε θα το καταλαβεις. 11. Ζητησε οπωσδηποτε αποδειξη. 12. Yπαρχει περιπτωση καποιος να ισχυριστει πως σου αγοραζει το αντικειμενο ως κοσμημα και οχι ως βαρος χρυσου. Ειναι στατιστικα απιθανο να συμβει (εκτος αν ειναι κατι ιδιαιτερο), αλλα φυσικα η τιμη που θα σου δωσει θα πρεπει να ειναι μεγαλυτερη της αξιας που θα λαμβανες ως βαρος χρυσου. 10
deesnider Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2013 8. Μην πας στον αποπανω. Για τον τύπο στο βίντεο λες; Αυτουνού ρε η μούρη, μόνο από ατέλειωτες μυτιές μπορεί να έχει πρηστεί έτσι! Αν τον έχεις δει και πας να τού δώσεις τα κοσμήματά σου, είσαι για δέσιμο!
Pintsie Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2013 Παιδιά, κάτι αντίστοιχο για να μην ανοίγω θέμα: Έχω ένα σταυρό πανάκριβο με μπριγιάν κτλ πάνω και επειδή δεν φοράω σταυρούς σκέφτηκα μήπως κάνω κανένα δαχτυλίδι/σκουλαρίκι. Μπορώ να το πάω αυτό σε έναν χρυσοχόο και να μου το μεταποιήσει; και αν ναι, συμφέρει να το κάνω; πώς χρεώνουν για αυτή τη δουλειά;
SOADNICK Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2013 4. Μην πας σε καποιο καταστημα που βρισκεται σε οροφο πολυκατοικιας. Προτιμησε καποιο ισογειο. Αν τελικα πας σε οροφο παρε και καποιο αλλο ατομο μαζι σου. Αυτο?? Για να μην τον κλεψει κανεις?
Pa0ki Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2013 και παρε τηλ τη ΧΑ πριν πας Είναι και αυτό μες στα πολλά τα δρώμενα(εκτός από θέματα αλλοδαπούς)?
Moderators stormrain Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2013 Moderators Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2013 Αυτο?? Για να μην τον κλεψει κανεις? Εχω ακουσει πολλες αναφορες για ατομα που "αναγκαζονται" να αφησουν τα χρυσαφικα τους, ο,τι κι αν σημαινει αυτο.
Razor7 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2013 Είναι και αυτό μες στα πολλά τα δρώμενα(εκτός από θέματα αλλοδαπούς)? γιατί αμφιβάλλεις ότι είναι όντως πολλά τα δρώμενα που μπορούμε να κάνουμε εμείς σαν νέοι?
ναταλια28 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2016 Καλησπέρα. Σε κοσμηματοπωλείο μπορω να πουλησω?είχα πάρει μια χρυσή αλυσίδα 9Κ και 1,0 gr 60 €.Αν την πουλουσα ποσα θα μου έδιναν περιπου?
Προτεινόμενες αναρτήσεις