Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παίδες πολλοί δεν θα το καταλάβετε αλλά  θα το γράψω.

Αν δεν έχουμε εναν αξιόλογο και μάχιμο στρατό το πιο πιθανό πολύ ευκολα στο μέλλον η δουλειά που θα έχετε θα είναι είτε να καθαρίζετε τουρκικους κώλους είτε οι γυναίκες αν θέλουν να πάρουν κάποιο φάρμακο για τα παιδιά  θα πρέπει να πάνε σε εναgangbang πάρτυ σε ενα στρατόπεδο πεινασμένων εχθρικών φαντάρων.

Οκ?

παιχτη εχεις θεμα .. πολυ ''μαχη'' επαιζες μικρος ... κοιταξε το ..

στον 20στο πρωτο αιωνα  ζεις  .. γιου νοου ?

• Απαντ. 233
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

εμένα με αφήνει αδιάφορο , παλιά μπορεί να συμβαίνανε πολλά.

Τώρα δε συμβαίνουν; Είσαι σίγουρος ότι δε θα συμβούν;

Προσωπικά θεωρώ ότι ο επαγγελματικός στρατός + ένα σύστημα παλαϊκής άμυνας τύπου ελβετίας (ωστε να υπάρχεουν και μονάδες εφέδρρων πλην του μονιμου στρατού) θα ήταν το ιδανικό.

Αυτό.

Αν δεν έχουμε εναν αξιόλογο και μάχιμο στρατό το πιο πιθανό πολύ ευκολα στο μέλλον η δουλειά που θα έχετε θα είναι είτε να καθαρίζετε τουρκικους κώλους είτε οι γυναίκες αν θέλουν να πάρουν κάποιο φάρμακο για τα παιδιά  θα πρέπει να πάνε σε εναgangbang πάρτυ σε ενα στρατόπεδο πεινασμένων εχθρικών φαντάρων.

Ρισκάρωντας να χαρακτηριστώ στρατόγκαυλος, ακροδεξιός, γραφικός, φαν του Λιακό κ.λ.π, θα δηλώσω πως συμφωνώ μαζί σου.

Και;

Δημοσ.

Με την "ίδια" λογική κάποιος θα μπορούσε να πει ..  "Να πληρώνει κάποιος φόρους θα έπρεπε να είναι καθαρά δική του επιλογή".

Αντίστοιχα θα μπορούσα να σου πω "αν το κράτος θα έπρεπε να σου δίνει παιδεία, υγεία, νομική προστασία θα έπρεπε να είναι καθαρά δική του επιλογή και όχι δικαίωμα σου".

ο άλλος μπερδεψε τους φόρους, την υγεία και την δικαιοσύνη με το να κάνεις την φιλιππινέζα στους καραβανάδες...

Δημοσ.

ο άλλος μπερδεψε τους φόρους, την υγεία και την δικαιοσύνη με το να κάνεις την φιλιππινέζα στους καραβανάδες...

Δεν έχω μπερδέψει τίποτα ...

άλλωστε η πρόταση δεν ήταν "αν θα πήγαινε κάποιος σε έναν σκατά στρατο θα έπρεπε να είναι δική του επιλογή" αλλά σε οποιοδήποτε στρατο , άσχετα αν θα έκανε τη φιλιπινέζα ή θα ήταν πραγματικά στρατιώτης.

άλλοι τα έχουν χαμένα και δεν μπορούν να καταλάβουν γιατί πράγματα που δεν τους αρέσουν και δε γουστάρουν να τα κάνουν μπορεί να είναι (παρόλα αυτά) αναγκαία.

Με την ίδια ευκολία θα μπορούσα να πω και εγώ ότι ό άλλος (ο TS) έχει περδέψει την στρατιωτική θητεία με το να είναι φιλιπινέζα σκλάβα του αφεντικού του που για 300 και 400 ευρώ ψάχνει για σκλάβο/κορόιδο  στη δουλειά του και τον πείραξε που ο ΕΣ δεν του επ΄τρεψε να συνεχίσει να είναι αυτό.

• Like 1
Δημοσ.

σταμάτησαν οι πόλεμοι στον 21ο αιώνα και δε το πήραμε χαμπάρι; με το ζόρι έχουν περάσει 40 χρόνια από τη τελευταία φορά που οι έλληνες χρειάστηκε να πολεμήσουν τούρκους 

• Like 1
Δημοσ.

άσχετα με αυτά που λέγονται (απόψεις και απόψεις) εγώ μένω στον τίτλο

Πώς ο στρατός μου κατέστρεψε την δουλειά μου!

μπαίνοντας στο θέμα περίμενα να διαβάσω τουλάχιστον για κάποιον που πάνω που έστησε την επιχείρησή του, πήγε στρατό και όταν γύρισε βρήκε στάχτη και μπούρμπερη.

ή εκεί που βρήκε ένα οικόπεδο να στήσει camping ήρθε ο στρατός και του το απαλλοτρίωσε για να κάνει στρατόπεδο.

ή τέλος τέλος δίπλα στο γραφείο που μπορεί να είχε ως ψυχαναλυτής στήθηκε στρατιωτικό πεδίο βολής και οδήγησε τους ασθενείς του στην παράνοια.

αλλά τελικά πρόκειται για την συνήθη τάση υπερβολής.

και ενδεχομένως για ένα καλό τίτλο ταινίας (αν ήμασταν στην εποχή του μεσουρανήματος ξανθόπουλου-βούρτση)

• Like 7
Δημοσ.

στον 20στο πρωτο 21ο αιωνα  ζεις  .. γιου νοου ?

fixed.

Του μονούς αιώνες υπάρχει παγκόσμια εκεχειρία ? 

Τώρα σοβαρά ...

@TS

αφού δούλευες που δούλευες σα το σκύλο για μισθό πρακτικής και όπως λες στον στρατό έκανες κάτι που σε ενιέφερε έστω και λίγο γιατί δε πας ΕΠΟΠ να σου "ξαναφτιάξει" τη δουλειά σου ο στρατός ?

Δημοσ.

σταμάτησαν οι πόλεμοι στον 21ο αιώνα και δε το πήραμε χαμπάρι; με το ζόρι έχουν περάσει 40 χρόνια από τη τελευταία φορά που οι έλληνες χρειάστηκε να πολεμήσουν τούρκους 

οχι δε σταματησε ! ειναι οικονομικος ο πολεμος πλεον και γλυφουμε τους κωλους ολης της ευρωπης και δε το χετε καταλαβει ! 

να γλυφουμε και των τουρκων -οτι στρατο και να φτιαξουμε- ειναι θεμα δευτερολεπτων αν το θελησουν οι μεγαλοι ..

fixed.

Του μονούς αιώνες υπάρχει παγκόσμια εκεχειρία ? 

καλα εσυ κρατα αυτο

Δημοσ.

Με την ίδια ευκολία θα μπορούσα να πω και εγώ ότι ό άλλος (ο TS) έχει περδέψει την στρατιωτική θητεία με το να είναι φιλιπινέζα σκλάβα του αφεντικού του που για 300 και 400 ευρώ ψάχνει για σκλάβο/κορόιδο  στη δουλειά του και τον πείραξε που ο ΕΣ δεν του επ΄τρεψε να συνεχίσει να είναι αυτό.

ετσι, το τερματίζεις σιγά σιγά...

Δημοσ.

Με το ζόρι έχουν περάσει 40 χρόνια από τη τελευταία φορά που οι έλληνες χρειάστηκε να πολεμήσουν τούρκους 

Και μόλις 17 χρόνια από την τελευταία φορά που παραλίγο να το κάνουμε...

οχι δε σταματησε ! ειναι οικονομικος ο πολεμος πλεον και γλυφουμε τους κωλους ολης της ευρωπης και δε το χετε καταλαβει ! 

Μωρέ το έχουμε καταλάβει.

να γλυφουμε και των τουρκων -οτι στρατο και να φτιαξουμε- ειναι θεμα δευτερολεπτων αν το θελησουν οι μεγαλοι ..

Δεν είναι τόσο απλό. Οι "μεγάλοι" δεν είναι υπεράνθρωποι. Κάτι Βόρειες Κορέες και κάτι Ιράν μια χαρά μπαλίτσα τους παίζουν. Μην πω και κάτι Συρίες.

Δημοσ.

το τι θα γίνει αν το θελήσουν οι μεγάλοι μένει να το δούμε αν ποτέ έρθει η ώρα (που μακάρι φυσικά να μην έρθει) . και τα οικονομικά μας προβλήματα δε σημαίνουν ότι πρέπει να το κάνουμε τελείως ξέφραγο αμπέλι και όποιος θέλει να μας τραμπουκίζει όποτε θέλει 

και χωρίς καθόλου στρατό η θέση μας θα ήταν πολύ πιο επισφαλής από ότι είναι τώρα 

ούτε εγώ γουστάρω το στρατό και δεν πιστεύω ότι είναι όλοι φτιαγμένοι για στρατό (εγώ σίγουρα όχι) , όμως όπως πήγαν τόσοι και τόσοι θα πάνε κι άλλοι τόσοι δεν έγινε και κάποιο τρομερό γεγονός. 

μακάρι να είχαμε τα λεφτά για επαγγελματικό στρατό, όμως ποτέ δε τα είχαμε και πλέον δεν τα έχουμε σίγουρα

το ότι δεν πρέπει να έχουμε καθόλου είναι απλά παπαρολογίες εκτός πραγματικότητας, πρέπει να έχουμε έστω και αυτόν που έχουμε 

Και μόλις 17 χρόνια από την τελευταία φορά που παραλίγο να το κάνουμε...

ναι σωστό κι αυτό 

• Like 2
Δημοσ.

μακάρι να είχαμε τα λεφτά για επαγγελματικό στρατό, όμως ποτέ δε τα είχαμε και πλέον δεν τα έχουμε σίγουρα

φιλε μου πλεον δεν εχουμε να ταισουμε τους φανταρους μας !

τους δινουν αδειες  πριν ορκιστουν να πανε σπιτια τους να φανε ! το κρατανε κρυφο δε το λενε πουθενα αυτο ..

Δημοσ.

φιλε μου πλεον δεν εχουμε να ταισουμε τους φανταρους μας !

τους δινουν αδειες  πριν ορκιστουν να πανε σπιτια τους να φανε ! το κρατανε κρυφο δε το λενε πουθενα αυτο ..

πήγα στρατό σε καιρό κρίσης και ξέρω 

έφυγα από το κέντρο μόνο με αντιτετανικό γιατί δεν είχαν λεφτά για επιπλέον εμβόλια και στη θητεία μου πείνασα πολλές φορές και κρύωσα ακόμα περισσότερες επειδή δεν υπάρχουν χρήματα

(και αναγκάστηκα να χαλάσω τα κερατά μου, λεφτά που δε μου περίσσευαν) 

παρόλα αυτά όσο και να μισώ το στρατό και πίστεψέ με τον μισώ πολύ περισσότερο από ότι εσύ, το βρίσκω αναγκαίο να υπάρχει 

πρέπει να υπάρχει γιατί δυστυχώς υπάρχουν λόγοι να υπάρχει

αν θες να μιλήσουμε για περισσότερο αποδοτικό/οικονομικό στρατό να μιλήσουμε (αν και δεν έχουμε τις γνώσεις, καταλαβαίνουμε όλοι ότι κάτι πάει στραβά σε αυτό το δαιδαλώδες "παράλληλό κράτος" ) 

αλλά για πλήρη κατάργησή του δεν έχει νόημα να μιλάμε και δεν πρόκειται ποτέ και να γίνει

Δημοσ.

Μπορείς αν προσκομίσεις δικαιολογητικά κ.λ.π μην αμελήσεις γιατί το πρόστιμο είναι μεγάλο(7 χιλιάρικα...).

Δεν με χρησιμοποιούσε εδώ ήτανε η διαφορά... είχε και άλλα άτομα για πρακτική ενώ ήμουνα εκεί που πραγματικά δεν τους ενδιέφερε γιατί ήξεραν ότι είναι για πρακτική εγώ απλά είμαι εργατικός και ήθελα να δείξω τον καλό μου ευατό για να με κρατήσει στην δουλειά. Μόλις τελειώσα την πρακτική για τον επιπλέον χρόνο που δούλεψα μου έδωσε κάποια λεφτά...μαύρα μεν αλλά δεν παραπονέθηκα όπως άλλωστε ο καθένας θα έκανε στην θέση μου μέσα σε αυτή την κρίση και μου έταξε δουλειά μόλις τελιώσω και στις άδειες μου που τον συναντούσα επέμενα να περάσω μόλις τελειώσω στρατό αλλά μόλις τελείωσα ήτανε δύσκολα τα πράγματα!

Έχω ρωτήσει παντού στην περιοχή μου αλλά πουθενά έχω δώσει βιογραφικά έχω πάρει τηλέφωνα και περιμένω τώρα... και φίλε το κάνεις πολύ υποτιμητικό που λες για 200-300 ευρώ... φαντάζομαι είσαι από εκείνους που 200-300 ευρώ τα υποτιμάνε και απλά κάθονται και δεν κάνουν τίποτα. Απλά δεν θέλω να εξαρτιέμαι από τους δικούς μου είμαι 25 χρονών...

εσυ φταις φιλε γιαυτο οχι ο στρατος.γιατι δεν σκεφτηκες το πολυ απλο πραγμα να πας πρωτα στρατο και υστερα να πας πρακτικη χωρις να εχεις στρατιωτικες υποχρεωσεις μπας και μεινουν ευχαριστημενοι απο την δουλεια σου και σε κρατησουν.ετσι εκανα εγω και απο την πρακτικη και μετα 3,5 χρονια δηλαδη δουλευω στην ιδια εταιρια.προφανως αν εκανα την πρακτικη πριν τον στρατο τωρα μαλλον δεν θα ειχα δουλεια.

θα γινει πολεμος και υστερα ξυπνησατε.δηλαδη αν γινει πολεμος οι φανταροι που παμε για θητεια και στις λιγες βολε που καναμε τις στελναμε στο γαμο του καραγκιοζη ειμαστε αρτοι εκπεδευμενοι.εδω οι μονιμοι οι εποπ δεν ξερουν την τυφλα τους απο χειρισμο οπλου.ο στρατος ειναι καθαρα ενα μαρκετινγκ.κινειτε το χρημα παγκοσμιως με την προφαση οτι πρεπει να υπαρχει στρατος.τα φανταρια σκανε τα λεφτα τους στις τοπικες κοινωνιες και κινουν την αγορα,το κρατος αγοραζει εξοπλισμους και δινει δουλεια και μισθους στο κοσμο κτλ κτλ.αν γινει πολεμος και παμε να πολεμησουμε δυσκολο να μεινουμε ζωντανοι πανω απο ενα λεπτο με τις γνωσεις που μας εδωσε η θητεια μας στο στρατο.

Δημοσ.

Με το να καθαριζεις τα παραπροιοντα των κωλων των Ελληνων φανταρων γινεσαι μαχιμος για να πολεμησεις για να μην

καθαριζεις τουρκικους κωλους στο μελλον? Ενδιαφερουσα θεωρια...

το βρίσκω αναγκαίο να υπάρχει 

πρέπει να υπάρχει γιατί δυστυχώς υπάρχουν λόγοι να υπάρχει

Βρε μαζι σου, δεν ειπαμε βουρ να τον καταργησουμε απλα πρεπει απαραιτητα να μεταρρυθμιστει ωστε να παραγει

ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ και οχι αγγαριομαχους.

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...