Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

το σχολειο το πληρωνω μεσω φορων.

αυτό λέμε.

Όπως έχεις την υποχρέωση να πληρώνεις φόρους έχεις και την υποχρέωση να πας φαντάρος.

Το ελληνικό κράτος έχει αποφασίσει να υποβάλει μια σειρά υποχρεώσεις στους πολίτες του είτε είναι φόροι είτε η στρατιωτική θητεία είτε ξερωγω να υποχρεούται να πηγαίνει ένοκρος σε δικαστήρια ή δε ξέρω 'γω τι άλλο.

Δε διαλέγεις υποχρεώσεις.

Στην εποχή μας αλλάζεις χώρα σε χρόνο μηδεν ... δε θα σε σταματήσει κανείς στα σύνορα.

• Απαντ. 233
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

αν θες να πληρωνεις μαλακιες be my guest.προφανως θα εισαι και ο πρωτος στο να τις κανεις.

εγω δε ψηνομαι ιδιαιτερα να κανω παρεα με καθυστερημενους ανικανους και ξεπλενηδες με το ζορι.

ε να κανουμε και τους μονιμαδες εθελοντες τοτε.γιατι να πληρωνονται?

επισης οταν πας φανταρος τοτε θα εχεις αποψη για το φανταριλικι.μεχρι τοτε αστο.

το φανταριλικι το τελειωσα πριν 10 χρονια...εχω την αδεια σου να εκφερω γνωμη ή οχι ακομα?

οταν κατσεις καπου αναγκαστηκα με καθυστερημενους /ανικανους κλπ με το ζορι στην πολιτικη σου ζωη τι κανεις?π.χ. σε ενα πλοιο , λεωφορειο , σινεμα ?τους βαρας εε?το παιζεις ιστορια ε?

Αν το αφεντικο σου στην δουλεια σε βαλει να κανεις αγγαρεια?Να διορθωσεις το λαθος του αλλου μαλακα στην δουλεια ?Το παιζεις ιστορια

Ρε ολοι οι γαμικοι μαζευτηκαν εδω περα..και οταν ερχεται ο στρατος....σαν ψιψινες να βγουν γιωταδες ή να το παιξουν ιστορια και παλιουρηδες με το τζοκευ στραβα και απο εμπειριες/γνωσεις 2 @@

στρατος = μικρογραφια της κοινωνιας

εισαι μαλακας εξω..θασαι και μεσα...νομος.

οταν πας φανταρος θα αποκτησεις αποψη για το φανταριλικι χοχοχο :)

• Like 1
Δημοσ.

Μην λαϊκίζεις άδικα. Το θέμα με την υποχρεωτική θητεία δεν είναι "οικονομικό". Είναι πολιτικό.

Εγώ ας πούμε έχω λεφτά και μπορώ να προσλάβω έναν άνθρωπο να κάνει την θητεία μου, για 'μένα. Έχεις αναρωτηθεί γιατί δεν προβλέπεται κάτι τέτοιο;

Αρχικά δεν το έθεσα σε οικονομική βάση αλλά στη βάση της αλληλο-υποχρέωσης κράτους πολίτη.

αλλά Θεωρητικά αυτό που προτείνεις θα μπορούσε να γίνει ...

απλά ξεχνάς κάτι.

Ο στρατός δεν αποτελείται μόνο από όσους υπηρετούν αλλά και από τους εφέδρους.

Αν εσύ πληρώσεις κάποιον να κάνει 2 θητείες (1 δική του και 1 δική σου) στερείς έναν έφεδρο γιατί σε επιστρατευγη πχ ο στρατός θα έχει 1 και όχι 2.

Ας υποθέσουμε ότι οι έλληνες ξαφνικά βρίσκουν παρα πολλά λεφτά και μπορούν όλοι να πληρώσουν κάποιον να κάνει τη θητέια του (αυτό που έστω δε του έβρεξε λεφτά ο ουρανός) και ότι κάποιος μπορεί να κάνει 10 θητείες 1 δική του και 9 "νοικιασμένες" ... αυτόματα το στρατιωτικό δυναμικό της χώρας γίνεται 1/10.

Πέρα από το πρακτική αυτή διαφορά είναι και θέμα ίσότητας των πολιτών

Δημοσ.

Ο στρατός είναι για το καλό σου, για να σε προετοιμάσει για όταν θα αντιμετωπίσεις...

Κέντημα την έχετε κάνει ε; :)

edit: 

@ DrLo Αυτό που "πρότεινα" δεν θα γίνει, γιατί ακριβώς το θέμα είναι πολιτικό. Το κράτος εννοεί να αναγνωρίσεις με το έτσι θέλω τις αξιώσεις του. Δεν χρειάζεται καν να τεκμηριώσει.

• Like 1
Δημοσ.

ρε caution τι κεντημα...το θεωρεις τετριμμενο...αλλα μεσα στον στρατο ειδα πραματα που δεν φανταζομουν οτι θα δω

κοτζαμ μαντραχαλος να παιρνει τηλεφωνο την μανα του και να λεει "μαμα τι ωρα να κοιμηθω σημερα"?

ο αλλος ο σπουδαγμενος να του δειχνω πως να δενει/λυνει οπλο και να μου λεει "δεν ξερω να το κανω ,αν θες καμμια οικονομικη μελετη να σου κανω"..λες και ηταν πυρηνικη φυσικη το οπλο !!

οι μισοι γιωταδες ..παθολογικο..οι αλλοι μισοι το παιζανε τρελοι και οι αλλοι σκαγανε τηλεφωνα..

ο αλλος ηθελε μεταθεση να παει διπλα στο σπιτι του γιατι ειχε σοβαρο οικογενειακο προβλημα και το βραδυ να μιλαει στην γκομενα στο τηλ και να της λεει  "την παλευω την μεταθεση για να ειμαι κοντα σου" !!!

και μετα μου λες για το ΚΕΝΤΗΜΑ???? κοτζαμ μαντραχαλοι και αν δεν τους επιτηρουσες ΔΕΝ ΘΑ ΕΒΓΑΖΑΝ ΤΟ ΒΡΑΔΥ (υπερβολη αλλα καταλαβαινεις τι λεω)

το μυαλο τους στο φιδιασμα , στην πουστια και στην μαλακια

νταξ ο στρατος ειναι μαλακια εν γενει..αλλα ωρες ωρες οταν βλεπεις τους μαμοθρεφτους να τεντωνονται ...δικαιωνεται πανηγυρικα.

απλα δεν θα επρεπε να αφηνει αναβολες..γιατι μετα ειναι αγγουρι για ολους τους εμπλεκομενους για διαφορους λογους...

18..στρατο..και μετα κανε ο,τι μαλακια σε φωτισει ο θεος στην ζωη σου.

• Like 2
Δημοσ.

Ρε άντρακλα, που μπήκες εκεί τους γάμησες όλους με το καλημέρα με την άνεση και την αμάσησιά σου, καταλαβαίνεις ότι αυτό που περιγράφεις είναι ένα συνονθύλευμα ανθρώπων που δεν ενδιαφέρονται για την άποψή σου και τα "στάνταρ" που θέτεις πάνω τους;

Μην το εμφανίζεις σαν να επέλεξαν να κάνουν κάτι και δεν τα κατάφερναν. Αν είχαν την επιλογή, δεν θα σε γνώριζαν ποτέ. Που ακριβώς έγκειται η δικαίωση δηλαδή...; :)

Δημοσ.

το φανταριλικι το τελειωσα πριν 10 χρονια...εχω την αδεια σου να εκφερω γνωμη ή οχι ακομα?

οταν κατσεις καπου αναγκαστηκα με καθυστερημενους /ανικανους κλπ με το ζορι στην πολιτικη σου ζωη τι κανεις?π.χ. σε ενα πλοιο , λεωφορειο , σινεμα ?τους βαρας εε?το παιζεις ιστορια ε?

Αν το αφεντικο σου στην δουλεια σε βαλει να κανεις αγγαρεια?Να διορθωσεις το λαθος του αλλου μαλακα στην δουλεια ?Το παιζεις ιστορια

Ρε ολοι οι γαμικοι μαζευτηκαν εδω περα..και οταν ερχεται ο στρατος....σαν ψιψινες να βγουν γιωταδες ή να το παιξουν ιστορια και παλιουρηδες με το τζοκευ στραβα και απο εμπειριες/γνωσεις 2 @@

στρατος = μικρογραφια της κοινωνιας

εισαι μαλακας εξω..θασαι και μεσα...νομος.

οταν πας φανταρος θα αποκτησεις αποψη για το φανταριλικι χοχοχο :)

πηγες φανταρος και δε ξερεις οτι οταν πληρωνεσαι παιρνεις και δωρα?

αμα πεσω σε μαλακα μπορω να παω να αλλαξω θεση,και ναι στη τελικη τον βαραω και το παιζω ιστορια.εσυ τι κανεις στηνεις κωλο?

αυτό λέμε.

Όπως έχεις την υποχρέωση να πληρώνεις φόρους έχεις και την υποχρέωση να πας φαντάρος.

Το ελληνικό κράτος έχει αποφασίσει να υποβάλει μια σειρά υποχρεώσεις στους πολίτες του είτε είναι φόροι είτε η στρατιωτική θητεία είτε ξερωγω να υποχρεούται να πηγαίνει ένοκρος σε δικαστήρια ή δε ξέρω 'γω τι άλλο.

Δε διαλέγεις υποχρεώσεις.

Στην εποχή μας αλλάζεις χώρα σε χρόνο μηδεν ... δε θα σε σταματήσει κανείς στα σύνορα.

ολοι εχουν την υποχρεωση να πληρωνουν φορους,αλλα δεν εχουν ολοι την υποχρεωση να πηγαινουν φανταροι.

Δημοσ.

ρε caution τι κεντημα...το θεωρεις τετριμμενο...αλλα μεσα στον στρατο ειδα πραματα που δεν φανταζομουν οτι θα δω

κοτζαμ μαντραχαλος να παιρνει τηλεφωνο την μανα του και να λεει "μαμα τι ωρα να κοιμηθω σημερα"?

ο αλλος ο σπουδαγμενος να του δειχνω πως να δενει/λυνει οπλο και να μου λεει "δεν ξερω να το κανω ,αν θες καμμια οικονομικη μελετη να σου κανω"..λες και ηταν πυρηνικη φυσικη το οπλο !!

οι μισοι γιωταδες ..παθολογικο..οι αλλοι μισοι το παιζανε τρελοι και οι αλλοι σκαγανε τηλεφωνα..

ο αλλος ηθελε μεταθεση να παει διπλα στο σπιτι του γιατι ειχε σοβαρο οικογενειακο προβλημα και το βραδυ να μιλαει στην γκομενα στο τηλ και να της λεει  "την παλευω την μεταθεση για να ειμαι κοντα σου" !!!

και μετα μου λες για το ΚΕΝΤΗΜΑ???? κοτζαμ μαντραχαλοι και αν δεν τους επιτηρουσες ΔΕΝ ΘΑ ΕΒΓΑΖΑΝ ΤΟ ΒΡΑΔΥ (υπερβολη αλλα καταλαβαινεις τι λεω)

το μυαλο τους στο φιδιασμα , στην πουστια και στην μαλακια

νταξ ο στρατος ειναι μαλακια εν γενει..αλλα ωρες ωρες οταν βλεπεις τους μαμοθρεφτους να τεντωνονται ...δικαιωνεται πανηγυρικα.

απλα δεν θα επρεπε να αφηνει αναβολες..γιατι μετα ειναι αγγουρι για ολους τους εμπλεκομενους για διαφορους λογους...

18..στρατο..και μετα κανε ο,τι μαλακια σε φωτισει ο θεος στην ζωη σου.

Γιατί θεωρήται προϋπόθεση να ξέρεις να λύνεις όπλο όταν πας στρατό;Εκεί δεν στα μαθαίνουν αυτά;

Κατα τα άλλα οι τρίχες της ποδάρας μου έγιναν κάγκελο απο την πολλή αντρίλα αυτού του ποστ.Πάω σε γιατρό γιατί απο την πολλή τεστοστερόνη θα πάθω τίποτα.

Δημοσ.

καλησπερα,

εκοψα και εγω με τη σειρα μου την αναβολη για να υπηρετησω την πατριδα σε λιγους μηνες.

Δεν σας κρυβω οτι ανυπομονω να φυγω...

Τελειωσα το μαθηματικο και τα τελευταια χρονια δουλευα σε φροντιστηριο και ιδιαιτερα.. Μαζεψα 3000 ευρω στην ακρη και τωρα επιτελους θα φυγω.. Ηδη ενημερωσα με χαρα τους γονεις των παιδιων οτι θα φυγω, τον νοικαρη μου οτι θα ξενοικιασω, την κοπελα μου... Σιγα ,τι αφηνω; Τιποτα σε σχεση με το ονειρο του στρατου, τους καλυτερους 9 μηνες που θα περασω!

Ανυπομονω να ζησω στην αγρια ομορφια του εβρου με τα φυλακια των 12 ατομων, τις σκοπιες στους -10, την γκουρμεδιαρικη κουζινα, τους θαλαμους του σουιφερ και του ερ γουικ και τα κρεβατια με στρωματα τερζοστρομ

Ανυπομονω να γνωρισω 18χρονα παιδια της επαρχιας που πρωτη φορα βγαινουν απο τον μικροκοσμο τουςκαι  νιωθουν οτι γινονται παουερ ρειντζερς, ατομα που τοποθετουν τις αρβυλες τους κατω απο το μαξιλαρι τους οταν κοιμουνται για να μη τους τις κλεψουν, ατομα που βρεχεται το κεφαλακι τους οταν δινουν διαταγες σε συνομηλικους τους ή ακομα και μεγαλυτερους τους

Ανυπομονω να εκπαιδευτω σε καταστασεις πολεμου, χειρισμου πολεμικου υλικου κτλ αληθεια πιστευω πολυ πως αν γινει ενας τετοιος πολεμος εγω θα ειμαι εκει! μπροστα μπροστα και θα τους καθαριζω με χεντσοτς

Θελω να πεισουμε και τους πιο δυσπιστους:

Μπειτε και εσεις ! σιγα 9 μηνακια ειναι , οι παλιοι κανανε 43123 μηνες

Θα κανετε νεες παρεες ! θα γελατε υπερβολικα στο στρατο..! και μετα οταν βγειτε θα τα λετε στις παρεες σας και θα λυνονται στα γελια!

Ο στρατος σας μαθαινει πολλα! πειθαρχια- υπομονη- επιμονη, σας κανει αντρες( αν δε πατε στρατο το γκεηλικι καραδοκει... )καμια ωρα δε παει χαμενη ( βαλτε κ  οτι αλλο θελετε)...

(αν εγω γνωρισω την γυναικα των ονειρων μου στην ''σταση συνταγμα'' αυτη θα μου την εχει γνωρισει...) 

Οι βουλγαροι ετοιμαζουν επιθεση μεσα στα επομενα 100 χρονια, φημες λενε πως θα συμμαχισουν με γερμανια και ρωσια... πρεπει να μαζευτουμε πολλοι στα συνορα να τους αποκρουσουμε!

Το κρατος ειναι τοσο καλο απεναντι στους πολιτες !Βλεπετε σε τι παραδεισο θα βγειτε μετα απο 9 μηνες.... Ειναι υποχρεωση μας να παμε ΟΛΟΙ να υπηρετησουμε την πατριδα

και πανω απο ολα παιδια ... ειστε ελευθεροι να το αποφασισετε.. κανενας δε σας βαζει το μαχαιρι στο λαιμο να μπειτε ... λιγη καλη θεληση, μη το πολυσκεφτεστε ...

μετα τιμης,

26αρης μελλοντας  αξιον μαν των συνορων..

• Like 10
Δημοσ.

Γιατί θεωρήται προϋπόθεση να ξέρεις να λύνεις όπλο όταν πας στρατό;Εκεί δεν στα μαθαίνουν αυτά;

Κατα τα άλλα οι τρίχες της ποδάρας μου έγιναν κάγκελο απο την πολλή αντρίλα αυτού του ποστ.Πάω σε γιατρό γιατί απο την πολλή τεστοστερόνη θα πάθω τίποτα.

μα δε τα εμαθες?ειναι μερικοι γεννημενοι ραμπο και τα ξερουν ολα.

Δημοσ.

Κατά τη διάρκεια τής θητείας μου, συνέβησαν και τα δύο:

1) Έλαβα εκπαίδευση πάνω στην ειδικότητά μου, αλλά και γενική στρατιωτική εκπαίδευση.

2) Έκανα απίστευτα «παράλογες» δουλειές, όπως έκαναν και κάνουν οι περισσότεροι φαντάροι, οι οποίες δεν έχουν - φαινομενικά - καμία σχέση με στρατιωτική εκπαίδευση, απ' όποια πλευρά κι αν το δει κανείς.

Λένε: «Εκεί που σταματά η λογική, αρχίζει ο στρατός.» Δεν είναι ψέμα, αλλά υπάρχει λόγος για τον οποίο ισχύει αυτό, ο οποίος - παραδόξως... - δεν είναι «να ικανοποιούν την καύλα τους οι καραβανάδες», ασχέτως αν συμβαίνει κι αυτό ...παραπλεύρως. 

Στο στρατό, εκπαιδεύεσαι - κυρίως - προκειμένου να μην είσαι σαν ψάρι έξω απ' το νερό, σε μια πιθανή εμπόλεμη κατάσταση. Σε μια τέτοια κατάσταση όμως, ακόμα βασικότερο και σημαντικότερο από το να μην πυροβολείς στο γάμο τού καραγκιόζη π.χ., είναι το να ακολουθείς κατά γράμμα διαταγές, χωρίς απαραιτήτως να καταλαβαίνεις το λόγο γι' αυτό, ούτε να τις ...αξιολογείς, πριν τις εκτελέσεις. Αν δεν το κάνεις, αυξάνεις δραματικά τις πιθανότητες να σκοτωθείς και να πάρεις κι άλλους μαζί σου.

Όσοι λοιπόν μιλάτε για «άσχετα» και «παράλογα» πράγματα, τα οποία αναγκαζόμαστε να κάνουμε ως φαντάροι, σκεφτείτε το άλλη μια φορά. Τα σκατά που καθαρίσαμε, οι αγγαρείες που τραβήξαμε, οι παράλογες διαταγές που εκτελέσαμε και οι «καμπάνες» που φάγαμε όταν αρνηθήκαμε ή διαμαρτυρηθήκαμε για κάτι απ' τα παραπάνω, σίγουρα δε μας μετέτρεψαν σε ...κομάντα.

Αυτό που πέτυχαν όμως - το οποίο ήταν και ο σκοπός τους εξ αρχής - είναι απολύτως συγκεκριμένο και σαφές. Μας ανάγκασαν να ζήσουμε στο πετσί μας το:

«Θα κάνεις αυτό, διότι ...έτσι, χωρίς γιατί και πως, χωρίς εξηγήσεις και χωρίς δημοκρατία. Θα το κάνεις επειδή σού το λέω εγώ και τέλος η κουβέντα»

το οποίο στην πολιτική μας ζωή δε θα το αντιμετωπίζαμε (απολύτως λογικό, αφού η πολιτική ζωή εν καιρώ ειρήνης, δεν έχει καμία σχέση με τη ζωή τού στρατιώτη εν καιρώ πολέμου), αλλά σε ενδεχόμενη πολεμική εμπλοκή, αν δεν έχεις συνειδητοποιήσει ότι υπάρχει κι αυτό, δε βγαίνεις ζωντανός. Καλώς ή κακώς, αν δεν το ζήσεις, δύσκολα το συνειδητοποιείς. 

• Like 4
Δημοσ.

Αντιλαμβάνεσαι πως δεν μπορεί να γίνει εθελοντικός;

αντιλαμβάνεσαι ότι απλά επαναλαμβανεις ό,τι ακουσες, χωρίς να το έχεις ψάξει; Αντιλαμβάνεσαι ότι μιλάμε για μιζες δις και για υποβρύχια που γέρνουν, και δεν ντρεπομαστε να λέμε ότι δεν μπορούμε να κάνουμε εθελοντική θητεία; Αντιλαμβάνεσαι ότι εχουμε περιππου 700 στρατοπεδα, με μεσο ετησιο κοστος 500 χιλιαρικα, σαν αυτο του καραγκιοζη στο Αμύνταιο. Αντιλαμβάνεσαι ότι στον Εβρο υπάρχουν 150 και στα νησια του ΒΑ Αιγαιου καμια 60αρια, τα άλλα ειναι στην ενδοχώρα και φτιαχτηκαν για να αντιμετωπίσουν τον κομμουνιστικο κινδυνο

So what ? 

so κρινεις κάποιον που πήγε με το ζόρι, ενώ εσύ πήγες εθελοντικά, δεν το καταλαβαίνεις;

αυτό λέμε.

υποχρέωση ειναι για τους αβυσμάτωτους, οι πονηροι δεν μπαινουν καν στο στρατοπεδο. Εκτος και αν υπηρετησα με τον γιο του Βαρδινογιάννη και δεν το πήρα χαμπάρι...

Δημοσ.

καλησπερα,

εκοψα και εγω με τη σειρα μου την αναβολη για να υπηρετησω την πατριδα σε λιγους μηνες.

Δεν σας κρυβω οτι ανυπομονω να φυγω...

Τελειωσα το μαθηματικο και τα τελευταια χρονια δουλευα σε φροντιστηριο και ιδιαιτερα.. Μαζεψα 3000 ευρω στην ακρη και τωρα επιτελους θα φυγω.. Ηδη ενημερωσα με χαρα τους γονεις των παιδιων οτι θα φυγω, τον νοικαρη μου οτι θα ξενοικιασω, την κοπελα μου... Σιγα ,τι αφηνω; Τιποτα σε σχεση με το ονειρο του στρατου, τους καλυτερους 9 μηνες που θα περασω!

Ανυπομονω να ζησω στην αγρια ομορφια του εβρου με τα φυλακια των 12 ατομων, τις σκοπιες στους -10, την γκουρμεδιαρικη κουζινα, τους θαλαμους του σουιφερ και του ερ γουικ και τα κρεβατια με στρωματα τερζοστρομ

Ανυπομονω να γνωρισω 18χρονα παιδια της επαρχιας που πρωτη φορα βγαινουν απο τον μικροκοσμο τουςκαι  νιωθουν οτι γινονται παουερ ρειντζερς, ατομα που τοποθετουν τις αρβυλες τους κατω απο το μαξιλαρι τους οταν κοιμουνται για να μη τους τις κλεψουν, ατομα που βρεχεται το κεφαλακι τους οταν δινουν διαταγες σε συνομηλικους τους ή ακομα και μεγαλυτερους τους

Ανυπομονω να εκπαιδευτω σε καταστασεις πολεμου, χειρισμου πολεμικου υλικου κτλ αληθεια πιστευω πολυ πως αν γινει ενας τετοιος πολεμος εγω θα ειμαι εκει! μπροστα μπροστα και θα τους καθαριζω με χεντσοτς

Θελω να πεισουμε και τους πιο δυσπιστους:

Μπειτε και εσεις ! σιγα 9 μηνακια ειναι , οι παλιοι κανανε 43123 μηνες

Θα κανετε νεες παρεες ! θα γελατε υπερβολικα στο στρατο..! και μετα οταν βγειτε θα τα λετε στις παρεες σας και θα λυνονται στα γελια!

Ο στρατος σας μαθαινει πολλα! πειθαρχια- υπομονη- επιμονη, σας κανει αντρες( αν δε πατε στρατο το γκεηλικι καραδοκει... )καμια ωρα δε παει χαμενη ( βαλτε κ  οτι αλλο θελετε)...

(αν εγω γνωρισω την γυναικα των ονειρων μου στην ''σταση συνταγμα'' αυτη θα μου την εχει γνωρισει...) 

Οι βουλγαροι ετοιμαζουν επιθεση μεσα στα επομενα 100 χρονια, φημες λενε πως θα συμμαχισουν με γερμανια και ρωσια... πρεπει να μαζευτουμε πολλοι στα συνορα να τους αποκρουσουμε!

Το κρατος ειναι τοσο καλο απεναντι στους πολιτες !Βλεπετε σε τι παραδεισο θα βγειτε μετα απο 9 μηνες.... Ειναι υποχρεωση μας να παμε ΟΛΟΙ να υπηρετησουμε την πατριδα

και πανω απο ολα παιδια ... ειστε ελευθεροι να το αποφασισετε.. κανενας δε σας βαζει το μαχαιρι στο λαιμο να μπειτε ... λιγη καλη θεληση, μη το πολυσκεφτεστε ...

μετα τιμης,

26αρης μελλοντας  αξιον μαν των συνορων..

Δημοσ.

αντιλαμβάνεσαι ότι απλά επαναλαμβανεις ό,τι ακουσες, χωρίς να το έχεις ψάξει;

Όχι. Θα μπορούσες να με διαφωτίσεις; Πως να το ψάξω; Έχει γίνει κάποια π.χ. οικονομική μελέτη; Δώσε μου links να γίνει φάση.

Αντιλαμβάνεσαι ότι μιλάμε για μιζες δις και για υποβρύχια που γέρνουν, και δεν ντρεπομαστε να λέμε ότι δεν μπορούμε να κάνουμε εθελοντική θητεία; Αντιλαμβάνεσαι ότι εχουμε περιππου 700 στρατοπεδα, με μεσο ετησιο κοστος 500 χιλιαρικα, σαν αυτο του καραγκιοζη στο Αμύνταιο. Αντιλαμβάνεσαι ότι στον Εβρο υπάρχουν 150 και στα νησια του ΒΑ Αιγαιου καμια 60αρια, τα άλλα ειναι στην ενδοχώρα και φτιαχτηκαν για να αντιμετωπίσουν τον κομμουνιστικο κινδυνο

Ναι σε όλα και το ξέρεις πολύ καλά από προηγούμενα posts μου. Όλα όσα περιγράφεις όμως, ουδεμία σχέση έχουν με την υποχρεωτική φύση της θητείας. Στο ξερό μας το κεφάλι οφείλονται.

Σιγα ,τι αφηνω; Τιποτα σε σχεση με το ονειρο του στρατου, τους καλυτερους 9 μηνες που θα περασω!

Καταταγείτε, καταταγείτε μας έλεγαν!

Δημοσ.

για ποια ενδεχομενη πολεμικη εμπλοκη μιλας; βουλγαρους ,τουρκους , εμφυλιο, περσες? καντο μου λιγο πιο συγκεκριμενο..

«Θα κάνεις αυτό, διότι ...έτσι, χωρίς γιατί και πως, χωρίς εξηγήσεις και χωρίς δημοκρατία. Θα το κάνεις επειδή σού το λέω εγώ και τέλος η κουβέντα»

το οποίο στην πολιτική μας ζωή δε θα το αντιμετωπίζαμε (απολύτως λογικό, αφού η πολιτική ζωή εν καιρώ ειρήνης, δεν έχει καμία σχέση με τη ζωή τού στρατιώτη εν καιρώ πολέμου), αλλά σε ενδεχόμενη πολεμική εμπλοκή, αν δεν έχεις συνειδητοποιήσει ότι υπάρχει κι αυτό, δε βγαίνεις ζωντανός. Καλώς ή κακώς, αν δεν το ζήσεις, δύσκολα το συνειδητοποιείς. 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...