REDODIN7 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2013 Έχω μια φίλη που έχει φροντιστήριο ελληνικών και επειδή δεν πάει και πολύ καλά σκέφτεται να συνεργαστεί με κάποιον άλλον αργότερα για μαθήματα υπολογιστών και πιστοποίηση ecdl. Θέλω λοιπόν να ρωτήσω τι θέλει για να γίνεις "δάσκαλος" σε ecdl μήπως το ψάξω να γίνω εγώ και να συνεργαστούμε και δεύτερον μπορεί να συστεγαστεί φροντιστήριο ελληνικών με κέντρο ecdl ?
viper2005 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2013 Φαντάζομαι τα certifications του franchise. Φαντάζομαι.
REDODIN7 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2013 Φαντάζομαι τα certifications του franchise. Φαντάζομαι. Ναι αυτά δηλαδή να είσαι πιστοποιημένο κέντρο
michael92 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2013 Αφού σε λίγα χρόνια θα βγούμε από την Ευρωπαική Ένωση και το ECDL θα καταργηθεί
REDODIN7 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2013 Αφού σε λίγα χρόνια θα βγούμε από την Ευρωπαική Ένωση και το ECDL θα καταργηθεί Μεχρι τοτε εχουμε καιρο Γενικα ας μιλησουμε για να δινεις πιστοποιητικο γνωσης Η/Υ τι θελει , πχ θελει πτυχιο πληροφορικης ή θελει μονο καποια πιστοποιηση ?
N3k21 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2013 Μεχρι τοτε εχουμε καιρο Γενικα ας μιλησουμε για να δινεις πιστοποιητικο γνωσης Η/Υ τι θελει , πχ θελει πτυχιο πληροφορικης ή θελει μονο καποια πιστοποιηση ? Οdin, αφού έχεις τελειώσει ΤΕΙ, ρώτα στη γραμματεία μήπως και σου παρέχεται πιστοποίηση αντίστοιχη του ECDL από εκεί. Υπάρχει και σχετικός νόμος, βάσει του οποίου αν έχεις διδαχτεί 4 μαθήματα Πληροφορικής σε ΑΕΙ/ΑΤΕΙ, είσαι καβατζωμένος. Απλά θα πρέπει να έχεις αναλυτική βαθμολογία που να το αποδεικνύει.
REDODIN7 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2013 Οdin, αφού έχεις τελειώσει ΤΕΙ, ρώτα στη γραμματεία μήπως και σου παρέχεται πιστοποίηση αντίστοιχη του ECDL από εκεί. Υπάρχει και σχετικός νόμος, βάσει του οποίου αν έχεις διδαχτεί 4 μαθήματα Πληροφορικής σε ΑΕΙ/ΑΤΕΙ, είσαι καβατζωμένος. Απλά θα πρέπει να έχεις αναλυτική βαθμολογία που να το αποδεικνύει. Εχω ρε βεβαιωση σπο το ΤΕΙ για τους Η.Υ, εγω ρωταω τι πρεπει να κανεις για να μπορω εγω να δινω πιστοποιησης
Marria Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2013 Google is your friend Δες στον παρακατω συνδεσμο.. http://www.ecdl.gr/el/contact/Pages/contact.aspx Εχει και τηλ για Εξυπηρετηση Συνεργατων, καλυτερα παρε εκει να ρωτησεις οτι αποριες εχεις. 1
sphinxgr Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2013 Δεν χρειάζεται τίποτα. Απλά κάνεις μάθημα και συνεργάζεσαι με μια απο τις 7 εταιρίες (τις αναγράφει οποιαδήποτε προκήρυξη ΑΣΕΠ) που δίνουν πιστοποιήσεις. Η μία απο αυτές είναι η ECDL. Αν κάποιος είναι καλός καθηγητής θα το δείξει η πορεία. Απο κει και πέρα χρειάζεσαι αγορά υπολογιστών, αγορά προγραμμάτων με test (100/άδεια με ελάχιστο 10 άδειες και 150 ευρώ/χρόνο ελάχιστη υποστήριξη) κλπ (infolearn) ενώ χρειάζεσαι πιθανότητα και ίδρυση ΚΕΚ - κέντρο εκπαίδευσης ενηλίκων. το οποίο να έχει ξεχωριστή δηλωμένη γραμματέα και υπεύθυνο πληροφορικής, πτυχιούχου απο ελληνικό ΑΕΙ/ΤΕΙ. Σε γενικές γραμμές τα έξοδα είναι πολλά και μόνο αν είχε κάποιος κέντρο να δουλευει παράλληλα με κάτι άλλο το κρατάει. Να ξεκινάει κάποιος τώρα μάλλον δεν θα κάνει απόσβεση ΠΟΤΕ! Έσοδα έμπαιναν όταν έπαιζαν και προσλήψεις στον ευρύτερο δημόσιο τομέα πριν >3χρόνια και επιδοτήσεις. Τώρα απλά όλοι παλευουν να μην μπουν απλά μέσα, όχι να βγάλουν κέρδος. *Επιπλέον η ECDL θέλει προκαταβολικά 1000€/έτος προκαταβολικά για να μπορείς να χρησιμοποιείς το όνομα της. Τα 1000 στα επιστρεφει σε κάρτες και εξετάσεις μαθητών τους επόμενους 10 μήνες. 1
DrLo Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2013 Οdin, αφού έχεις τελειώσει ΤΕΙ, ρώτα στη γραμματεία μήπως και σου παρέχεται πιστοποίηση αντίστοιχη του ECDL από εκεί. Υπάρχει και σχετικός νόμος, βάσει του οποίου αν έχεις διδαχτεί 4 μαθήματα Πληροφορικής σε ΑΕΙ/ΑΤΕΙ, είσαι καβατζωμένος. Απλά θα πρέπει να έχεις αναλυτική βαθμολογία που να το αποδεικνύει. Αυτό με τα 4 μαθήματα έχει να κάνει με την "πιστοποίηση" γνώσης χ΄ρησης ΗΥ στο δημόσιο. Φυσικά και όχι με ECDL. Το ECDL είναι ιδ. εταιρεία και τα κριτήρια για το ποιός μπορεί να κάνει τι με/για αυτό τα βάζει αυτή και μόνο.
platongr Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2013 Δες και κάποιες άλλες εταιρείες εκτός ECDL που έχει γίνει καραμέλα χωρίς να προσφέρει τίποτα το ουσιώδες... 1
N3k21 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2013 Αυτό με τα 4 μαθήματα έχει να κάνει με την "πιστοποίηση" γνώσης χ΄ρησης ΗΥ στο δημόσιο. Φυσικά και όχι με ECDL. Το ECDL είναι ιδ. εταιρεία και τα κριτήρια για το ποιός μπορεί να κάνει τι με/για αυτό τα βάζει αυτή και μόνο. Μα ναι, γνωρίζω τι είναι το ECDL. Απλά απ' όσα είχα ακούσει, το αντίστοιχο χαρτί από ΑΕΙ/ΤΕΙ ή τα "4 μαθήματα" θεωρούνται πρακτικά ισοδύναμα πιστοποίησης ECDL. Το αν η κατοχή τέτοιων πιστοποιήσεων, από όποιον φορέα και αν διατίθενται, αποτελεί και απόδειξη γνώσης του αντικειμένου, είναι δυστυχώς πονεμένη ιστορία και σε μεγάλο βαθμό εξαρτάται από την αντίλληψη του εκάστοτε εργοδότη.
REDODIN7 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2013 Δεν χρειάζεται τίποτα. Απλά κάνεις μάθημα και συνεργάζεσαι με μια απο τις 7 εταιρίες (τις αναγράφει οποιαδήποτε προκήρυξη ΑΣΕΠ) που δίνουν πιστοποιήσεις. Η μία απο αυτές είναι η ECDL. Αν κάποιος είναι καλός καθηγητής θα το δείξει η πορεία. Απο κει και πέρα χρειάζεσαι αγορά υπολογιστών, αγορά προγραμμάτων με test (100/άδεια με ελάχιστο 10 άδειες και 150 ευρώ/χρόνο ελάχιστη υποστήριξη) κλπ (infolearn) ενώ χρειάζεσαι πιθανότητα και ίδρυση ΚΕΚ - κέντρο εκπαίδευσης ενηλίκων. το οποίο να έχει ξεχωριστή δηλωμένη γραμματέα και υπεύθυνο πληροφορικής, πτυχιούχου απο ελληνικό ΑΕΙ/ΤΕΙ. Σε γενικές γραμμές τα έξοδα είναι πολλά και μόνο αν είχε κάποιος κέντρο να δουλευει παράλληλα με κάτι άλλο το κρατάει. Να ξεκινάει κάποιος τώρα μάλλον δεν θα κάνει απόσβεση ΠΟΤΕ! Έσοδα έμπαιναν όταν έπαιζαν και προσλήψεις στον ευρύτερο δημόσιο τομέα πριν >3χρόνια και επιδοτήσεις. Τώρα απλά όλοι παλευουν να μην μπουν απλά μέσα, όχι να βγάλουν κέρδος. *Επιπλέον η ECDL θέλει προκαταβολικά 1000€/έτος προκαταβολικά για να μπορείς να χρησιμοποιείς το όνομα της. Τα 1000 στα επιστρεφει σε κάρτες και εξετάσεις μαθητών τους επόμενους 10 μήνες. Κατ αρχήν σε ευχαριστώ παρα πολύ γείσα τις πληροφορίες που μου έδωσες ήσουν πολύ κατατοπιστικός . Όπως λες θέλει πολλά λεφτά, απλά λανθασμένα πίστευα ότι θα είναι κάτι σχετικά εύκολο και ανέξοδο το είχα παραλληλίσει σαν τα Αγγλικά που κάποιος που έχει CPE μπορεί να κάνει μαθήματα, e έλεγα μήπως υπάρχει μια πιστοποιήσει σε φάση ecdl teacher και μετά απλά έκανες μάθημα σαν καθηγητής.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα