funbreaker Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2013 Άφηστε την ομοιοπαθητική και τις μλκιες και τραβάτε σε μια εκκλησία να εξομολογήθηται και να πάρετε ευχή... Κάντε και καμία προσευχή το βράδυ πριν πέσετε για ύπνο. Πηγαινεται και καμία εκκλησία την Κυριακή... Η μόνη λύση για αυτα τα πρόβληματα ειναι Ο Χριστός... Ουτε η ομοιοπαθητική ουτε οι ψυχίατροι... Sent from my MT11i using Insomnia Ε άμα είναι καποιος full χριστιανός γιατί να ασχολείται με μαγικές θεραπείες σε ασθένειες? Ας πεθάνει να πάει παράδεισο να γουστάρει.
Kalamaris_95 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2013 Πως φαίνεται οτι εισαι φουλ άσχετος φιλε... Δεν είπα κάτι τέτοιο... Και ο ποιο πιστός να εισαι δεν ειναι σήμαινει οτι θα πας παράδεισο ουτε οτι έχουν κρατημενη θέση πάνω... Εσύ τι πιστευεις οτι ειναι καλύτερο από ολα αυτα που ειπώθηκαν? Να πάει ο φίλος εκκλησία η να κανει ομοιοπαθητική??? Sent from my MT11i using Insomnia
BLuE_PaNtHeR Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2013 η μητέρα μου έβγαζε έρπη στα χείλια για 9 συνεχόμενους μήνες και με την ομοιοπαθητική της έφυγε σε 2 μέρες και δε ξαναβγαλε απο τότε
FilipposMD Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2013 Εσύ τι πιστευεις οτι ειναι καλύτερο από ολα αυτα που ειπώθηκαν? Να πάει ο φίλος εκκλησία η να κανει ομοιοπαθητική??? Εμένα ακριβώς το ίδιο μου φαίνεται. Εξίσου λογικά τεκμηριωμένες και οι δύο, και στα δυο λεφτά θα του φάνε υποσχόμενοι ότι θα βρει την υγειά του, και στα δύο οι θεωρίες δεν έχουν αλλάξει εδώ και αιώνες... Ειλικρινά, δε βλέπω διαφορά. 1
Kalamaris_95 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2013 Θα του φανε λεφτα στην εκκλησια;;;; Σοβαρα μιλας τωρα;
funbreaker Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2013 Πως φαίνεται οτι εισαι φουλ άσχετος φιλε... Δεν είπα κάτι τέτοιο... Και ο ποιο πιστός να εισαι δεν ειναι σήμαινει οτι θα πας παράδεισο ουτε οτι έχουν κρατημενη θέση πάνω... Εσύ τι πιστευεις οτι ειναι καλύτερο από ολα αυτα που ειπώθηκαν? Να πάει ο φίλος εκκλησία η να κανει ομοιοπαθητική??? Sent from my MT11i using Insomnia Άσχετός είμαι? Ενώ εσύ είσαι σχετικός ως προς την ύπαρξη παραδείσου και όλων αυτών των μαγικών? Πώς? Έχεις υπερφυσικό βύσμα και σε διαβεβαίωσε για το ποιά είναι η αλήθεια? Δεν κατάλαβες καν τι είπα. Αν η διδαχή της θρησκείας σου είναι πως τα γήινα αγαθά (στα οποία συμπεριλαμβάνεται και η υγεία και η μεγαλύτερη διάρκεια ζωής) δεν έχουν αξία και αξία έχει μόνο η σωτηρία της ψυχής που η θρησκεία σου λεει πως υπάρχει, τότε ούτε και το να θεραπευτεί κανείς δεν έχει καμία αξία επομένως οι προσευχές για υγεία και τα τάματα και τα ψευτοθαύματα δεν θα έπρεπε να συνδέονται τόσο και να διαφημίζονται απ' την θρησκεία σου. Βλέποντας αυτή την αντιφαση γίνεται αντιληπτό για μια ακόμη φορά το εμπόριο ελπίδας των θρησκειών. Τώρα ως προς το ερώτημα για το αν είναι καλύτερο ο topic starter που είναι σε απόγνωση, να πάει να κοροιδεψει τον ευατό του στην μία πλάνη ή στην άλλη, αν μπορεί να αυτοδουλευτεί τόσο ας πάει στην εκκλησία που μπορεί να την βγάλει και τζάμπα. Μάλιστα αν η αυθυποβολή τον βοηθήσει θα μπορεί να λέει πως βίωσε και θαύμα και να χαίρεται στο υπόλοιπο της ζωής του.
Kalamaris_95 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2013 Απο οτι καταλαβα εισαι άθεος οπότε οτι και να λέω δεν θα βγάλουμε άκρη... Τωρα σχετικά με τον φίλο που εχει πρόβλημα... Προβληματα στην ζωη του θα εχει κάποιος αν ειναι απομακρυσμένος από Τον Θεο... Όχι οτι αμα πας Κυριακή εκκλησία κάθε φορα θα εισαι τζαμι. Ο Θεός δινει της δοκιμασίες για να δοκιμάσει την πίστη των ανθρώπων... Από την στιγμή που κάποιος αποφασίζει να ασχοληθεί με ομοιοπαθητική η μαγειες και τα σχετικά τα οποία το μόνο καλό που θα κανει θα ειναι να γεμίσει την τσέπη του υποτιθέμενου ομοιοπαθητιμου- μάγου και λοιπές βλακείες... Ποτέ κανείς δεν έπαθε κακό από τον λόγο Του Θεού... Ίσα ίσα θα βρει καλό μετά από λίγο καιρό( δεν τα δινει έτσι τα αγαθά Ο Θεός). Οποίοι έχουν τετοια πρόβληματα ας πανε σε μια εκκλησία και να ζητήσουν εξομολόγηση να βγαλουν και να μιλησουν με τον ιερά για το πρόβλημα... ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΕΧΑΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ Μόνο κέρδος θα έχετε παιδια πιστέψτε με. Sent from my MT11i using Insomnia
funbreaker Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2013 Απο οτι καταλαβα εισαι άθεος οπότε οτι και να λέω δεν θα βγάλουμε άκρη... Τωρα σχετικά με τον φίλο που εχει πρόβλημα... Προβληματα στην ζωη του θα εχει κάποιος αν ειναι απομακρυσμένος από Τον Θεο... Όχι οτι αμα πας Κυριακή εκκλησία κάθε φορα θα εισαι τζαμι. Ο Θεός δινει της δοκιμασίες για να δοκιμάσει την πίστη των ανθρώπων... Από την στιγμή που κάποιος αποφασίζει να ασχοληθεί με ομοιοπαθητική η μαγειες και τα σχετικά τα οποία το μόνο καλό που θα κανει θα ειναι να γεμίσει την τσέπη του υποτιθέμενου ομοιοπαθητιμου- μάγου και λοιπές βλακείες... Ποτέ κανείς δεν έπαθε κακό από τον λόγο Του Θεού... Ίσα ίσα θα βρει καλό μετά από λίγο καιρό( δεν τα δινει έτσι τα αγαθά Ο Θεός). Οποίοι έχουν τετοια πρόβληματα ας πανε σε μια εκκλησία και να ζητήσουν εξομολόγηση να βγαλουν και να μιλησουν με τον ιερά για το πρόβλημα... ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΕΧΑΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ Μόνο κέρδος θα έχετε παιδια πιστέψτε με. Sent from my MT11i using Insomnia Το τι είμαι εγώ είναι δικό μου θέμα. Την βεβαιότητα για τα παραμύθια που λες στον κόσμο από που την αντλείς? Ο άνθρωπος έχει πρόβλημα υγείας κι αντι να του πούμε να πάει στην κλασσική ιατρική να το αντιμετωπίσει τον οδηγούμε εν έτη 2013 σε εκκλησίες, ματζούνια και μαγικά ξόρκια. Σε θεωρώ επικίνδυνο όσο αυτούς που δίνουν συμβουλές περί ομοιοπαθητικής. Δεν λέω, τα λες με καλή διάθεση επειδή τα πιστεύεις αλλά αυτό δεν αλλάζει κάτι.
Kalamaris_95 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2013 Με θεωρείς επικίνδυνο? Πραγματικα αυτό δεν το περιμένα... Άρα όσοι είμαστε Χριστιανοί είμαστε επικίνδυνοι και αυτοί που ειναι άθεοι αθρησκοι και οτι άλλο αντιτίθεται στον Θεό ειναι οι λογικοι... Οσο για το που αντλώ σιγουριά έχω Προσωπικές εμπειρίες που είχα την βοήθεια Του Θεού και τις οποίες προτιμώ να μην μοιραστώ αυτήν την στιγμή... Φιλε για το πρόβλημα σου τωρα... Εγω θα σου πρότεινα να βρεις ενα δικό σου σπίτι αφού λες οτι έχεις δουλειά άρα και κάποιο εισόδημα... Πρώτα να σιγουρευτείς βέβαια οτι δεν ειναι ιδέα σου ολα αυτα και μετά ακούμε και πανε σε εναν ιερέα... Μην εξομολογησε αμα δεν θες. Δεν σε αναγκάζει κανείς. Άλλωστε ουτε Ο Χριστός αναγκάζει κανέναν να πιστευει σε αυτόν. Απλά πανε και μιλά με εναν ιερέα. Συμβουλέψου τον. Θα σε βοηθήσει πίστεψε με. Και παράτατα αυτα τα φάρμακα... Όπως είδες περισσότερο κακό είδες παρά καλό... Sent from my MT11i using Insomnia
SilkyN Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2013 Με θεωρείς επικίνδυνο? Πραγματικα αυτό δεν το περιμένα... Άρα όσοι είμαστε Χριστιανοί είμαστε επικίνδυνοι και αυτοί που ειναι άθεοι αθρησκοι και οτι άλλο αντιτίθεται στον Θεό ειναι οι λογικοι... Οσο για το που αντλώ σιγουριά έχω Προσωπικές εμπειρίες που είχα την βοήθεια Του Θεού και τις οποίες προτιμώ να μην μοιραστώ αυτήν την στιγμή... Φιλε για το πρόβλημα σου τωρα... Εγω θα σου πρότεινα να βρεις ενα δικό σου σπίτι αφού λες οτι έχεις δουλειά άρα και κάποιο εισόδημα... Πρώτα να σιγουρευτείς βέβαια οτι δεν ειναι ιδέα σου ολα αυτα και μετά ακούμε και πανε σε εναν ιερέα... Μην εξομολογησε αμα δεν θες. Δεν σε αναγκάζει κανείς. Άλλωστε ουτε Ο Χριστός αναγκάζει κανέναν να πιστευει σε αυτόν. Απλά πανε και μιλά με εναν ιερέα. Συμβουλέψου τον. Θα σε βοηθήσει πίστεψε με. Και παράτατα αυτα τα φάρμακα... Όπως είδες περισσότερο κακό είδες παρά καλό... Sent from my MT11i using Insomnia Ρε φίλε, αυτό που σου λέει το παλικάρι από πάνω είναι πως όταν έχεις πχ καρκίνο πας στον γιατρό για χημειοθεραπείες, δεν πας στην εκκλησία. Έτσι κι όταν αντιμετωπίζει κάποιος ένα τόσο σοβαρό πρόβλημα, χρειάζεται και ψυχολογική και ιατρική υποστήριξη. Άρα η εκκλησία δεν κολλάει καν στο πρόβλημα του ανθρώπου.
REDODIN7 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2013 Ε άμα είναι καποιος full χριστιανός γιατί να ασχολείται με μαγικές θεραπείες σε ασθένειες? Ας πεθάνει να πάει παράδεισο να γουστάρει. Μπορει θεος και να μην υπαρχει αυτο ποτε δεν θα το μαθουμε (λογικα) αλλα ειναι αποδεδειγμενο οτι η πραγματικη πιστη βοηθεαι παρα πολυ στην ιαση ενος ασθενη. Ρε φίλε, αυτό που σου λέει το παλικάρι από πάνω είναι πως όταν έχεις πχ καρκίνο πας στον γιατρό για χημειοθεραπείες, δεν πας στην εκκλησία. Έτσι κι όταν αντιμετωπίζει κάποιος ένα τόσο σοβαρό πρόβλημα, χρειάζεται και ψυχολογική και ιατρική υποστήριξη. Άρα η εκκλησία δεν κολλάει καν στο πρόβλημα του ανθρώπου. Το καλυτερο ειναι και τα δυο, ο ψυχολογικος παραγοντας ειναι μεγαλο θεμα στον καρκινο το ξερω απο την μητερα μου οταν την πηρε η κατω βολτα ψυχολογικα αρχισαν οι μεταστασεις ή μητερα ενως φιλου μου που ειχε καλη ψυχολογια αντεξε πολυ περισσοτερο απο το αναμενομενο. Οποτε το να εχεις πιστη οτι ολα θα πανε καλα και ο θεος θα σε βοηθησει ειναι μεγαλη κινητηριος δυναμη.
SilkyN Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2013 Το καλυτερο ειναι και τα δυο, ο ψυχολογικος παραγοντας ειναι μεγαλο θεμα στον καρκινο το ξερω απο την μητερα μου οταν την πηρε η κατω βολτα ψυχολογικα αρχισαν οι μεταστασεις ή μητερα ενως φιλου μου που ειχε καλη ψυχολογια αντεξε πολυ περισσοτερο απο το αναμενομενο. Οποτε το να εχεις πιστη οτι ολα θα πανε καλα και ο θεος θα σε βοηθησει ειναι μεγαλη κινητηριος δυναμη. Συμφωνώ ως προς τον ψυχολογικό παράγοντα, αλλά... Το τι βοηθάει τον καθένα ψυχολογικά, είναι προσωπική υπόθεση. Εσένα σε βοηθάει η θρησκεία και μπράβο σου. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως ισχύει το ίδιο για όλους. Η πρόταση σου έχει ένα σωρό λογικά άλματα. Δεν ξέρεις την θρησκεία του άλλου, δεν ξέρεις καν αν πιστεύει στον οποιοδήποτε θεό ή όχι. Είναι σα να λες πως επειδή εμένα μου αρέσει η rock μουσική, όλοι οι άνθρωποι είναι ροκάδες.
Timour21 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2013 Τωρα σχετικά με τον φίλο που εχει πρόβλημα... Προβληματα στην ζωη του θα εχει κάποιος αν ειναι απομακρυσμένος από Τον Θεο... Όχι οτι αμα πας Κυριακή εκκλησία κάθε φορα θα εισαι τζαμι. Ο Θεός δινει της δοκιμασίες για να δοκιμάσει την πίστη των ανθρώπων... Ας με συγχωρήσουν οι υπόλοιποι για το off-topic αλλά όποτε ακούω για δοκιμές, δοκιμασίες και δοκιμαστικά κατσαβίδια κάτι παθαίνω... Ο Θεός (ο μοναδικός ο χριστιανορθόδοξος) είναι τελικά παντογνώστης, πανταχού παρών και τα πάντα πληρών ή όχι? Αν ναι, τότε δεν θα έπρεπε να "δοκιμάζει", θα έπρεπε να ξέρει. Δοκιμές κάνω εγώ που δεν τα ξέρω όλα, αν κάνει και ο Θεός, τότε μάλλον δεν είναι Θεός σωστά? Εκτός αν ήξερε όντως ότι ο Αβραάμ θα θυσίαζε το παιδί του (επιδεικνύοντας έτσι την ακλόνητη πίστη του στον Θεό, ακόμα και αν δολοφονούσε/θυσίαζε - το ίδιο του το παιδί) και είπε ούτως ή άλλως να τον δοκιμάσει έτσι για να γουστάρει. Επίσης αν εσύ σαν ορθόδοξος χριστιανός θεωρείς σωστό να σου "ρίχνει" καρκίνο ο Θεός για να δοκιμάσει την πίστη σου, τότε ας σταματήσετε να μιλάτε για έναν καλοκάγαθο και στοργικό θεό και αρχίστε να μιλάτε για σαδιστικά και ανώμαλα κτήνη. Διαβάζετε επιτέλους τι γράφετε, γιατί το μόνο που καταφέρνετε τελικά είναι να γίνεστε γραφικοί. Όσον αφορά την ομοιοπαθητική, ακόμη και αν λειτουργεί σαν την θρησκεία (βλ. placebo effect) εμένα προσωπικά δεν με χαλάει. Απατεώνες γιατροί υπάρχουν και στις αναγνωρισμένες απο την Ιατρική ειδικότητες.
pinwkolwnies Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2013 Προχτές μου ζήτησαν stickerάκια με μορφές αγίων. Το επόμενο να δούμε ψυχοδιεγερτικά/ψυχοδηλωτικά με παραπλήσιες μορφές,σε συσκευασία Α4. Που πάμε;
Kalamaris_95 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2013 Δεν θα απαντήσω γτ θα ξεφύγω πολύ από το θέμα. Αμα θέλετε να μιλήσουμε σε ενα νήμα για την θρησκεία και τα σχετικά... Τεσπα εγω είπα στον φίλο ποια θα ηταν η καλυτερη λύση... Φυσικά αποφασίζει ο ίδιος... Θα συμφωνήσω με αυτούς πού λένε να φύγει από το σπίτι... Η απόφαση ειναι 100% του... Sent from my MT11i using Insomnia
Προτεινόμενες αναρτήσεις