Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πριν 3 μήνες έστειλα ΣΥΣΤΗΜΕΝΟ ΚΙΟΛΑΣ ένα κινητό σ'έναν insomniac ο οποίος μου έκανε κατάθεση (λεφτά που εξατμίστηκαν στον καλοκαιρινό ήλιο).. Ποσό των 100€... Η απόδηξη χάθηκε την ίδια μέρα (κλάφτε το barcode) και το κινητό δεν έφτασε ποτέ στον άνθρωπο. Από τότε κάθε 2 εβδομάδες μου λένε 'Αν δεν έχεις τπτ να κάνεις, πέρνα σε 2 βδομάδες να ξαναρωτήσεις'... Πως μπορώ να αποδείξω στο δικαστήριο ότι το έχω στείλει? Σήμερα μέσω ενός τηλεφωνήματος που έλαβα, ενημερώθηκα πως έχει γίνει αγωγή/καταγγελία εναντίων μου για απάτη, και πρέπει να περιμένω στο σπίτι ''προσκλητήριο'' για να παραβρεθώ σε δικαστήριο, και μάλιστα θα επωμισθώ 150€ έξοδα δικαστικά που πρέπει να πληρώσω από'τι μου είπαν.. Ζήτησα προχτές από τα ΕΛΤΑ αν γίνεται να μου δώσουν το barcode, και η υπάλληλος αν και θυμάται πολύ καλά το δεματάκι που ψάχνω, μου λέει '400 κωδικούς κάθε μέρα χτυπάω, δεν γίνεται αυτό που λες'.. Εντάξει θα μου πείτε ότι αν ο καθένας χάνει τον κωδικό του και τον ζητάει, δεν είναι δίκαιο να μπαίνουν κάθε 3 και λίγο σε τέτοιες διαδικασίες 'οι'΄των ΕΛΤΑ. Εδώ όμως που έχει δημιουργηθεί θέμα, τι κάνουμε?

Ρωτώ γιατί σίγουρα μπορεί κάποιος να την έχει πατήσει έτσι άθελα του, και θα ήθελα να ακούσω αν βρήκε κάποια λύση, μπας και βρεθεί κάποια άκρη...

• Απαντ. 47
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Ξεκινώ απο το τηλεφώνημα. Μήπως ήταν ψαρωτικό μπας και επιστρέψεις τα λεφτα; Αν όντως σου έχει γίνει μήνυση (βρες τρόπο να το επιβεβαιώσεις) σε συμφέρει να επιστρέψεις το ποσό, μπας και ο παραλήπτης αποσύρει τη μήνυση.

Από εκεί και πέρα, αν ο παραλήπτης όντως δεν παρέλαβε το τηλέφωνο, πρέπει να του επιστρέψεις τα χρήματα και μετά εσυ να βγάλεις άκρη με το ταχυδρομείο. Ο παραλήπτης δεν εχει ΚΑΜΙΑ ευθύνη οτι δεν το παρέλαβε, άρα αν το τραβήξει δικαστικά, θα δικαιωθεί για πλάκα.

Το οτι έχασε την αποδείξη είναι διπλά εναντίον σου αν το έστειλες συστημένο.Αυτό γιατί δεν μπορείς εσύ να επιβεβαιώσεις οτι το κινητό παρελήφθη. Που ξέρεις οτι δεν το παρέλαβε ο παραλήπτης και τώρα κάνει τον κινέζο; Μπορεί ο ταχυδρόμος να το άφησε την πόρτα, κάποιος να το βούτηξε οπότε δεν έγινε παραλαβή. Άρα αν δεν το έστειλες συστημένο, ακόμα και να βρεις την απόδειξη, δεν θα έχεις κανενα όφελος γιατί δεν ειναι ευθύνη του παραλήπτη, αλλά ευθύνη δική σου και του ταχυδρομείου. (το έστειλες συστημένο)

Υπάρχει βέβαια και η άλλη προσέγγιση. Ο παραλήπτης έχει αρκετά αποδεικτικά στοιχεία για τη συμφωνία αγοραπωλησίας, ώστε να γίνουν αποδεκτά σε δικαστήριο;

Στη θέση σου θα ζητούσα να δω τον προϊστάμενο και με ευγενικό τρόπο θα ρωτούσα τι μπορεί να γίνει. Μην του εξηγήσεις για κινητά και ήλιους αλλά πες του οτι έστειλες κάτι, έχασες την αποδειξη και ο παραλήπτης λεει οτι δεν παρέλαβε. Ζήτα να γίνει επανέκδοση της αποδειξης. Φρόντισε να ξέρειςακριβή ημερομηνία αποστολής

Καλή τύχη και πάθημα-μάθημα

Δημοσ.

φίλε ο δικηγόρος του του έδωσε όλα μου τα στοιχεία, γιατί μου τα διάβασε χαρτί και καλαμάρι. Το έστειλα συστημένο, πράγμα που σημαίνει πως για να το παραλάβει θα πρέπει να υπογράψει... Εγώ πως να βγάλω άκρη με το ταχυδρομείο?

Δημοσ.

Ειναι 2-3 συμπτωσεις που λειτουργουν εναντιον σου και δημιουργουν αμφιβολιες ακομα και στον πιο καλοπροαιρετο μαζι σου:

Ζητησες πρωτα καταθεση στο λογαριασμο σου (γιατι με καταθεση μαν?). Στη συνεχεια εστειλες συστημενο δεμα κι αυτο χαθηκε (συστημενο κιολας!). Επισης χαθηκε και η αποδειξη.

Αυτα τα 3 μαζι , ειναι στοιχεια που δεν σε συμφερουν να φτασεις ως το δικαστηριο.

Γενικα σε αυτες τις δοσοληψιες πρεπει και οι 2πλευρες να ειναι παραπανω απο προσεκτικες. Να στελνεις δεμα με ΕΛΤΑ (των οποιων την "αξιοπιστια" γνωριζουμε...) και να χανεις την αποδειξη, ειναι ενα θεμα που πρεπει να το εχεις υποψιν...Αν εχουν κινηθει δικαστικα εναντιον σου, σε συμφερει ο συμβιβασμος παντως, ητοι δωσε πισω τα 100 ευρω να τελειωνεις.

Τωρα αν γινεται με τα ΕΛΤΑ να κανεις κατι εκ των υστερων χωρις αποδειξη, μονο καποιος που εχει παρομοια εμπειρια θα μπορουσε να σε βοηθησει.

• Like 4
Δημοσ.

Εγώ πως να βγάλω άκρη με το ταχυδρομείο?

Ζήτα να δεις τον προϊστάμενο και ζήτα να σε βοηθήσουν. Στην ανάγκη κάνε έγγραφα το αίτημα σου.

Δημοσ.

Forum είναι οχι φεκ

ανωνυμοι λογαριασμοι που δεν ταυτοποιουνται/διασταυρωνονται

Αλλα και να ηταν αυτη η συνομιλία σε εθνικό δίκτυο ζωντανά, τι θα άλλαζε;

Ο ts περιγραφει τι έχει συμβεί, οτι ο παραληπτης λεει οτι δεν παρελαβε ποτέ. Δεν παραδέχεται καποιο δολο.

Πάντως ChrisSerres όλα είναι εναντίον σου. Αν όντως δεν μπορείς να βγάλεις αντίγραφο απόδειξης ή βρεις την παλιά έπαιξες κι έχασες.

• Like 1
Δημοσ.

Παιδιά ήταν δικιά του επιλογή να του στείλω με ΕΛΤΑ αν και μου έχουν δώσει αυτοί από εκεί 1-2 δικαιώματα κι άλλες φορές, είπα να τα παραβλέψω... Το μπάρκοντ μόνο στα ΕΛΤΑ το έχουν, τα λόγια της υπαλλήλου όμως κάθε φορά είναι τα ίδια (ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ, ΠΕΡΝΑ ΣΕ 2 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΝΑ ΞΑΝΑΡΩΤΗΣΕΙΣ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΓΙΑΣΕΝΑ ΝΑ ΨΑΞΩ ΜΕΣΑ ΣΕ 400 ΜΠΑΡΚΟΝΤ ΕΚΕΙΝΗΣ ΤΗΣ ΜΕΡΑΣ)

με λίγα λόγια από'τι κατάλαβα την έχω απαφτώσει..

Η πλάκα είναι ότι μου έχουν ξανακάνει το ίδιο πέρυσι, πάλι καλά που ήταν κάτι που το χάριζα, αλλά δεν επιστράφηκε ποτέ, κι ούτε παραλήφτηκε

Δημοσ.

Παιδιά ήταν δικιά του επιλογή να του στείλω με ΕΛΤΑ. Το μπάρκοντ μόνο στα ΕΛΤΑ το έχουν, τα λόγια της υπαλλήλου όμως κάθε φορά είνα ιτα ίδια (ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ, ΠΕΡΝΑ ΣΕ 2 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΝΑ ΞΑΝΑΡΩΤΗΣΕΙΣ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΓΙΑΣΕΝΑ ΝΑ ΨΑΞΩ ΜΕΣΑ ΣΕ 400 ΜΠΑΡΚΟΝΤ ΕΚΕΙΝΗΣ ΤΗΣ ΜΕΡΑΣ)

με λίγα λόγια από'τι κατάλαβα την έχω απαφτώσει..

Αφού με την υπάλληλο δεν βγάζεις ακρη πας στον ανώτερο της. ΤΟΣΟ απλά.

Δημοσ.

Βασικά κάνε ότι μπορείς για να βρεις την απόδειξη. Στον προιστάμενο, μια γραπτή αίτηση για να την επανεκτυπώσουν.

Τουλάχιστον σε αυτή την περίπτωση μπορείς να διεκδικήσεις από τα ελτά αποζημίωση (εφόσον πράγματι χάθηκε το πακέτο).

• Like 1
Δημοσ.

Αφού με την υπάλληλο δεν βγάζεις ακρη πας στον ανώτερο της. ΤΟΣΟ απλά.

Η μεγαλύτερη (την φωνάζουν προϊσταμένη) μια αηδιαστικά χοντρή γυναίκα και εξωτερικά, και στην ανθρωπιά, μου λέει το ίδιο ποιηματάκι.. Λέω πάντως να πάω αυτή τη στιγμή στο ασ.τμήμα να ρωτήσω για την περίπτωση μου, ή έστω να μάθω αν γίνεται να με χώσουν στα καταναγκαστηκά έργα μπας και μπορέσω να βγω συντομότερα στη κοινωνία XD

Βασικά κάνε ότι μπορείς για να βρεις την απόδειξη. Στον προιστάμενο, μια γραπτή αίτηση για να την επανεκτυπώσουν.

Τουλάχιστον σε αυτή την περίπτωση μπορείς να διεκδικήσεις από τα ελτά αποζημίωση (εφόσον πράγματι χάθηκε το πακέτο).

φίλε αυτό τους ζητώ κι εγώ εδώ και πολύ καιρό, αλλά δεννννν, δεν θέλουν να ψάξουν το αρχείο στους υπολογιστές τους... Τους είπα (προφήτης) πριν λίγο καιρό πως θα φάω καμιά καταγγελία, και ορίστε, έφτασε η μέρα..

υποσημείωση... Έχω γράψει μέσω της ιστοσελίδας ΕΛΤΑ εκεί που λέει για επικοινωνία, αναφορικά με το θέμα μου, και μου είπαν ότι εφόσον δεν έχω την απόδηξη αυτοί δεν κουνάνε δαχτυλάκι με λίγα λόγια..

• Super Moderators
Δημοσ.

Εγώ απορώ γιατί, τρεις μήνες τώρα, δεν έδωσες στον άνθρωπο πίσω τα χρήματά του, και μετά βρες εσύ άκρη με τα ΕΛΤΑ.

• Like 4
Δημοσ.

Εγώ απορώ γιατί, τρεις μήνες τώρα, δεν έδωσες στον άνθρωπο πίσω τα χρήματά του, και μετά βρες εσύ άκρη με τα ΕΛΤΑ.

για τους εξής 2 λόγους:

1.Δεν ξέρω αν παρέλαβε και μου κάνει τον κινέζο

2.Μετά τον πρώτο μήνα αναμονής μου είπαν στα ελτά 'συνήθως στον δεύτερο μήνα έρχονται

επαναλαμβάνουν σαν κουρδισμένα :/ (βλέπε, αρκουδάκι ζούγκλας- πάρε με αγκαλιά σ'αγαπώ)

• Super Moderators
Δημοσ.

Κοίταξε, φιλικά, αυτά που λες, δε στέκουν πουθενά.

Κατ' αρχάς, πού ξέρει αυτός ότι έχασες την απόδειξη; 

• Like 6
Δημοσ.

Προφανώς δεν εχεις καμια λυση με τα ταχυδρομεία, γιατι εχασες το χαρτακι, οποτε τα ξεχνάς

Μια λυση σου απομένει να δώσεις τα χρήματα, αλλα επειδή εχει μεσολαβήσει δικηγόρος δεν θα γλυτώσεις τα παραστατικά κλπ για να αποσύρει την αγωγή.

Άργησες.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...