rounsmith Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2013 Γεια σας, Η ιστορία αρχίζει πριν ενάμιση χρόνο όταν άρχισα πρακτική σε κατάστημα πληροφορικής της πάτρας , έχοντας κάποια εμπειρία στους υπολογιστές , ώντας τελειόφοιτος ΤΕΙ Υπολογιστών. Αφού τελείωσε η πρακτική μου ήθελα άλλο ένα και μισή μήνα να πάω στρατό και έτσι αυτός που έκανα πρακτική με κράτησε και μου έδωσε κάποια λεφτά για αυτό ένα μιση μήνα που έκατσα παραπάνω, παραδέχτηκε και ο εργοδότης μου ότι δεν ήμουνα σαν τους άλλους που είχε για πρακτική και έκανα δουλειά.(Όταν δούλευα ήτανε κουραστικό για πρακτική καθώς δούλευα πρωί απόγευμα και σάββατα και δεν πληρωνόμουνα ευρώ εκτός χρημάτων πρακτικής και κυριολεκτικά ξεσκιζόμουνα στην δουλειά, υπήρχαν μέρες που νόμιζα ότι από τις 9 μέχρι τις 3 είχανε περάσει σαν 5 λεπτά.) Αναγκάστηκα να πάω στρατό για 9 μήνες... ευτυχώς λόγω πρότερης προυπηρεσίας σε μαγαζί πληροφορικής ασχολήθηκα με τον τομέα μου στον στρατό και οι 6 μήνες δεν πήγανε χαμένοι... και πέρναγε ευκολότερα η μέρα! Τώρα τελείωσα πήγα να ζητήσω δουλειά και μου είπε θα με πάρει τηλέφωνο κ.λ.π γιατί είναι δύσκολα τα πράγματα. Επίσης ψάχνω δουλειά αλλού και από παντού τρώω Χ. Το ξέρω ότι δεν είμαι μόνος και υπάρχει ανεργία παντού , αλλά είμαι ένα άτομο που έχω όρεξη για δουλειά και αφιερώνω το 120% των δυνατοτήτων μου και όταν δεν κάνω τίποτα δεν μπορώ. Η ερωτησή μου είναι η εξής... γιατί δεν σταματάει ο στρατός? Τόσα πράγματα έχουνε σταματήσει με την κρίση... ας σταματήσει και αυτό και ας γίνει μισθοφορικός ! Έχασα 9 μήνες από την πολιτική μου ζωή και ίσως μια δουλειά... 7
NikosKallithea Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2013 Εσυ εχασες 9 μηνες μονο, αλλοι καποτε εχαναν 30+ μηνες απο την ζωη τους. Το οτι εισαι άνεργος και τρως Χ δεν ευθύνεται ο στρατός αλλα οι κυβερνώντες. 23
omghi2u Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2013 Ουτε ο πρωτος εισαι φιλε μου και απο οτι φαινεται ουτε ο τελευταιος. Δεν μπορεις να κανεις κατι για αυτο.
MovingShadow Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2013 Αχ Κώστα Κώστα....... Και εγώ ρε φιλαράκι έκανα 8μηνο , σταμάτησα τα πάντα εδώ..... Εσύ λες ότι στο στρατό έκανες κάτι σαν πρακτική οποτε θα ήσουνα Ερευνα και Πληροφορικη.... Και λογικά θα το έξυνες σε καμια Μεραρχία παίζοντας με τον κώδικα ή κάνοντας διάφορες άλλες παπαριες.... ΚΑΙ ΜΙΛΑΣ??????????????????????????????? Τι να πω και εγώ που στο Διδυμοτειχο , μας τρέχανε στα νοσοκομεία με υπερκόπωση? Προσωπικά εγώ , λιποθύμησα , και με το ζόρι μου δώσανε αναρωτική !!!!! Και στην 5ημερη αναρωτική , πιστεψέ το ή όχι , κοιμόμουνα 4 μέρες , με διάλλειμα για κατούρημα και όταν με ξύπναγε η μάνα μου για να προσπαθήσω να φάω....!!!!!! Και στο νοσοκομείο του Διδυμοτείχου , ερχόντουσαν παιδιά που το ένα τους αρχίδι είχε μπει μέσα απο την ορθοστασια !!!!! 6 ώρες "μπιφτεκι" , χώρια η υπηρεσία καθημερινή , και μας πήγαινε 4-5 μέσα , με 3ωρο υπηρεσιακό ως "εξοδο" την 5η μερα...!! Το φαγητό απο το 1990 , δεν τρωγότανε , και μας βάζανε πιπέρια Ιούλιο μήνα μπας και νοστιμεύσει. Εξάντληση + ελλειψη βιταμινών και σωστού φαγητού. Ετσι μου έρχεται να ανεβάσω φωτό για να δεις πόσο κίτρινος ημουνα , και τα μάτια μου με τεράστιους μαυρους κύκλους!!!! Και ξαναλέω ............. Το πρόβλημά σου ΠΟΙΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ? ΤΟ ΟΤΙ ΠΗΓΕΣ ΣΤΡΑΤΟ? ΤΟ ΟΤΙ ΔΙΕΚΟΨΕΣ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΟΥ ΖΩΗ? ΤΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΣΕ ΞΑΝΑΠΕΡΝΕΙ Ο ΑΦΕΝΤΙΚΟΣ? ΤΟ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΑΝΤΡΑΣ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕΣ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΣΟΥ? Δεν φτάνει που δεν έχουνε να βγάλουνε σκοπιες σε καίρια και επικυνδυνα σημεια , με αποτέλεσμα τα σύνορά μας να είναι μπατε σκύλοι , μας λες να γίνει μισθοφορικός? Αν μας κάνουνε ντου δηλαδη , θα πάνε οι μισθοφόροι να πολεμήσουνε? μήπως να πάρουμε και Αλβανους , Ρουμάνους και Πακιστανους να φυλάνε? 8
Arcanaloth Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2013 Καταλαβαίνω ότι είναι απλά bitching topics, απλά για ξέσπασμα, αλλά δεν μπορώ, τρελαίνομαι με την λογική που χρησιμοποιεί ο εκάστοτε topic starter. Ο στρατός αυτήν την στιγμή στην Ελλάδα, είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΣ. Καλώς θες, κακώς θες, είσαι από αυτούς που λένε δεν θα έπρεπε καν να υπάρχει γιατί είναι άχρηστος εντελώς, θα έπρεπε να υπάρχει με άλλη μορφή, το θέμα είναι πως κάποιοι κρίνανε ότι στην Ελλάδα ΔΕΝ γίνεται να μην υπάρχει στρατός καθόλου. Λυπάμαι που σου ζητάει το κράτος 9 μήνες από την ζωή σου και σε βγάζει τόσο έξω από το πρόγραμμα σου, είμαι σίγουρος ότι τα πράγματα θα ήταν τελείως διαφορετικά αν δεν είχες πάει στρατό. >αλλά τουλάχιστον τώρα λές και αν δεν πήγαινα στρατό? Λιποτάκτης δηλαδή; Τί ακριβώς εννοείς; Να μην υπήρχε καν ο στρατός; Πες μας τι θέλεις να καταλάβουμε. >Τόσα πράγματα έχουνε σταματήσει με την κρίση... ας σταματήσει και αυτό και ας γίνει μισθοφορικός ! Εξαιρετική λογική. Λόγω κρίσης, κάτι που είναι ΤΣΑΜΠΑ (την δουλειά που βγάζει ο φαντάρος), να ξεκινήσουμε να το πληρώνουμε πολύ ακριβά. Αφού κρίση έχουμε και όλα κοπήκανε, άρα γιατί να ζητάω να πάρω εσένα τσάμπα να μου βγάλεις την δουλειά, ας προσλάβω υπαλλήλους. Ό,τι να 'ναι πραγματικά, λογική κοιτάω τον κώλο μου και ας γίνει ό,τι θέλει, απλά δεν θέλω να πάω στρατό και πετάω εύκολες λύσεις. Γιατί δεν γίνεται μισθοφορικός...Εδώ διώχνουνε ΕΠΟΠ γιατί δεν έχουν να τους πληρώσουν και κλείνουν μονάδες γιατί δεν έχουννα δώσουν φαί στους φαντάρους, αλλά ας γίνει μισθοφορικός, τι με νοιάζει εμένα, κορόιδο είμαι να πάω 9 μήνες; Πού να γεννιόσουν και κανά Ισραήλ, εκεί να δεις πόσες επαγγελματικές ευκαιρίες θα 'χανες. 5
mphxths Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2013 εγω δεν καταλαβα... σου φταιει ο στρατος τελικα ή οι πολιτικοι... γιατι ο,τι και να σου φταιει εισαι ακυρος ...ειδικα με τον στρατο 1
DrLo Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2013 Το κράτος σου γαμάει τη ζωή γιατί σε θέλει στο στρατό ... αλλά Το κράτος είναι υποχρεωμένο να σου παρέχει δωρεάν παιδεία / σπουδές στο ΤΕΙ. Ο στρατός δε μπορεί να γίνει ΜΟΝΟ επαγγελματικός (οι έφεδροι δηλαδή ποιοί θα είναι) αλλά ας πούμε ότι μπορεί να γίνει όσο το δυνατό με μονιμάδες τους οποίους θα τους πληρώσουμε κόβοντας τα δωρεάν ΤΕΙ. 4
omghi2u Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2013 καλα κανουν και τον εχουν υποχρεωτικο τον στρατο. αυτο που με χαλαει ειναι οτι σε αφηνουν να παιρνεις αναβολες και @@διες μεχρι πουθ φτανεις 22-23-24 εχεις μια σχεση , εχεις βρει μια δουλεια κτλ και τοτε πρεπει να πας και να τα αφησεις ολα στην μεση. κανονικα θα επρεπε με το που πας 18 ΤΕΛΟΣ μπαινεις μεσα , κανεις την θητεια σου και μετα κανε οτι θες με την ζωη σου. 8
sphinxgr Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2013 Δεν είναι και τόσο τρομερό και φυσικά δεν σου κατέστρεψε τίποτα. Κ στρατό να μην πήγαινες, τωρα θα σε είχε απολύσει. Άσε που ευκολότερα προσλαμβάνεις κάποιον που ξέρεις θα φύγει σε 2 μήνες, και θα σου δώσει και την ψυχή του μπας και έχει δουλειά στο μέλλον, παρά κάποιον για μόνιμα αν δεν έχεις και αρκετές εκκρεμότητες να εργασιακές. Οπότε τσάμπα στεναχωριέσαι. Όπως και να ειχε τωρα άνεργος θα ήσουν! Επιπλέον ο στρατός έχει πάρει αρκετά καλομαθημένα κωλόπαιδα και τους έχεις φερθεί όπως πρέπει ώστε να δουν την άλλη όψη. Μόνο και μόνο για αυτό αξίζει η ύπαρξη του, μπας και στρώσει χαρακτήρα και κανείς. Μην ξεχνάς ότι πολλών είναι η πρώτη επαφή χωρίς την ασφάλεια της οικογένειας και αν έχουν το μυαλό απο παιδιά, θα βγουν άντρες... 1
epir21 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2013 Αχ Κώστα Κώστα....... Και εγώ ρε φιλαράκι έκανα 8μηνο , σταμάτησα τα πάντα εδώ..... Εσύ λες ότι στο στρατό έκανες κάτι σαν πρακτική οποτε θα ήσουνα Ερευνα και Πληροφορικη.... Και λογικά θα το έξυνες σε καμια Μεραρχία παίζοντας με τον κώδικα ή κάνοντας διάφορες άλλες παπαριες.... ΚΑΙ ΜΙΛΑΣ??????????????????????????????? Τι να πω και εγώ που στο Διδυμοτειχο , μας τρέχανε στα νοσοκομεία με υπερκόπωση? Προσωπικά εγώ , λιποθύμησα , και με το ζόρι μου δώσανε αναρωτική !!!!! Και στην 5ημερη αναρωτική , πιστεψέ το ή όχι , κοιμόμουνα 4 μέρες , με διάλλειμα για κατούρημα και όταν με ξύπναγε η μάνα μου για να προσπαθήσω να φάω....!!!!!! Και στο νοσοκομείο του Διδυμοτείχου , ερχόντουσαν παιδιά που το ένα τους αρχίδι είχε μπει μέσα απο την ορθοστασια !!!!! 6 ώρες "μπιφτεκι" , χώρια η υπηρεσία καθημερινή , και μας πήγαινε 4-5 μέσα , με 3ωρο υπηρεσιακό ως "εξοδο" την 5η μερα...!! Το φαγητό απο το 1990 , δεν τρωγότανε , και μας βάζανε πιπέρια Ιούλιο μήνα μπας και νοστιμεύσει. Εξάντληση + ελλειψη βιταμινών και σωστού φαγητού. Ετσι μου έρχεται να ανεβάσω φωτό για να δεις πόσο κίτρινος ημουνα , και τα μάτια μου με τεράστιους μαυρους κύκλους!!!! Και ξαναλέω ............. Το πρόβλημά σου ΠΟΙΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ? ΤΟ ΟΤΙ ΠΗΓΕΣ ΣΤΡΑΤΟ? ΤΟ ΟΤΙ ΔΙΕΚΟΨΕΣ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΟΥ ΖΩΗ? ΤΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΣΕ ΞΑΝΑΠΕΡΝΕΙ Ο ΑΦΕΝΤΙΚΟΣ? ΤΟ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΑΝΤΡΑΣ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕΣ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΣΟΥ? Δεν φτάνει που δεν έχουνε να βγάλουνε σκοπιες σε καίρια και επικυνδυνα σημεια , με αποτέλεσμα τα σύνορά μας να είναι μπατε σκύλοι , μας λες να γίνει μισθοφορικός? Αν μας κάνουνε ντου δηλαδη , θα πάνε οι μισθοφόροι να πολεμήσουνε? μήπως να πάρουμε και Αλβανους , Ρουμάνους και Πακιστανους να φυλάνε? Δεν νομίζω να σε ρώτησε κάποιος για το πως σου φάνηκε η θητεία σου στον στρατό και πως θα ήθελες να ήταν γενικά. Είσαι εντελώς off topic. καλα κανουν και τον εχουν υποχρεωτικο τον στρατο. αυτο που με χαλαει ειναι οτι σε αφηνουν να παιρνεις αναβολες και @@διες μεχρι πουθ φτανεις 22-23-24 εχεις μια σχεση , εχεις βρει μια δουλεια κτλ και τοτε πρεπει να πας και να τα αφησεις ολα στην μεση. κανονικα θα επρεπε με το που πας 18 ΤΕΛΟΣ μπαινεις μεσα , κανεις την θητεια σου και μετα κανε οτι θες με την ζωη σου. Αν και είμαι κατα του στρατού γενικά.. Είναι πολύ σωστό αυτό που είπες. 3
Porg Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2013 κανονικα θα επρεπε με το που πας 18 ΤΕΛΟΣ μπαινεις μεσα , κανεις την θητεια σου και μετα κανε οτι θες με την ζωη σου. Σωστό αυτό αλλά και οι γνώσεις που έχει ο καθένας ως πολίτης είναι πολύ σημαντικές
kostas_dr Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2013 Που θα βρεθούν τα χρήματα για να πληρωθεί ο "μισθοφορικός" στρατός; Να μας βάλουν πχ, μια (ακόμα) έκτακτη εισφορά;
pavlinara Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2013 Еίναι άδικο επειδή εσύ πας στρατό και δεν πάει η αδερφή σου. Γιατί εσύ πρέπει να πας στρατό ενώ δεν πάει ο Ελβετός ή ο Γάλλος. 3
rounsmith Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2013 Αχ Κώστα Κώστα....... Και εγώ ρε φιλαράκι έκανα 8μηνο , σταμάτησα τα πάντα εδώ..... Εσύ λες ότι στο στρατό έκανες κάτι σαν πρακτική οποτε θα ήσουνα Ερευνα και Πληροφορικη.... Και λογικά θα το έξυνες σε καμια Μεραρχία παίζοντας με τον κώδικα ή κάνοντας διάφορες άλλες παπαριες.... ΚΑΙ ΜΙΛΑΣ??????????????????????????????? Τι να πω και εγώ που στο Διδυμοτειχο , μας τρέχανε στα νοσοκομεία με υπερκόπωση? Προσωπικά εγώ , λιποθύμησα , και με το ζόρι μου δώσανε αναρωτική !!!!! Και στην 5ημερη αναρωτική , πιστεψέ το ή όχι , κοιμόμουνα 4 μέρες , με διάλλειμα για κατούρημα και όταν με ξύπναγε η μάνα μου για να προσπαθήσω να φάω....!!!!!! Και στο νοσοκομείο του Διδυμοτείχου , ερχόντουσαν παιδιά που το ένα τους αρχίδι είχε μπει μέσα απο την ορθοστασια !!!!! 6 ώρες "μπιφτεκι" , χώρια η υπηρεσία καθημερινή , και μας πήγαινε 4-5 μέσα , με 3ωρο υπηρεσιακό ως "εξοδο" την 5η μερα...!! Το φαγητό απο το 1990 , δεν τρωγότανε , και μας βάζανε πιπέρια Ιούλιο μήνα μπας και νοστιμεύσει. Εξάντληση + ελλειψη βιταμινών και σωστού φαγητού. Ετσι μου έρχεται να ανεβάσω φωτό για να δεις πόσο κίτρινος ημουνα , και τα μάτια μου με τεράστιους μαυρους κύκλους!!!! Και ξαναλέω ............. Το πρόβλημά σου ΠΟΙΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ? ΤΟ ΟΤΙ ΠΗΓΕΣ ΣΤΡΑΤΟ? ΤΟ ΟΤΙ ΔΙΕΚΟΨΕΣ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΟΥ ΖΩΗ? ΤΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΣΕ ΞΑΝΑΠΕΡΝΕΙ Ο ΑΦΕΝΤΙΚΟΣ? ΤΟ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΑΝΤΡΑΣ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕΣ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΣΟΥ? Δεν φτάνει που δεν έχουνε να βγάλουνε σκοπιες σε καίρια και επικυνδυνα σημεια , με αποτέλεσμα τα σύνορά μας να είναι μπατε σκύλοι , μας λες να γίνει μισθοφορικός? Αν μας κάνουνε ντου δηλαδη , θα πάνε οι μισθοφόροι να πολεμήσουνε? μήπως να πάρουμε και Αλβανους , Ρουμάνους και Πακιστανους να φυλάνε? Αυτό που πιστεύω για το άτομο σου είναι ότι είσαι από τα άτομα που μπήκανε στρατό και χαλάσανε 300 ώρες από την ζωή τους φυλάζοντας ένα βουνό και κοιτάζοντας μέσα στο στρατόπεδο για να έρθει ο εφοδεύοντας. Έκανα και εγώ 40 υπηρεσίες εντός στρατοπέδου (σκοπιές περίπολα κ.λ.π.) αλλά υπήρχανε και άλλοι σε χειρότερη μοίρα και άλλοι σε καλύτερη μοίρα από εμένα. Ευτυχώς η εμπειρία μου στο στρατό ήτανε καλή για την δουλειά δυστυχώς όμως είδα και τα πράγματα πώς δουλεύουνε στο δημόσιο και πώς γίνονται κλεψιές. Και μην ξεχνάμε ότι ο στρατός είναι ένα μέσο αυτή την στιγμή που μειώνει την ανεργία. Την εκάστοτε βλακεία που βγάζουνε ότι θα αυξηθεί ο στρατός , μπαίνουνε πολλοί με αποτέλεσμα να μειώνεται η ανεργία! Όλα μου φταίνε μπήχτη...(ωραίο όνομα να το χαίρεσαι), δεν μπορώ όμως να ανεχτώ το πώς ένα ανώφελο για την ζωή σου πράγμα σου χαλάει την ζωή!Και στον φίλο που παρεξηγήθηκε από πάνω ήμουνα Κύπρο και έκανα 3 και μισή μήνες να δω τους δικούς μου και την κοπέλα μου όχι όπως οι περισσότεροι που βάζουνε μέσο και κάθονται σπίτια τους. Επίσης με πήγαινε και εμένα 5 και 6 με 1...
N3k21 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2013 Το οτι εισαι άνεργος και τρως Χ δεν ευθύνεται ο στρατός αλλα οι κυβερνώντες. QFE. Το κράτος θα έπρεπε να προστατεύσει τα εργασιακά δικαιώματα των στρατεύσιμων, όπως και οποιουδήποτε άλλου εργαζομένου αναγκάζεται να αποχωρήσει προσωρινά από την εργασία του (π.χ. έγγυες γυναίκες, μητέρες με βρέφη, άτομα με προβλήματα υγείας). Δε φταίει ο Στρατός φίλε μου για την κατάντια μας (σε παρόμοια φάση είμαι κι εγώ), αλλά η ασυδοσία των εργοδοτών στον ιδιωτικό τομέμα, καθώς και η ανικανότητα του κράτους να τους ελέγξει. Το ίδιο ισχύει και με τη μαύρη εργασία ή τη μη έγκαιρη καταβολή μισθών. 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις