g_alkis Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2013 Όχι θα σηκώσουμε εμείς τα σουχόι αυτοί τα στελθ και θα αλληλοσπαραχθούμε σε 6 ώρες πατώντας 10 κουμπάκια και όποιος νικήσει. Και λένε τους Αμερικάνους οτι επηρεάστηκαν από το cnn στην καταιγίδα της ερήμου 1
N3k21 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2013 1) θα γινει πολεμος ελλαδας τουρκιας? με οπλα? οπως παλια? μαλιστα Εσύ με τι πιστεύεις ότι θα γίνει; Σίγουρα πάντως όχι με γιαταγάνια και κουμπούρια, κάτι που βέβαια δε σημαίνει πως η άποψη πολλών περί πατήματος κουμπιών και remote εκρήξεων είναι ορθή ή βασίζεται σε ρεαλιστικά δεδομένα. Δες π.χ. τη φάση στο Ιράκ ή παλαιότερα στο Βιετνάμ. Όπως και να 'χει, η ύπαρξη τακτικού Στρατού λειτουργεί πρώτα απ' όλα αποτρεπτικά. Αν θες, προκειμένου να κρίνεις τις απόψεις επί του θέματος μου συνολικά, μπορείς να δεις τι έγραψα πριν περίπου 10 ημέρες στο thread "Στρατός". 2)οχι θα το κανονησεις εσυ και εγω... απλα πες μου ποιος παουερ ρεηντζερ θα εισαι να μη βαλουμε ιδιο χρωμα Θα το κανονίσουμε και εμείς, αρκεί φυσικά να μείνουμε ζωντανοί και να κάνουμε τη δουλειά μας. Από εκεί και πέρα το ζήτημα είναι εξαιρετικά πολύπλοκο και δεν είναι δυνατόν να προβλέψουμε πιθανά ενδεχόμενα. Θα είμαι η Ροζ.
mphxths Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2013 δεν ισχυει αυτο που λες. περι ευκολιας ουτε 4 ωρες δεν εφαγε στην καταταξη ο φιλος μου....και εφυγε με την αναβολη του... που στηριζεις τωρα εσυ αυτο που γραφεις παραπανω...μονο εσυ ξερεις...
caution Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2013 νταξ μαγκια ειναι να το παιζεις τρελος και γιωτας και εξω στην πολιτικη σκληρος αντρας?Πιο πολυ σεβομαι αυτον που λεει οτι απλα δεν θελει να παει στρατο για λογους συνηδεισης , γνωμης κλπ..παρα αυτον που το παιζει γιωτας μεσα και χωνει τους υπολοιπους. Όχι δεν είναι μαγκιά απλά είναι η ευκολότερη λύση. Και ναι η μαγκιά είναι αυτός να βγει ολικός αντιρρησίας και να τον τρέχουν μέχρι τα 50 του σε δικαστήρια. Αλλά δεν μπορώ και να το αξιώνω από οποιονδήποτε αυτό. Μαγκια ειναι να προσαρμοζεσαι στις συνθηκες..απαξ και επιλεξεις να πας στρατο...και σκατα θα μαζεψεις , και τον μαλακα θα κανεις στους ανωτερους σου και αλλα πολλα..το να κανεις θητεια και μετα να κραζεις ή να σιχτιριαζεις ειναι κοινως μαλακια αφου η αναβολη ειναι πανευκολη επιλογη πλεον.. Αν επιλεξεις να μην πας, μαγκια και αυτο αλλα μεχρι εκει... Το να προσαρμόζεσαι στις συνθήκες άκριτα δεν είναι μαγκιά. Είναι χαμαιλεοντισμός. Είναι δεν έχω χαρακτήρα. Είναι προδίδω αυτά που πιστεύω γιατί φοβάμαι να τα υπερασπιστώ. Και σε χούντες και σε κατοχές, τέτοιοι "μάγκες" που απλά "προσαρμόζονται" υπήρχαν πάντα. Απλά δεν είχαν internet να κοκορεύονταν κιόλας. Τελος πιστευω οτι η αντριλα δεν ειναι προνομιο μονο δικο σου..ασε και λιγη και σε μας...επιτρεπεις εε? Αν μιλάς για αυτόν τον ανδρισμό, όλος δικός σου. Αν έτσι τον ορίζεις, θα με τιμήσεις να με πεις και αδερφή
stekont Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2013 ουτε 4 ωρες δεν εφαγε στην καταταξη ο φιλος μου....και εφυγε με την αναβολη του... που στηριζεις τωρα εσυ αυτο που γραφεις παραπανω...μονο εσυ ξερεις... οσο το στηριζεις εσυ αλλο τοσο και εγω. προσωπικος σου λογος για μενα ειναι μηδεν Εσύ με τι πιστεύεις ότι θα γίνει; Σίγουρα πάντως όχι με γιαταγάνια και κουμπούρια, κάτι που βέβαια δε σημαίνει πως η άποψη πολλών περί πατήματος κουμπιών και remote εκρήξεων είναι ορθή ή βασίζεται σε ρεαλιστικά δεδομένα. Δες π.χ. τη φάση στο Ιράκ ή παλαιότερα στο Βιετνάμ. Όπως και να 'χει, η ύπαρξη τακτικού Στρατού λειτουργεί πρώτα απ' όλα αποτρεπτικά. Αν θες, προκειμένου να κρίνεις τις απόψεις επί του θέματος μου συνολικά, μπορείς να δεις τι έγραψα πριν περίπου 10 ημέρες στο thread "Στρατός". Θα το κανονίσουμε και εμείς, αρκεί φυσικά να μείνουμε ζωντανοί και να κάνουμε τη δουλειά μας. Από εκεί και πέρα το ζήτημα είναι εξαιρετικά πολύπλοκο και δεν είναι δυνατόν να προβλέψουμε πιθανά ενδεχόμενα. Θα είμαι η Ροζ. συγκρινεις την ευρωπη με τις παραπανω καταστασεις που αναφερεις... δεν θελω να μιλησω αλλο μαζι σου , μου υποβαθμιζεις το IQ παλιοτερα δεν ξερω....δηλ πριν 10 χρονια περιπου που πηγα εγω..μπορει να στα πρηζανε και να μην στο δινανε ευκολα... πλεον οπως ειπα και ειδα και απο τον φιλο σου..στο δινουν με πολυ συνοπτικες διαδικασιες. @stekont αν συμβει κατι...θαμαστε η ΜΑΓΙΑ..και συ και γω και ολοι εμεις εδω που καθομαστε και φιλοσοφουμε.Δηλαδη θα μας ριξουν πρωτη γραμμη και οτι καταφερουμε..οι ΕΠΟΠ...οι μονιμοι...αυτοι που πληρωνονται δηλ...εχουν ειδικοτητες συγκεκριμενες και δεν θα φανε τις πρωτες μαπες...ειδικα οι αξιωματικοι δηλ... Επειδη καποιος ηταν στα μιλαν ή ολμους ή δεν ξερωγω σε ποιο αλλο περιεργο οπλο νομιζεις οτι θα του δωσουν απο ενα να χειριστει ?Αυτα θα τα χειριστουν οι μονιμοι που τα χουν φρεσκα...εμεις θα παρουμε απο ενα τουφεκι και θα τρεχουμε στα βουνα και στα λαγκαδια...και οποιος ζησει.... αληθεια τα πιστευεις εστω και λιγο αυτα που λες?βουνα λαγκαδια ντουφεκια? πρωτη γραμμη? θα κανουμε και τη στρατηγικη του Μ. Αλεξανδρου στα γαυγαμηλα? να κατι τετοιους δε θελω να γνωρισω στο στρατο.
deesnider Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2013 1) ειρωνευομαι οταν μου μιλας για την πιθανοτητα να γινει πολεμος εδω + να πας εσυ και εγω να πολεμησουμε Μη μού εξηγείς το λόγο για τον οποίο ειρωνεύεσαι. Μού είναι παντελώς αδιάφορος. Όταν ειρωνεύεσαι κάποιον, χωρίς να το έχει κάνει πρώτα ο ίδιος, απλώς διότι δε σού αρέσουν (ή δεν καταλαβαίνεις) αυτά που λέει, απαξιώνεις πρώτα απ' όλα τον εαυτό σου και αποδεικνύεις ότι δεν αξίζει ο κόπος να συζητά κανείς μαζί σου. 2) δεν θελω να κανω θητεια για μια πιθανοτητα κοντα στο μηδεν Ε, μη την κάνεις! Αν δικαιούσαι απαλλαγή στράτευσης, δε θα σού πει κανείς τίποτα. Αν όχι όμως, λυπάμαι, αλλά έχασες. Η στρατιωτική θητεία στην Ελλάδα, είναι - ακόμα - υποχρέωση όλων, εκτός συγκεκριμένων εξαιρέσεων. Οπότε έχεις τρεις δρόμους μπροστά σου: - Υπηρετείς, ακόμα κι αν δε γουστάρεις. - Λιποτακτείς και υφίστασαι τις συνέπειες τού νόμου. - Ζητάς άσυλο σε άλλη χώρα κι αν σού χορηγηθεί καθαρίζεις. 3) αν πραγματοποιηθει η πιθανοτητα κοντα στο μηδεν, πιστευεις μπορουμε να παιξουμε ουσιαστικο ρολο σε ενα πολεμο εγω και εσυ? Για 'σένα δεν ξέρω. Εγώ πάντως, πέντε χρήσιμα πραγματάκια τα έμαθα. Ουσιαστικό ή όχι λοιπόν, το ρόλο που θα μού αναθέσουν σ' ένα τέτοιο ενδεχόμενο, θα παλέψω να τον παίξω σωστά, μαζί με όσους ακόμα θεωρούν ότι μπορούν. 3
Star_Light Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2013 Καλυτερα να γινοταν μισθοφορικος απο μια έννοια και να γινοταν σωστά. Για παράδειγμα με τις γυμναστικες του και τα ολα του απο το να μαζευεις τυπακια που ολη τη μερα μιζεριαζουν ή βριζουν και σερνουν τα ποδια τους ή κλαιγονται στο τηλεφωνο επειδη δεν βλεπουν την γκομενιτσα το προτιμω. Και κανονικα και με μισθο το μηνα αλλα θα ειχε τρεξιμο. Και θα υπηρχε και διαδικασια επιλογης πριν μπεις μισθοφορος θα βλεπανε αθλητικα και υγειονομικα πως εισαι. Καλυτερα να εχεις εναν μικρο στρατο με ατομα μεσα που γουσταρουν αυτο που κανουν και οργανωμενο δυνατο παρα εναν με οτι να ναι συνθεση μεσα. 1
caution Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2013 ( Δεν "λιποτακτείς" - είσαι ανυπότακτος. Δεν είναι το ίδιο )
stekont Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2013 Μη μού εξηγείς το λόγο για τον οποίο ειρωνεύεσαι. Μού είναι παντελώς αδιάφορος. Όταν ειρωνεύεσαι κάποιον, χωρίς να το έχει κάνει πρώτα ο ίδιος, απλώς διότι δε σού αρέσουν (ή δεν καταλαβαίνεις) αυτά που λέει, απαξιώνεις πρώτα απ' όλα τον εαυτό σου και αποδεικνύεις ότι δεν αξίζει ο κόπος να συζητά κανείς μαζί σου. Ε, μη την κάνεις! Αν δικαιούσαι απαλλαγή στράτευσης, δε θα σού πει κανείς τίποτα. Αν όχι όμως, λυπάμαι, αλλά έχασες. Η στρατιωτική θητεία στην Ελλάδα, είναι - ακόμα - υποχρέωση όλων, εκτός συγκεκριμένων εξαιρέσεων. Οπότε έχεις τρεις δρόμους μπροστά σου: - Υπηρετείς, ακόμα κι αν δε γουστάρεις. - Λιποτακτείς και υφίστασαι τις συνέπειες τού νόμου. - Ζητάς άσυλο σε άλλη χώρα κι αν σού χορηγηθεί καθαρίζεις. Για 'σένα δεν ξέρω. Εγώ πάντως, πέντε χρήσιμα πραγματάκια τα έμαθα. Ουσιαστικό ή όχι λοιπόν, το ρόλο που θα μού αναθέσουν σ' ένα τέτοιο ενδεχόμενο, θα παλέψω να τον παίξω σωστά, μαζί με όσους ακόμα θεωρούν ότι μπορούν. συνεχιζεις ομως να συζητας μαζι μου το οτι ειναι υποχρεωση ολων δε μου λεει κατι. ποιος το ορισε αυτο? επειδη ειναι νομος ειναι σωστο? θανατικη ποινη ηταν καποτε νομος, ηταν απο ολους αποδεκτο? δεν εχεις μαθει τιποτα χρησιμο στη θητεια σου , μη παλευεις να πεισεις τον εαυτο σου
N3k21 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2013 συγκρινεις την ευρωπη με τις παραπανω καταστασεις που αναφερεις... δεν θελω να μιλησω αλλο μαζι σου , μου υποβαθμιζεις το IQ Συγκρίνω την Ευρώπη με τι; Αναφέρομαι σε πραγματικούς πολέμους, όπου αποδείχτηκε περίτρανα πως η υπεροπλία και η τεχνολογική υπεροχή των Δυτικών Στρατών, δεν ήταν αρκετή για να κάμψει την αντίσταση ανταρτών με εξοπλισμό πεντηκονταετίας. Αν πάλι αναφέρεσαι στη θεωρητική προστασία που μας παρέχει η Ε.Ε., απαντώ πως όλα είναι ρευστά. Η Ευρώπη περνάει την κρίση της, μια κρίση βαθύτατη, η οποία δεν γνωρίζουμε που θα οδηγήσει. Στην τελική να τη χέσω και την Ευρώπη, είδαμε πόσο μας στήριξε το 1974 ή το 1996. Τέλος πάντων φίλε μου, αφού "υποβαθμίζω το IQ σου", μην ασχολείσαι μαζί μου. Για να σε βοηθήσω, το insomnia διαθέτει και ignore list. Καλή σου θητεία και καλός πολίτης. 2
deesnider Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2013 ( Δεν "λιποτακτείς" - είσαι ανυπότακτος. Δεν είναι το ίδιο ) Ετυμολογικά, όντως δεν είναι το ίδιο. Ομολογώ ότι χρησιμοποίησα λάθος λέξη. Ουσιαστικά όμως, προσωπικά δε διακρίνω κάποια σημαντική διαφορά.
mphxths Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2013 Το να προσαρμόζεσαι στις συνθήκες άκριτα δεν είναι μαγκιά. Είναι χαμαιλεοντισμός. Είναι δεν έχω χαρακτήρα. Είναι προδίδω αυτά που πιστεύω γιατί φοβάμαι να τα υπερασπιστώ. Και σε χούντες και σε κατοχές, τέτοιοι "μάγκες" που απλά "προσαρμόζονται" υπήρχαν πάντα. Απλά δεν είχαν internet να κοκορεύονταν κιόλας. Δεν ειναι ακριτα...αν επιλεξεις να κανεις θητεια...ξερεις οτι εισαι σε εναν χωρο..που ο αξιωματικος καλως ή κακως εχει μια σχετικη εξουσια πανω σου.Το να το παιξεις μαγκας,αντιδραση και εριστικος μαζι του δεν θα σε ωφελησει σε τιποτα. Απλα οπως ειπα..κρινεις τις καταστασεις που σου παρουσιαζονται και επιλεγεις το πως θα τις χειριστεις με γνωμονα το παραπανω που εγραψα. Αν θες να κανεις τον μαλακα..τον κανεις..αν θες να αρχισεις να γλυφεις κωλους..ξεκινας και γλυφεις..αν θες να κανεις τον μαγκα , τον κανεις και κανεις στο τελος διπλη θητεια...αν θες να χωνεις αλλους και εσυ να φιδιασεις..και αυτο επιλογη ειναι... Ο καθενας αναλογα τι μυαλα,βιωματα και χαρακτηρα κουβαλαει κρινει και πραττει. caution-αντιδραση...δεν μας ειπες...εσυ υπηρετησες ή ακομα ? @stekont 1.εγω τα στηριζω σε αυτο που ειδα και εμαθα απο τον φιλο μου.Αν εσυ απλα θες να το παιξεις αντιδραση και να πεις κατι διαφορετικο..καντο... οταν ερθει η ωρα..πηγαινε και πες τους "δεν μπορω τον στρατο..εχω καταθλιψη...εχω αγοραφοβια..." και αλλα γραφικα..να δεις ποσο γρηγορα θα σε στειλουν στην μαμακα σου. 2.αν νομιζεις οτι ενας πολεμος στις μερες μας θαναι απο την πολυθρονα του σπιτιου σου με κανα joystick στο χερι...πρεπει να κοψεις το call of duty αμεσα... οταν με το καλο πας στον στρατο..αν πας δηλ..θα δεις οτι δεν εχουν ανακαλυφτει laser guns και phasers..αλλα ακομα λειτουργουν με τουφεκια... 2
N3k21 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2013 δεν εχεις μαθει τιποτα χρησιμο στη θητεια σου , μη παλευεις να πεισεις τον εαυτο σου Έχουμε υπηρετήσει, εσύ όχι. Όταν με το καλό απολυθείς, το ξανασυζητάμε.
caution Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2013 @deesnider Λιποτάκτης είσαι αν μπεις και εγκαταλείψεις το πόστο σου.Ανυπότακτος είσαι αν είσαι πολίτης και απλά δεν πας όταν σε καλέσουν. Το δεύτερο νομικά είναι πολύ πιο ελαφρύ.@mphxthsΚαι οι χουνταίοι εξουσία είχαν και αν το έπαιζες μάγκας δεν σε οφελούσε. Ακριβώς όπως τα περιγράφεις. Αυτό λέω, δεν υπάρχει τίποτα το μάγκικο στο να σκύβεις το κεφάλι στην εξουσία. Έχεις σκίσει την έννοια του όρου. Ακριβώς το αντίθετο ήταν οι original μάγκες. Και όχι mphxths, με ξεβράκωσες, μόνο εσύ πήγες στρατό ρε...
stekont Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2013 Έχουμε υπηρετήσει, εσύ όχι. Όταν με το καλό απολυθείς, το ξανασυζητάμε. πρεπει να απολυθω για να εχω αποψη? μαλιστα
Προτεινόμενες αναρτήσεις