GiorgosAth Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2013 Πρεπει να διευκρινισω οτι απλως ζηταω προσωπικες μαρτυριες απο ατομα που ειχαν, αμμεση ή εμμεση, επαφη με το χωρο της ομοιοπαθητικης. Ασφαλως θα υπαρχουν διαφορετικες αποψεις για την αποτελεσματικοτητα η οχι της ομοιοπαθητικης. Απλως αναζηταω πληροφοριες για επιστημονες διακεκριμενους στον τομεα αυτο, ωστε να εξασφαλισω, στο βαθμο του δυνατου, μια καλυτερη βαση για την αποτελεσματικοτητα της προτεινομενης, απο τον ιατρο που θα επιλεξω, θεραπειας.
gigisoni Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2013 Όπως είπα δεν έχω επαφή με τον χώρο της ομοιόαθητικής πέραν της εμπειρίας με το άτομο που ξέρω και συζητήσεις με μια καθηγήτρια στο πανεπιστήμιο. Απλά επειδή οι σπουδές μου έχουν να κάνουν με μια απο τις 3 επιστήμες υγείας , έχω μάθει τόσο να μην εμπιστεύομαι τυχάρπαστες "πηγές" και "μου είπανε οτι" απόψεις και συμβουλές , όσο και να μην αποκλείω καταστάσεις και μεθόδους αντιμετώπισης παθολογικών καταστάσεων , μέχρις απόδειξης του αντίθετου, δηλαδή της αναποτελεσματικότητάς τους . Γενικά πρέπει να αφήνεις περιθώρια προσπάθειεας απόδειξης μια μεθόδου με ανοιχτο μυαλό . Απο την άλλη σαφως και ο καθένας διαλέγει τι θα πάρει. Υπάρχουν φανατικοί της δυτικής ιατρικής αλλά και άτομα που δίνουν ευκαιρία στα εναλλακτικά . Αφού έχεις μάθει να μην εμπιστεύεσαι "τυχάρπαστες πηγές" εννοείται ότι έχεις μάθει να εμπιστεύεσαι τις έγκυρες.Από την άλλη, οι πηγές σου που μας δίνεις είναι τελείως τυχάρπαστες, ένας γνωστός σου που μπορεί να έπαιρνε και άλλη φαρμακευτική αγωγή, ή να ψευδόταν, δεν ξέρεις παρά μόνο τα λόγια του έχεις ως αποδείξεις, και τα λόγια μιας καθηγήτριας πανεπιστημίου, που και αυτά τυχάρπαστα είναι αν δεν σου έχει δείξει έγκυρες μελέτες. Οποιαδήποτε αποτελεσματικότητα έχει η ομοιοπαθητική βασίζεται στην αυθυποβολή του ατόμου και όχι στα "φαρμακευτικά της παρασκευάσματα" που κατά 99,99999999999999999999999 στο άπειρο της εκατό βασίζονται σε καθαρό νεράκι. Πάρε μια οποιαδήποτε συσκευασία και διάβασε από τι αποτελείται αν δεν με πιστεύεις και θεωρείς τις πηγές "τυχάρπαστες", να σου πουν τα ίδια τα παρασκευάσματα από τι διάολο αποτελούνται. 1
FilipposMD Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2013 Φίλε GiorgosAth, καταρχάς εύχομαι να βρεις λύση στο πρόβλημά σου και να ανακουφιστείς. Καταλαβαίνω τι σημαίνει να ταλαιπωρείσαι επί χρόνια και να ψάχνεις μια ριζική λύση. Δε νομίζω όμως ότι μπορείς να βρεις αυτή τη λύση στην ομοιοπαθητική. Όπως είπε και ο gigisoni, τα ομοιοπαθητικά φάρμακα είναι νερό. Καθαρό νερό. Διαβάζοντας τις αραιώσεις στη συσκευασία, μπορείς να το διαπιστώσεις και ο ίδιος. Άρα ριζική λύση δε θα βρεις. Αυτό δε σημαίνει ότι αποκλείεται να νιώσεις καλύτερα πηγαίνοντας σε ομοιοπαθητικό γιατρό. Υπάρχουν ομοιοπαθητικοί που θα κάτσουν και θα ακούσουν το πρόβλημά σου, θα σου πουν μια καλή κουβέντα και καμιά καλή συμβουλή. Αυτά μετράνε, ειδικά σε ψυχικά νοσήματα. Η συμπαράσταση που βρίσκεις είναι πάντα βοηθητική. Εκεί βασίζονται και οι "επιτυχίες" των ομοιοπαθητικών γιατρών, όχι στα φάρμακα, που ξαναλέω ότι είναι σκέτο νερό (κυριολεκτικά, όχι τρόπος του λέγειν). Αυτό λοιπόν που θα σου πρότεινα είναι να ψάξεις για έναν γιατρό της συμβατικής ιατρικής, αυτής που έχει επιστημονική βάση. έναν γιατρό που θα κάτσει να σε ακούσει και θα προσπαθήσει να σε βοηθήσει, όχι που θα τον νοιάζει μόνο να σου δώσει φάρμακα. Βοηθάνε και τα φάρμακα, αλλά ούτε αυτά είναι μαγικά. Χρειάζεται υπομονή και κουράγιο από τη μεριά σου, αλλά μην χάνεις τον χρόνο σου ψάχνοντας ανύπαρκτες θεραπείες. Ρώτησε γνωστούς και φίλους, αλλά για έναν ψυχίατρο που θα είναι επιστημονικά καταρτισμένος, αλλά και άνθρωπος που νοιάζεται. Υπάρχουν και τέτοιοι και αυτοί είναι που μπορούν να σε βοηθήσουν. Σου εύχομαι ειλικρινά καλή τύχη. 5
funbreaker Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2013 Ρε παιδιά, ακούω τόσα χρόνια την ομοιοπαθητική και ακόμα δεν έχω καταλάβει: Είναι αναγνωρισμένος επιστημονικός κλάδος της ιατρικής ή όχι? Αν όχι (που το υποπτεύομαι) γιατί πολλοί ομοιοπαητικοί γιατροί είναι κανονικοί γιατροί? Δεν θα έπρεπε κανονικά οι γιατροί να είναι ενάντιον της ομοιοπαθητικής? Και πως υποτίθεται πως δουλεύει η ομοιοπαθητική? Σου δίνουν νερό με κάτι λίγα μόρια μιας ουσίας μέσα που πιστεύουν ότι θα σε κάνει καλά σε βάθος 4ετίας? Δεν ειρωνεύομαι αλλά ποια είναι η φιλοσοφία και ο τρόπος σκέψης αυτής της μεθόδου θεραπείας?
FilipposMD Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2013 Ρε παιδιά, ακούω τόσα χρόνια την ομοιοπαθητική και ακόμα δεν έχω καταλάβει: Είναι αναγνωρισμένος επιστημονικός κλάδος της ιατρικής ή όχι? Αν όχι (που το υποπτεύομαι) γιατί πολλοί ομοιοπαητικοί γιατροί είναι κανονικοί γιατροί? Δεν θα έπρεπε κανονικά οι γιατροί να είναι ενάντιον της ομοιοπαθητικής? Και πως υποτίθεται πως δουλεύει η ομοιοπαθητική? Σου δίνουν νερό με κάτι λίγα μόρια μιας ουσίας μέσα που πιστεύουν ότι θα σε κάνει καλά σε βάθος 4ετίας? Δεν ειρωνεύομαι αλλά ποια είναι η φιλοσοφία και ο τρόπος σκέψης αυτής της μεθόδου θεραπείας? Δεν είναι αναγνωρισμένος κλάδος της ιατρικής. Δεν υπάρχει δηλαδή νοσοκομείο ή πανεπιστήμιο που σου δίνει ειδικότητα ομοιοπαθητικής. Οι γιατροί που γίνονται και ομοιοπαθητικοί είναι δυο κατηγοριών. Η μία είναι τα λαμόγια, που πουλάνε νεράκι και βγάζουν λεφτά με τα ψέματα. Η άλλη είναι γιατροί που δεν κατανοούν βασικές επιστημονικές έννοιες και παρασύρονται από τις παπάτζες. Η θεωρία της ομοιοπαθητικής είναι ότι αν μια ουσία σου προκαλεί μια ασθένεια, η μικρή ποσότητα της ίδιας ουσίας θα σε κάνει καλά. Αλλά όταν λένε μικρή, εννοούν πρακτικά καθόλου. 1
gigisoni Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2013 Καλά, δεν νομίζω να υπάρχει γιατρός που να μην κατανοεί τις επιστημονικές έννοιες του κλάδου που έχει σπουδάσει χρόνια. Δυστυχώς κατά την γνώμη μου, όλοι οι γιατροί που δίνουν ομοιοπαθητικά "φάρμακα", δηλαδή πανάκριβο νεράκι, το κάνουν μόνο για το χρήμα.
Sargath Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2013 Προσωπικα σε κατι αυτοανοσο που εχω μονο τα λεφτα μου εχασα οσο καιρο εκανα. Ναι εδώ η παγκόσμια ιατρική θεωρεί τον τομέα των αυτοάνοσων κάτι άγνωστο και κάποιοι τσαρλατάνοι πουλάνε ψεύτικες ελπίδες σε ευκολόπιστους.Άλλα βέβαια είναι προτιμότερο να πιστεύουμε πως με μια φραπελιά θα γιατρέψουμε τον καρκίνο παρά με 2-3 χρόνια επώδυνων και ψυχοφθόρων χημειοθεραπειών. 2
funbreaker Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2013 Δεν είναι αναγνωρισμένος κλάδος της ιατρικής. Δεν υπάρχει δηλαδή νοσοκομείο ή πανεπιστήμιο που σου δίνει ειδικότητα ομοιοπαθητικής. Οι γιατροί που γίνονται και ομοιοπαθητικοί είναι δυο κατηγοριών. Η μία είναι τα λαμόγια, που πουλάνε νεράκι και βγάζουν λεφτά με τα ψέματα. Η άλλη είναι γιατροί που δεν κατανοούν βασικές επιστημονικές έννοιες και παρασύρονται από τις παπάτζες. Η θεωρία της ομοιοπαθητικής είναι ότι αν μια ουσία σου προκαλεί μια ασθένεια, η μικρή ποσότητα της ίδιας ουσίας θα σε κάνει καλά. Αλλά όταν λένε μικρή, εννοούν πρακτικά καθόλου. Μάλλον λαμόγια είναι το 90% αυτών των γιατρών και ένα 10% θα είναι τίποτα παππούδες γιατροί που δεν την παλεύουν επιστημονικά. Ως προς την θεωρία της, προκειται δηλαδή για μια προσπάθεια ανοσοποίησης? (που αφού γίνεται και με τόσο αραιωμένο σκεύασμα δεν πραγματοποιείται καν)
gigisoni Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2013 Μάλλον λαμόγια είναι το 90% αυτών των γιατρών και ένα 10% θα είναι τίποτα παππούδες γιατροί που δεν την παλεύουν επιστημονικά. Ως προς την θεωρία της, προκειται δηλαδή για μια προσπάθεια ανοσοποίησης? (που αφού γίνεται και με τόσο αραιωμένο σκεύασμα δεν πραγματοποιείται καν) Ανοσοποίηση γίνεται με τον εμβολιασμό, πριν παρουσιαστεί η ασθένεια.Πχ, εμβόλιο ιλαράς δεν το κάνεις σε ασθενή που έχει ήδη αρρωστήσει από ιλαρά, ή είναι εκείνη την στιγμή άρρωστος, αλλά πριν, προληπτικά, με σκοπό ο οργανισμός να αποκτήσει αντισώματα και να είναι έτοιμος όταν θα προσβληθεί. Η ομοιοπαθητική δεν κάνει αυτό. Σε ήδη άρρωστους υπόσχεται θεραπείες και πράσινα άλογα, πουλώντας καθαρό νεράκι και όνειρα, λέγοντας δήθεν ότι όταν είσαι ήδη άρρωστος από κάτι, μια μικρή ποσότητα από αυτό που ήδη πάσχεις θα σε κάνει καλά. Το θέμα είναι ο.τι όλα αυτά είναι ΠΑΠΑΡΙΕΣ, όπως πχ αναφέρθηκαν τα αυτοάνοσα νοσήματα που η ομοιοπαθητική υπόσχεται "θεραπείες" ενώ η ιατρική επιστημονική κοινότητα δεν έχει καταφέρει να γιατρέψει. Και αυτό το λίγο που λένε βασικά με τις αραιώσεις που γίνεται είναι ουσιαστικά καθόλου, απλές πράξεις μαθηματικών. Αν αρχίσω εγώ αύριο να παίρνω ομοιοπαθηματικά νεράκια προληπτικά, ο οργανισμός μου ΔΕΝ θα αποκτήσει αντισώματα για την οποιαδήποτε ασθένεια, όπως κάνει ο εμβολιασμός. Νερό πουλάνε βασισμένοι στις ελπίδες των αρρώστων για ίαση, παπατζήδες του κερατά.
funbreaker Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2013 Ανοσοποίηση γίνεται με τον εμβολιασμό, πριν παρουσιαστεί η ασθένεια. Πχ, εμβόλιο ιλαράς δεν το κάνεις σε ασθενή που έχει ήδη αρρωστήσει από ιλαρά, ή είναι εκείνη την στιγμή άρρωστος, αλλά πριν, προληπτικά, με σκοπό ο οργανισμός να αποκτήσει αντισώματα και να είναι έτοιμος όταν θα προσβληθεί. Η ομοιοπαθητική δεν κάνει αυτό. Σε ήδη άρρωστους υπόσχεται θεραπείες και πράσινα άλογα, πουλώντας καθαρό νεράκι και όνειρα, λέγοντας δήθεν ότι όταν είσαι ήδη άρρωστος από κάτι, μια μικρή ποσότητα από αυτό που ήδη πάσχεις θα σε κάνει καλά. Το θέμα είναι ο.τι όλα αυτά είναι ΠΑΠΑΡΙΕΣ, όπως πχ αναφέρθηκαν τα αυτοάνοσα νοσήματα που η ομοιοπαθητική υπόσχεται "θεραπείες" ενώ η ιατρική επιστημονική κοινότητα δεν έχει καταφέρει να γιατρέψει. Και αυτό το λίγο που λένε βασικά με τις αραιώσεις που γίνεται είναι ουσιαστικά καθόλου, απλές πράξεις μαθηματικών. Αν αρχίσω εγώ αύριο να παίρνω ομοιοπαθηματικά νεράκια προληπτικά, ο οργανισμός μου ΔΕΝ θα αποκτήσει αντισώματα για την οποιαδήποτε ασθένεια, όπως κάνει ο εμβολιασμός. Νερό πουλάνε βασισμένοι στις ελπίδες των αρρώστων για ίαση, παπατζήδες του κερατά. Ανοσοθεραπεία έκανα κι εγώ που έχω αλλεργίες, με τις μεθόδους της κλασσικής ιατρικής και όχι με νερά, άρα η ανοσοποίηση δεν γίνεται μόνο προληπτικά με εμβόλια αλλά υπάρχει και η ανοσοποίηση σε κάτι που το ανοσοποιητικό κακώς θεωρεί εχθρικό και γίνεται με συγκεκριμένη επιστημονική μέθοδο. Τα αυτοάνοσα νοσήματα απ όσο ξέρω σχετίζονται συνήθως με το ανοσοποιητικό άρα ίσως υποννοούν πως κάπως έτσι τα θεραπεύουν. Σε μένα όμως από όλα τα παραπάνω δημιουργείται μια βασική απορία: Αφού αυτό το πράμα δεν είναι επιστημονικά τεκμηριωμένο γιατί επιτρέπεται? Δηλαδή μπορεί ο κάθε τσαρλατάνος να δίνει ματζούνια στον κόσμο επειδή προφασίζεται πως θεραπεύουν? Αυτό εκτός από απάτη και ανήθικο θα μπορούσε να είναι και επικίνδυνο. Τί προβλέπει ο νόμος για την ομοιοπαθητική και γιατί την ανέχεται?
gigisoni Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2013 (επεξεργασμένο) Ανοσοθεραπεία έκανα κι εγώ που έχω αλλεργίες, με τις μεθόδους της κλασσικής ιατρικής και όχι με νερά, άρα η ανοσοποίηση δεν γίνεται μόνο προληπτικά με εμβόλια αλλά υπάρχει και η ανοσοποίηση σε κάτι που το ανοσοποιητικό κακώς θεωρεί εχθρικό και γίνεται με συγκεκριμένη επιστημονική μέθοδο. Τα αυτοάνοσα νοσήματα απ όσο ξέρω σχετίζονται συνήθως με το ανοσοποιητικό άρα ίσως υποννοούν πως κάπως έτσι τα θεραπεύουν. Σε μένα όμως από όλα τα παραπάνω δημιουργείται μια βασική απορία: Αφού αυτό το πράμα δεν είναι επιστημονικά τεκμηριωμένο γιατί επιτρέπεται? Δηλαδή μπορεί ο κάθε τσαρλατάνος να δίνει ματζούνια στον κόσμο επειδή προφασίζεται πως θεραπεύουν? Αυτό εκτός από απάτη και ανήθικο θα μπορούσε να είναι και επικίνδυνο. Τί προβλέπει ο νόμος για την ομοιοπαθητική και γιατί την ανέχεται? Γιατί από πίσω βρίσκεται ολόκληρη βιομηχανία και παίζονται χρήματα του κερατά.Έχουν καταφέρει να μην υπάγονται τα ομοιοπαθητικά "φάρμακα" στον οργανισμό που ελέγχει τα φάρμακα, δεν θυμάμαι πως ονομάζεται, και τα έχουν εντάξει στις "εναλλακτικού τύπου θεραπείες". Και επειδή είναι νεράκι, δεν κάνει κακό. Σε περίπτωση που βρεθεί κάποιο που κάνει κακό και το αποσύρουν από την αγορά, την άλλη μέρα θα ξεφυτρώσουν δύο νέα να το αντικαταστήσουν. Για να το καταλάβεις κάπως καλύτερα, γνωρίζουμε ότι το κάπνισμα φέρνει μέχρι και τον θάνατο. Ακόμη και το παθητικό κάπνισμα. Γιατί λοιπόν επιτρέπουν να πωλούνται τσιγάρα; Και για να καταλάβουν κάποιοι το αστείο της υπόθεσης, ένα ομοιοπαθητικό "φάρμακο" με διάλυμα 6c αντιστοιχεί σε μία σταγόνα σε ποσότητα νερού 26 πισινων. Διάλυμα 10c αντιστοιχεί σε μία σταγόνα στην ποσότητα νερού του ατλαντικού ωκεανού. 15c διάλυμα, μία σταγόνα σε όλο το νερό όλου του πλανήτη. Και όσον αφορά τα αυτοάνοσα, αυτό που συμβαίνει είναι ότι ο ίδιος ο οργανισμός παύει να θεωρεί δικά του κάποια κύτταρα, όργανα του σώματος, και επιτίθεται εναντίον του εαυτού του. Το πιο γνωστό/άγνωστο και διαδεδομένο ίσως αυτοάνοσο, και αν όχι σίγουρα θα γίνει τα επόμενα χρόνια με τον ρυθμό που αυξάνονται τα κρούσματα, είναι ο διαβήτης. Επεξ/σία 14 Σεπτεμβρίου 2013 από gigisoni 1
doctorkostis Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2013 Η φραση κλειδι για την ομοιοπαθητικη ειναι μια. Διπλη τυφλη μελετη. Βρειτε εστω μια απο δαυτες.
fylatos Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2013 <p>Η φραση κλειδι για την ομοιοπαθητικη ειναι μια. Διπλη τυφλη μελετη.</p> <p>Βρειτε εστω μια απο δαυτες.</p> Εγω το ρωτησα ηδη χωρις να μπλεχτω σε λεπτομερειες. Απαντησε οτι δεν τον καλυπτει η πραγματικη ιατρικη. Ξαναρωτω λοιπον, γιατι ομοιοπαθητικη και οχι αλλα φαρμακα αλλος γιατρος, αλλη δοσολογια; Τα δοκιμασες αυτα;
Superuser Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2013 για σου , λέγομαι Νίκος , είμαι 23 και νομίζω πως πάσχω απο αρκετά ψυχολογικά προβλήματα δεν έχω πάρει γνωμάτευση απο γιατρό αλλα το έχω καταλάβει απο μόνος μου αν βρεις γιατρό και σε βοηθήσει πες μου και εμένα γιατι έχουν μαζευτεί τόσα που δεν ξέρω απο που να αρχίσω βασικό θα είναι να έχει υπομονή να με ακούσει η ομοιοπαθητική δεν ξέρω τι είναι αλλα αν μπορείς να εξυγίσεις με δυο λόγια θα βοηθούσε δεν κάνω πλάκα ουτε οτιδήποτε θα βιαστούν κάποιοι να μου προσάψουν καλύτερα να μην αρχίστε το trollάρισμα γιατι το θέμα δε σηκώνει πλάκα ευχαριστώ . Έγραψες..
KREATOR13 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2013 Πρεπει να διευκρινισω οτι απλως ζηταω προσωπικες μαρτυριες απο ατομα που ειχαν, αμμεση ή εμμεση, επαφη με το χωρο της ομοιοπαθητικης. Ασφαλως θα υπαρχουν διαφορετικες αποψεις για την αποτελεσματικοτητα η οχι της ομοιοπαθητικης. Απλως αναζηταω πληροφοριες για επιστημονες διακεκριμενους στον τομεα αυτο, ωστε να εξασφαλισω, στο βαθμο του δυνατου, μια καλυτερη βαση για την αποτελεσματικοτητα της προτεινομενης, απο τον ιατρο που θα επιλεξω, θεραπειας. Aπ'οσο γνωριζω ο μαστερ ειναι ενας .... Steven Segal. Μαλλον πρεπει να κλεισεις ραντεβου,μην πας ετσι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις