Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θυμήθηκα κάτι που έχει αναφερθεί αρκετές φορές και εδώ μέσα, τη γκριμάτσα και την αντίδραση κάποιου όταν του λες ότι δεν έχεις σχετικό λογαριασμό.

Άραγε ο Freud θα μπορούσε να το εξηγήσει; :P

Σε βλέπουν σαν εξωγήινο.

• Απαντ. 183
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Δύο κατηγορίες ανθρώπων εδώ

1) αυτοί που δεν είχαν ποτέ, καθώς δεν αντέχουν να βλέπουν φωτογραφίες από γκομενακια, χρήστες να μαζεύουν like... και ακολούθει μια πίστη περιγραφή της λειτουργίας του Facebook, που θα ήξερε μόνο κάποιος που το έχει φάει με το κουτάλι.

2) οι υπεράνω , αυτοί που δεν τους αρέσει, αλλά έχουν λογαριασμό μόνο για να επικοινωνούν με φίλους του, να κρατάνε επαφή με άτομα που μεταναστατευσανε... Δηλαδή αυτοαναιρουν την άποψή τους, καθώς αυτός είναι ο λόγος ύπαρξης των κοινωνικών δικτύων.

Μερικοί, δεν καταλαβαίνουν πόσο γελοίοι γίνονται;

1) Μέχρι κι η κουτσή Μαρία για το facebook μιλάει. Οποιοσδήποτε δε ζει σε γυάλα, θέλει δε θέλει, ακούει γι' αυτό. Από πού βγαίνει το συμπέρασμα ότι για να δώσεις μια τέτοια περιγραφή, πρέπει να το έχεις φάει με το κουτάλι, μόνο εσύ το ξέρεις...

2) Εγώ που δεν το παίζω «υπεράνω», αλλά δεν έχω διότι κρίνω ότι δε μού χρειάζεται και, παράλληλα, όντας κάτοικος εξωτερικού, επικοινωνώ και κρατάω επαφή με όλους όσους θέλω μέσω skype, εντάσσομαι σε κάποια από τις κατηγορίες που ορίζεις, ή θα δημιουργήσεις ξεχωριστή, ειδικά για 'μένα;

Για το ίδιο αναρωτιέμαι κι εγώ...

Fotis13, on 08 Oct 2013 - 11:24 PM, said:snapback.png

Αφου μπηκαν σε αυτο το τοπικ να γραψουν οολοι οι αντικοινωνικοι/ μιζεροι/κακομουτσουνοι και δεν ξερω εγω τι αλλο για να πουν οτι δεν θελουν το fb αλλα ταυτοχρονα γραφουν σε φορουμ 24/7 .βεβαια εδω εχεις την ανωνυμια που σε καλυπτει και σε προστατευει απο τα κομπλεξ σου. Η πλακα ειναι οτι αυτοι που συνειδητα δεν εχουν fb απο αποψη και οχι για αλλους λογους ζητημα ειναι να ειναι το 1%, σε χειροτερη κατασταση ειναι βεβαια οσοι εχουν fake account αυτοι χριζουν ιατρκης γνωματευσης

Αντικοινωνικοί...μίζεροι...κακομούτσουνοι...(το «ανέραστοι» πως και δε μπήκε στο πακέτο; ), όσοι δεν έχουν facebook αλλά γράφουν σε forum...

...παραβλέποντας την - εντυπωσιακή ομολογουμένως... - ικανότητα να μαντεύεις από την ιδιοσυγκρασία μέχρι την ...εμφάνιση, ανθρώπων που δεν έχεις δει ποτέ στη ζωή σου, να σού αποκαλύψω ένα μεγάλο μυστικό; Τα forums - άκου να δεις τώρα... - προϋπήρχαν τού facebook. «Ηλικιακά», το facebook είναι βρέφος συγκρινόμενο μ' αυτά. Ο λόγος για τον οποίο είναι περίεργο το να γράφει κάποιος, ακόμα και 24/7, σε forum, ενώ δεν είναι στο facebook, ξεπερνάει την αντιληπτική μου ικανότητα.

Όσο για την πλάκα στην οποία αναφέρεσαι, δυο ερωτήσεις:

1) Στο ποσοστό - έστω κι αν είναι κατά προσέγγιση - πώς ακριβώς κατέληξες; Δεν αμφισβητώ φυσικά, ότι είναι πολύ περισσότεροι αυτοί που έχουν λογαριασμό στο εν λόγω μέσο, από εκείνους που δεν έχουν, αλλά, εκτός τού ότι - άλλο μεγάλο μυστικό...το έχω ρίξει στις αποκαλύψεις σήμερα! - κάποιων ανθρώπων οι επιλογές, δεν καθορίζονται από το τι επιλέγει η εκάστοτε πλειοψηφία, αυτή η άνεση με την οποία παρατίθενται νούμερα και ποσοστά, δεν παύει να εντυπωσιάζει.

2) Εκτός από «άποψη» (ή «επιλογή», ή «γνώμη ότι δεν τού χρειάζεται»), ποιοι είναι οι «άλλοι λόγοι», για τους οποίους κάποιος δεν έχει λογαριασμό στο facebook; Αν μη τι άλλο, τσάμπα είναι απ' όσο ξέρω...

• Like 6
Δημοσ.

Για τον από πάνω...

Πολύ ατυχής η σύγκριση. Δεν μπορώ να σου εξηγήσω, αν δεν τον καταλαβαίνεις. Πετάς την μπάλα στην κερκίδα με τα επιχειρήματά σου.

Θα κάνω και εγώ το ίδιο λοιπόν, και πριν το mail υπήρχε το telex. Κάτσε τώρα εσύ να απαντήσεις σε αυτό το επιχείρημα.

Δημοσ.

Για τον από πάνω...

Πολύ ατυχής η σύγκριση. Δεν μπορώ να σου εξηγήσω, αν δεν τον καταλαβαίνεις. Πετάς την μπάλα στην κερκίδα με τα επιχειρήματά σου.

Θα κάνω και εγώ το ίδιο λοιπόν, και πριν το mail υπήρχε το telex. Κάτσε τώρα εσύ να απαντήσεις σε αυτό το επιχείρημα.

Τα γράφεις πολύ μπερδεμένα, ή εγώ δεν τα πιάνω (εξίσου πιθανά και τα δύο). Ποια σύγκριση είναι ατυχής; Το μεν ένα μετράει δέκα χρόνια παρά λίγο, το δε άλλο υπάρχει σχεδόν από τότε πού υπάρχει internet. Αυτός που συμμετείχε από τότε, είναι περίεργο το να συνεχίζει να συμμετέχει σε forum μέχρι σήμερα, αν δεν έχει και facebook;

Δε βλέπω καμιά μπάλα σε καμιά κερκίδα...

Δημοσ.

Το οτι δεν ειναι καθολου εμπιστοσυνης, η Alexa  :angry: 

νομιζω εχει ξεκαθαρισει ηδη, απο τελη '90s & μετα....

Που να βαλουμε να ψαξουμε δηλαδη?

Δημοσ.

H τραγικοτητα συνεχιζεται . Το τι κανει ο καθενας ειναι δικαιωμα του καθαρα , οπως δικαιωμα του ειναι να θεωρει κατι ηλιθιο (αν κι σε αυτο υπαρχει ενας σοβαρος βαθμος αντικειμενικοτητας) , ματαιδοξο (κι εδω υπαρχει αντικειμενικοτητα) κλπ

bb απο μενα.

Δημοσ.

Που να βαλουμε να ψαξουμε δηλαδη?

Καποτε βοηθουσε να ξερουμε εστω total pageviews και unique ips :shifty:

Αυτα ειναι στοιχεια που δινονται, αν ζητηθουν (νομιζω, τουλαχιστον

σε σχεση με ο,τι γνωριζω, απο προσωπικη εμπειρια, στο παρελθον)

Δημοσ.

Καταρχάς, η άποψη όποιου βάζει τα πραγματικά του στοιχεία ή/και φωτογραφίες του στο Facebook, δεν μπορεί να λαμβάνεται σοβαρά υπόψηv, διότι αγνοεί τα βασικά.

Από εκεί και πέρα, το Facebook είναι ένα εργαλείο, μια μορφή επικοινωνίας και διασκέδασης, που όπως όλα, είναι επιβλαβής αν κάνεις κατάχρηση.

Δημοσ.

Παντως τετοιο μαζικο δημοσιο αυτοφακελωμα δεν θα μπορουσε να περασει ουτε απο το μυαλο του πιο αρρωστημενου κουμανταδορου μυστικων υπηρεσιων του πλανητη.

Μερικα δισεκατομμυρια κατοικων της γης λενε ανα πασα στιγμη που βρισκονται,τι τρωνε,τι βλεπουν τριγυρω τους,με ποιους ειναι,γιατι ειναι εκει που ειναι,τι εφαγαν,τι ε...βγαλαν,τι θα φανε αυριο κοκ 

Καλη φαση.

• Like 2
Δημοσ.

Geo, το αυτοφακέλωμα και οι υπηρεσίες πληροφοριών είναι το λιγότερο, και ίσως το πιο ανούσιο, απ τη στιγμή που δεν έχεις να κρύψεις κάτι ύποπτο.

Το θέμα είναι ότι με το facebοok, ο οποιοσδήποτε μπορεί να μάθει τα πάντα για εσένα. Ο γείτονας, ένας κακοπροαίρετος, ένας τρελός, ένας εχθρός, ένας πρώην φίλος κτλ. Αυτό, εκτός από εθελοντική εκχώρηση των βασικών ανθρώπινων δικαιωμάτων, είναι πολύ επικίνδυνο…

• Like 2
Δημοσ.

Geo, το αυτοφακέλωμα και οι υπηρεσίες πληροφοριών είναι το λιγότερο, και ίσως το πιο ανούσιο, απ τη στιγμή που δεν έχεις να κρύψεις κάτι ύποπτο.

Το θέμα είναι ότι με το facebοok, ο οποιεσδήποτε μπορεί να μάθει τα πάντα για εσένα. Ο γείτονας, ένας κακοπροαίρετος, ένας τρελός, ένας εχθρός, ένας πρώην φίλος κτλ. Αυτό, εκτός από εθελοντική εκχώρηση των βασικών ανθρώπινων δικαιωμάτων, είναι πολύ επικίνδυνο…

Μα αυτο ακριβως λεω,οτι πληροφοριες που ουτε καν οι καλυτερες των μυστικων υπηρεσιων δεν μπορουσαν προ fb να συλλεξουν για τον καθενα,τωρα βγαινουν στη φορα αυτοβουλως στον καθενα.

Το πιο απλο παραδειγμα: για ποσες διαρρηξεις σπιτιων εχουμε διαβασει την ωρα που οι ιδιοκτητες τους διαφημιζαν κανα μηνα νωριτερα τον προορισμο και την ημερομηνια των διακοπων τους,και καθολη τη διαρκεια τους ενημερωναν καθημερινα για το που βρισκονται και τι κανουν?

Ποσες κοπελες ενημερωνουν τον καθε ανωμαλο (που φυσικα και εκαναν "φιλο",αφου απο οτι εχω δει σε γνωστους-ες μου γινεται ενας ατυπος διαγωνισμος του ποιος εχει περισσοτερους "φιλους") για το που βρισκονται ανα πασα στιγμη και τι ωρα θα επιστρεψουν σπιτι τους?

Ποσοι γονεις δινουν (μες τη χαρα τους) δεκαδες ή εκατονταδες φωτογραφιες των παιδιων τους ως βορα στον καθενα?

Ναι,το fb θα μπορουσε να χρησιμοποιειται σωστα,αλλα στην πλειοψηφια των περιπτωσεων αυτο δεν γινεται. Εχει χαθει η μπαλα δηλαδη.

• Like 3
Δημοσ.

Μεχρι περιπου το 2007 (χονδρικα), θυμαμαι να...
δινονται μαχες, για την ιδιωτικοτητα μας @ νετ!

Και μετα....ΓΑ'ΜΑΤΑ με κεφαλαια γράμματα!
καθοσον ανακαλυψαν (στην Ελλαδα) το FB..
:-(

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

1) Μέχρι κι η κουτσή Μαρία για το facebook μιλάει. Οποιοσδήποτε δε ζει σε γυάλα, θέλει δε θέλει, ακούει γι' αυτό. Από πού βγαίνει το συμπέρασμα ότι για να δώσεις μια τέτοια περιγραφή, πρέπει να το έχεις φάει με το κουτάλι, μόνο εσύ το ξέρεις...

2) Εγώ που δεν το παίζω «υπεράνω», αλλά δεν έχω διότι κρίνω ότι δε μού χρειάζεται και, παράλληλα, όντας κάτοικος εξωτερικού, επικοινωνώ και κρατάω επαφή με όλους όσους θέλω μέσω skype, εντάσσομαι σε κάποια από τις κατηγορίες που ορίζεις, ή θα δημιουργήσεις ξεχωριστή, ειδικά για 'μένα;

Αντικοινωνικοί...μίζεροι...κακομούτσουνοι...(το «ανέραστοι» πως και δε μπήκε στο πακέτο; ), όσοι δεν έχουν facebook αλλά γράφουν σε forum...

...παραβλέποντας την - εντυπωσιακή ομολογουμένως... - ικανότητα να μαντεύεις από την ιδιοσυγκρασία μέχρι την ...εμφάνιση, ανθρώπων που δεν έχεις δει ποτέ στη ζωή σου, να σού αποκαλύψω ένα μεγάλο μυστικό; Τα forums - άκου να δεις τώρα... - προϋπήρχαν τού facebook. «Ηλικιακά», το facebook είναι βρέφος συγκρινόμενο μ' αυτά. Ο λόγος για τον οποίο είναι περίεργο το να γράφει κάποιος, ακόμα και 24/7, σε forum, ενώ δεν είναι στο facebook, ξεπερνάει την αντιληπτική μου ικανότητα.

1) Στο ποσοστό - έστω κι αν είναι κατά προσέγγιση - πώς ακριβώς κατέληξες; Δεν αμφισβητώ φυσικά, ότι είναι πολύ περισσότεροι αυτοί που έχουν λογαριασμό στο εν λόγω μέσο, από εκείνους που δεν έχουν, αλλά, εκτός τού ότι - άλλο μεγάλο μυστικό...το έχω ρίξει στις αποκαλύψεις σήμερα! - κάποιων ανθρώπων οι επιλογές, δεν καθορίζονται από το τι επιλέγει η εκάστοτε πλειοψηφία, αυτή η άνεση με την οποία παρατίθενται νούμερα και ποσοστά, δεν παύει να εντυπωσιάζει.

2) Εκτός από «άποψη» (ή «επιλογή», ή «γνώμη ότι δεν τού χρειάζεται»), ποιοι είναι οι «άλλοι λόγοι», για τους οποίους κάποιος δεν έχει λογαριασμό στο facebook; Αν μη τι άλλο, τσάμπα είναι απ' όσο ξέρω...

Dees  καταλαβες πολυ καλα  τι θελω να πω,περα απο αυτο εσυ προφανως ανηκεις στις εξαιρεσεις .

Ολοι οι υπολοιποι εχουν αλλους λογους που δεν εχουν FB και οχι απο αποψη αυτη ειναι η αληθεια ,τωρα αν δεν αρεσει σε ορισμενους προβλημα τους μου αρκει πως ξερουν  οτι εχω δικιο :)

Επεξ/σία από Fotis13
Δημοσ.

Δυσκολο, προσπαθησα με διαφορους τροπους και διαφορα προγραμματα, ειτε με skype, ειτε με whatsapp ειτε με viber. Δυστυχως ποτε δεν ειχαμε ολοι το ιδιο ιδιο προγραμμα. Δεν γινεται να επιβαλλεις στουθς αλλους τα θελω σου, και καλα εσυ να θες να βαλεις ας πουμε skype, αλλα ο αλλος, εκτος απο σενα μπορει να εχει και αλλους φιλους - γνωστους που θελει να επικοινωνει (αγνωστους προς εσενα), και με αυτους να εχει πχ το viber, ο αλλος φιλος σου να εχει το whatsapp και παει λεγοντας.

Καλως η κακως, με το να εχουν ολοι αυτοι το fb, το messenger του γινεται αυτοματα ενα πολυ καλο sms συστημα, και ειδικα για οσους εχουν smartphone και εστω και λιγα mb το μηνα, ειναι μονιμα ονλαιν, και στελνουν λαμβανουν μηνυματα οπως και με τα sms αλλα δωρεαν.

• Like 4

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...