Pablo_Hasan Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2013 Όχι. Θα μπορούσες να με διαφωτίσεις; Πως να το ψάξω; Έχει γίνει κάποια π.χ. οικονομική μελέτη; Δώσε μου links να γίνει φάση. Ναι σε όλα και το ξέρεις πολύ καλά από προηγούμενα posts μου. Όλα όσα περιγράφεις όμως, ουδεμία σχέση έχουν με την υποχρεωτική φύση της θητείας. Στο ξερό μας το κεφάλι οφείλονται. ασε τις ιστορίες δεν υπάρχει καμια υποχρεωτική "φύση" της θητείας, μελέτες έχουν γινει αρκετές αλλά δεν ειναι δημοσιευμένες, εκτός απο άρθρα σε εφημερίδες. Υπάρχουν όμως πολλοί στρατηγοι ε.α. που λένε την αλήθεια και όχι αυτά που θέλουν να ακούνε οι χαχολοι. Δες καμια συνεντευξη του τεως ΑΓΕΝ Αντωνιάδη, του Αρχιπλοιαρχου ε.α. Κακαρά και κυρίως του τέως διευθυντή εξοπλισμών του υεθα Ευαγγελου Βασιλάκου σχετικά με την θητεία. Ελπίζω η πρεμούρα σας εσένα, του μπήχτή (lol), κτλ. για τη θητεία να ειναι απλά αποτελεσμα λάθος νοοτροπίας και όχι επαγγελματικός σκοπός, ελπίζω δηλ. να μιλάω με πολίτες και όχι με ενστολα τρολλ...
mphxths Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2013 στο κεντρο παντως..μια μερα πριν παρουσιαστω τον ειχανε ακυρωσει τον στιβο μαχης γιατι οπως προειπα πολυ απλα κατι ζωα πηγαν και σπασανε τα ποδια τους. Αξεχαστο θα μου μεινει που ειχε μια ραμπα και μας ελεγαν τρεχτε και πηδηχτε...και ρωταγαμε..τι εχει απο πισω/κατω? Μην σας απασχολει ...απλα θα πηδηξετε..νταξ σκεφτομουν θα χει τιποτα σκατονερα και θα πλενομαστε για κανα μηνα... Εντελει ειχε αμμολακο Οπως ειπε και ο qsis αλλο αντοχη , φυσικη κατασταση ..και αλλο σκληραγωγηση... οπως ειπα..το ερπειν μεσα σε γαιδουραγκαθα..σε επιπεδο μερος δεν θελει αντοχη ουτε καν ιδιαιτερες φυσικες καταστασεις... ελα ομως που ολοι το σκεφτοντουσαν πως θα το κανεις...τι να σκεφτεις..πεφτεις μπρουμυτα και σερνεσαι..θα γινεις κωλος..θα αποκτησεις και μερικες γραντζουνιες..και τι εγινε?ολα θεμα ψυχολογιας ειναι και οπτικης γωνιας... ή οπως την αλλη που κουβαλουσα πληρη εξαρτηση , g3 , πολυβολο ,τριποδο στην πλατη και ενα μερος απο ενα κασονι μαζι με αλλους οκ εκει αρχιζουν και λυγανε τα γονατα...νταξ..δεν θα πεθανεις..σφιγγεις κανα δοντι....και σερνεις τις αρβυλες.... Δεν γινεσαι αντρας ετσι...απλα μαθαινεις να μην εισαι φλωρος με το παραμικρο και να κανεις μικρες υπερβασεις που στην πολιτικη σου ζωη ...δεν θα αναγκαζοσουν να τις κανεις...τουλαχιστον τοσο συχνα ή τοσο εντονα οσο στον στρατο.... Ελπίζω η πρεμούρα σας εσένα, του μπήχτή (lol), κτλ. για τη θητεία να ειναι απλά αποτελεσμα λάθος νοοτροπίας και όχι επαγγελματικός σκοπός, ελπίζω δηλ. να μιλάω με πολίτες και όχι με ενστολα τρολλ... εχεις παρανοησει οτι μας αρεσει ο στρατος.Ποτε δεν ειπαμε κατι τετοιο.Ειπαμε οτι μεσα απο ανουσιες και βλακωδεις καταστασεις επιλεξαμε να δουμε καποιο "μαθημα"... Ποτε δεν ειπαμε οτι ο στρατος γαμαει ή οτι ειναι αρτια οργανωμενος... Απλα απο την φυση του σε ζοριζει σωματικα και ψυχικα ετσι ωστε να σε βαζει μπροστα σε επιλογες...που ισως διαμορφωσουν ή αλλαξουν την προσωπικοτητα σου.. Αν δεν εχει τιποτα να σε "διδαξει"...πολυ απλα παιρνεις αναβολη...το ειπαμε αυτο. Και οχι , δεν θα γινομουν ποτε ενστολος για επαγγελμα...ποτε ομως 2
N3k21 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2013 ασε τις ιστορίες δεν υπάρχει καμια υποχρεωτική "φύση" της θητείας, μελέτες έχουν γινει αρκετές αλλά δεν ειναι δημοσιευμένες, εκτός απο άρθρα σε εφημερίδες. Υπάρχουν όμως πολλοί στρατηγοι ε.α. που λένε την αλήθεια και όχι αυτά που θέλουν να ακούνε οι χαχολοι. Ναι, αν δεν είναι δημοσιευμένες όμως πως θες να ξέρουμε, εγώ το τρολλ και υπόλοιποι χαχόλοι, τι σκατά λένε; Δείξε μου ένα απ' αυτά τα άρθρα και θα κάνουμε κουβέντα. Ελπίζω μόνο να με παραπέμψεις σε -έστω αδημοσίευτες μελέτες- και όχι σε άρθρα που αποτελούν αποκλειστικά προσωπική θέση κάποιου συγκεκριμένου προσώπου. Δες καμια συνεντευξη του τεως ΑΓΕΝ Αντωνιάδη, του Αρχιπλοιαρχου ε.α. Κακαρά και κυρίως του τέως διευθυντή εξοπλισμών του υεθα Ευαγγελου Βασιλάκου σχετικά με την θητεία. Οκ, θα ξεκινήσω από YT, εκτός αν έχεις κάποια άλλη πρόταση. EDIT: Θα ξεκινήσω από τη συνέντευξη Βασιλάκου στους Νέους Φακέλους του Παπαχελά. Διευκρινίζω όμως, θέλω να ακούσω απόψεις ειδημόνων σχετικά με την αναγκαιότητα της υποχρεωτικής θητείας. Δε με ενδιαφέρει όμως ν' ακούσω ξανά για υποβρύχια, μίζες κ.λ.π. Τα ξέρω αυτά όπως σου έχω ήδη πει και στα συγκεκριμένα ζητήματα δε διαφωνώ μαζί σου. Ελπίζω η πρεμούρα σας εσένα, του μπήχτή (lol), κτλ. για τη θητεία να ειναι απλά αποτελεσμα λάθος νοοτροπίας και όχι επαγγελματικός σκοπός, ελπίζω δηλ. να μιλάω με πολίτες και όχι με ενστολα τρολλ... Το ποιού η νοοτροπία είναι λάθος δε θα το κρίνεις ούτε εσύ, ούτε εγώ. Κουβέντα κάνουμε σε δημόσιο forum, αν δεν είχες επιθετικό ύφος δε θα λάμβανες και ανάλογες αντιδράσεις. Την ειρωνία την αντιπαρέρχομαι για την ώρα. Δεν είμαι ένστολος πάντως.
vk13 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2013 Θα του φάω τη σειρά και θα σου απαντήσω: Τούρκους. Διευκρινίζω πως δεν έχω τίποτα με το λαό της Τουρκίας, ίσα ίσα θεωρώ πως έχουμε αρκετά κοινά. Αλλά οι βλέψεις της κυβέρνησής τους στο Αιγαίο, καθώς και το γενικότερο "καμποϊλήκι" του βαθύτατου Τουρκικού παρακράτους, είναι πράγματα που λίγο πολύ γνωρίζουμε όλοι. Τι θα γινόταν αν κατά την κρίση των Ιμίων δεν είχαμε έστω αυτό το σάπιο Στρατό; Α, ξέρω, θα τα κανόνιζαν οι Αμερικάνοι... Πες μου ότι τρολλάρεις, ειδικά για το τελευταίο που έγραψες... Mην πεις όχι για το Θεο!!!!
qsis Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2013 καλά όσο καλό στρατό κι αν έχουμε με τους πολιτικούς που έχουμε το μόνο που θα γίνει και σε επόμενη ενδεχόμενη κρίση είναι να πεθάνουν μερικοί που θα βρεθούν στη πρώτη γραμμή και μετά μόκο
N3k21 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2013 Πες μου ότι τρολλάρεις, ειδικά για το τελευταίο που έγραψες... Όχι ρε συ, δεν τρολλάρω. Πρόσεξε, δε λέω ότι θα γίνει απαραίτητα κανονικός πόλεμος, ούτε έχω τίποτα περίεργα εθνικιστικά σκαλώματα. Απλά θεωρώ πως όντως η στάση της Τουρκίας είναι περίερη, δε βοηθά η ιστορία των τελευταίων δεκαετιών, ούτε το εν ενεργεία casus beli σχετικά με την AOZ. Καλύτερα να είσαι προετοιμασμένος για παν ενδεχόμενο, παρά να ζεις με αυταπάτες.
Pablo_Hasan Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2013 Ναι, αν δεν είναι δημοσιευμένες όμως πως θες να ξέρουμε, εγώ το τρολλ και υπόλοιποι χαχόλοι, τι σκατά λένε; Δείξε μου ένα απ' αυτά τα άρθρα και θα κάνουμε κουβέντα. Ελπίζω μόνο να με παραπέμψεις σε -έστω αδημοσίευτες μελέτες- και όχι σε άρθρα που αποτελούν αποκλειστικά προσωπική θέση κάποιου συγκεκριμένου προσώπου. Οκ, θα ξεκινήσω από YT, εκτός αν έχεις κάποια άλλη πρόταση. EDIT: Θα ξεκινήσω από τη συνέντευξη Βασιλάκου στους Νέους Φακέλους του Παπαχελά. Διευκρινίζω όμως, θέλω να ακούσω απόψεις ειδημόνων σχετικά με την αναγκαιότητα της υποχρεωτικής θητείας. Δε με ενδιαφέρει όμως ν' ακούσω ξανά για υποβρύχια, μίζες κ.λ.π. Τα ξέρω αυτά όπως σου έχω ήδη πει και στα συγκεκριμένα ζητήματα δε διαφωνώ μαζί σου. λοιπον τα εχω πει παλιοτερα: Αντωνιάδης: http://www.insomnia.gr/topic/140442-στρατός/?p=5183317 Κακαράς: η συνεντευξη του βασιλάκου ήταν στην real news, δεν την εχουν αναρτήσει στο δικτυο, υπάρχει σε περιληψη: http://www.newsbomb.gr/ethnika/story/258337/dilosi-%E2%80%93-vomva-vasilakoy-na-katargithei-i-stratiotiki-thiteia οι μελέτες του γες/γεεθα δεν δημοσιευονται για ευνοητους λόγους, αλλά υπάρχουν πολλά σενάρια και προτάσεις για μεταβαση σε εθελοντική θητεια 1
vk13 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2013 Όχι ρε συ, δεν τρολλάρω. Πρόσεξε, δε λέω ότι θα γίνει απαραίτητα κανονικός πόλεμος, ούτε έχω τίποτα περίεργα εθνικιστικά σκαλώματα. Απλά θεωρώ πως όντως η στάση της Τουρκίας είναι περίερη, δε βοηθά η ιστορία των τελευταίων δεκαετιών, ούτε το εν ενεργεία casus beli σχετικά με την AOZ. Καλύτερα να είσαι προετοιμασμένος για παν ενδεχόμενο, παρά να ζεις με αυταπάτες. Κάτσε ρε συ, δλδ πιστεύεις ότι αυτό το ανοργάνωτο πράγμα που λέγεται Ε.Σ σήμερα, είναι και προετοιμασμένο;;;; Με μπέρδεψες.... Δεν είμαι υπέρ της κατάργησης της θητείας φυσικα, ούτε έχω σχέση με αριστερά σχήματα κλπ, αλλά αυτό που διάβασα πιο πάνω ότι "ο στρατός μας έσωσε(????) το βράδυ των Ιμίων" μου φάνηκε κάπως.. Με τις ΑΟΖ δεν εχεις και πολύ άδικο βέβαια...
mphxths Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2013 στα ιμια δεν πηγαν εφεδροι ..πηγανε μονιμοι κομαντος... αν πηγαιναμε εγω και συ και ο n3k21 μπορει να ειχαμε αρπαξει καμμια αδεσποτη... εννοειται οτι ο ΕΣ σαν θητεια ειναι ανοργανωτος...η μονιμη "μερια" του ΕΣ...ψιλοδουλευει... Δηλαδη ο κυριος στο βιντεο τι λεει ?οτι ο στρατος οδηγει μερος των στρατευσιμων στην αυτοκτονια ? στα αληθεια το λεει?δεν μας τρολλαρει? Ειναι σαν να λεμε οτι "η κριση ευθυνεται για καποιες αυτοκτονιες που δεν αντεξαν τα οικονομικα χρεη" καμμια σχεση...απλα καποιοι δεν αντεχουν τις κακουχιες...την πιεση..τον ψυχολογικο πολεμο..που υφιστανται στον στρατο και αυτοκτονουν. Δεν τους δημιουργηθηκαν ψυχολογικα στον στρατο..τα ειχανε απο πριν ή ειχανε προδιαθεση ή τετοια ψυχοσυνθεση που δεν τραβαει στην πιεση ..απλα στον στρατο αναδειχτηκαν πολυ πιο γρηγορα απο οτι απο μια "χαλαρη" πολιτικη ζωη. Δεν φταιει ο στρατος για αυτο..ο στρατος ειναι αυτο που ειναι..οταν πας ξερεις που πας...και τι θα συναντησεις πανω-κατω. Αν νοιωθεις οτι δεν θα την παλεψεις..αναβολη. Αν πιστευεις οτι θα την παλεψεις και τελικα δεν τα καταφερνεις..αναβολη. Δεν χρειαζονται τραγικοτητες και δραματα..δεν παιρνουνε κεφαλια εκει περα... Στην τελικη κατηγορησε την κοινωνια...το οικογενειακο , σχολικο περιβαλλον..που δεν εντοπισαν νωριτερα τα ατομα αυτα ωστε να τα περιθαλψουν / προστατεψουν κλπ νωριτερα..πριν φτασουν εξω απο την πυλη του στρατοπεδου. Και αλλοι φαγανε σκατα στο στρατο και πολυ περισσοτερο πριν απο μας ..αλλα δεν αυτοκτονησαν ουτε απεκτησαν ψυχολογικα... Αρα μην τα ριχνουμε στον κακο στρατο..οκ για το πεος ειναι..αλλα νταξ...μην το παραχεζουμε...
N3k21 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2013 Αντωνιάδης Δεν προτείνει κάτι περί εθελοντικής θητείας ή περί βιωσιμότητας μιας τέτοιας λύσης. Αναφέρεται εμμέσως στο ότι οι έφεδροι πρακτικά έχουν καταντήσει αγγαρειομάχοι, εξετάζει όμως κυρίως τις περιπτώσεις του Ναυτικού και της Αεροπορίας, όπου όντως στελεχώνονται κατά βάσει από επαγγελματίες. Για πεζικά, τεθωρακισμένα κ.λ.π δε μιλάει. Όπως και να 'χει, στο Ναυτικό και την Αεροπορία δε χρειάζονται έφεδροι. Αφενός δεν απαιτείται ο ίδιος αριθμός προσωπικού για να λειτουργήσουν, αφεταίρου γιατί αντίθετα με άλλα όπλα ή σώματα, οι υπηρετούντες εκεί αναμένεται να τοποθετηθούν σε εξειδικευμένα συστήματα, στα οποία οι έφεδροι δε θα ήταν εφικτό να εκπαιδευτούν επαρκώς. Κακαράς Ο άνθρωπος λέει τα αυτονόητα. Εν συντομία, προτείνει εξορθολογισμό της θητείας και περισσότερο ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα του Στρατού. Θα ήμουν ηλίθιος αν διαφωνούσα μαζί του. Που μιλάει όμως για κατάργηση της υποχρεωτικής θητείας και αντικατάσταση της με "εθελοντικό" μοντέλο; η συνεντευξη του βασιλάκου ήταν στην real news, δεν την εχουν αναρτήσει στο δικτυο, υπάρχει σε περιληψη: http://www.newsbomb.gr/ethnika/story/258337/dilosi-%E2%80%93-vomva-vasilakoy-na-katargithei-i-stratiotiki-thiteia Επιφυλάσσομαι για περαιτέρω σχολιασμό μιας και πρόκειται για περίληψη. Αλλά αυτό το "κατάργηση της θητείας γιατί έτσι θα διαπιστωθεί το πραγματικό κόστος των Ενόπλων Δυνάμεων" μου φαίνεται -αν δεν τεκμηριωθεί- αστείο. Δε λέει κάτι άλλο το οποίο μπορεί να σχολιάσω, απλά μπαίνω σε φάση stand by, για να χειροκροτήσω ή να κράξω αργότερα. οι μελέτες του γες/γεεθα δεν δημοσιευονται για ευνοητους λόγους, αλλά υπάρχουν πολλά σενάρια και προτάσεις για μεταβαση σε εθελοντική θητεια Σενάρια και προτάσεις μπορεί να υπάρχουν, εφόσον όμως δεν βγαίνουν στην επιφάνεια, υποθέτω πως δεν είναι εφικτό να εφαρμοστούν υπό τις παρούσες συνθήκες.
Pablo_Hasan Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2013 δεν έχει εφαρμοστεί γιατι όσοι υπουργοί πέρασαν το μόνο που τους ενδιαφέρει ειναι τα ρουσφέτια και τα συμφέροντα και όχι ο εξορθολογισμός του στρατού. Νομίζω ότι το μόνο που θα θεράπευε την κοινωνία απο αυτή την νοοτροπία του στρατου ειναι ειναι η shock doctrine, αλλά δεν το ευχομαι γιατι πολλές μανούλες θα κλάψουν αδικα...
ZAKKWYLDE Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2013 Αφήστε τις #$#ιες και πηγαίνετε στρατό να γίνετε άντρες...αλλιώς σας περιμένει ο Τοξοβόλος στη γωνία . Στα σοβαρά τώρα, είναι απλά τραγελαφικό πως ορισμένοι επιμένουν ΑΚΟΜΑ στην αναγκαιότητα της θητείας. Όταν έχει αποδειχθεί περίτρανα πως δεν χρειάζεται κανένας στρατός για να υποδουλώσεις ένα κράτος. Έχουμε ανεξαρτησία σήμερα; Μπορούμε να λαμβάνουμε αποφάσεις μόνοι μας....η τις λαμβάνουν άλλοι; Είμαστε και θα είμαστε για πολλά χρόνια ακόμα ένα Γερμανικό προτεκτοράτο. Βέβαια κάποιοι πρέπει να δανείζονται απο τους Γερμανούς για να αγοράζουν τα όπλα τους κτλ. 2
gdriver Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2013 όλοι ρίξαμε μίλαν; ξερεις πολλούς που να ρίξανε; το κάθε βλήμα κοστίζει 16.000€ ούτε καν με ληγμένα δεν έριξαν, όσοι είχαν την 'τύχη' να έχουν την τάδε ειδικότητα απλα το κουβαλούσαν σαν τα γαιδούρια, το έστηναν, τους έλεγαν κατι μαλακίες για δραστικο βεληνεκές, κτλ και μετά το ξαναπήγαιναν στην αποθηκη πυρομαχικών. το θέμα ειναι ότι η σοβαρή εκπαιδευση κοστίζει και αν ο άλλος ειναι με το ζόρι εκει και δεν τον ενδιαφέρει να εκπαιδευτεί, ό,τι και να κάνεις όσες καμπάνες και να του ρίξεις, όσο τέντωμα και να του κάνεις παλι ανεκπαιδευτος θα ειναι. Η λύση ειναι να πηγαινουν εθελοντικά όσοι θέλουν και μπορούν, με σοβαρές ψυχοσωματικές εξετάσεις και διαδικασία επιλογής. Και επιτέλους ας ανοιξει ο θεσμός της εναλλακτικής θητείας, όπου ο καθένας θα μπορεί να προσφερει άμεσα στο κοινωνικό σύνολο. όλο το στρατόπεδο έριξε κανονικά αλλά τη σκόπευση με λεϊζερ μόνιμος αξιωματικός. το όπλο συμμετείχε σχεδόν σε όλες τι ασκήσεις . επίσης αυτού του τύπου βλήματα δεν αποθηκεύονται σε απλές αποθήκες πυρομαχικών. σαν τις μπίλιες διασποράς που θέλουν ειδικές συνθήκες αποθήκευσης και πυροδότησης. συμφωνώ ότι κοστίζει αλλά στο κάτω κάτω σου έχει ανατεθεί η προστασία της χώρας και όπως είπες παραπάνω χρειάζεται ένα επίπεδο εκπαίδευσης και ετοιμότητας. και οι χωρίς όρεξη άνθρωποι που βλέπουν το στρατό καθαρά ως χάσιμο χρόνου πάλι ανεκπαίδευτοι θα μείνουν. η εναλλακτική θητεία που λες ακούγεται πολλή καλή ιδέα . πιστεύεις όμως πως αυτοί που διατάζουν τους ενδιαφέρει πραγματικά να κάνουν κάτι τέτοιο; αφού σχεδόν όλα γίνονται χωρίς πρόγραμμα , μελέτη , άρπα κόλα. μόνο όταν πρόκειται να πάρουν λεφτά από εμάς έχουν σχέδιο.
LongTom Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2013 Ο σημερινός υδροκέφαλος "στρατός" είναι αποτέλεσμα ενός συστήματος λαμογιάς και πολιτικάντιδων. Δεν υπάρχει περίπτωση ο "πόλεμος" με την Τουρκία να κρατήσει παραπάνω από μερικά εικοσιτετράωρα.Στην χειρότερη περίπτωση. Καμία σχεδόν χώρα δεν έχει την οικονομική δυνατότητα για κάτι παραπάνω.Δηλαδή πριν ακόμη γίνει επιστράτευση,έρθουν οι έφεδροι όλα θα έχουν τελειώσει. Έτσι ο στρατός που θα χρειαστεί να αντιμετωπίσει τέτοια κατάσταση θα πρέπει αναγκαστικά να είναι μικρός,ευέλικτος,καλά εκπαιδευμένος,πλήρως μηχανοκίνητος και με καλό οπλισμό/εξοπλισμό. Ότι δηλαδή δεν είναι ο ΕΛληνικός. Αλλά όπως είπαμε χιλιάδες φορές εδώ και λέγεται παντού, τα κωλοχώρια πρέπει να ζήσουν από τα κωλοφάνταρα.Οι αξιωματικοί πρέπει να χωθούν στα ανώτερα επίπεδα και να ελπίζουν σε στρατηγιλίκι ή τουλάχιστον κανένα ταξιαρχιλίκι.Σε μικρό στράτευμα που να χώσεις τόσα λαμόγια-βύσματα; Μετά υπάρχει το θέμα της χρηματοδότησης.Με τόσο λαό οι στρατηγοί έχουν δικαιολογία να ζητήσουν περισσότερα και να κρατούν ανοικτά στρατόπεδα σε άσχετα μέρη(πάλι για χρηματικούς λόγους).Βέβαια τα χρήματα αυτά πάνε σε τσέπες ημέτερων. Τέλος ένας καλός λόγος είναι ότι με τόσο λαό η εξυγίανση και ο έλεγχος του ποιος κάνει τι είναι πολύ δύσκολος(για Έλληνα).Έτσι βρίσκουν και κάνουν οι διάφοροι αξιωματικοί-υπαξιωματικοί διάφορους δανεισμού από υλικό του Στρατού. Ο υδροκέφαλος στρατός με τους δεκάδες χιλιάδες ανεκπαίδευτους στρατευμένους έχει μόνο πολιτικά αίτια ύπαρξης. Κανένα στρατηγικό σχέδιο δεν θα βασιστεί σε τέτοια δύναμη. 3
Fotis13 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2013 Αφήστε τις #$#ιες και πηγαίνετε στρατό να γίνετε άντρες...αλλιώς σας περιμένει ο Τοξοβόλος στη γωνία . Στα σοβαρά τώρα, είναι απλά τραγελαφικό πως ορισμένοι επιμένουν ΑΚΟΜΑ στην αναγκαιότητα της θητείας. Όταν έχει αποδειχθεί περίτρανα πως δεν χρειάζεται κανένας στρατός για να υποδουλώσεις ένα κράτος. Έχουμε ανεξαρτησία σήμερα; Μπορούμε να λαμβάνουμε αποφάσεις μόνοι μας....η τις λαμβάνουν άλλοι; Είμαστε και θα είμαστε για πολλά χρόνια ακόμα ένα Γερμανικό προτεκτοράτο. Βέβαια κάποιοι πρέπει να δανείζονται απο τους Γερμανούς για να αγοράζουν τα όπλα τους κτλ. Nαι γιατι ψηφιζεις , αν δεν σου αρεσει η Δημοκρατια ψηφιζεις εκεινο το κομμα που θα την καταργησει,αν δεν σου αρεσουν τα δανεικα να πεις στους γονεις σου να μην παρουν συνταξη τελος του μηνα και επισης ψηφιζεις το αντιστοιχο κομμα που θα σε απαλλαξει απο τους κακους ξενους και κατσε εδω στο βαλκανικο κωλοχωρι να τρως φυκια. Επειδη ομως η πλειοψηφια στις Δημοκρατιες αποφασιζει και δεν βλεπω να γινονται προς το παρον αυτα που φανταζεσαι κανε υπομονη η' αλλαξε χωρα ειναι απλα τα πραγματα . Βεβαια υπαρχει και η δυνατοτητα να κλαψουριζεις στο ιντερνετ ... Υ.Γ αφου ειμαστε υπο κατοχη οπως ισχυριζεσαι γιατι δεν σε εχουν μαζεψει ακομα με αυτα που λες? Εγω ξερω στην κατοχη κιχ να εκανες σε καθαριζαν...
Προτεινόμενες αναρτήσεις