Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπέρα,

 

θα ήθελα να τοποθετήσω led κρυφό φωτισμό (στο πάνω και κάτω μέρος) στον καθρέπτη του μπάνιου μου. Ο καθρέπτης έχει διάστασ 1,65μ πλάτος x 0,70μ ύψος.

Αυτή τη στιγμή υπάρχει παροχή ρεύματος πίσω απο τον καθρέπτη. Το φως που θέλω να βγάζει είναι θερμό λευκό ή θερμό ψυχρό ή ένα μπλε που βλέπω συχνά.

έχω μπερδευτεί λιγάκι με τα watt και τους μετασχηματιστές.

γνωρίζει κανείς σας τι πρέπει να αγοράσω?

έχω επισυνάψει και κάποιες φωτογραφίες για να δείτε το αποτέλεσμα που θέλω.

 

 

 

 

post-70772-0-51630300-1379939830_thumb.jpg

post-70772-0-57683700-1379939836_thumb.jpg

post-70772-0-82693500-1379939844_thumb.jpg

Δημοσ.

Δηλαδή  μιλάμε για σχεδόν 3μιση μέτρα ταινία έτσι; Αναλόγως τι ταινία θα πάρεις μπορεί να καταναλώνει και διαφορετικό ρεύμα. Το τροφοδοτικό που θα πάρεις θα πρέπει να είναι > από τα amper που καταναλώνει η ταινία. Καταρχήν 2 πραγματα:

1) χώρο για τον μετασχηματιστη έχεις;

2) έχεις βρει από που θα πάρεις και πόσα θες να διαθέσεις; Αν πας σε κάποιο μαγαζί με ηλεκτρονικά/ηλεκτρολογικά θα σου δώσουν ακριβώς ότι ζητήσεις αλλά θα σου πιάσουν λίγο τον κώλο με τις τιμές των ledoταινίων. Αν μπορείς να πάρεις από ebay, πάρε ένα 5μετρο ότι χρώμα θες και αν θες αδιάβροχη κιόλας αφού είναι στο μπάνιο (αν και δε πιστεύω πως και η απλή θα πάθει κάτι).

 

ενδεικτικό λινκ

Link.png Site: http://www.ebay.com/itm/Waterproof-Super-Bright-5M-SMD-3528-600-White-LED-Flexible-Strip-light-DC12V-/221242479044?pt=US_Car_Lighting&hash=item33831451c4">led strip 3528 led

Link.png Site: http://www.ebay.com/itm/Waterproof-5M-Cool-White-5050-SMD-LED-Flexible-Strip-300-LEDs-12V-tracking-/161108484528?pt=US_Car_Lighting&hash=item2582d061b0 ">led strip 5050 led

 

Γενικές πληροφορίες που θα θες να ξέρεις γιατί αν ψάξεις στο ebay θα μπερδευτείς είναι ότι μπορείς να βρεις ταινίες με διαφορετικού τύπου led. Πιο συνηθισμένα είναι τα 3528 και τα 5050. Τα 3528 φέγγουν λιγότερο αλλά για κρυφό φωτισμό για μόστρα και μόνο νομίζω πως είναι μια χαρά. Τα 5050 είναι πιο ακριβά φέγγουν περισσότερο όμως (αν δε κάνω λάθος είναι σα να έχουν 3 led μέσα στο ένα). Επίσης να ξέρεις ότι υπάρχουν ταινίες που είναι πιο αραιά ή πιο πυκνά τα λεντ. Παράδειγμα μπορεί στο 1 μέτρο σου λεει ότι έχει 60λεντ ή 120 κλπ.

Αφού βρεις τι ταινία θα πάρεις αν την πάρεις από ebay την κόβεις εκεί που θες (έχει σημεία που κόβεται) και καλό θα ήταν να την ανάψεις σε ένα τροφοδοτικό 12βολτο πολλών amper ώστε να μετρήσεις πόσα καταναλώνει (γιατί αυτά που γράφουν οι κινέζοι στα χαρακτηριστικά αποκλείεται να είναι σωστά). Από κει και πέρα παίρνεις ένα τροφοδοτικό 12βολτο από ένα μαγαζί με ηλεκτρονικά στα amper που μπορεί να καλύψει την κατανάλωση.

  • Like 1
Δημοσ.

Απο οσο ξερω στην Ελλαδα θα βρεις ταινιες 7,2 και 14,4 Watt/m. σε 12 DC.

Οποτε εσυ πολλαπλασιαζεις το μηκος με τα Watt και υπολογιζεις την ισχυ του τροφοδοτικου.

  • Like 1
Δημοσ.

παπι, αυτές οι φωτογραφίες είναι με λεντ.

 

Νίκος ευχαριστώ, βοήθησες πολύ, αλλά με προβλημάτισες με την ερώτηση ''χώρο για τον μετασχηματιστή έχεις''?

ο καθρέπτης είναι στηριγμένος σε μια μεταλλική γαλβανιζέ κατασκευή και η απόσταση απο τον τοίχο ως τον καθρέπτη είναι 6εκ.

τι μέγεθος έχει ο μετασχηματιστής?

τον συγκεκριμένο φωτισμό τον θέλω καθαρά για διακοσμητικούς λόγους αφού στο μπάνιο υπάρχουν σποτ στην οροφή.

απλά έναν διακριτικό φωτισμό πάνω και κάτω απο τον καθρέπτη θέλω. να προτιμήσω το 3528?

Δημοσ.
...............Το φως που θέλω να βγάζει είναι θερμό λευκό ή θερμό ψυχρό ή ένα μπλε που βλέπω συχνά.........................

 

αν το μπλε απλά σου αρέσει. τότε οκ.

ελπίζω μόνο να μην μπερδεύτηκες από τις φωτογραφίες που παρέθεσες. σε αυτές ο φωτισμός είναι λευκός σε όλες. σε αυτές που βγαίνει μια "αύρα" μπλε είναι απλά γιατί μπλε είναι ο τοίχος

  • Like 1
Δημοσ.

παπι, αυτές οι φωτογραφίες είναι με λεντ.

 

Νίκος ευχαριστώ, βοήθησες πολύ, αλλά με προβλημάτισες με την ερώτηση ''χώρο για τον μετασχηματιστή έχεις''?

ο καθρέπτης είναι στηριγμένος σε μια μεταλλική γαλβανιζέ κατασκευή και η απόσταση απο τον τοίχο ως τον καθρέπτη είναι 6εκ.

τι μέγεθος έχει ο μετασχηματιστής?

τον συγκεκριμένο φωτισμό τον θέλω καθαρά για διακοσμητικούς λόγους αφού στο μπάνιο υπάρχουν σποτ στην οροφή.

απλά έναν διακριτικό φωτισμό πάνω και κάτω απο τον καθρέπτη θέλω. να προτιμήσω το 3528?

εε θα βρεις κάτι, είναι αρκετά τα 6 εκ.  Για παράδειγμα εγώ έχω βάλει κάπου έναν στα 2Α ο οποίος σε μέγεθος ειναι σαν των λαπτοπ αλλα πιο μικρός. Οπότε σε πάχος σε ενδιαφέρει εσένα, θα βρεις κάτι που να χωράει πιστεύω.

 

Τώρα για τα λεντ τι να σου πω, μη σε πάρω και στο λαιμό μου αλλά έχω δει φωτισμό από τα 3528 λευκά και εμένα με κάλυπτε για διακόσμηση τουλάχιστον. Πάντως μπορεί να βρεις και λεντοταινία που να έχει 120 λεντ ανά κάθε μέτρο σε αντίθεση με αρκετές που κυκλοφορούν στο ebay που έχουν 60. Άρα φέγγουν ακόμα περισσότερο παρόλο που είναι τα μικρά λεντ 3528. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...