subject 12 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2013 πάρτον τηλ. και πάνε την κουβέντα στο θέμα, δλδ να είναι ξεκάθαρος ο εκβιασμός και μετά απο 2-3 ώρες πες του οτι το είπες στον πατέρα σου και βάλατε δικηγόρο να κάνει άρση τηλ. απορήτου σοβαρά τώρα... δεν είναι κανείς τόσο μλκς να ανεβάσει pics και να μπλέξει,αλλα άν φοβάσε πάρτον τηλ. και ψάρεψε τον και μετά πάνε με την μια σε δικηγόρο.. για εκβιασμούς η άρση βγαίνει για πλάκα..
saab_21 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2013 Να τις κανει ο,τι θελει ok ναι, αλλα @ προσωπικη χρηση εννοειτε αυτο.απλα μπορει να τις στειλει σε γνωστους και φιλους να τις δουν και καποιος απο αυτους να ανεβασει καμια και τρεχα γυρευε μετα.
DrLo Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2013 Το πρόβλημα είναι αν τις δημοσιεύσει κάπου και στείλει το λινκ σε γνωστούς κλπ. Εκεί θα γίνει σούσουρο και δεν είναι ό,τι καλύτερο. Αν όμως τις ανεβάσει πχ 4τσαν, so what? Υπάρχουν εκατομμύρια τέτοιες φωτογραφίες. Εκτός της περίπτωσης να τις δει κάποιος που την ξέρει κανείς δεν θα δώσει σημασία Αν τις στειλει ξερω γω σε γνωστους μόνο και μόνο για να πληγωσει αυτην/ον στη φώτο είναι σαφής νομίζω η προθεσή του να προκαλέσει βλάβη στον άλλο ... αν απλά τις δημοσιοποιήσει ή τις δώσει σε άσχετους ... έτσι επειδή απλά τοτε δεν ειναι το ιδιο
TheDevilMayCare Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2013 Δε ξερω τι προβλεπει ο νομος αλλα ας βγάλουμε το θέμα του γυμνου για λιγο στην άκρη ... σου ζητάω να σε βγάλω μια φωτογραφία ότι να ναι ... ας πουμε να πινεις καφέ ... πρεπει να σε ρωτήσω τι θα την κάνω? Μπορει να κάνω ένα λευκωμα με ανθρωπους που ινουν καφέ ... η φωτογραφία δε μου ανήκει .... δε μου παραχωρησες το δικαίωμα να την τραβήξω και να την κρατήσω για μένα? Από που προκύπτει ο περιορισμός του τι θα την κάνω (εκτως αν εννοεις ότι όλες οι γυμνες φωτογραφίες αυτόματα εχουν ας πουμε implied τον περιορισμό ότι δεν μπορεί να τις κάνει ο κάτοχός τους ότι θέλει) Εχεις έγγραφη, την παραχωρηση?
kage Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2013 @drlo εισαι λαθος ναι απαγορευτετε να φωτογραφιζεις οποιονδηποτε δεν το ξερει.- το που θα το μαθει ειναι αλλο θεμα. ειναι αυτο που λεμε προστασια προσωπικων δεδομενων. εδω η google εφαγε ακυρο στην ελλαδα με το live street ή οπως το λενε... τωρα στην κοπελα οπως και στα γνωστα sextape εφοσον ποζαρουν το ξερουν αρα συνεναιση κτλ το θεμα ειναι να προλαβει πριν βγει
DrLo Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2013 Εχεις έγγραφη, την παραχωρηση?Από πότε απαιτειται η υπαρξη εγγραφου για την συμφωνία δύο ενηλίκων? Αν δεν προβλέπεται ρητά το αντίθετο δυο άνθρωποι μπορουν να συμφωνήσουν χωρις χαρτια @drlo εισαι λαθος ναι απαγορευτετε να φωτογραφιζεις οποιονδηποτε δεν το ξερει.- το που θα το μαθει ειναι αλλο θεμα. ειναι αυτο που λεμε προστασια προσωπικων δεδομενων. εδω η google εφαγε ακυρο στην ελλαδα με το live street ή οπως το λενε... τωρα στην κοπελα οπως και στα γνωστα sextape εφοσον ποζαρουν το ξερουν αρα συνεναιση κτλ το θεμα ειναι να προλαβει πριν βγει Εδώ δε μιλάμε ότι δεν το ξέρει ο άλλος/η ... λέμε όταν σε γνώσγ σου σου ΖΗΤΑ ο άλλος να σε φωτογραίφησει και δέχεσαι.
TheDevilMayCare Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2013 Από πότε απαιτειται η υπαρξη εγγραφου για την συμφωνία δύο ενηλίκων? Πες μου οτι <κανεις πλακα>..... Κοιταξε, σε ηθικο επιπεδο, σαφως ο λογος καποιου μπορει να ειναι συμβολαιο, ομως δυστυχως στο εδωλιο με τετοια υπερασπιστικη γραμμη θα βρεθει...να κανει φυλακη με τον Καπετανακη
DrLo Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2013 Πες μου οτι <κανεις πλακα>..... Κοιταξε, σε ηθικο επιπεδο, σαφως ο λογος καποιου μπορει να ειναι συμβολαιο, ομως δυστυχως στο εδωλιο με τετοια υπερασπιστικη γραμμη θα βρεθει...να κανει φυλακη με τον Καπετανακη Όχι δε σου κάνω καθόλου πλάκα. Δε ξέρω τι ορίζει το ελληνικό δίκαιο (στο ααγλικό πχ είναι πολύ βασική αρχή ότι συμφωνία/συμβόλαιο που δεν απαιτείται από νόμο να είναι γραπτή μπορεί κα να μην είναι) αλλά ανάλογα την περίπτωση δε θα μου έκανε καμία εντύπωση να ισχύει και εδώ κάτι τέτοιο. Στο εργατικό δίκαιο πχ προσωπικά έχω κερδίσει υπόθεση (και πολλοί άλλοι φαντάζομαι) ότι ήμουν εργαζόμενος σε εταιρεία χωρίς κανένα χαρτί που να φαίνονται οι όροι της συμφωνίας μας. Σε άλλη υπόθεση δε, υπήρχε συμφωνητικό που ανέφερε κάποιους όρους, ισχυρίστικά ότι υπήρχε νερότερη προφορική συμφωνία/σύμβαση μεταξύ μας με άλλους όρους και επίσης την κέρδισα. Μπορεί στο θέμα των πνευματικών δικαιωμάτων να ισχύει κάτι άλλο ... να απιτείται δηλαδή γραπτή άδεια ... δε ξέρω ... αν πχ την φωτογραφία που σε τραβήξω να πίνεις καφέ θέλω να την βάλω σε μια έκθεση φωτογραφίας θα πρέπει να σε ρωτήσω μετά ? Δε μου παραχώρησες τα "πνευματικά διακιώματα" της φωτογραφίας όταν σε ρώτησα αν μπορώ να σε πάρω μια φωτογραφία ?
pournaras Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2013 Όχι δε σου κάνω καθόλου πλάκα. Δε ξέρω τι ορίζει το ελληνικό δίκαιο (στο ααγλικό πχ είναι πολύ βασική αρχή ότι συμφωνία/συμβόλαιο που δεν απαιτείται από νόμο να είναι γραπτή μπορεί κα να μην είναι) αλλά ανάλογα την περίπτωση δε θα μου έκανε καμία εντύπωση να ισχύει και εδώ κάτι τέτοιο. Στο εργατικό δίκαιο πχ προσωπικά έχω κερδίσει υπόθεση (και πολλοί άλλοι φαντάζομαι) ότι ήμουν εργαζόμενος σε εταιρεία χωρίς κανένα χαρτί που να φαίνονται οι όροι της συμφωνίας μας. Σε άλλη υπόθεση δε, υπήρχε συμφωνητικό που ανέφερε κάποιους όρους, ισχυρίστικά ότι υπήρχε νερότερη προφορική συμφωνία/σύμβαση μεταξύ μας με άλλους όρους και επίσης την κέρδισα. Μπορεί στο θέμα των πνευματικών δικαιωμάτων να ισχύει κάτι άλλο ... να απιτείται δηλαδή γραπτή άδεια ... δε ξέρω ... αν πχ την φωτογραφία που σε τραβήξω να πίνεις καφέ θέλω να την βάλω σε μια έκθεση φωτογραφίας θα πρέπει να σε ρωτήσω μετά ? Δε μου παραχώρησες τα "πνευματικά διακιώματα" της φωτογραφίας όταν σε ρώτησα αν μπορώ να σε πάρω μια φωτογραφία ? Ναι σου τα παραχωρησα, αλλα για προσωπικη χρηση. Οπως ακριβως λενε και οι ταινιες στην αρχη, η οπως γραφουν απ' εξω τα cd. Διοτι ειναι αλλο να μου πεις "να σε βγαλω μια φωτογραφια;" κι αλλο να μου πεις "να σε βγαλω μια φωτογραφια, να την περασω απο photoshop να την παραποιησω ωστε να σε κοροϊδευω και μετα να την ανεβασω στο facebook;". Οπως σαφως καταλαβαινεις, για το πρωτο θα σου πω ναι, για το δευτερο οχι. Αρα σου δινω μεν το δικαιωμα να με φωτογραφισεις, καθαρα ομως για προσωπικη σου χρηση. Τυχον επομενες σκεψεις που μπορει να εχεις για την καταληξη των φωτογραφιων, πρεπει να με ρωτησεις.
TheDevilMayCare Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2013 DrLo, αν θελεις να εισαι καλυμμενος στο μεγιστο βαθμο, ναι πρεπει να το εχεις γραπτο,γιατι εαν ο αλλος-η ειναι αποφασισμενος να σε κυνηγησει μεχρι τελους, θα το κερδισει Φαντασου οτι, και για περιοδικο ακομη που φιλοξενει συνεντευξη με το x προσωπο,και παιρνονται φωτογραφιες, αν θες να εισαι απολυτως καλυμμενος, πρεπει να τουδειξεις ποιες ποζες δυναται να χρησιμοποιηθουν και εχει το δικαιωμα να απορριψειοποιες, για τον οποιοδηποτε δικο του λογο, δεν γουσταρει ακομη και αν φαινεται ναεχει συναινεσει σε ολοκληρη αυτη την διαδικασια. [Βεβαιως αυτο δε τηρειται παντα,πολυ απλα γιατι 'θεωρειται δεδομενο', οτι σε προστατευει δυναμη της επιχειρησης]
DrLo Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2013 DrLo, αν θελεις να εισαι καλυμμενος στο μεγιστο βαθμο, ναι πρεπει να το εχεις γραπτο, γιατι εαν ο αλλος-η ειναι αποφασισμενος να σε κυνηγησει μεχρι τελους, θα το κερδισει Ναι φυσικά ... ακριβώς γι αυτό το λόγο υπάρχουν και τα γραπτά άλλωστε. Όχι για να αποκτήσει υπόσταση η παραχώρηση αλλά για να μην αμφισβητηθούν οι όροι στο μέλλον. Ναι σου τα παραχωρησα, αλλα για προσωπικη χρηση. Οπως ακριβως λενε και οι ταινιες στην αρχη, η οπως γραφουν απ' εξω τα cd. Διοτι ειναι αλλο να μου πεις "να σε βγαλω μια φωτογραφια;" κι αλλο να μου πεις "να σε βγαλω μια φωτογραφια, να την περασω απο photoshop να την παραποιησω ωστε να σε κοροϊδευω και μετα να την ανεβασω στο facebook;". Οπως σαφως καταλαβαινεις, για το πρωτο θα σου πω ναι, για το δευτερο οχι. Αρα σου δινω μεν το δικαιωμα να με φωτογραφισεις, καθαρα ομως για προσωπικη σου χρηση. Τυχον επομενες σκεψεις που μπορει να εχεις για την καταληξη των φωτογραφιων, πρεπει να με ρωτησεις. Δε μιλάμε για φωτοσοπιές και εκβιασμούς και τέτοια. Μιλάμε καθαρά "θέλω να σε βγάλω μια φωτογραφία και να την κρατήσω". Το "ναι αλλά για προσωπική χρήση" δε ξέρω αν ισχύει (μπορεί) αλλά μου ακούγεται σαν φάση του λέει ο ένας για ποιο "λόγο" ή με ποιούς όρους έδωσε την συναίνεσή του ... θα πεί ο απέναντι τα δικά του ... στη τελική - αν χοντρύνει το πράγμα - μόνο δικαστήριο μπορεί να πει έτσι ή γιουβέτσι. Ηθικό δίδαγμα : Πιο προσοχή σε τι φωτογραφίες δέχεστε να είστε.
TheDevilMayCare Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2013 Παιζει παντως και με τον ανθρωπο: για παραδειγμα ο Πανουσης (εννοω Τζιμάκο!) ειναι ψυχούλα,δεν υπαρχει περιπτωση αρνητικοτητας σε φωτογραφικο υλικο κ.λπ. συνοδευτικο συνεντευξης του.Ενω απο αλλους, χρειαζοσουν & υπογραφη/εγκριση! [για να καλυψεις μετατυπωθήτω παραξενιες...]
Liverpool89 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2013 Καλα οταν εισαι με κοπελα αρκετο καιρο κανεις τετοια επιπολαια πραγματα. Κυριως απο την μερια της κοπελας. Της λες να σε βγαλω μια φωτο να σε χω και τετοια. Η ολη φαση ειναι βαση εμπιστοσυνης και αφελιας.. Που δεν ξερεις αν νευριασει ο αλλος τι θα κανει. Μην μου πει κανεις οτι δεν εχει βγαλει καμια φωτοβτην κοπελα του ή δεν του εχει στειλει οταν ηταν μακρια εστω με εσωρουχα.. Αν αυτο εσυ μετα το δημοσιοποιεις ή το χρησιμοποιησεις για εκβιασμο. Για μενα εισαι πολυ μαλακας, ασυναισθητος.. Οτι και να εγινε αυτο δεν την κανει να γυρισει πισω, πεφτεις στα ματια της... Αντε και το εκανες και τις εβγαλες στην φορα, τι καταλαβες. Θα τις δουν 3-4-10 ατομα και αυριο θα την ξεχασουν. Εσενα ομως θα σε θυμουνται, ειδικα οι φιλες σου, υποψηφιες κοπελες οτι δεν σεβεται την προσωπικοτητα του αλλου. Πιο πολλα θα εχεις να χασεις, απο το να κερδισεις.. 1
Superuser Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2013 Απλά τα πράγματα.. Η το κάνεις θέμα στην οικογένεια σου,ώστε να λάβετε όλοι μαζί τα μέτρα σας αν τυχόν κάνει πράξη τις απειλές του ή πας μόνη σου(εφόσον είσαι ενήλικη)στην αστυνομία κ σε δικηγόρο για συμβουλές ή τον πληρώνεις με το ίδιο νόμισμα (απειλή..) με κάποιον γνωστό σου..φίλο,ξαδερφο... οτιδήποτε άλλο κ να ακούσεις εδώ μέσα θα είναι άκυρο
.::NikoS::. Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2013 Δε ξερω τι προβλεπει ο νομος αλλα ας βγάλουμε το θέμα του γυμνου για λιγο στην άκρη ... σου ζητάω να σε βγάλω μια φωτογραφία ότι να ναι ... ας πουμε να πινεις καφέ ... πρεπει να σε ρωτήσω τι θα την κάνω? Μπορει να κάνω ένα λευκωμα με ανθρωπους που ινουν καφέ ... η φωτογραφία δε μου ανήκει .... δε μου παραχωρησες το δικαίωμα να την τραβήξω και να την κρατήσω για μένα? Από που προκύπτει ο περιορισμός του τι θα την κάνω (εκτως αν εννοεις ότι όλες οι γυμνες φωτογραφίες αυτόματα εχουν ας πουμε implied τον περιορισμό ότι δεν μπορεί να τις κάνει ο κάτοχός τους ότι θέλει) Δηλαδή για να καταλάβω, εσύ πιστεύεις ότι αν ο άλλος σου επιτρέψει να τον βγάλεις φωτο, αυτόματα σου δίνει και το δικαίωμα να την ανεβάσεις όπου θες; Ακούς τι λες;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα