Προς το περιεχόμενο

Συσκευή $100 που θα εμποδίζει την παρακολούθηση από την NSA από τον McAfee


dimitris2006

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ο John McAfee, ιδρυτής της ομότιτλης εταιρείας antivirus ανακοίνωσε ότι εργάζεται επάνω στην κατασκευή μιας συσκευής με την ονομσία "D-Central" η οποία θα έχει τη δυνατότητα να μπλοκάρει την παρακολούθηση από την NSA.Η συγκεκριμένη συσκευή θα συνεργάζεται με smartphones, tablets και laptops και θα δημιουργεί "αποκεντροποιημένα" δίκτυα τα οποία δε θα είναι προσβάσιμα από κυβερνητικές υπηρεσίες. Μπορεί να ακούγεται ως κομμάτι ταινίας του James Bond, όμως ο McAfee φαίνεται να έχει βάλει στόχο να την κάνει πραγματικότητα και να την πουλήσει για $100 δολάρια. Συγκεκριμένα θα δημιουργούνται μικρά προσωπικά δίκτυα τα οποία θα λειτουργούν ως "κρυφό web" που δε θα είναι προσβάσιμο σε τρίτους. Αναφέρει ακόμη ότι εργάζεται στην κατασκευή της εδώ και μερικά χρόνια, όμως η ανάπτυξή της έχει σημειώσει ταχύτατη πρόοδο τους τελευταίους έξι μήνες. Δεν έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να αντικαταστήσει το Internet, αλλά όπως αναφέρθηκε και πιο πάνω θα δημιουργεί μικρά τοπικά δίκτυα στα οποία οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα να επικοινωνούν και να ανταλλάσουν αρχεία με ασφάλεια και ανώνυμα.

 

Όπως γίνεται αντιληπτό η συσκευή λειτουργεί αποκλειστικά σε τοπικό επίπεδο και θα χωρίζεται σε τρία blocks. Οι χρήστες μεταξύ αυτών θα μπορούν να επικοινωνούν μεταξύ τους, ενώ ταυτόχρονα κάθε block θα μπορεί να μεταφέρεται ανάλογα με α μεταβολή στην τοποθεσία του χρήστη. Η πρώτη συσκευή - πρωτότυπο αναμένεται να είναι έτοιμη σε έξι περίπου μήνες ενώ προς το παρόν αυτή που έχει κατασκευαστεί δε διαθέτει οθόνη.

 

Ένα ερώτημα που τίθεται είναι το κατά πόσο η συσκευή που ετοιμάζεται θα μπορεί να φτάσει στα ράφια των καταστημάτων και αν τα καταφέρει, για πόσο θα μπορέσει να συνεχίσει να πωλείται χωρίς τελικά να απαγορευτεί η πώλησή της.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 45
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Καλο κι αυτο παντως.Δεν διωκονται αυτοι που μας κατασκοπευουν,ΑΛΛΑ σαν να μην φτανει αυτο,ερχεται καποιος,και σου λεει θα σου δωσω μια συσκευη ωστε να παψει αυτη η διαρκης κατασκοπεια,και να φτανουμε σε σημειο να λεμε μετα,

 

για πόσο θα μπορέσει να συνεχίσει να πωλείται χωρίς τελικά να απαγορευτεί η πώλησή της.

 

Δηλαδη,τι να πει κανεις...Δεν το λεω για τον ΤS,αλλα ειμαι σιγουρος οτι οντως θα το απαγορευσουν,διοτι θα θιγονται τα συμφεροντα των αχαρακτηριστων.

 

Σαν να λεμε,σε λιγο καιρο,θα'ρθουν να μας πουνε,θα ειστε συνδεδεμενοι 24/7 στο ιντερνετ,ΔΕΝ θα κλεινετε το μοντεμ,παρτε και τηλεορασεις με καμερες,τα κινητα ηδη διαθετουν τροπους παρακολουθησης,παρτε και στο αυτοκινητο,παρτε,παρτε...

ΚΑΙ ΜΗΝ τολμησετε να τις αποσυνδεετε!Θα ειστε υπ'αριθμον ενα,υποπτος τρομοκρακτικης απειλης!Θα εχεις κατι να κρυψεις σου λεει,ΟΧΙ οτι ειναι φυσιολογικο καποιος να κατασκοπευει την προσωπικη σου ζωη,24/7!

Και απο πανω να σου λενε καποιοι,οτι επειδη δεν σου αρεσει να παραβιαζουν την προσωπικη σου ζωη,ΕΙΣΑΙ ΜΗ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟΣ!

Ωραια δημοκρατια,ωραια ζωη,τι καλα περναμε,ειμαστε ολοι μια παρεα... B)

  • Like 14
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εσείς που λέτε ότι θα απαγορευτεί,

 

Άρα συμφωνείτε ότι έχουμε "Χούντα"!

 

Πραγματικά ρε παιδιά! μα την παναγία! σκέφτομαι πριν μερικά χρόνια που είχε γίνει το σκάνδαλο με την Vodafone που βγαίνανε πληροφορικάριοι και λέγανε...

 

"Αυτό δεν είναι εφικτό να γίνει, δεν μπορούν να παρακολουθούν την επικοινωνία μας"

 

"Μπορεί να γίνει πάρα πολύ δύσκολα"

 

"Είναι απαράδεκτο να μας παρακαλοθούν, χάνεται κάθε έννοια ιδοτητκότητας"

 

Όλοι κράζανε γιατί μας παρακολουθουν (λες και δεν ξέραμε εμείς τι γινόταν, το σκάνδαλο περιμέναμε).

 

Από τότε για να πάρεις αριθμό πρέπει να πας με ταυτότητα όπου φακελώνεσαι (παλια έπαιρνες αριθμό από τον πακιστανό της γειτονιάς σου)

 

τώρα θέλουν να "κελιδώσουν" και το Web.

 

ΣΗΜΕΡΑ

Είναι δεδομένο ότι μας παρακολουθούν, είναι τρόπος ζωής, είναι σαν τον φόρο "οφείλουμε δηλαδή να φακελωθούμε χωρίς αντίσταση"

 

Ούτε εμένα με νοιάζουν πολύ αυτά γιατί όπως και εσείς δεν έχω να κρύψω κάτι, ΔΕΝ ΤΟ ΔΕΧΟΜΑΙ ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ! ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΥΤΟ!

 

 

 

Δεν έχω καμιά σχέση με αριστερά ή δεξιά στοιχεία, ούτε που ασχολούμαι και δεν με ενδιαφέρουν!

γράφω ότι γράφω σαν άνθρωπος και όχι κάνα τσιρακι κανενός (όπως πχ οι παρατάξεις στην 3οβαθμια εκπαίδευση {μιας και το "αλλο" απαγορευται στο φορυμ, μιλισα για παραταξεις στα ΑΕΙ} )

ΥΓ: Αν δεν ειναι ωραιο το τελευταιο που εγραψα σε

παρακαλω σβηστε το σποιλερ και οχι ολο το ποστ! ευχαριστω!

 

 

  • Like 8
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν κατάλαβε κάποιος, από τεχνική άποψη, τι θα κάνει ακριβώς αυτό το μηχανάκι, ας μου πει και εμένα.

Η συγκεκριμένη συσκευή θα συνεργάζεται με smartphones, tablets και laptops και θα δημιουργεί "αποκεντροποιημένα" δίκτυα τα οποία δε θα είναι προσβάσιμα από κυβερνητικές υπηρεσίες.

Συγκεκριμένα θα δημιουργούνται μικρά προσωπικά δίκτυα τα οποία θα λειτουργούν ως "κρυφό web" που δε θα είναι προσβάσιμο σε τρίτους.

Όπως γίνεται αντιληπτό η συσκευή λειτουργεί αποκλειστικά σε τοπικό επίπεδο και θα χωρίζεται σε τρία blocks. Οι χρήστες μεταξύ αυτών θα μπορούν να επικοινωνούν μεταξύ τους, ενώ ταυτόχρονα κάθε block θα μπορεί να μεταφέρεται ανάλογα με α μεταβολή στην τοποθεσία του χρήστη.

 

 

Τι δεν καταλαβες; :lol:

 

Παντως ο John McAfee ειναι απο εκεινα τα μυαλα,που αν πουνε κατι,το φερουν σε περας.Τωρα τελευταια δεν τον ειχαν κατηγορησει εμπλεκομενο σε δολοφονια κλπ;δεν ξερω ακριβως,απλα ρωταω.Λες να του την στησανε της NSA;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Και ξαφνικά, γέμισε το web με φανφάρες περί ιδιωτικότητας και παραβίασης των δικαιωμάτων μας. Και ξαφνικά, η NSA είναι το μεγάλο μας πρόβλημα, αφού αυτή μας παρακολουθεί και χρειάζεται να ξέρει τί και πώς το κάνουμε... Και ξαφνικά... ο αποπροσανατολισμός στο μεγαλείο του.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στις ειδήσεις του επόμενου εξαμήνου: "Ο McAffee μετά από σχιζοφρένεια που προκλήθηκε από τις πολλές ώρες development αυτομαχαιρώθηκε πισώπλατα 3 φορές και βούτηξε στο Νιαγάρα".

  • Like 6
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

100$ τελικά κοστίζει η ιδιωτικότητα μας! Και το είχα μια απορία αυτό... 

Θεά!

 

 

Στις ειδήσεις του επόμενου εξαμήνου: "Ο McAffee μετά από σχιζοφρένεια που προκλήθηκε από τις πολλές ώρες development αυτομαχαιρώθηκε πισώπλατα 3 φορές και βούτηξε στο Νιαγάρα".

 

Μην το γελάς καθόλου όμως!!!

 

Ας εμποδισει πρωτα τους ιους που κανουν παρτυ με το Mcafee και μετα ας μπλοκαρει την Nsa

 

Τι λες ρε φίλε που δεν κάνει δουλειά? τι θέλεις δηλαδή? σαν το Kaspersky που σου πρήζει τα @ με ηλίθια Warnings? μάλλον εσύ τα Warnings τα νομίζεις για viruses και νομίζεις ότι κάνει δουλειά το αντιβιοτικό σου (παράδειγμα είναι το Kaspersky).

 

Δεν συστήνω McAfee γιατί παλιά που το είχα(πριν 5 χρόνια) ήταν πολύ βαρύ, έχω NOD και πετάει ο υπολογιστείς (ει, απαπα) υπολογιστής.

 

Καμιά φορά σκέφτομαι μήπως το Nod είναι μάπα αφού δεν βαραίνει το μηχάνημα καθόλου καθώς και δεν μου εμφανίζει κάνα μήνυμα ποτέ για ιο.

 

Ίσως απωθώ τους ιους με την γοητεία μου, ίσως επειδή δεν ασχολούμαι με τορρεντ & τσοντες

 

 

 

Μας έχουν σώσει κάτι σιτε σαν το redt...e.com! καθώς δεν χρειάζεται να το κατεβάσεις το βίντεο και είναι και δημοφιλή!

 

 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

http://www.free-tv-video-online.me/player/divxstage.php?id=d8a6a0693e760

 

 

κατευθειαν με το που διαβασα την ειδηση μου ηρθε στο μυαλό αυτό το επεισοδειο (στο 1:40 στην αρχή)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...