Προς το περιεχόμενο

Είναι επίσημο: Το Voyager 1 έφυγε από τα όρια του Ηλιακού Συστήματος!


SPANK

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αρκετοί θα θυμάστε την ανακοίνωση της NASA τον περασμένο Ιούλιο σχετικά με το αν το Voyager 1 έφυγε από τα όρια του Ηλιακού Συστήματος. Τότε δεν μπορούσε να μας πει με ακρίβεια αν ισχύει κάτι τέτοιο, αλλά μόλις πριν από λίγη ώρα επιβεβαίωσε ότι μετά από 36 χρόνια έχει εισέλθει στον διαστρικό χώρο από πέρυσι στις 25 Αυγούστου 2012!Ο ισχυρισμός αυτός βασίζεται σε δημοσίευση του Πανεπιστημίου της Iowa στο περιοδικό Science, όπου οι ερευνητές επισημαίνουν πως η πυκνότητα πλάσματος γύρω από το Voyager 1 καταδεικνύει ότι έχει φύγει από την ηλιόσφαιρα (το μαγνητικό πεδίο του Ήλιου), με βάση παρατηρήσεις που έγιναν κατά την τελευταία ηλιακή καταιγίδα.

 

Σκεφτείτε το μαγνητικό πεδίο του Ήλιου σαν μια σφαίρα σχεδόν συγκεκριμένης ακτίνας, η οποία όμως διογκώνεται όταν συμβαίνουν ηλιακές καταιγίδες (εκρήξεις στον Ήλιο), με αποτέλεσμα τη διέγερση του πλάσματος. Παράλληλα, το Voyager 1 έστελνε πίσω ασθενή ραδιοφωνικά κύματα από τα οποία οι επιστήμονες μπορούσαν να υπολογίσουν την πυκνότητα του πλάσματος. Ωστόσο, μετά την τελευταία ηλιακή καταιγίδα έλαβαν πίσω πολύ ενισχυμένα ραδιοφωνικά κύματα λόγω της διέγερσης του πλάσματος (διόγκωση της σφαίρας).

 

Αρχικά υπήρχε η πεποίθηση ότι θα καταλάβουν αν έχει ξεφύγει από τα όρια του Ηλιακού Συστήματος από απότομη αλλαγή κατεύθυνσης του μαγνητικού πεδίου, όμως, πλέον δέχονται το ενδεχόμενο το μαγνητικό πεδίο του διαστρικού χώρου να έχει την ίδια κατεύθυνση με αυτή του Ήλιου και βασίζονται σε αυτά τα ραδιοφωνικά κύματα. Βέβαια, τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι πιο απλά αν δεν είχε καταστραφεί ο αισθητήρας πλάσματος το 1980…

 

Η οριστική επιβεβαίωση μάλλον θα έρθει όταν φτάσει σε εκείνο το σημείο το Voyager 2 (βρίσκεται πίσω κατά 3 δισ. χιλιόμετρα…), αλλά για πρώτη φορά μπορούμε να πούμε με σχεδόν απόλυτη βεβαιότητα ότι η Ανθρωπότητα έχει στείλει δικό της κατασκεύασμα στον διαστρικό χώρο!

 

Εικόνα: voyager_left_solar_system.jpg

 

 

 

 

Source.png Πηγή: Techgear.gr

Source.png Πηγή: Theverge.com

Source.png Πηγή: Nasa

Επεξ/σία από SPANK
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 60
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Τι μας λενε δηλαδη οι επιστημονες? Βγηκε απο το ηλιακο συστημα, αλλα δεν ειμαστε και σιγουροι...ας περιμενουμε μερικα χρονια ακομη να ερθει και το voyager 2 να το επιβεβαιωσει, αν δεν εχει χαλασει και αυτο μεχρι τοτε. Αντε και τελικα ξεφυγαν και τα 2 voyager και ταξιδευουν ακομη, ποιο ειναι το νοημα? παλι ψαχνουμε για ''πρασινα ανθρωπακια''? Ας κοιταξουμε να διορθωσουμε πρωτα καποια απο τα μεγαλα προβληματα του πλανητη μας (τα οποια ειναι υπερ-αρκετα σημερα) και μετα ασχολουμαστε με το τι υπαρχει περα απο το ηλιακο μας συστημα.

  • Like 6
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εντάξει καλα ειναι να προσέχουμε και τον πλανήτη μας αλλα δεν ειναι και αμελητέο πράγμα το διάστημα (το οποιο καποια στιγμή ισως ειναι ο επόμενος σταθμός της ανθρωπώτητας) οποτε οσα περισσότερα γνωρίζουμε η προσπαθούμε να γνωρίσουμε για αυτο τοσο το καλύτερο.

 

Edit : Ο πλανήτης μας ειναι τέλειος αλλα δυστηχώς εμεις τον καταστρέφουμε ευτηχως ομως η φύση καταφέρνει και διορθώνει τις μπούρδες του ανθρώπου

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καθόλου αμελητέο το διάστημα, απλά έχουμε πολύ δρόμο ακόμα. +1 στον director της NASA πάντως που ξεκίνησε την ομιλία του με quote από Star Trek :P

  • Like 4
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η ιστορία του Voyager πάντα με συγκινούσε και συνεχίζει να με συγκινεί. Από τα πιο ωραία, ρομαντικά, παιδιάστικα πράγματα που έχει κάνει ποτέ η ανθρωπότητα.

  • Like 19
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 ......αλλά για πρώτη φορά μπορούμε να πούμε με σχεδόν απόλυτη βεβαιότητα ότι η Ανθρωπότητα έχει στείλει δικό της κατασκεύασμα σκουπίδι στον διαστρικό χώρο!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τα Voyagers ήταν πάντα τα πιο αγαπημένα μου διαστημικά "μηχανάκια", ειλικρινά τους εύχομαι καλή τύχη!

 

Υ.Γ.

1. Λογικό είναι να υπάρχει διχογνωμία στους επιστημονικούς κύκλους για το που βρίσκεται το Voyager I - είναι η πρώτη φορά που ένα ανθρώπινο δημιούργημα φτάνει τόσο μακριά από την Γη - αυτή την στιγμή το Voyager γράφει ιστορία πηγαίνοντας σε ένα μέρος που μόνο με επιστημονικές εικασίες κατανοούμε.. :)

2. Συνοπτικές πληροφορίες για τις CPU διαφόρων διαστημοσυσκευών μας..

  • Like 10
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τοσα χρονια ταξιδευει και μολις τωρα εφυγε απο το ηλιακο συστημα. Απο την πλανητικη "γειτονια" μας δηλαδη...

 

Θεε μου, οταν σκεφτομαι το μεγεθος του συμπαντος αισθανομαι το απολυτο ΔΕΟΣ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...