gigisoni Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2013 Αντί να λες τους άλλους καθυστερημένους, απόδειξε ότι δεν είσαι εσύ με το να προσφέρεις επιχειρήματα. Αλλιώς είτε μιλάς/γράφεις, είτε κλάνεις, το ένα και το αυτό. Ο δικός μου βασικός συλλογισμός είναι ότι όταν ο άλλος έχει γραμμένη στα τέτοια του τη δική του υγεία με αυτό τον καταστρεπτικότατο εθισμό, δεν του εμπιστεύομαι με τίποτα τη δική μου. Μπορείς να απαντήσεις λογικά, ή να σε βάλω ignore; Εθισμός δεν είναι μόνο το τσιγάρο. Με αυτήν την λογική θα πρέπει να αφαιρούνται τα πτυχία και από γιατρούς υπέρβαρους. Και υπέρβαρο εννοώ οποιονδήποτε με πάνω από 10 κιλά από το κανονικό βάρος. Επίσης και στους γιατρούς που δεν αθλούνται καθημερινά. Που δεν κοιμούνται τουλάχιστον ένα 8ωρο σερί την μέρα, τις ίδιες ώρες κάθε μέρα χωρίς να μαμάνε κάθε λίγο και λιγάκι το εσωτερικό τους ρολόι, γιατί κάτι έκτακτο συνέβη, γιατί άλλαξε η βάρδια τους, κτλ. Σε αυτούς που καταναλώνουν πολύ καφέ, κάνει κακό στα νεύρα. Που το τσούζουν πού και πού με τους φίλους σε ρεπό, γιατί κάνει κακό στο συκώτι. Κτλ, κτλ
margaritagr Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2013 <p>ΠΡΩΤΑ ΑΠ' ΟΛΑ</p> <p> </p> <p>2,5 μήνες; </p> Τοσο θα πρεπει να περιμενει φιλος για να κανει μαγνητικη στο ποδι αφου βρει πρωτα βεβαια γιατρο να του τη γραψει. Το πιθανοτερο ειναι ως τοτε να το χει παρει στο χερι αλλα who cares? Πλεον αν δεν εχεις λεφτα για ιδιωτικη περιθαλψη..την εκατσες. Στο νοσοκομειο οπως ειπωθηκε παραπανω, ειναι να πηγαινεις μονο σε σοβαρα περιστατικα. Δεν υπαρχουν νοσηλευτες δεν υπαρχουν γιατροι δεν υπαρχουν διοικητικοι..κι οσοι υπαρχουν πλεον ή παιρνουν λιγα ή τους χρωστανε. Ρε σεις!! Μπηκε η γιαγια μου τον γεναρη μετα απο ατυχημα κ επρεπε να κανει χειρουργειο. Και κατα τη διαρκεια της εγχειρησης χαλασε ενα μηχανημα!!!! Την εκλεισαν και μετα απο καποιες μερες την ξανανοιξαν, οταν πια το χαν φτιαξει!! Δεν εχουνε λεφτα ουτε για να συντηρουν τα μηχανηματα κι οι εταιριες πια δε τους στελνουν τεχνιτες γιατι ξερουν οτι δε θα παρουν λεφτα! Σε μας ο γιατρος ελεγε "θα προσπαθησω να ερθουνε νωρις" , τι να λεμε τωρα...!! Μεγαλη υπομονη ειχε ο topic starter χαρα στο κουραγιο του.
skiabox Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2013 Πρέπει να ρωτάω τον καθε επαγγελματία με τον οποίο συναναστρέφομαι καθημερινά πόσες ώρες δούλεψε σήμερα, πόσα χρόνια σπούδασε, και τι μισθό παίρνει πριν του ζητήσω το αυτονόητο, το οποίο είναι να κάνει την δουλειά του? Ναι αυτό ψήφισες...
firewalker Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2013 Μαγνητική με την μία δεν παίζει. Είχε ο πατέρας μου πρόβλημα στον ώμο. Πάει στον γιατρό (ραντεβού μετά από 2 μέρες). Του λέει επί λέξη ο γιατρός. Πήγε βγάλε μία ακτινογραφία μετά μια αξονική. Τον ρωτά, δεν θα δεις την ακτινογραφία πρώτα; Όχι, μου λέει. Ούτε στην ακτινογραφία, ούτε στην αξονική θα φανεί κάτι. Απλά δεν μπορώ να σε στείλω για μαγνητική με την μία.
Adon1s Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2013 Στο διαβαλκανικό σε μια εβδομάδα βρήκα ραντεβού και το πλήρωσε το ικα ( θα μπουνε δηλαδη ) Sent from my iPhone using Insomnia
Sellers Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2013 Ναι αυτό ψήφισες... Πως ξέρεις τι ψήφισα?
Super Moderators Thresh Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2013 Super Moderators Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2013 Πως ξέρεις τι ψήφισα? και βέβαια ξέρει ρε ΔΥ...
skiabox Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2013 Πως ξέρεις τι ψήφισα? Με safe bet στο 98% του δείγματος. Κρατισμός σοβιετικού τύπου σημαίνει ότι ο κόσμος να χαλάσει προηγούνται τα συμφέροντα αυτού που είναι μέσα από τον κρατικό γκισέ και όχι αυτού που είναι από την έξω πλευρά.
FilipposMD Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2013 Τα 3 ευρώ την ώρα από που προκύπτουν; Εγώ το χειρότερο που έχω ακούσει είναι για ειδικευόμενο 900 ευρώ βασικό, χωρίς υπερωρίες, νυχτερινά και αργίες. Δεν έχω κάποια ιδιαίτερη γνώση επί του θέματος, απλά μου φαίνεται λίγο υπερβολικό. Τα 3 ευρώ είναι για την εφημερία. Οι εφημερίες πληρώνονται διαφορετικά από τον κανονικό μισθό. Και η πρωτοτυπία είναι ότι πληρώνονται λιγότερο! Το ακαθάριστο ποσό για 16 ώρες εφημερίας (που περιλαμβάνουν και νυχτερινή εργασία) είναι 75 ευρώ. Τώρα που το σκέφτομαι, στο χέρι παίζει να μένουν και λιγότερα από 3 την ώρα. Τέλος πάντων, παρά το γεγονός ότι εγώ πρώτος μίλησα για τα 3 ευρώ, η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω κανέναν που να ήταν σωστός άνθρωπος και να έγινε ξαφνικά γομάρι επειδή δεν αμείβεται καλά. Σίγουρα το γενικότερο κλίμα, οι συνθήκες, οι αμοιβές κτλ παίζουν ρόλο στη συμπεριφορά σου, αλλά σπανίως σε κάνουν τελείως άλλο άνθρωπο. Αν ήταν έτσι, οι μεγαλοχειορυργοί που έχουν βίλες και κάμπριο δε θα έπαιρναν πια φακελάκια γιατί δεν έχουν ανάγκη τα λεφτά (χαχα, καλό).
spinemm Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2013 Τον γιατρό τον ρώτησες πόσες ώρες σερί είχε δουλέψει πριν τον βρεις εσύ να πίνει αραχτός τον καφέ του και το τσιγάρο του; Ή τα 10 + χρόνια σπουδών για να δουλεύει τόσες ώρες και να παίρνει 1,5 χιλιάρικο τον μήνα; (Ασχέτως το τι νομίζεις, η συντριπτική πλειοψηφία των γιατρών δεν είναι πλούσιοι). Και αφού το ακτινολογικό είχε κλείσει τι ήθελες να κάνει, να σου δώσει ματζούνια ή να απευθυνθεί στην έκτη του αίσθηση για να δώσει διάγνωση; Γιατί δεν τον ρωτούσες αν μπορούσες να πας αύριο το πρωί παρά τον άφησες να φύγει; Ασε ας ρε gigisoni που θα μας πεις οτι φταιει και το παιδι κιολας γιατι πηγε και του χαλασε την μεσημεριανη σιεστα του κ#λ*γιατρου, αλλα ετσι ειστε μαθημενοι σε αυτη τη χωρα....ακου 10+ χρονια σπουδων και 1500Ε το μηνα και η συντριπτική πλειοψηφία των γιατρών δεν είναι πλούσιοι.....σοβαρα? αλλα εβλεπα, διαβαζω και ακουω καθημερινα.......Εχεις παει ποτε σε αλλη χωρα εκτος του μπουρδελου να δεις πως λειτουργει το συστημα υγειας τους? εαν ΟΧΙ δικαιολογημενος εαν ΝΑΙ τοτε εισαι απλα αξιος της μοιρας σου με αυτα που γραφεις!!! γιατι εγω αλλες εμπειριες εχω και απο Ισπανια που ζω (το μεγαλυτερο διαστημα του χρονου) αλλα και απο Γερμανια που ειχα μεινει για λιγο καιρο...και στις δυο χωρες ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΥΧΕΙ να με αντιμετωπισουν ετσι οπως αντιμετωπισαν τον ανθρωπο ουτε πρωι ουτε μεσημερι ουτε βραδυ!!!!!! Να πω κι εγώ τη γνώμη μου. Άλλο οι γιατροί στο ΕΣΥ, άλλο στα ιδιωτικά ιατρεία. Μπορεί ο ιδιώτης να ζητάει και να παίρνει 140 ευρώ την επίσκεψη, αλλά ο γιατρός στην εφημερία παίρνει 3 ευρώ την ώρα με το ζόρι. Εγώ δεν έχω συναντήσει κάνενα άλλο επάγγελμα στην Ελλάδα που να πληρώνεται 3 ευρώ την ώρα, ειδικά για υπερωριακή εργασία! Γι’ αυτό και η ατάκα «εγώ σε πληρώνω» σε γιατρό που εφημερεύει είναι δυστυχώς ατυχής. Ειδικά αυτόν τον καιρό που οι εφημερίες πληρώνονται με πολλούς μήνες καθυστέρηση. Οι συνθήκες εργασίας στο ΕΣΥ είναι άθλιες και η συμπεριφορά του κοινού απέναντι στους γιατρούς τραγική. Άπειρα τα περιστατικά που γιατροί έχουν φάει ξύλο και, ασχέτως αν κάποιοι έχουν άσχημη συμπεριφορά, το γεγονός ότι μπορεί στη δουλειά σου να φας ξύλο είναι κάτι που δεν είναι αστείο. Όλα τα παραπάνω δεν δικαιολογούν τη συμπεριφορά που περιγράφει ο φίλος. Όσο κουρασμένος κι αν είσαι, όσο δύσκολες οι συνθήκες, όσο χαμηλός ο μισθός, δεν επιτρέπεται να φέρεσαι έτσι. Έχεις άνθρωπο που πονάει απέναντί σου. Το κάπνισμα απαγορεύεται στο νοσοκομείο και, ακόμα κι αν δεν απαγορευόταν, είναι υπέρτατη ξεφτίλα για επαγγελματία υγείας να καπνίζει σε κλειστό χώρο. ΚΑΜΙΑ δικαιολογία. Το σύστημα ήταν χάλια, τώρα δεν έχει και λεφτά και έγινε ακόμα χειρότερο, με αποτέλεσμα να εξαγριώνει προσωπικό και ασθενείς. Η καλή διάθεση είναι ο μόνος τρόπος να γίνει μια δουλειά. Αν κάποια εκ των δύο πλευρών δεν την έχει, θα καταλήγουμε σε τραγικές καταστάσεις. Περαστικά στον φίλο. Οσον αφορα την πρωτη σου "σκεψη"....για ρωτα κανεναν αστυνομικο - στρατιωτικο (ιδιως τους δευτερους) ποσα παιρνουν για τις υπερωριες τους.....σε ολα τα αλλα συμφωνω.
gigisoni Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2013 Ασε ας ρε gigisoni που θα μας πεις οτι φταιει και το παιδι κιολας γιατι πηγε και του χαλασε την μεσημεριανη σιεστα του κ#λ*γιατρου, αλλα ετσι ειστε μαθημενοι σε αυτη τη χωρα....ακου 10+ χρονια σπουδων και 1500Ε το μηνα και η συντριπτική πλειοψηφία των γιατρών δεν είναι πλούσιοι.....σοβαρα? αλλα εβλεπα, διαβαζω και ακουω καθημερινα.......Εχεις παει ποτε σε αλλη χωρα εκτος του μπουρδελου να δεις πως λειτουργει το συστημα υγειας τους? εαν ΟΧΙ δικαιολογημενος εαν ΝΑΙ τοτε εισαι απλα αξιος της μοιρας σου με αυτα που γραφεις!!! γιατι εγω αλλες εμπειριες εχω και απο Ισπανια που ζω (το μεγαλυτερο διαστημα του χρονου) αλλα και απο Γερμανια που ειχα μεινει για λιγο καιρο...και στις δυο χωρες ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΥΧΕΙ να με αντιμετωπισουν ετσι οπως αντιμετωπισαν τον ανθρωπο ουτε πρωι ουτε μεσημερι ουτε βραδυ!!!!!! Οσον αφορα την πρωτη σου "σκεψη"....για ρωτα κανεναν αστυνομικο - στρατιωτικο (ιδιως τους δευτερους) ποσα παιρνουν για τις υπερωριες τους.....σε ολα τα αλλα συμφωνω. Πρώτα απ'όλα, αν δεν βαριόσουν και διάβαζες όλα τα ποσταρίσματα θα έβλεπες ότι είπα ότι το παιδί είχε δίκιο.Δεύτερον, ζω χρόνια στο εξωτερικό, και αν ΞΑΝΑ είχες διαβάσει όλα τα ποσταρίσματα θα έβλεπες ότι και εγώ το μπουρδέλο κατηγορώ και τις καταστάσεις που επικροτούν. Τρίτον, πάρε ένα λινκ του 2010 να διαβάσεις τους μισθούς του ΕΣΥ http://www.metataxeis.gr/index.php?topic=56267.0 Μην ξεχνάς ότι είναι πριν από 3 χρόνια, με καινούργια ρύθμιση που θέλουν να κάνουν, ο γιατρός στο ΙΚΑ θα παίρνει το αστρονομικό ποσό των 600 ευρώ. http://iatroi.eu/2013/04/13/%CE%B3%CE%B9%CE%B1%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%8D%CF%82-%CE%BC%CE%B5-600-%CE%B5%CF%85%CF%81%CF%8E-%CE%B1%CE%BC%CE%BF%CE%B9%CE%B2%CE%AE-%CE%BA%CE%B1%CE%B8%CE%B9%CE%B5%CF%81%CF%8E%CE%BD%CE%B5%CE%B9-%CF%83/ Να και ένα λινκ του 2013 http://www.iatropedia.gr/articles/read/3616 Τέταρτον, ηθικό δίδαγμα; Πριν κάνουμε quote να τα διαβάζουμε τα ρημάδια τα ποσταρίσματα, μην χάνουμε τζάμπα τον χρόνο μας σε σεντόνια. Υπάρχουν καλύτερες ασχολίες να συνοδευτούν με το πρωινό καφεδάκι μας
Fotis13 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2013 Έχω εδώ και μήνες κάτι περίεργους πόνους στα χέρια, πιθανώς από την υπερβολική χρήση υπολογιστή. Ας κλείσω λέω ένα ραντεβού να με δει κανάς γιατρός. Το ραντεβού κλείστηκε αρχές Ιούλη και το πρώτο διαθέσιμο ήταν για σήμερα, σχεδόν 2.5 μήνες αργότερα. Πάω στο νοσοκομείο και αφού μου πήρε 45 λεπτά να βρω που είναι επιτέλους αυτή η "κλινική" και αφού με έστελνε ο κάθε άσχετος από εδώ και από εκεί, τελικά το βρίσκω το μέρος. Ερημιά. Μια 20χρονη νοσηλεύτρια (??) μου εξηγεί ότι ναι, εδώ είναι το μέρος που ψάχνω, αλλά ο γιατρός έχει φύγει, είναι αργά (13:00 ήταν το ραντεβού). Λέω πως γίνεται να έχει φύγει, αφού έχει ραντεβού, τι πάει να πει είναι αργά, δεν την διάλεξα εγώ την ώρα. Με τα πολλά βρίσκω την προισταμένη σε ένα άλλο γραφείο, ναι μου λέει, το βλέπω το ραντεβού αλλά ο γιατρός έχει φύγει. Ξεκινάει παίρνει τηλέφωνα μπας και τον βρει. Μετά από κανά μισάωρο, με στέλνει αλλού, "πάνε πάνω στην κλινική να τον βρεις". Ξανά πάνω, ψάχνω ψάχνω, ψυχή πουθενά. Τελικά ρωτάω μια άλλη νοσοκόμα, με στέλνει σε ένα γραφείο και ναι, βρίσκω τον γιατρό. Έπινε καφέ και κάπνιζε αραχτός με 4-5 γιατρούς ακόμα. (Δεν υπερβάλλω, όλοι με καφέδες και τσιγάρα στα χέρια και κουβεντολόι). "Α, έλα, περίμενε εκεί παραδίπλα, έρχομαι". Περιμένω. Έρχεται. "Τί έχουμε;" Αυτό και αυτό, με πονάνε τα χέρια. "Χμμ...πρόβλημα. Τι να σε κάνω τώρα όμως, το ακτινολογικό έχει κλείσει. Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα." Τον κοιτάω σαν χαζός. Γιατρέ, περιμένω 2.5 μήνες για να σας δω, τι μπορούμε να κάνουμε; "Ξέρω 'γω...έλα κάποια άλλη στιγμή να βγάλουμε καμιά ακτινογραφία". Γυρνάει πλάτη (ΓΥΡΝΑΕΙ ΠΛΑΤΗ!!) και την κάνει ενώ μένω να κοιτάω σαν μαλάκας. 2.5 μήνες αναμονή, 2 ώρες ψάξιμο και στο περίμενε στο νοσοκομείο, 5 ευρώ παράβολο (εννοείται!) και άλλα 8 ευρώ ταξί πήγαινε-έλα για αυτήν την εξαιρετική διάγνωση. Και το τραγικό της υπόθεσης, ενώ περίμενα, διάβαζα στους τοίχους την ανακοίνωση που είχανε βγάλει ότι οι γιατροί "δεν νιώθουν ασφαλείς στον χώρο εργασίας γιατί 8 στους 10 έχουν δεχτεί λεκτική και μερικοί και σωματική βία". Και απλά αναρωτιέμαι το άλλο 20% πως την πήδηξε... ΝΤΡΟΠΗ τους και σε αυτούς και σε αυτό το κράτος που είχαμε την ατυχία να γεννηθούμε. Φιλε μου δεν εχουν καμια σημασια τα προβληματα που αντιμετωπισες και ο τριτοκοσμικος χρονος αναμονης οπως και η συμπεριφορα με την οποια ηρθες αντιμετωπος . Σημασια εχει πως η υγεια στην Ελλαδα ειναι "ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ" ...
filipN Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2013 - Οι γιατροί σπουδάζουν πολλά χρόνια, αλλά με έξοδα του φορολογούμενου και περιστασιακά ασθενή. - Είναι γνωστό ότι παλαιότερα τουλάχιστον, σε πολλές φάσεις της πορείας για την απόκτηση ειδικότητας χαρτζιλικώνονταν αγρίως, όχι γιατί ζητούσαν φακελάκι, αλλά γιατί ο έλληνας είναι γενναιόδωρος όταν του συμπαρασταθείς στο νοσοκομείο, στη δύσκολη στιγμή. Είναι γενναιόδωρος προς το νέο που «ξεχωρίζει». Και στις ιατρικές σχολές, τουλάχιστον παλαιότερα, έμπαιναν οι άριστοι, με την ευρεία έννοια. - Οι φοιτητές της οδοντιατρικής, στο 5ο έτος κυρίως, είχαν και αυτοί τα «τυχερά τους» οι δε μεταπτυχιακοί φοιτητές το παντεσπάνι τους… - Σίγουρα δεν γίνεσαι τόσο εύκολα «γομάρι», αλλά αν είσαι «γομάρι» και παρτάκιας πριν μπεις, δεν θα σε κάνει το ελληνικό πανεπιστήμιο ανθρωπιστή… - Και κάτι τελευταίο, πρέπει να τελειώνουμε με την νοοτροπία μερικών γιατρών στα νοσοκομεία, που νομίζουν ότι είναι κοκόρια. Οι γυναίκες και κόρες των ασθενών, στην πλειοψηφία τους, προσεγγίζουν το γιατρό ενδιαφερόμενες για την υγεία του ασθενή τους. Και πολλές φορές, για τέτοιους λόγους έχουν φάει ξύλο οι γιατροί. ΥΣ: Ξέρω μέλος του insomnia πού έπαιρνε στην ελεύθερη αγορά 15 ευρώ την ώρα (ελεύθερος επαγγελματίας, που αφιέρωσε 11 χρόνια από τη ζωή του για σπουδές και απόκτηση ειδικότητας). 5 χρόνια, συνεργάζονταν με υπηρεσία του Υπουργείου πολιτισμού για την διάσωση αρχείου ανεκτίμητης επιστημονικής αξίας, παίρνοντας γύρω στα 3 ευρώ την ώρα. Ο ίδιος το θεωρούσε υποχρέωση του και δεν παραπονέθηκε ποτέ. Μήπως εγώ τώρα πρέπει να τον προτείνω για «παράσημο»; 2
Gtr34 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2013 Ετυχε να κανω τον ''γατο'' ενα μηνα, σε γνωστο στρατιωτικο νοσοκομειο της χωρας , σε αυτο το διαστημα εχω παραλαβει φαρμακα απο το φαρμακειο του νοσοκομειου για λογαριασμο της κλινικης, με το ονομα μου πανω στα χαρτια που δεν αφορουσαν εμενα , εγιναν εξετασεις για μενα χωρις εμενα. Το καπνισμα στα γραφεια των γιατρων που ηταν μεσα στην ΜΕΘ και ηταν 2 μετρα απο τους ασθενεις να υποθεσω οτι επιτρεπεται .
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα