Προς το περιεχόμενο

Η Microsoft ζητεί από την HTC να βάλει τα Windows Phone στα Android smartphone της


Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Τρία χρόνια μετά την κυκλοφορία των Windows Phone, η πλατφόρμα της Microsoft δεν έχει ακόμα συναντήσει την επιτυχία που θα επιθυμούσε η εταιρεία, κατακτώντας αργά αλλά σταθερά μερίδιο της αγοράς.Όπως αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg, η Microsoft εξακολουθεί να στηρίζεται στο μοντέλο συνεργασίας με διάφορες εταιρείες προκειμένου αυτές να ενσωματώσουν την πλατφόρμα στις συσκευές τους αν και ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει τις δικές της συσκευές μετά την πρόσφατη εξαγορά του τμήματος συσκευών της Nokia.

 

Οι πληροφορίες του Bloomberg γίνονται πιο συγκεκριμένες και αφορούν συζητήσεις με την HTC οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη και αναφέρουν ότι η Microsoft προτείνει στην HTC την προσθήκη των Windows Phone στις νέες Android συσκευές που θα κυκλοφορήσει η HTC στο μέλλον. Από την πλευρά της η Microsoft είναι διατιθεμένη είτε να μειώσει σημαντικά το κόστος αδείας των Windows Phone είτε να το μηδενίσει εντελώς έτσι ώστε να δεχθεί την πρόταση η HTC.

 

Αν τελικά οι δύο εταιρείες φτάσουν σε συμφωνία, θα πρέπει να περιμένουμε smartphones με διπλό λειτουργικό σύστημα, Android και Windows Phone κάτι που θα δώσει την ευκαιρία σε πολύ περισσότερο κοινό να δοκιμάσει την πλατφόρμα της Microsoft χωρίς να επενδύσει σε αγορά αποκλειστικής συσκευής.

 

Πάντως η HTC συνεχίζει να αντιμετωπίζει σημαντικές δυσκολίες με μειωμένες πωλήσεις και κέρδη ενώ μόλις σήμερα η Κορεατική εταιρεία ανακοίνωσε το πρώτο οικονομικό τρίμηνο της ιστορίας της στο οποίο παρουσίασε ζημιές.

 

Link.png Site: Bloomberg

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 53
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Όσες περισσότερες επιλογές για τον καταναλωτή, τόσο το καλύτερο. Είναι ιδανικό να έχεις το hardware που θέλεις με το software που θέλεις. 
Π.χ. θα ήθελα πάρα πολύ να δω το S4 μου να τρέχει και WP8.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τεραστια ειδηση. Αν συμφωνησουν θα ειναι η αρχη για 2+ λειτουργικα σε ενα κινητο. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ θα μας αφησουν να επιλεξουμε κινητο και λειτουργικο

  • Like 12
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

'Εχω μία καλύτερη ιδέα, η microsoft να "ζητήσει" από την Nokia να βάλει αυτή android στα WP smartphone της. Πιο εύκολο δεν είναι;

 

Το ξέρω-από πρώτο χέρι-πόσο ομαλά τρέχουν τα WP και πόσο χάλια θα πηγαίνει το android στα Lumia, μη βαράτε, μια ιδέα είπα...

  • Like 11
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κοιτάξτε μετά τα Οικονομικά Στοιχεία που δωθηκαν στην δημοσιότητα για τα μαύρα χαλια της HTC. Αν δεν δεχτεί να το κάνει, πριν το τέλος του 2014 η HTC θα έχει εξαγοραστεί πλήρως από την M$ και θα παίζει μόνο windows phone OS.

 

 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ποιο μεριδιο αγορας κατακτα η ms και τα wp; Το q4 2010 πριν τη συμφωνια με την  Nokia , η nokia ειχε το 28% της αγορας με symbian και η RIM το 14%. Σημερα η nokia εχει εξαφανιστει εξαιτιας των wp που αντι να απορροφησουν το ποσοστο των symbian χρηστων τους εδιωξαν και ακομη και μετα την πτωση της RIM που μας τελειωσε και αυτη δεν πηρε τιποτα και απο εκει εχοντας μετα απο 3 χρονια ποσοστο μονοψηφιο οταν εχουν φυγει απο τη μεση δυο λειτουργικα που ειχαν το 40% της αγορας... Εστω οτι στην αγορα πλεον ειναι τρια τα λειτουργικα , θα επρεπε να παρει ενα 10% απο αυτους τους χρηστες.H ms εχει μεγαλυτερη αναγκη την HTC παρα το αναποδο. Προσωπικα δεν θα αγοραζα wp ποσο μαλλον HTC με Wp.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...