Zaknafein Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2013 @caution Δηλαδή μετά την αριστερά το χάος; Νταηλίκια και reptilian brain; Μα αυτός ακριβώς είναι ο ορισμός του άκρου και του φασισμού της ταμπέλας: να προσδιορίζεις οτιδήποτε διαφορετικό σαν να προέρχεται, κατά βάση, από το βάρβαρο, πρωτόγονο μέρος του εγκεφάλου μας και άρα να είναι απορριπτέο, φασιστικό κτλ. Catch 22 δλδ. Ο μόνος τρόπος να ξεφύγουμε είναι η σύνθεση των διαφόρων θεωριών και η εφαρμογή ρεαλιστικών λύσεων και όχι ουτοπικών. Όσο αυτή είναι αδύνατη εκ προοιμίου τόσο θα συνεχίζονται και δυστυχώς θα διογκώνονται τα προβλήματα που ζούμε. Επειδή ανέφερες την Ρωσσία, έστω αν την πετάξουμε στην άκρη. Η σύγχρονη Κούβα και η Β. Κορέα; Και φυσικά το πιο σημαντικό... η Κίνα ; Εκεί τι έχουμε τελικά; Όσο για τον αναρχοκαπιταλισμό, δεν είναι δικιά μου εφεύρεση ο όρος. Δεν έχω πρόχειρο λινκ δυστυχώς, αλλά από μια σελίδα που είχε λινκς για τα πάντα από τις σχετικές θεωρίες το είχα βρει. Αν σε ενδιαφέρει πραγματικά, να το ψάξω. @liopyr Ρίξε όσες κατάρες θες στο ΠΘ, εδώ τον πιάσανε στα πράσα με τη βαλίτσα και δεν έγινε τίποτα, για μια φώτο θα γίνει τπτ; Τώρα για το τι είναι άκρο και τι δεν είναι, μάλλον δεν θα καταλήξει πουθενά αυτή η κουβέντα αφού οι λεγόμενοι αντιεξουσιαστές δεν είναι άκρο αλλά αγωνιστές και οι διάφορες ζημιές στο βιος απλών πολιτών είναι πάντα από άσχετους/φασίστες/παρακρατικούς/UFO. Επίσης ξέρουμε όλοι πολύ καλά πως πήγαν τα χρυσά αυγά από 0.3% να είναι 3ο κόμμα αλλά εκεί πάμε σε άλλη κουβέντα επίσης. Όσο πάντως παίζουμε με τις λέξεις και τα άκρα και όχι με την ουσία των προβλημάτων αυτά θα γίνονται εντονότερα. (Γιατί έφτασε η γιαγιά στον Αγ. Παντελεήμονα να χρειάζεται συνοδεία χρυσών αυγών για να πάρει τη σύνταξη; Και μην το γελάτε, από εκεί, τα μικρά και τα τοπικά βρήκε έδαφος η Χ.Α και απλά της ήρθε ως θείο δώρο η χρεωκοπία. Οι συνθήκες προϋπήρχαν αλλά ασχολιόμασταν με άλλα τότε) 4
deesnider Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2013 Παπαδόπουλο αλα καρτ, δηλαδή ε; Όχι. Επιβολή τής τήρησης των νόμων, σε αυτούς που δεν εννοούν να τους τηρήσουν από μόνοι τους. Αυτό σημαίνει το «Ε, ρε Παπαδόπουλος που σας χρειάζεται». Η διαφορά τού να αναπολείς κάποια συγκεκριμένα θετικά μιας περιόδου, από το να αναπολείς συνολικά το κλίμα υπό το οποίο συνέβαιναν, στα δικά μου μάτια είναι περισσότερο από εμφανής. Πρέπει όμως να θέλει να τη δει κάποιος. Και οι πόλεμοι έχουν καλά, βρίσκεις να παρκάρεις μετά. Τουλάχιστον παιδικό το αντιπαράδειγμα... Υπάρχουν αίματα, σταυροί και βασανισμένοι ξέρεις Φυσικά και το ξέρω. Όπως ξέρω ότι χύθηκε αίμα, φυτεύτηκαν σταυροί, βασανίστηκαν και εκτελέστηκαν άνθρωποι, από αμφότερες τις πλευρές. Μόνο που για κάποιο μεταφυσικό λόγο, έχει καθιερωθεί η αναφορά μόνο στα όσα έκανε η μία πλευρά...
caution Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2013 Zaknafein δεν κατάλαβες μήτε Χριστούλη, μήτε Παναγιά από το @ μου :/ Ξαναδες το αν θες με άνεση και σου απαντάω εν ευθέτω @deesnider παιδικό δεν είναι το αντιπαράδειγμα, παιδική είναι η αγωνία σου να εξισώνεις.
deesnider Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2013 Όταν παιχτεί το τεκμήριο της αναισθησίας, ξέρεις ότι η κουβέντα παίρνει την κατιούσα. Δεν έχει να κάνει με αναισθησία, απαραιτήτως. Έχει να κάνει και με τη σημασία που δίνει ο καθένας, αναλόγως τού από που προέρχεται η απόπειρα προσβολής. Εγώ μπορώ να φιλτράρω πολύ εύκολα. Δεν πρόκειται ούτε περί άμυνας. Περί αυτοσεβασμού πρόκειται.
Zaknafein Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2013 Να με συμπαθάς, κουβέντα κάνω. Θα το ξαναδιαβάσω μετά φράπας και μουσικής υπόκρoυσης μήπως βοηθήσει. Την καλημέρα μου λοιπόν, γιατί από τη δουλειά δεν ποστάρω, θα επανέλθω πάντως κάποια στιγμή. 1
liopyr Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2013 @liopyr Ρίξε όσες κατάρες θες στο ΠΘ, εδώ τον πιάσανε στα πράσα με τη βαλίτσα και δεν έγινε τίποτα, για μια φώτο θα γίνει τπτ; Τώρα για το τι είναι άκρο και τι δεν είναι, μάλλον δεν θα καταλήξει πουθενά αυτή η κουβέντα αφού οι λεγόμενοι αντιεξουσιαστές δεν είναι άκρο αλλά αγωνιστές και οι διάφορες ζημιές στο βιος απλών πολιτών είναι πάντα από άσχετους/φασίστες/παρακρατικούς/UFO. Επίσης ξέρουμε όλοι πολύ καλά πως πήγαν τα χρυσά αυγά από 0.3% να είναι 3ο κόμμα αλλά εκεί πάμε σε άλλη κουβέντα επίσης. Όσο πάντως παίζουμε με τις λέξεις και τα άκρα και όχι με την ουσία των προβλημάτων αυτά θα γίνονται εντονότερα. (Γιατί έφτασε η γιαγιά στον Αγ. Παντελεήμονα να χρειάζεται συνοδεία χρυσών αυγών για να πάρει τη σύνταξη; Και μην το γελάτε, από εκεί, τα μικρά και τα τοπικά βρήκε έδαφος η Χ.Α και απλά της ήρθε ως θείο δώρο η χρεωκοπία. Οι συνθήκες προϋπήρχαν αλλά ασχολιόμασταν με άλλα τότε) Ναι, είναι αγωνιστές αδερφέ, και οι πιο τίμιοι από όλους τους πολιτικούς χώρους αν πάρεις ως δεδομένο πως δεν υπάρχουν ανάμεσά τους παραγοντίσκοι, συμφέροντα, ευκαιριακοί τύποι -είδα φως και μπήκα επειδή μύρισα μαρούλι. Το "βιος των πολιτών" είναι χαρακτηριστική βλακεία που αμολάνε οι Πρετεντέρηδες για να αποπροσανατολίσουν, δεν έχουν στόχο το μαγαζάκι κανενός ανθρωπάκου, κατέβα σε κάποια πορεία να το διαπιστώσεις και μόνος σου αν πιστεύεις πως εγώ δεν στα μεταφέρω αντικειμενικά. Ο αντιεξουσιαστικός χώρος, τα τελευταία χρόνια τουλάχιστον που περνά μία φάση ωριμότητας, έχει κάνει άπειρα ανοίγματα στην κοινωνία και στον κόσμο της εργασίας. Οξύμωρο δεν θα ήταν την άλλη μέρα να σπάει τα μαγαζιά του; Στην πρόσφατη πορεία στο Κερατσίνι υπήρξαν ζημιές (με σπρέι) αποκλειστικά σε καταστήματα των σύγχρονων μαυραγοριτών "αγοράζω χρυσό", για τα οποία, θα στο πω όσο πιο ειλικρινά μπορώ, στ'αρχίδια μου. Το πώς οι νεοναζί εξελίχθηκαν σε αυτό που βλέπουμε σήμερα σηκώνει πολλές και μεγάλες αναλύσεις που έχουν να κάνουν με 2 βασικούς παράγοντες. α. Τον πολιτικό (διαχείριση της κρίσης - παιχνίδια που παίζονται με τους χρηματοδότες τους). β. Αυτόν του δρόμου, την ήδη εκφασισμένη κοινωνία, τα μηδενικά αντανακλαστικά της, και το απελπισμένο αποχαυνωμένο κοινό στο οποίο βρήκαν πρόσφορο έδαφος και επένδυσαν την αηδία τους. Και τα δύο έχουν βάση και πολλές προεκτάσεις, που δεν είναι αδύνατο να αναλυθούν σε ένα ποστ. ps. Η γιαγιά στον άγιο Παντελεήμονα ήταν μια κακοστημένη απάτη, μια φωτογραφία της ίδιας της φυλλάδας που υπήρξε αφορμή για το thread που γράφουμε, και απεικονίζει ένα στημένο σκηνικό με τον νεοναζί βλακέντιο και την μάνα του. (υπάρχουν ρεπορτάζ για το συγκεκριμένο σκηνικό). 9
caution Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2013 Δεν έχει να κάνει με αναισθησία, απαραιτήτως. Έχει να κάνει και με τη σημασία που δίνει ο καθένας, αναλόγως τού από που προέρχεται η απόπειρα προσβολής. Εγώ μπορώ να φιλτράρω πολύ εύκολα. Δεν πρόκειται ούτε περί άμυνας. Περί αυτοσεβασμού πρόκειται. Ε ναι... είσαι μικρός για να με προσβάλλεις και καθρεφτάκι. Δεν κάνεις τίποτα ρηξικέλευθο. Αλλά σε ένα θα συμφωνήσουμε after all, θα επικαλεστώ και εγώ τον αυτοσεβασμό σου.
Zaknafein Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2013 (Το like είναι για το ύφος και τον διάλογο) Δεν μπορώ να πω ότι συμφωνώ, σέβομαι όμως την άποψη σου. Ίσως και γιατί είναι παρεξηγημένος ο χώρος και υπάρχει διαφορά στο σύνολο που ονομάζω εγώ "ακροαριστερούς/αντιεξουσιαστές/αναρχικούς" (μην κολλάς στην ονομασία) και σε αυτό που ορίζεις εσύ. Η διαφωνία μας και ο λόγος που τους χαρακτηρίζω ακραίους, είναι διότι κατ'εμέ ο αγώνας τους, έτσι όπως τον αντιλαμβάνομαι τουλάχιστον, δεν έχει θέση σε μια ευνομούμενη και δημοκρατική πολιτεία. Θα μου πεις τρια πουλάκια κάθονταν, τι σχέση έχει η Ελλάδα του σήμερα με αυτή την ιδεατή πολιτεία, απολύτως καμία αλλά κάπου πρέπει να γίνει η αρχή. Ναι μπορεί όντως να είναι αγωνιστές, αλλά ο αγώνας τους προκαλεί φθορές (είτε έμμεσα είτε άμεσα) και δεν χρειάζεται κανένας Πρετεντέρης να πετάει βλακείες, κατέβαινα κάθε μέρα Βικτώρια εκείνο τον μοιραίο Δεκέμβρη ξέρεις... Εντάξει τα μίντια μας ταΐζουν φώλες, I know, αλλά μην φτάσουμε να αμφισβητούμε την πραγματικότητα... Έχω δει σκηνικά στην περιοχή, υπάρχουν και τα ποσοστά της ΧΑ από τις Δημοτικές κ τις τελευταίες Βολευτικές (σκόπιμη η παράλειψη του υ) αν τα αμφισβητείς κι αυτά, πάσο.
liopyr Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2013 Σε όλους τους πολιτικούς χώρους υπάρχουν ηλίθιοι και θερμοκέφαλοι κλπ., αν είναι δυνατόν όμως αυτό να χαρακτηρίζει ένα ολόκληρο κίνημα. Και εγώ μαζί σου, ευνομούμενη και δημοκρατική πολιτεία, 3 μέρες μετά από μία πολιτική δολοφονία μπροστά στα μάτια της αστυνομίας όμως αυτό ακούγεται κάπως περίεργα, έτσι δεν είναι; Η πραγματικότητα καθορίζεται από τα δεδομένα που σου έγραψα στο προηγούμενο ποστ, και τα αναλύουμε κάποια στιγμή αν θες. Το μόνο σίγουρο είναι πως οι τραμπούκοι δεν κέρδισαν τα ποσοστά τους λόγω κάποιας ανιδιοτελούς δράσης, εκτός και αν τα νυχτερινά μαχαιρώματα τυχαίων μεταναστών μπορεί να χαρακτηριστούν ως τέτοια.
Zaknafein Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2013 Αλίμονο, δεν είπα ότι είναι ανιδιοτελής η δράση της ΧΑ (αν ποτέ το κάνω αυτό... shoot me), απλά μην αμφισβητείς ότι χωρίς να το αντιληφθείς εσύ κι εγώ, αυτοί είχαν πρόγραμμα και σχέδιο το οποίο ευδοκίμησε γιατί το ευνόησαν οι συνθήκες. Οι οποίες συνθήκες έχουν λόγο, κόμμα, όνομα και επώνυμο για το πως δημιουργήθηκαν και από πλευράς πολιτείας και από πλευράς ΜΚΟ, τοπικών οργανώσεων κτλ. Την γιαγιά δεν την ανέφερα ως δράση της ΧΑ, είναι όμως υπαρκτή κατάσταση και γεγονός ότι φοβάται ο κόσμος και ειδικά οι ηλικιωμένοι σ'αυτές τις περιοχές και ναι, πες τους ξενοφοβικούς αν σε κάνει να νιώσεις καλύτερα αλλά τους μετανάστες φοβούνται κυρίως και ΔΕΝ ήταν πάντα ξενοφοβικοί, τους ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝΕ έτσι, γιατί περί κατάντιας πρόκειται. 1
liopyr Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2013 Όταν ήταν στο 0,3%, ομολογώ πως ούτε εγώ τους υπολόγιζα ως σοβαρή απειλή. Μιλάμε για τύπους που δεν μπορούν να συντάξουν μια πρόταση χωρίς να ρεζιλευτούν, πώς θα μπορούσαν να εκφράσουν πολιτικό λόγο; Αυτό έγινε γιατί είχα μία ρομαντική εμπιστοσύνη στην κοινωνία, και δεν υπολόγιζα πως θα βρεθεί άνθρωπος να τους πάρει στα σοβαρά. Η συγκεκριμένη λογική αποδείχθηκε τραγικά λάθος μιας και το επίπεδο μιας πολύ μεγάλης μερίδας ανθρώπων την τελευταία 20ετία (τουλάχιστον) φρόντισε να αποχαυνωθεί σε τέτοιο βαθμό που μπερδεύει τα ουγκ με τις λέξεις. Από εκεί και πέρα όμως, φωνάζοντας τα τελευταία χρόνια για τις διαστάσεις του ζητήματος κάποιοι χαρακτηριστήκαμε μέχρι και γραφικοί (πάμπολα τα παραδείγματα ακόμα και εδώ μέσα). Δηλαδή πρέπει να αρχίσουμε να μετράμε νεκρούς διάολε; Το μεταναστευτικό είναι ένα σκαλί που πάτησαν, αλλά όχι καθοριστικό imho. Ακόμα και αν δεν είχαμε μετανάστες, θα τους είχαν εφεύρει. 1
tolis_01 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2013 Το μεταναστευτικό ήταν απλά μια αφορμή. Αλίμονο αν ο φασισμός γεννήθηκε από το μεταναστευτικό. Με το να θεωρήσουμε το μεταναστευτικό ως μόνο πρόβλημα για την άνοδο του φασισμού, ουσιαστικά συμφωνούμε με το κυβερνόν κόμμα, άρα παίζουμε και το ακροδεξιό παιχνίδι τους. Π.Χ επειδή συγκεκριμένα ο Χίτλερ το 40 σκότωσε κόσμο (το λέω και με τρόπο που να σας αρέσει ) δεν σημαίνει ότι ο ΝΑtionalsoΖΙalismus (εθνικοσοσιαλισμός/nazi) δεν είναι καλο πολίτευμα για να ευημερευσει οικονομικά μια χωρα και για να έχουν μια καλή καθημερινότητα οι πολίτες της... οποτε γιατί να μην φλερτάρει με την ιδέα αυτής της επιλογής?? είναι κακό να θαυμάζεις κάποιον για τα επιτευγματα του επειδή προξένεψε κακό -αλλα για άλλους λόγους-? γιατί δεν οδήγησε ο εθνικοσοσιαλισμός τον πόλεμο!! Μετά το βιασμό της λογικής, είπες να βιάσεις και λίγο την ιστορία;
tzatzikistan Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2013 Μια μικρή παρένθεση με την μπούρδα του Αναρχοκαπιταλισμού. http://oh-bondageupyours.blogspot.gr/2013/09/blog-post.html
Super Moderators paredwse Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2013 Super Moderators Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2013 Νομίζω αρκετά προχώρησε αυτό το thread στα μονοπάτια της πολιτικής. Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας, καλή συνέχεια. 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις