Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αν υπηρχε περιπτωση να γινει μισθοφορικος λεω για μενα το τελειο προγραμματακι δεν θα ηταν ουτε βουνα ουτε λαγκαδια. Καταρχην σαν στρατιωτης πρεπει να εχεις αντοχη. Γυμναστικη - στιβος. 2 ωρες την ημερα μερα παρα μερα. Μετα ασκησεις με οπλα σε χωρους βολής η ασκησεις γενικα χωρις να ριχνεις. Καθε μερα. Πολεμικες τεχνες , θεωρητικη εκπαιδευση τα απογευματα και ψυχολογικες δοκιμασιες τι απο ολα αυτα κανει τωρα ο στρατος? τιποτα. Αν δεν μπεις σαν αξιωματικος.

Θα ηταν μισθοφορικος θα πηγαιναν μονο οσοι μπορουσαν και ήθελαν ολο αυτο το πραγμα οι υπολοιποι σπιτακι να μην μπλεκονται στα ποδια αυτων που θελουν και χαλανε το κλιμα με την μιζερια και την κλαούρα.

γυμναστικη γινεται καθε πρωι

στιβος ενιοτε γιατι κατι ζωα πανε και σκοτωνονται

βολες γινονται και οχι μονο αυτα αλλα και στησιμο του πεδιου βολης... 

θεωρητικη εκπαιδευση γινεται

εκπαιδευση σε στρατιωτικη συμπεριφορα και υπηρεσιων γινεται

εκπαιδευση σε θεωρια πολεμου γινεται.

εκπαιδευση στα οπλα γινεται

πορειες γινονται

ασκησεις με σεναρια με διανυκτερευση σε σκοινακια γινεται...

πλωτες ασκησεις γινονται

το θεμα ειναι ποσο συχνα και ποσο προβλεπομενα γινονται ολα αυτα...συνηθως αρπακολατζιδικα....ετσι για να λεμε οτι γινονται και οι αξιωματικοι να παιρνουν κατι εξτραδακια...

ο στρατος στις μερες μας εχει γινει κατασκηνωση και σε αυτο πολυ εχει συμβαλλει στο οτι φοβουνται οι αξιωματικοι μην παθει κανεις τιποτα και τους τραβανε μετα μανες , πατερες , μητροπολιτες βυσματα , στρατιωτικα βυσματα και δεν ξερωγω ποιος αλλος.

@stekont

προτιμω να υπηρετησεις :)

• Απαντ. 233
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Έκανα ένα μικρό edit όμως. Τα γράφω βέβαια και στον caution παρακάτω.

Το τζάνκι όμως μπορώ να το δω στο δρόμο και να βγάλω τα συμπεράσματά μου. Δε βασίζω ξέρω 'γω την άποψή μου σε κάποια φήμη που άκουσα, ούτε σε στίχους των Alice in Chains.

Το πως "χτυπάει" λοιπόν η πρέζα δεν το ξέρω, γνωρίζω όμως ένα από τα πιθανά αποτελέσματα χρήσης της. Στην περίπτωση του Στρατού δε στέκουν τέτοια παραδείγματα, τι θα πεις, "είδα φαντάρια στα ΚΤΕΛ και ήταν κομμάτια, άρα ο Στρατός είναι μπουρδέλο"; 

Με νιώθεις;

Σιγα μη σε νιωσει χαχαχαχα

ναι, θελω να ειμαι ελευθερος να επιλεγω για τη ζωη μου

Καλα το καταλαβα οτι δεν εχεις καποιο σοβαρο προβλημα. Οποτε εχουν 2 επιλογες η να σε κρατησουν μεσα και να σε κανουν ανθρωπο η να σου δωσουν χαρτακι και να σε ξεφορτωθουν εγω προσωπικα θα επελεγα το δευτερο.

Δημοσ.

πορειες γινονται

πλωτες ασκησεις γινονται

το θεμα ειναι ποσο συχνα και ποσο προβλεπομενα γινονται ολα αυτα...συνηθως αρπακολατζιδικα....ετσι για να λεμε οτι γινονται και οι αξιωματικοι να παιρνουν κατι εξτραδακια...

ο στρατος στις μερες μας εχει γινει κατασκηνωση και σε αυτο πολυ εχει συμβαλλει στο οτι φοβουνται οι αξιωματικοι μην παθει κανεις τιποτα και τους τραβανε μετα μανες , πατερες , μητροπολιτες βυσματα , στρατιωτικα βυσματα και δεν ξερωγω ποιος αλλος.

@stekont

με καλυψες

Δημοσ.

απλα να σε ενημερωσω οτι ο μουρινιο δε κανει ουτε 10 τσιλικακια. επισης ο σερ αλεξ επαιξε κυριως στις φολκερκ και νταμφερμλιν.

τελος θα ηθελα να μου πεις τη γνωμη του κατμαν για τον παριο

ναι, θελω να ειμαι ελευθερος να επιλεγω για τη ζωη μου

οποιος κανει 10 τσιλικακια ξερει απο μπαλα? αινταααααα !! ο μουρινιο παιζει και να μην ξερει να βαραει την μπαλα...αλλα παιζει αν του δωσεις τον ιωνικο να μην σταυρωσει νικη.

Δωσε μου και μενα την ρεαλ ή την τσελσι και αν δεν σου φερνω καθε κυριακη νικες θα σου δωσω τα 100 ευρω:)

αυτα τα απελευθερωτικα...θελω ελευθερια..θελω να ειμαι ελευθερος..θελω να επιλεγω την ζωη μου...ειναι της μοδας??

γιατι ολοι τα λενε..αλλα ολοι κανουν τις παπιες οταν ζοριζουν οι κωλοι.

Δημοσ.

πορειες γινονται

πλωτες ασκησεις γινονται

@stekont

Φιλε οταν λεμε στιβο εννοουμε οταν τελειωσεις να σταζεις και να στυβεις το μπλουζακι και να φευγεις αερα για καινουργιο οχι να σε πηγαινουν να τρεχεις 100 μετρα και μετα να καθεστε κατω απο τη σκια και να λενε ιστοριες με γκομενες και αλλα τετοια.

Δημοσ.

οποιος κανει 10 τσιλικακια ξερει απο μπαλα? αινταααααα !! ο μουρινιο παιζει και να μην ξερει να βαραει την μπαλα...αλλα παιζει αν του δωσεις τον ιωνικο να μην σταυρωσει νικη.

Δωσε μου και μενα την ρεαλ ή την τσελσι και αν δεν σου φερνω καθε κυριακη νικες θα σου δωσω τα 100 ευρω :)

αυτα τα απελευθερωτικα...θελω ελευθερια..θελω να ειμαι ελευθερος..θελω να επιλεγω την ζωη μου...ειναι της μοδας??

γιατι ολοι τα λενε..αλλα ολοι κανουν τις παπιες οταν ζοριζουν οι κωλοι.

οχι ,αλλα οποιος δεν κανει 10 τσιλικακια ,δεν ξερει. τα υπολοιπα που λες ειναι αρβυλα

μοδα ειναι τα τατουαζ , μπερδευεσαι

δεν υπαρχει νοημα να μιλαμε αλλο , καλο σου βραδυ

Δημοσ.

Φιλε οταν λεμε στιβο εννοουμε οταν τελειωσεις να σταζεις και να στυβεις το μπλουζακι και να φευγεις αερα για καινουργιο οχι να σε πηγαινουν να τρεχεις 100 μετρα και μετα να καθεστε κατω απο τη σκια και να λενε ιστοριες με γκομενες και αλλα τετοια.

εγω νομιζα οτι εννοουσες τον "στιβο μαχης" με τα διαφορα κερατο-εμποδια..που οι μισοι σπαγανε ποδια και χερια επειδη δεν ειχανε σηκωσει ποτε το ποδι τους στην γυμναστικη στο σχολειο :)

οχι ,αλλα οποιος δεν κανει 10 τσιλικακια ,δεν ξερει. τα υπολοιπα που λες ειναι αρβυλα

μοδα ειναι τα τατουαζ , μπερδευεσαι

δεν υπαρχει νοημα να μιλαμε αλλο , καλο σου βραδυ

ηθικοοοοοοοοοοοοοο αααα κμαιιιιι οτατοοοοοοο  !!! μαθε το να το λες 10 φορες..και ασε τα 10 τσιλικακια για τους αλλους..τους απολυμενους :)

Δημοσ.

συνεχιζεις ομως να συζητας μαζι μου

«Απαντώ», για όσο ακόμα δε βαριέμαι. Άλλο αυτό και άλλο η «συζήτηση», μη μπερδεύεσαι...

το οτι ειναι υποχρεωση ολων δε μου λεει κατι.

Απόφυγέ το λοιπόν, εφόσον έχεις τον τρόπο, ή τα κότσια. Το αν «σού λέει» οτιδήποτε, δεν είναι τίποτα περισσότερο από φιλοσοφίες τής οκάς.

ποιος το ορισε αυτο? επειδη ειναι νομος ειναι σωστο? θανατικη ποινη ηταν καποτε νομος, ηταν απο ολους αποδεκτο?

Το όρισε αυτός πού ορίζει όλους τους νόμους σε μια συντεταγμένη πολιτεία. Αν δεν ξέρεις ποιος είναι, πες μου και θα σού το αποκαλύψω, ώστε να πας και να τού ζητήσεις τα ρέστα, που δε ...σε ρώτησε.

Όπως εσύ δε θεωρείς σωστή τη συγκεκριμένη κατάσταση, η οποία είναι βάσει νόμου υποχρεωτική, έτσι και κάποιος άλλος μπορεί να μη θεωρεί σωστό κάτι άλλο, το οποίο επίσης ορίζεται από το νόμο ως υποχρεωτικό.

Οι τήρηση των νόμων όμως, δεν εξαρτάται από το αν είναι αποδεκτοί απ' όλους. Ψηφίζονται από νομοθετικό σώμα, εκλεγμένο από την πλειοψηφία των πολιτών, άρα «αδειοδοτημένο» από τους πολίτες γι' αυτό το σκοπό και ισχύουν για όλους. Διαφορετικά, ο καθένας θα έκανε ό,τι γούσταρε, ακόμα κι αν ήταν εις βάρος των συμπολιτών του και δε θα τού μιλούσε κανείς.

Ή τους ακολουθείς λοιπόν, ή προσπαθείς με θεμιτά μέσα να τους αλλάξεις, ή τους παραβαίνεις και υφίστασαι τής συνέπειες αυτού, ή αλλάζεις χώρα. Θέμα τού πόσο αποφασισμένος είσαι είναι και τίποτα περισσότερο.

δεν εχεις μαθει τιποτα χρησιμο στη θητεια σου , μη παλευεις να πεισεις τον εαυτο σου

Έχεις δίκιο, συγνώμη! Εσύ ξέρεις καλύτερα από 'μένα, αν και τι έμαθα και πόσο χρήσιμο ήταν...

(...σύμφωνα με τα δικά σου κριτήρια ...χρησιμότητας προφανώς! Αλίμονο αν είχε ο καθένας τα δικά του! Τι το κάναμε εδώ μέσα; Αμέρικαν μπαρ; )

• Like 4
Δημοσ.

εγω νομιζα οτι εννοουσες τον "στιβο μαχης" με τα διαφορα κερατο-εμποδια..που οι μισοι σπαγανε ποδια και χερια επειδη δεν ειχανε σηκωσει ποτε το ποδι τους στην γυμναστικη στο σχολειο :)

Ρε τι να τα κανεις αυτα πανω απο ολα πρεπει να εχει φυσικη κατασταση ο στρατιωτης. Γιατι το πυρ και κινηση που σε βαζανε να το κανεις απευθειας??? χαχαχα ελεος  Θυμαμαι μας ειχανε πει οτι την επομενη ημέρα οτι θα καναμε γυμναστικες και οι μισοι σκαρφίζονταν ήδη δικαιολογιες να φυγουν για θεραπευτηριο. Οποτε σε ρωταω εγω τωρα ποιο το νοημα να εχεις ολο αυτο το πληθος εκει? τσαμπα και βερεσε κοροιδευεις τον εαυτο σου. Ο στρατος επρεπε να ειχε διορθωθει χρονια τωρα στην Ελλαδα να σκεφτουν οι υπευθυνοι οτι ειναι προτιμοτερο να εχεις εναν στρατο μικρο και αποτελεσματικο παρα μεγαλο και ανοργανωτο βαζεις εμποδια ετσι και σε αυτους που ειναι καλοι τους εχεις μεσα χαμενους.

Μπορουν να σου πουν το εξης 2 χρονια κυριε μισθοφορικος στρατος τον εναν ερχεσαι και αν εισαι αγυμναστος μην ανησυχεις στο τελος του χρονου θα εισαι πολυ καλα σε φυσικη κατασταση θα μπορεις να τρεχεις χιλιομετρα και τον επομενο χρονο κανεις μετα και αυτα τα εμποδια που λες και με εξοπλισμο πανω και πορειες και τρεξιμο μεσα στην νυχτα και προσομοιωση επιχειρησεων και ολα αλλα αυτα δεν μπορεις να τα κανεις με την πρωτη αν εισαι τελειως λαπας για αυτο οπως ειπες σπαγανε ποδια δεν φταιγανε τα παιδια το προγραμμα φταιει και η οργανωση που δεν υπάρχει. Στο Ναυτικο τωρα υπάρχουν ναύτες στην στεριά που σκουπιζουν τι κανουν αυτοι εκει? η θεση του Ναυτη ειναι στη φρεγατα μεσα. Τεσπα οτι να ναι ειμαστε.

Δημοσ.

πυρ και κινηση σε πλαγια..εκει να δεις αν εχεις τα αντερα να το ανεβεις...

αφου στην εν λογω ασκηση επειδη ειδαμε οτι ΔΕΝ ΤΡΑΒΑΓΕ η δουλεια...και επειδη θα μας παρακολουθουσε ο ΜΕΡΑΡΧΟΣ ή κατι τετοιο , στην μεση της διαδρομης ειχαμε αλλους στρατιωτες κρυμενους στους θαμνους..οι πρωτοι κρυβοντουσαν ψοφιοι στους θαμνους και συνεχιζαν οι κρυμμενοι που ηταν ξεκουραστοι....ΤΙ ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΛΕΜΕ ΚΑΙ ΜΑΛΑΚΙΕΣ :)

ή ερπειν μεσα σε χωραφι με θαμνους και γαιδουραγκαθα..εκει δεν ειχε..θα μου σκιστει το καλσον να ξαπλωσω λιγο πιο διπλα...

ολα θεμα να το παρεις αποφαση και να το κανεις ή να ΤΗΝ κανεις...

Ο στρατος ειναι για τα μπαζα...φταινε πολλοι για αυτο...οι αξιωματικοι και η μαλακια τους..τα βυσματα..η ελλειψη πορων...οι αναβολες...η ελλειψη χρηματων...

Απο κει και περα..ειτε αποφασιζεις και πας και κοβεις το κλαψουρισμα.. ή χτυπας την αναβολη σου και μετα μπαινεις στο ινσομνια και το παιζεις φιλοσοφος και νταηλικι....εδω που σε παιρνει. (2ος ενικος = γενικη προσφωνηση)

Δημοσ.

@deesnider

Λιποτάκτης είσαι αν μπεις και εγκαταλείψεις το πόστο σου.

Ανυπότακτος είσαι αν είσαι πολίτης και απλά δεν πας όταν σε καλέσουν.

Το δεύτερο νομικά είναι πολύ πιο ελαφρύ.

Σού είπα ότι προσωπικά δε διακρίνω κάποια σημαντική και ουσιαστική διαφορά. Σε αμφότερες τις περιπτώσεις, βλέπω κάποιον που επιλέγει να αποφύγει - είτε εξ αρχής, είτε αφού έχει κριθεί ικανός κι έχει παρουσιαστεί - κάτι το οποίο κατά τη γνώμη μου, καλώς είναι υποχρεωτικό.

Ξέρω τόσο τη διαφορά των δύο όρων, όσο και το ότι δεν έχουν τις ίδιες νομικές συνέπειες.

πρεπει να απολυθω για να εχω αποψη? μαλιστα

Σού απάντησαν ήδη. Τι να σού πω εγώ; Ότι είναι τουλάχιστον υπερφίαλο, το να θεωρείς ότι γνωρίζεις τι έχει αποκομίσει ο άλλος, από μια κατάσταση την οποία έζησε και την οποία εσύ, όχι μόνο δεν έχεις ακόμα ζήσει, αλλά κάνεις και το παν για να την αποφύγεις;

πρεπει να υπηρετησεις για να χεις αποψη. :)

Γιατί ρε; Το ίδιο είναι να καταλαβαίνεις αν ο τάδε τραγουδιάρης είναι φάλτσος, με το να ...μαντεύεις τι γίνεται μέσα σ' ένα χώρο από τον οποίο δεν έχεις περάσει ούτε απ' έξω. Αφού σού το εξήγησε ο άνθρωπος!

• Like 1
Δημοσ.

E αυτο σου λεω αμα ο αλλος εχει να τρεξει 2-3 χρονια ή να γυμναστει τι πλαγια να ανέβει με το οπλο και τρέχοντας? θα του κοπει η ανασα ειδικα αμα καπνιζει κιολας. Απλα ειναι αυτο που ειπες και εσυ πριν εχουμε ενα προγραμμα εκει βγαζουμε το μισο και αυτο αρπακολιτζιδιστικα. Δεν ειναι σοβαρος στρατος αυτο τωρα μην κοροιδευομαστε.

Δημοσ.

δεν  παίζει πλέον στίβος μάχης , μόνο παρέλαση κάνεις στο κέντρο 

E αυτο σου λεω αμα ο αλλος εχει να τρεξει 2-3 χρονια ή να γυμναστει τι πλαγια να ανέβει με το οπλο και τρέχοντας? θα του κοπει η ανασα ειδικα αμα καπνιζει κιολας. Απλα ειναι αυτο που ειπες και εσυ πριν εχουμε ενα προγραμμα εκει βγαζουμε το μισο και αυτο αρπακολιτζιδιστικα. Δεν ειναι σοβαρος στρατος αυτο τωρα μην κοροιδευομαστε.

άμα γίνει σταδιακά και μεθοδικά (που δε γίνεται) φτιάχνει η αντοχή σου 

εγώ πάντως στο τέλος της θητείας μου είχα ανακτήσει μεγάλο μέρος της αντοχής  6-7 χρονών πίσω που άφησα γυμναστική 

μπορούσα ξανά να περπατήσω πολλά χλμ για πλάκα, ενώ πριν παρουσιαστώ ήμουν ρημάδι 

και μάλιστα ήμουν από τις περιπτώσεις που είχα χάσει και πολλά κιλά (έως 14 και τέλος βγήκα -8 με 9 από όσα μπήκα) 

στο κάτω κάτω κανείς δε πρόκειται να σου ζητήσει να τρέξεις για ρεκόρ

ακόμα κι έτσι φλώρικος που είναι σε σκληραγωγεί. απλά αν είσαι ήδη γυμνασμένος μπορεί να σου φανεί ότι δεν κάνεις τίποτα και "σαπίζεις" στο λίωσιμο και αν είσαι και πολύ αραχτός να βάλεις και κιλά

επίσης άλλη η σκληραγωγία που πρέπει γενικά να έχει ένας στρατιώτης (σε ιδανικές συνθήκες, ας αφήσουμε τον ελληνικό έξω)  και άλλο η καλή κατάσταση γενικά

η καλή κατάσταση βοηθάει , αλλά δεν αρκεί 

άλλο τρέχω 1 ώρα στο διάδρομο του γυμναστηρίου με a/c και άλλο περπατάω μια ώρα φορτωμένος σε κρύα/ζεστες/λάσπες με άρβυλα 

για αυτό δεν είναι ρεαλιστικό να λέμε να κάνεις ένα μήνα τη βασική και να πηγαίνεις σπίτι σου. πρέπει να είσαι μαθημένος να ζεις σε κωλοσυνθήκες για να είσαι έτοιμος υποτίθεται να αντιμετωπίσεις και τα πιο δύσκολα

απλά όπως έχει τώρα το πράγμα σε γενικές γραμμές μπορείς να πεις ότι χάνεις το χρόνο σου και μαλακίζεσαι (πχ πόσοι κάνουν σοβαρά ειδικότητα, εγώ έκανα μαλακίες και όχι γιατί το επέλεξα , αλλά γιατί έτσι έχει το πράγμα) , ενώ θα μπορούσες να κάνεις κάτι πιο ουσιαστικό. 

από την άλλη το πιο ουσιαστικό θα σήμαινε και μεγαλύτερη δυσκολία για πράγματα που δε θα χρειαστεί να κάνεις ποτέ.

οπότε εκ πρώτης όψεως έχουμε ένα ζόρι και χάσιμο χρόνου από τη ζωή σου για το τίποτα, από την άλλη πρέπει να υπάρχει στρατός.

• Like 1
Δημοσ.

και επειδη εχουμε και το αλλο νημα για να κλαφτουμε για τον στρατο

ΟΧΙ ο στρατος δεν σου κατεστρεψε την δουλεια σου γιατι

1.αργησες να πας

2.δεν ειχες στην ουσια δουλεια..πρακτικη εκανες

3.συνηθως ο στρατος καταστρεφει ψυχολογιες οχι δουλειες :)

4.ας μαθαινες τεχνη μεσα στον στρατο :)

5.ας επαιρνες αναβολη

κλπ κλπ 

• Like 1
Δημοσ.

δεν  παίζει πλέον στίβος μάχης , μόνο παρέλαση κάνεις στο κέντρο 

Έτσι για να γίνεται κουβέντα, αναφέρω πως ενδέχεται να περάσεις ακόμα και σήμερα στίβο μάχης. Απλά είναι προαιρετικό, δε σε υποχρεώνουν σε καμία περίπτωση, ειδικά αν ζοριστείς λόγω π.χ. κιλών. Ούτε περνάς από τα περισσότερο επικίνδυνα "εμπόδια".

Θέμα μονάδας (ή ΚΕΝ) και αξιωματικών είναι. 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...