Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τα ξέρουμε το επιχείρημα με το κατώτερο μισθό και τους λιγότερους ικανούς εργάτες;

Το άλλο με τον κατώτατο μισθό και το innovation το αφήνω επειδη δεν θα ειναι light reading για...

• Απαντ. 77
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ναι σωστά, ρυθμίσεις όπως κατώτατος μισθός στα 587 και ο μεγάλος δημόσιος τομέας κάνουν τις επιχειρήσεις να ασφυκτιούν. Αν είχαν απολύσει καμια 100αριά χιλιάδες Δ.Υ. όχι μόνο δεν θα έκλειναν αλλά θα έδιναν και αύξηση!

Αν ειχαν θα ειχαμε λιγοτερους φορους που τωρα πανε για να συντηρηθει ο υδροκεφαλος στρατος  των πρωην κομματοσκυλων .Ενω με τις ιερες αγελαδες που εχουν μηδενικη ανεργια μετα απο 5 χρονια  υφεση  εχουμε φτασει τον ιδιωτικο τομεα σε 1.5 εκατομμυρια ανεργους διοτι το κοστος της επιχειρησης σε συνδυασμο με την πτωση του τζιρου ειναι δυσβασταχτο.

Αυτο εκανε και η Αμερικη  δεν δινεται εγκριση  στον προυπολογισμο ?Υποχρεωτικη αργια στους Δ.Υ ,εκει ξερουν πως τα λεφτα δεν φυτρωνουν στα δεντρα για να τους πληρωσουν.Δεν εκαναν οτι εδω να αυξησουν τους φορους.

Για αυτο η Αμερικη ειναι κρατος και εμεις ειμαστε Αφρικη.

Επεξ/σία από Fotis13
  • Like 3
Δημοσ.

Αν ειχαν θα ειχαμε λιγοτερους φορους που τωρα πανε για να συντηρηθει ο υδροκεφαλος στρατος  των πρωην κομματοσκυλων .

Ναι βέβαια γιατί οι Έλληνες εργοδότες πληρώνουν πολλούς φόρους και πολλές ασφαλιστικές εισφορές. Τους κακομοίρηδες...

Άσε τους κακόμοιρους ελεύθερους επαγγελματίες που δηλώνουν τα πάντα και κόβουν πάντα Α.Π.Υ. Οι κλέφτες είναι ο υδροκέφαλος στρατός των Δ.Υ.

Οι Δ.Υ. είχαν μηδενική ανεργία αλλά έχουν χάσει πάνω απο το 70% του εισοδήματός του - άρα λογικά θα έπρεπε να μειωθούν οι εισφορές/φόροι...είδες τίποτα τέτοιο;

Αυτο εκανε και η Αμερικη  δεν δινεται εγκριση  στον προυπολογισμο ?Υποχρεωτικη αργια στους Δ.Υ ,εκει ξερουν πως τα λεφτα δεν φυτρωνουν στα δεντρα για να τους πληρωσουν.Δεν εκαναν οτι εδω να αυξησουν τους φορους.

Για αυτο η Αμερικη ειναι κρατος και εμεις ειμαστε Αφρικη.

Αυτό που έγινε στην Αμερική έγινε με αφορμή το θέμα του Universal Healthcare...κάτι που αυτονόητα υπάρχει σε όλη την Ευρώπη. Δηλαδή όταν κάποιος πεθαίνει στα σκαλιά του Νοσοκομείου να μη του ζητάνε Social Security Number αλλά να τον περιθάλπτουν. Όμως οι ρεπουμπλικάνοι (οι οποίοι ελέγχουν την βουλή των αντιπροσώπων) το αρνιούνται. Αν δεν έχεις λεφτά να καλύψεις τα νοσήλειά σου πρέπει να πεθάνεις....Αλλά βλέπεις εκεί είναι κράτος δεν είναι αφρική...

Δημοσ.

Ναι βέβαια γιατί οι Έλληνες εργοδότες πληρώνουν πολλούς φόρους και πολλές ασφαλιστικές εισφορές. Τους κακομοίρηδες...

Άσε τους κακόμοιρους ελεύθερους επαγγελματίες που δηλώνουν τα πάντα και κόβουν πάντα Α.Π.Υ. Οι κλέφτες είναι ο υδροκέφαλος στρατός των Δ.Υ.

Οι Δ.Υ. είχαν μηδενική ανεργία αλλά έχουν χάσει πάνω απο το 70% του εισοδήματός του - άρα λογικά θα έπρεπε να μειωθούν οι εισφορές/φόροι...είδες τίποτα τέτοιο;

Λες ασυναρτησιες σου μιλαω για ανεργους και εσυ μου λες για μειωση εισοδηματος λες και ο ιδιωτικος τομεας δεν εχει μειωση εισοδηματος ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΔΙΚΑ ΤΟΥ  ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙ.

Η ανακαμψη της οικονομιας σε ολο τον κοσμο μοχλο εχει τον ιδωτικο τομεα εκτος αν πιστευεις πως ο ξυστης που βαραει σφραγιδες πισω απο το γκισε θα κινησει την οικονομια.

Υ.Γ Τα 70%  να τα πεις σε κανα παιδακι η'  σε κανενα  φοιτητη που κοιμαται ορθιος και δεν ξερει τι του γινεται οχι σε μενα ,εχω φιλους ΔΥ και ξερω πολυ καλα τις μειωσεις που εχουν.

• Like 2
Δημοσ.

Λες ασυναρτησιες σου μιλαω για ανεργους και εσυ μου λες για μειωση εισοδηματος λες και ο ιδιωτικος τομεας δεν εχει μειωση εισοδηματος ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΔΙΚΑ ΤΟΥ  ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙ.

Η ανακαμψη της οικονομιας σε ολο τον κοσμο μοχλο εχει τον ιδωτικο τομεα εκτος αν πιστευεις πως ο ξυστης που βαραει σφραγιδες πισω απο το γκισε θα κινησει την οικονομια.

Δεν έχεις ιδέα τι λές. Έχω π.χ 1.000.000 Δ.Υ οι οποίοι μου κοστίζουν χ λεφτά. Είτε μειώσω το εισόδημά τους στο μισό, είτε απολύσω τους μισούς με το ίδιο εισόδημα δεν έχω το ίδιο αποτέλεσμα; 

Ο κρατικοδίαιτος ιδιωτικός τομέας που ακριβώς έχει επενδύσει λεφτά; Στις μίζες στους πολιτικούς; Στα δημόσια έργα που είνα όλα 1000% υπερκοστολογημένα, στο ατελείωτο φαγοπότι των 10 τελευταίων ετών;

Όχι τον κινεί ο νεοέλληνας μαγαζάτορας που δεν κόβει ποτέ απόδειξη. Τον κινεί ο ελεύθερος επαγγελματίας που δεν κόβει ποτέ απόδειξη. Τον κινεί ο εργοδότης που δεν δηλώνει κανέναν εργαζόμενο, τον κινεί ο μεγαλοεργολάβος που δίνει μίζεις για υπερκοστολογημένα έργα. Τον κινεί η διεθνής σύμπραξη που εκμεταλλεύεται τους φυσικούς πόρους εις βάρος του περιβάλλοντος.

εχω φιλους ΔΥ και ξερω πολυ καλα τις μειωσεις που εχουν.

Ε αν έχεις φίλους ΔΥ, μάλλον έχεις δίκιο, κάτι θα ξέρεις...

• Like 1
Δημοσ.

Για να απολυθουν 900 κρατικοι υπαλληλοι   εφοσον ο εργοδοτης το κρατος δηλαδη πτωχευσε χρειαστηκε μια οικονομικη κριση τρια μνημονια και τρεις κυβερνησεις.Για να μεινουν στον δρομο 900 υπαλληλοι μιας  και μονο αλυσιδας ρουχων χρειαστηκε μια απλη ανακοινωση.

Κατα τα αλλα εσυ εισαι και θα εισαι ανεργος εγω δουλεια εχω .Ζητω οι ιερες αγελαδες !

• Like 2
Δημοσ.

Για να απολυθουν 900 κρατικοι υπαληλοι   εφοσον ο εργοδοτης το κρατος δηλαδη πτωχευσε χρειαστηκε μια οικονομικη κριση τρια μνημονια και τρεις κυβερνησεις.Για να μεινουν στον δρομο 900 υπαλληλοι μιας  και μονο αλυσιδας ρουχων χρειαστηκε μια απλη ανακοινωση.

Κατα τα αλλα εσυ εισαι και θα εισαι ανεργος εγω δουλεια εχω .Ζητω οι ιερες αγελαδες !

Μα αυτό λέω και εγώ...αν τους είχαν απολύσει τους 900 ΔΥ τόσο καιρό οι άλλοι 900 για να μη σου πώ το 1.500.000 ανέργων θα τρώγαν με χρυσά κουτάλια

Δημοσ.

Η αντίστοιχη ελληνική "λύση" σ' αυτό που ζει η Αμερική τώρα, πολύ πιθανώς θα ήταν "αύξηση της ρευστότητας = τύπωμα χρημάτων".

Επειδή πολλές φορές έχει ειπωθεί πως μια επιστροφή σ' ένα εθνικό νόμισμα θα είναι μια διέξοδος, απ' ότι φαίνεται, ούτε αυτό παίζει.

• Like 1
Δημοσ.

Η αντίστοιχη ελληνική "λύση" σ' αυτό που ζει η Αμερική τώρα, πολύ πιθανώς θα ήταν "αύξηση της ρευστότητας = τύπωμα χρημάτων".

Επειδή πολλές φορές έχει ειπωθεί πως μια επιστροφή σ' ένα εθνικό νόμισμα θα είναι μια διέξοδος, απ' ότι φαίνεται, ούτε αυτό παίζει.

Η αντίστοιχη ελληνική λύση θα ήταν να βάλουν το κεφάλι τους στην άμμο ή να γαβγιζουν στη βουλή...
Δημοσ.

Για να απολυθουν 900 κρατικοι υπαλληλοι   εφοσον ο εργοδοτης το κρατος δηλαδη πτωχευσε χρειαστηκε μια οικονομικη κριση τρια μνημονια και τρεις κυβερνησεις.Για να μεινουν στον δρομο 900 υπαλληλοι μιας  και μονο αλυσιδας ρουχων χρειαστηκε μια απλη ανακοινωση.

Τα είπες όλα,πως τόπαθες;

Respect!

Δημοσ.

Η αντίστοιχη ελληνική λύση θα ήταν να βάλουν το κεφάλι τους στην άμμο ή να γαβγιζουν στη βουλή...

Ναι, και αυτό :-(

Δημοσ.

Δεν έχεις ιδέα τι λές. Έχω π.χ 1.000.000 Δ.Υ οι οποίοι μου κοστίζουν χ λεφτά. Είτε μειώσω το εισόδημά τους στο μισό, είτε απολύσω τους μισούς με το ίδιο εισόδημα δεν έχω το ίδιο αποτέλεσμα; 

Προφανώς και όχι.

Στη μια περίπτωση έχεις 1.000.000 δυσαρεστημένους υπάλληλους που τώρα έχουν και "διακαιολογία" να μη κάνουν αυτό που έπρεπε να κάνουν ... στην άλλη έχεις 500.000 υπαλλήλους που δουλέυουν με τις αρχικές αμοιβές και 500.000 που καιρός είναι να δουλέψουν παράγοντας έργο.

Αν υποθέσουμε δηλαδή ότι το έργο που κάναν οι 1.000.000 μπορούν να το κάνουν οι 500.000 ξαφνικά βρήκες 500.000 εργαζόμενους αυξησες δηλαδη τη μία πηγή πλούτου της χώρας.

• Like 3
Δημοσ.

καλα,ο αλλος νομιζει οτι σε αυτο το ρδελομπου ,εργο παραγουν οι δ.υπαλληλοι.επισης κανει  την παπια και αναφερει οτι εχουν μειωση μισθου 70% αλλα τοτενες για εξηγα μας:αν τωρα με την μειωση παιρνουν 800+ ευρω τσεπατα(τουλαχιστον),τι μηνιατικο ειχαν προ μειωσεων?2000 ευρω??γιατι?επαιρνε κανεις στον ιδιωτικο τομεα τετοιο μηνιατικο?να μην γραψω για την σιγουρατζα της εργασιας ουτε για εφαπαξ και ειδικα ουτε για τα 100 εξτρα επιδοματα.............ελεος.......και αν νομιζεις οτι σαν ελ.επαγγελματιας μπορεις να κλεβεις οσο θελεις το κρατος,και να οργωνεις χωραφια με δεντρα που βγαζουν λ7,που τα μαζευεις καθημερινα με ενα 8ωρακι(!!) εργασιας,δοκιμασε το.....ασε την καρεκλα που εβγαλες ριζες........ιδου η ροδος......καιρος να δειτε και εσεις τι εστι ανασφαλεια........

• Like 1
Δημοσ.

Δηλαδή αν η ελλαδα δεν ειχε καθόλου δυ δεν θα είχε κανένα πρόβλημα ουτε οικονομική κρίση, θα ειχε πρόβλημα με τους δυ μονο η Αμερική  :-D

Αυτο κατάλαβα.

Δημοσ.

Μπήκε ο TS και άνοιξε ένα θέμα με πολύ συγκεκριμένη και πρακτική ερώτηση
Καλώς ή κακώς.

Ίσως να έπρεπε να ρωτήσει κάποιο δικηγόρο ή εργατολόγο.

Τεσπα, σκέφτηκε να ρωτήσει εδώ μήπως κάποιος έχει σχετική εμπειρία.

Και το θέμα καταλήγει (όπως ΠΑΝΤΑ) αλλά ντάλα κουτρουβάλα.

Ο καθένας ΜΑΣ το μακρύ του και το κοντό του.

Παράλληλοι μονόλογοι που αφήνουν κενά, έτσι ώστε να μονολογήσει και ο άλλος, και να αποκτήσει το πρόσχημα διαλόγου (πάντα off topic βέβαια).

Μπορεί να λες πολύ σοφά πράγματα ρε μάστορα (μάστορας=ο καθένας μας). Αλλά εδώ το παλικάρι ρωτάει κάτι πολύ συγκεκριμένο κι εσύ δεν απάντησες. Αφού σε τρώει τόσο να τα πεις γιατί δεν ανοίγεις ένα σχετικό θέμα.

Βέβαια θα μου πείτε, γιατί κι ΕΣΥ συνεχίζεις το εκτός θέματος και δεν ανοίγεις κάποιο νήμα για να τα πεις;;;

Μα φυσικά γιατί σε χρόνο dt θα είναι...off topic!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...