Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μια τυχαια μπαταρια http://www.ppbattery.com/photo/pl241719-3_7v_031525_85mah_lithium_polymer_battery_lip_li_polymer_li_polymer_battery.jpg

3,7volt

85mAh (λογιακα το h στο τελος ειναι ωρα, αρα μας λεει οτι μπορει να βγαλει 85mA σε μια ωρα και μετα καπουτ)

αρα αν χωσω μια αντισταση 100Ω στα ακρα της, τοτε αυτη θα ψοφησει σε...

...το κυκλωμα μας καταναλωνει v/r 3,7/100 = 37mA...

85mA/37mA =  2 ωρες και κατι!!! Πειτε μου οτι ειναι σωστο

στο λέω B)

Και η ενεργός ισχύς που καταναλώνεται στην αντίσταση ισούται με (I^2)*R  ή αλλιώς (V^2)/R  και μετριέται σε Watt

Δημοσ.

Μια τυχαια μπαταρια http://www.ppbattery.com/photo/pl241719-3_7v_031525_85mah_lithium_polymer_battery_lip_li_polymer_li_polymer_battery.jpg

3,7volt

85mAh (λογιακα το h στο τελος ειναι ωρα, αρα μας λεει οτι μπορει να βγαλει 85mA σε μια ωρα και μετα καπουτ)

αρα αν χωσω μια αντισταση 100Ω στα ακρα της, τοτε αυτη θα ψοφησει σε...

...το κυκλωμα μας καταναλωνει v/r 3,7/100 = 37mA...

85mA/37mA =  2 ωρες και κατι!!! Πειτε μου οτι ειναι σωστο

2 ώρες και μισή ρε, να είμαστε ακριβείς.;ρ

Δημοσ.

2 ώρες και μισή ρε, να είμαστε ακριβείς.;ρ

Γιατι; Εχει η ωρα 100 λεπτα; τρολλφεϊς.τζουπουτζι

στο λέω B)

Και η ενεργός ισχύς που καταναλώνεται στην αντίσταση ισούται με (I^2)*R  ή αλλιώς (V^2)/R  και μετριέται σε Watt

Εσυ κατι λες, αλλα εγω δεν σε πιανω. Ειναι σωστα αυτα που εγραψα πριν;

btw τα watts ειναι vi.(ετσι λεει... καπου το διαβασα) πως βγαινει το v^2/r;

3,7v * 37mA = 1369mW

3,7v^2 /100ω = 1369mW

Ok βγαινει.

Δημοσ.

Συμφωνα με τα παραπανω, αν "κυκλωσουμε" με 0ω, τοτε τα amp θα ειναι +απειρο?????????????? :huh:

Ναι, το λεγόμενο "βραχυκύκλωμα".

!! Problem !!

Δημοσ.

στο λέω B)

Ξερω οτι δεν πρεπει γιατι θα γινει μπερδευμα εχω και κακια προιστορια αλλα δεν μπορω.

Θες να πεις πραγματικη ισχυ.

Δημοσ.

Ξερω οτι δεν πρεπει γιατι θα γινει μπερδευμα εχω και κακια προιστορια αλλα δεν μπορω.

Θες να πεις πραγματικη ισχυ.

ακομα θυμαμαι εκεινο το επικο thread

• Like 1
Δημοσ.

ακομα θυμαμαι εκεινο το επικο thread

Και εγώ :)

Βασικά αυτό μου ήθελα να πω εγώ ήταν ότι με τον όρο ενεργή τιμή κάποιου μεγέθους ονομάζουμε την τιμή που έχει τα ίδια θερμικά αποτελέσματα σε AC και DC μια στιγμή t.

Η μεγάλη παρεξήγηση έγινε γιατί η ΔΕΗ μας δίνει ενεργή τιμή τάσης κάτι που δεν το γνώριζα δυστυχώς και φάουλ μου γιατί δεν έχω καθόλου εμπειρία στην πράξη και έχω μείνει κολλημένος στο τυπολόγιο της σχολής.

Δημοσ.

Η ενεργός τιμή είναι μία επινόηση του ανθρώπου για να συσχετίσει AC kai DC,όσον αφορά τα θερμικά αποτελέσματα.Δηλαδή ένα ρεύμα Ιdc=5A θα προκαλέσει τα ίδια θερμικά αποτελέσματα σε μία αντίσταση με ένα εναλλασσόμενο ρεύμα με Ιrms=5Α.
Τα όργανα όταν τα βάλουμε στο ΑC μας δείχνουν ενεργό τιμή. H Δεη δίνει 230 ενεργό τάση κι όχι peak.

Επομένως δεν υπάρχει θέμα να μπερδευτεί κάποιος εάν ξέρει που αναφέρεται κάθε φορά(DC ή AC), αλλά και πάλι αν θεωρήσεις ότι gif.latex?S%3DP+jQ και πεις ότι P είναι η πραγματική ισχύς τότε πρέπει να πεις την Q φανταστική ισχύ [την S μιγαδική ισχύ, ενώ αν πρόκειται για το μέτρο της τελευταίας, φαινόμενη ισχύ]. Αν λες πραγματική/φανταστική ισχύς τότε οκ πάσο. Εγώ έχω συνηθίσει ενεργός/άεργος (Βέβαια στα ανυσματικά διαγράμματα μιας μηχανής μπορεί να τις πω κι εγώ πραγματική/φανταστική) Θέμα ονοματολογίας είναι...

Αυτό το μνμα δεν πρέπει να διαβαστεί απ' το παπί, don't open it! :ph34r:

Δημοσ.

Η ενεργός τιμή είναι μία επινόηση του ανθρώπου για να συσχετίσει AC kai DC,όσον αφορά τα θερμικά αποτελέσματα.Δηλαδή ένα ρεύμα Ιdc=5A θα προκαλέσει τα ίδια θερμικά αποτελέσματα σε μία αντίσταση με ένα εναλλασσόμενο ρεύμα με Ιrms=5Α.

Τα όργανα όταν τα βάλουμε στο ΑC μας δείχνουν ενεργό τιμή. H Δεη δίνει 230 ενεργό τάση κι όχι peak.

Επομένως δεν υπάρχει θέμα να μπερδευτεί κάποιος εάν ξέρει που αναφέρεται κάθε φορά(DC ή AC), αλλά και πάλι αν θεωρήσεις ότι gif.latex?S%3DP+jQ και πεις ότι P είναι η πραγματική ισχύς τότε πρέπει να πεις την Q φανταστική ισχύ [την S μιγαδική ισχύ, ενώ αν πρόκειται για το μέτρο της τελευταίας, φαινόμενη ισχύ]. Αν λες πραγματική/φανταστική ισχύς τότε οκ πάσο. Εγώ έχω συνηθίσει ενεργός/άεργος (Βέβαια στα ανυσματικά διαγράμματα μιας μηχανής μπορεί να τις πω κι εγώ πραγματική/φανταστική) Θέμα ονοματολογίας είναι...

Αυτό το μνμα δεν πρέπει να διαβαστεί απ' το παπί, don't open it! :ph34r:

Ναι φυσικα μιλαμε για πραγματικη και φανταστικη και στο λυκειο πχ περναμε το μετρο αν θυμασε.

Στην σχολη περναμε και πολικη μορφη με ορισμα κλπ, πχ στην συνθετη αντισταση.

Οντως παπι μην κανεις την μαλακια και ανοιξεις το σποιλερ :P

Δημοσ.

Ναι φυσικα μιλαμε για πραγματικη και φανταστικη και στο λυκειο πχ περναμε το μετρο αν θυμασε.

Στην σχολη περναμε και πολικη μορφη με ορισμα κλπ, πχ στην συνθετη αντισταση.

Οντως παπι μην κανεις την μαλακια και ανοιξεις το σποιλερ :P

Μεις, στη σχολή έχουμε ποτ πουρί, ο καθηγητής μας μαθαίνει και τις 3 μορφές και ζητάει, στο τελικό, εναλλαγές..αν και κακά τα ψέμματα, το τρίγωνο των ισχύων βολεύει με τις καρτεσιανές συντεταγμένες αν δεν την πολυπαλεύεις με την πολική μορφή.

Δημοσ.

Μεις, στη σχολή έχουμε ποτ πουρί, ο καθηγητής μας μαθαίνει και τις 3 μορφές και ζητάει, στο τελικό, εναλλαγές..αν και κακά τα ψέμματα, το τρίγωνο των ισχύων βολεύει με τις καρτεσιανές συντεταγμένες αν δεν την πολυπαλεύεις με την πολική μορφή.

Ευτηχως ειχα παρει κομπιουτερακη με γραφικες κλπ και το εκανα αμεσως αλλιως ειναι πολυ μπερδευμα ειδικα στα ηλεκτρονικα ισχυος ηταν εφιαλτης.

Δημοσ.

Ευτηχως ειχα παρει κομπιουτερακη με γραφικες κλπ και το εκανα αμεσως αλλιως ειναι πολυ μπερδευμα ειδικα στα ηλεκτρονικα ισχυος ηταν εφιαλτης.

Μωρέ και χωρίς γραφικές παλεύεται, άλλωστε τι με το χέρι τι με το κομπιουτεράκι.. 

Δημοσ.

Μωρέ και χωρίς γραφικές παλεύεται, άλλωστε τι με το χέρι τι με το κομπιουτεράκι.. 

Ηταν μεγαλη ευκολια να πατας ενα ζευγος τιμων και σου βγαζει κατευθειαν αποτελεσμα και ορισμα 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...