Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Νομίζω πως οι LED, χρησιμοποιούν τα ηλεκτρόνια του ρεύματος για να παράγουν φως (σύνδεση τους με τις οπές του ημιαγωγού. Και χρησιμοποιούν όλα τα ηλεκτρόνια - ρεύμα που είναι διαθέσιμο μέχρι τον κορεσμό τους. Οπότε μεγαλύτερο ρέυμα, περισσότερες συνδέσεις ηλεκτρονίων που δεν μπορεί να χειριστεί η λάμπα και καίγεται.

Η τάση χρησιμοποιείται όχι για την παραγωγή του φωτός, αλλά για να μπορούν τα ηλεκτρόνια να μεταπηδήσουν ένα φράγμα δυναμικού ώστε να μπορούν να ενωθούν με τες οπές. 

Οπότε είναι μάλλον λογικό η τάση να μην παίζει ιδιαίτερο λόγο, αλλά η φωτεινότητα να ελέγχεται από την ένταση του ρεύματος που παρέχεται, οπότε με αρκετό ρεύμα καις τη λάμπα!

Περίεργο μου φαίνεται αλλά οκ, δεν ξέρω πολλά από led. Στην περίπτωση του op που έχει διπλάσια αμπέρ δηλαδή θα καεί στιγμιαία;

Βασικα παρε ενα τετοιο

pots-f5.jpg

:-D  θα ρυθμιζεις και την ενταση του φωτος!!

Ποτενσιόμετρο είναι αυτό έτσι;

Πως ακριβώς δουλεύει αυτό; Ρυθμίζει τα βολτ, την αντίσταση; Ή κάτι άλλο;

Δημοσ.

Περίεργο μου φαίνεται αλλά οκ, δεν ξέρω πολλά από led. Στην περίπτωση του op που έχει διπλάσια αμπέρ δηλαδή θα καεί στιγμιαία;

Δεν νομίζω πως θα καεί στιγμιαία, αλλά πιστεύω θα παράγει  πολύ περισσότερη θερμότητα οπότε θα καεί μετά από λίγο λόγο υπερθέρμανσης. Εξάλλου οι LED είναι αρκετά επιρρεπείς στη θερμοκρασία. Χρησιμοποιούνται ψύκτρες από επεξεργαστές με ανεμιστηράκια για να ψύχουν 10W κύκλωμα LED

Πάντως απ' ότι κοιτάζω, τέτοιες λάμπες συνοδεύονται από οδηγούς για να κρατούν σταθερό το ρεύμα που τους δίνεται, γιατί τα χαρακτηριστικά τους αλλάζουν με τη θερμοκρασία τους. Απ' ότι φαίνεται είχε δίκαιο ο fylatos

Link.png Site: http://www.luxdrive.com/products/what-is-a-driver/">What is a LED driver?

Δημοσ.

patrie4.jpg

Μου πήρε αρκετή ώρα μέχρι να το καταλάβα πέφτοντας για ύπνο <_<

Αυτό όμως έχει 3 πόδια.

Σε ένα απλό κύκλωμα με μια μπαταρία πχ 4.5volt και ένα λαμπάκι ή μοτεράκι, θα δουλέψει αυτό; Και αν ναι πως το συνδέω;

Δημοσ.

Βασικα παρε ενα τετοιο

pots-f5.jpg

:-D  θα ρυθμιζεις και την ενταση του φωτος!!

1ον

το ποτενσιομετρο δε προκειται να δουλεψει με Led.

2ον

δε χρειαζεται αντισταση,γιατι δεν ειναι ενα σκετο led,ειναι μια ολοκληρη λαμπα με πολλα Led Και ενσωματωμενες αντιστασεις

δηλαδη εχεις ολοκληρωμενο κυκλωμα

το συνδεεις κανονικα στο τροφοδοτικο και παιζει.

τοσο απλα!

Δημοσ.

http://sketchtoy.com/50727687

1,2,3 ειναι τα ποδαρακια με την σειρα που εχει και μια τετοια αντισταση (  :devil:  )

μπορεις να παιξεις μονο με το μεσαιο και ενα απο τα πλαινα.

Δηλαδή το ένα πλαϊνό έχει μεγαλύτερη αντίσταση από το άλλο για να διαλέξεις πόσο θες. Ωραία.

Μέχρι πόσα αμπέρ σηκώνει ένα τυπικό τέτοιο;

1ον

το ποτενσιομετρο δε προκειται να δουλεψει με Led.

2ον

δε χρειαζεται αντισταση,γιατι δεν ειναι ενα σκετο led,ειναι μια ολοκληρη λαμπα με πολλα Led Και ενσωματωμενες αντιστασεις

δηλαδη εχεις ολοκληρωμενο κυκλωμα

το συνδεεις κανονικα στο τροφοδοτικο και παιζει.

τοσο απλα!

Δηλαδή ο οπ να την βάλει την λάμπα κατευθείαν στο τροφοδοτικό του;

Δημοσ.

pwm χρησιμοποιεις οταν θελεις να dimαρεις ενα Led ψηφιακα.

Το Led απο μονο του ειναι ενα καθαρα αναλογικο στοιχειο που αναβει αναλογα με το ρευμα που περναει απο μεσα του. Το ποτενσιομετρο μια χαρα θα δουλεψει. Αλλα προσοχη στα mA που θα περασουν απο μεσα του γιατι ειναι λιγο ευαισθητα αυτα.

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ έχω κάψει power led με 100mA παραπάνω από λάθος μου. Δεν έχουν ανοχές. Όπως έγραψα και πριν τα λέει όλα στο link και το site έχει πολύ καλό knowledge base για αυτή τη δουλειά. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...