Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γιατί από πίσω βρίσκεται ολόκληρη βιομηχανία και παίζονται χρήματα του κερατά.

Έχουν καταφέρει να μην υπάγονται τα ομοιοπαθητικά "φάρμακα" στον οργανισμό που ελέγχει τα φάρμακα, δεν θυμάμαι πως ονομάζεται, και τα έχουν εντάξει στις "εναλλακτικού τύπου θεραπείες". Και επειδή είναι νεράκι, δεν κάνει κακό. Σε περίπτωση που βρεθεί κάποιο που κάνει κακό και το αποσύρουν από την αγορά, την άλλη μέρα θα ξεφυτρώσουν δύο νέα να το αντικαταστήσουν.

Καλά είναι δυνατόν να παίζουμε με την υγεία και τις ελπίδες του κόσμου?

Καταρχάς και μόνο που δίνει ελπίδες σε κάποιον και τον παρακλίνει απ την κλασσική ιατρική είναι λόγος να θεωρηθεί ως κάτι επικίνδυνο.

Οι γιατροί πως το ανέχονται αυτό και δεν αναγκάζουν την πολιτεία να λάβει μέτρα?

Για να το καταλάβεις κάπως καλύτερα, γνωρίζουμε ότι το κάπνισμα φέρνει μέχρι και τον θάνατο. Ακόμη και το παθητικό κάπνισμα. Γιατί λοιπόν επιτρέπουν να πωλούνται τσιγάρα;

Γιατί το κάπνισμα δεν πλασάρεται ως θεραπευτικό σκεύασμα αλλά ως αυτό που πραγματικά είναι.

Στην περίπτωση των φαρμάκων της ομοιοπαθητικής όμως πρόκειται για πώληση ψεύτικων προιοντων.

Το ίδιο είναι να πουλάω τσιγάρα που πάνω γράφουν ότι είναι καρκίνος και το ίδιο να πουλάω νερό και να υπόσχομαι ότι θα σε κάνει καλά?

• Απαντ. 71
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Καλά είναι δυνατόν να παίζουμε με την υγεία και τις ελπίδες του κόσμου?

Καταρχάς και μόνο που δίνει ελπίδες σε κάποιον και τον παρακλίνει απ την κλασσική ιατρική είναι λόγος να θεωρηθεί ως κάτι επικίνδυνο.

Οι γιατροί πως το ανέχονται αυτό και δεν αναγκάζουν την πολιτεία να λάβει μέτρα?

Γιατί το κάπνισμα δεν πλασάρεται ως θεραπευτικό σκεύασμα αλλά ως αυτό που πραγματικά είναι.

Στην περίπτωση των φαρμάκων της ομοιοπαθητικής όμως πρόκειται για πώληση ψεύτικων προιοντων.

Το ίδιο είναι να πουλάω τσιγάρα που πάνω γράφουν ότι είναι καρκίνος και το ίδιο να πουλάω νερό και να υπόσχομαι ότι θα σε κάνει καλά?

Εεεε, έχεις δει ποτε συσκευασία ομοιοπαθητικού σκευάσματος; Γιατί κανένα δεν πλασάρεται ως φάρμακο στο επίσημο, και κανένα, επίσημα, δεν υπόσχεται ότι θα σε γιατρέψει. Και για χρόνια πάνω στις συσκευασίες των τσιγάρων δεν αναφερόταν τίποτα, όχι χρόνια, δεκαετίες, υπήρχε και εποχή μάλιστα που πλασαρόταν και ως "must" και "in".

Και όσον αφορά τους γιατρούς, όποιον γιατρό και να ρωτήσεις (που φυσικά δεν ασχολείται και δεν πουλάει ομοιοπαθητικά) το ίδιο θα σου πει, ότι δεν κάνουν τίποτα και ότι είναι καθαρό νεράκι. Τα πάντα είναι θέμα ψυχολογίας και αυθυποβολής, εκεί βασίζεται η "επιτυχία" της ομοιοπαθητικής.

Δημοσ.

μια βλακεια και μιση ειναι η ομοιοπαθητικη.πριν χρονια η μητερα μου ειχε ενα δερματολογικο προβλημα που την ειχε καταρρακώσει.ειχε παει σε παρα πολλους γιατρους αλλα μονο κορτιζονες της δίνανε.δεν ειχαν καποιο καλυτερο φαρμακο για τη παθηση.ετσι στραφηκε στην ομοιοποιοπαθητικη.εδωσε ενα σκασμο λεφτα σε συνεδρίες και πηρε ομοιοπαθητικά φαρμακα.δεν της εκαναν απολυτως τιποτα και της εβγαλαν μια βαρβατη αλλεργικη αντιδραση(μιλαμε σαν μπαλονι εγινε).η ομοιαθητικη γιατρος του κωλου ουτε καν ασχοληθηκε...τεσπα η μανα μου μετα απο αυτο αποφάσισε να σταματησει να τρεχει σε δερματολογους απλους και ομοιοπαθητικους.ηταν δυσκολο αλλα τωρα το δερμα της ειναι οπως παλια. :)

Δημοσ.

Μα πως είναι δυνατόν να πηγαίνουν κάποιοι και να δίνουν λεφτά σε τέτοιους τσαρλατάνους χωρίς να το ψάξουν και μάλιστα για κάτι που αφορά την υγεία τους? Απόγνωση και ελπίδα θα μου πείτε...

Δημοσ.

αυτο ακριβως απογνωση...και ερχονται αυτοι με τα μαγικα ματζουνια και λενε παραμυθια της χαλιμας.πολυ θελει ο αλλος?

• Like 2
Δημοσ.

Ναι ρε μακρια απο τους τσαρλατανους .

Το εγραψα και στην αρχη του topic.

Καλυτερα κανε κατι που θα σε ανεβασει με τα οσα € θα σου ρουφηξει.

Οσο για την υπομονη 2 χρονια δεν μου εκαλασε τιποτα.

Ασε που επαθα μολυνση και να ναι καλα το Συγγρου γιατι ο ομοιοπαθητικος ουτε καν.

Και δεν φταιει ο συγκεκριμενος δοκιμασα 3 ομοιους του...

Δημοσ.

Δεν ξερω ρε παιδια. Ειμαι σε καλη κατασταση τωρα αλλα τα φαρμακα (ενα συγκεκριμενο που πηρα στο παρελθον) μου εχει δημιουργησει σοβαρο προβλημα. Εδω και αρκετα χρονια κοιμαμαι 5 με 5.30 ωρες. Δεν ειναι φυσιολογικο γιατι πριν κοιμομουν αρκετα, και δεκα ωρες αμα δεν ειχα δουλεια. Κατα τα αλλα ειμαι καλα, απλα λεω να παω στην ομοιπαθητικη μηπως μου φτιαξει αυτο το προβλημα.

Δημοσ.

Δεν ξερω ρε παιδια. Ειμαι σε καλη κατασταση τωρα αλλα τα φαρμακα (ενα συγκεκριμενο που πηρα στο παρελθον) μου εχει δημιουργησει σοβαρο προβλημα. Εδω και αρκετα χρονια κοιμαμαι 5 με 5.30 ωρες. Δεν ειναι φυσιολογικο γιατι πριν κοιμομουν αρκετα, και δεκα ωρες αμα δεν ειχα δουλεια. Κατα τα αλλα ειμαι καλα, απλα λεω να παω στην ομοιπαθητικη μηπως μου φτιαξει αυτο το προβλημα.

Σε ψυχολόγο έχεις πάει δηλαδή?

Η ομοιοπαθητική όπως προαναφέρθηκε λειτουργεί μέσω αυθυποβολής, αν μπορείς να αυτοπαραμυθιαστείς και σου κάνει καλό δοκίμασε το όμως αν είναι να αυτοπαραμυθιαστείς γιατί δεν το ρίχνεις σε καμία θρησκεία που μπορεί να σου βγει και τζάμπα?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δε με ενδιαφερει αν καποιος πιστευει ή οχι στην ομοιοπαθητικη. Θελω να δοκιμασω και αυτον τον δρομο. Υπαρχουν ατομα που βοηθηθηκαν και αλλα οχι. Ζηταω, αν καποιος ξερει καποιον καλο ομοιοπαθητικο -που να εχει αποτελεσματα, γνωστο στο χωρο της ομοιοπαθητικης- να μου δωσει παραπανω πληροφοριες. Απλα αυτο.

Επεξ/σία από GiorgosAth
Δημοσ.

<p>Δε με ενδιαφερει αν καποιος πιστευει ή οχι στην ομοιοπαθητικη. Θελω να δοκιμασω και αυτον τον δρομο. Υπαρχουν ατομα που βοηθηθηκαν και αλλα οχι. Ζηταω, αν καποιος ξερει καποιον καλο ομοιοπαθητικο -που να εχει αποτελεσματα, γνωστο στο χωρο της ομοιοπαθητικης- να μου δωσει παραπανω πληροφοριες. Απλα αυτο.</p>

Κι αν απορρυθμιστεις;

Δημοσ.

Δε με ενδιαφερει αν καποιος πιστευει ή οχι στην ομοιοπαθητικη. Θελω να δοκιμασω και αυτον τον δρομο. Υπαρχουν ατομα που βοηθηθηκαν και αλλα οχι. Ζηταω, αν καποιος ξερει καποιον καλο ομοιοπαθητικο -που να εχει αποτελεσματα, γνωστο στο χωρο της ομοιοπαθητικης- να μου δωσει παραπανω πληροφοριες. Απλα αυτο.

Φίλε Γιώργο, επιμένεις στην αναζήτηση μιας πρότασης, ξεκινώντας από 100% λανθασμένη βάση:

Η ομοιοπαθητική, δεν είναι κάτι για το οποίο έχει σημασία αν «πιστεύει» κάποιος σ' αυτό και κάποιος άλλος όχι. Έχει να κάνει με το αν λειτουργεί, ή όχι. Λοιπόν, καθαρά, ξάστερα και για ...νιοστή φορά:

Δεν λειτουργεί. Δεν κάνει απολύτως τίποτα. Όποιος πιστεύει ότι βοηθήθηκε απ' αυτή, απλώς δε γνώριζε τι σημαίνει «αυθυποβολή». Οι «γιατροί» τής ομοιοπαθητικής όμως - κι εδώ είναι η μεγάλη βρώμα... - δεν πλασάρουν τον εαυτό τους ως ...υπνωτιστή(!), ούτε την «επιστήμη» τους ως κάτι ...μεταφυσικό. Προτείνουν αντιμετώπιση τού εκάστοτε προβλήματος με εναλλακτικά «φάρμακα», για το οποία ειπώθηκε νωρίτερα το τι είναι: Είναι νερό. Δεν περιέχουν δραστική ουσία - ακριβολογώντας, περιέχουν μεν, αλλά σε τόσο μεγάλο ποσοστό αραίωσης, ώστε να καθίσταται ανενεργή - άρα δεν είναι ικανά να αντιμετωπίσουν τίποτα.

Εσύ έχεις το πρόβλημα και, προφανώς, εσύ θα αποφασίσεις για το τι θα κάνεις. Απλά και φιλικά όμως, θα σού πω το εξής: Το να ζητάς να σού προτείνουμε «κάποιον καλό, αποτελεσματικό ομοιοπαθητικό, γνωστό στο χώρο τής ομοιοπαθητικής», είναι ακριβώς σα να ζητάς να σού προτείνουμε «κάποιο καλό, αποτελεσματικό, γνωστό στο χώρο του, ...μέντιουμ». Δεν υπάρχει όμως, δυστυχώς, ούτε το ένα, ούτε το άλλο. Σε αμφότερες τις περιπτώσεις, μόνο το «γνωστό στο χώρο του» ισχύει. Τα περί «καλού», «αποτελεσματικού» και τα σχετικά, είναι παραμύθια... 

• Like 2
Δημοσ.

Οι λίγες ώρες ύπνου είναι side effect της αγωγής που ακολουθείς δηλαδή; Αν ναι, δεν υπάρχει περίπτωση να χρησιμοποιήσεις -'οπως σου είπαν και τα παιδιά- κάποια άλλη ουσία, κατόπιν φυσικά συννενόησης με το γιατρό σου;

Να ξέρεις πάντως πως οι διαταραχές του ύπνου μπορεί να οφείλονται σε χίλια δύο πράγματα, ενώ δεν είναι απαραίτητα κακό να κοιμάσαι 5 - 5.30 ώρες. Αν δε νιώθεις κουρασμένος και δεν επηρρεάζεται η λειτουργικότητά σου, πιθανόν δε χρειάζεσαι παραπάνω ύπνο. Εξαρτάται και από την ηλικία σου βέβαια.

Αν θες τη γνώμη μου, καλύτερα να αλλάξεις σε πρώτη φάση τη διατροφή σου και να αρχίσεις -χαλαρή έστω- γυμναστική. Στην καλύτερη θα δεις πραγματική βελτίωση, στη χειρότερη θα υπάρξει και εδώ το γνωστό placebo effect.

Δημοσ.

Άφηστε την ομοιοπαθητική και τις μλκιες και τραβάτε σε μια εκκλησία να εξομολογήθηται και να πάρετε ευχή... Κάντε και καμία προσευχή το βράδυ πριν πέσετε για ύπνο. Πηγαινεται και καμία εκκλησία την Κυριακή...

Η μόνη λύση για αυτα τα πρόβληματα ειναι Ο Χριστός...

Ουτε η ομοιοπαθητική ουτε οι ψυχίατροι...

Sent from my MT11i using Insomnia

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...