Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εγώ έχω fb, αλλά για συγκεκριμένα πράγματα. Για κάνα διαγωνισμό, για να μιλάω με φίλους και συγγενείς που είναι διασκορπισμένοι σε Ευρώπη, Καναδά και Αυστραλία, αλλά το κυριότερο πως είμαι μέλος σε γκρουπ για μετανάστευση, οπότε μαζεύω πολλές πληροφορίες από κει. Όσο για τις άλλες ομάδες ανθρώπων που βιάζουν το fb με τις παπαριές που ανεβάζουν, έχω φροντίσω να μην τους έχω στον κύκλο μου κ έχω ήσυχο το κεφάλι μου.

Τσιριμπίμ Τσιριμπόμ

• Απαντ. 183
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Εστω δεν ειναι το πρωτο, ειναι το δευτερο, το τριτο ξερωγω.

Συμφωνα με το alexa που προτεινε o φιλος απο πανω, το Insomnia βρισκεται στην 91η θεση.

Υπαρχουν αλλα sites μετρησεων, ή το alexa εχει την αποκλειστικοτητα?

Δημοσ.

παιδια πακρια απο τον ρουφιανο......... ειχα FB και το εκλεισα εδω και  χρονια και ησυχασα..... οποιος με θελει στο κινητο η μεσω skype

Δημοσ.

Συμφωνα με το alexa που προτεινε o φιλος απο πανω, το Insomnia βρισκεται στην 91η θεση.

Υπαρχουν αλλα sites μετρησεων, ή το alexa εχει την αποκλειστικοτητα?

Αρα υπαρχουν 90 καλυτερα ελληνικα τεχνολογικα φορουμ πριν απο αυτο εδω... ΟΚ.

Δημοσ.

Oxι φιλε, 90 καλυτερα γενικως.

Αλλα οταν λες οτι ειναι το Νο1 τεχνολογικο φορουμ ειναι σα να εννοεις απ τα 90 που προηγουνται δεν ειναι κανενα τεχνολογικο.

Δημοσ.

Αρα υπαρχουν 90 καλυτερα ελληνικα τεχνολογικα φορουμ πριν απο αυτο εδω... ΟΚ.

Oχι 90 τεχνολογικα φορουμ,90 ιστοσελιδες που εχουν περισσοτερο traffic απο το insomnia,πχ το νο1 ειναι το google.gr και το νο2 μπορει να ειναι το facebook,στην Ελλαδα.Eνα ενδεικτικο εργαλειο ειναι,βαζεις ιστοσελιδες και σου βγαζει διαφορα στατιστικα.

Δημοσ.

Dees  καταλαβες πολυ καλα  τι θελω να πω,περα απο αυτο εσυ προφανως ανηκεις στις εξαιρεσεις .

Ολοι οι υπολοιποι εχουν αλλους λογους που δεν εχουν FB και οχι απο αποψη αυτη ειναι η αληθεια ,τωρα αν δεν αρεσει σε ορισμενους προβλημα τους μου αρκει πως ξερουν  οτι εχω δικιο :)

Καλά, εγώ είμαι εξαίρεση γενικότερα... :-D

Σοβαρά πάντως - έστω και μόνο για να ικανοποιήσω την περιέργειά μου - μπορείς να μου πεις έναν από αυτούς τους άλλους λόγους; Ειλικρινά σπάω το κεφάλι μου και δε βρίσκω κάτι, εκτός ίσως από το να βρίσκεσαι σε χώρα όπου το καθεστώς απαγορεύει τη λειτουργία τέτοιων υπηρεσιών. Διαφορετικά, το να είναι επιλογή κάποιου να μην έχει λογαριασμό, το βλέπω ως μόνο λόγο και κάθε άλλο παρά μειοψηφική περίπτωση.

επικοινωνώ και κρατάω επαφή με όλους όσους θέλω μέσω skype

Δυσκολο, προσπαθησα με διαφορους τροπους και διαφορα προγραμματα, ειτε με skype, ειτε με whatsapp ειτε με viber. Δυστυχως ποτε δεν ειχαμε ολοι το ιδιο ιδιο προγραμμα. Δεν γινεται να επιβαλλεις στουθς αλλους τα θελω σου, και καλα εσυ να θες να βαλεις ας πουμε skype, αλλα ο αλλος, εκτος απο σενα μπορει να εχει και αλλους φιλους - γνωστους που θελει να επικοινωνει (αγνωστους προς εσενα), και με αυτους να εχει πχ το viber, ο αλλος φιλος σου να εχει το whatsapp και παει λεγοντας.

Καλως η κακως, με το να εχουν ολοι αυτοι το fb, το messenger του γινεται αυτοματα ενα πολυ καλο sms συστημα, και ειδικα για οσους εχουν smartphone και εστω και λιγα mb το μηνα, ειναι μονιμα ονλαιν, και στελνουν λαμβανουν μηνυματα οπως και με τα sms αλλα δωρεαν.

Κοίτα, το αν είναι εύκολο ή δύσκολο, εξαρτάται και από τις απαιτήσεις και τις συνήθειες τού κύκλου τού καθενός. Εγώ για παράδειγμα, δεν έχω smartphone, ούτε και καίγομαι να επικοινωνήσω ανά πάσα στιγμή με τον κύκλο μου.Αν, ας πούμε, κάποιος δεν είναι στη «βάση» του την ώρα που μού έρχεται να τού πω κάτι, ή αν είμαι εγώ εκτός σπιτιού/γραφείου την ώρα πού με θέλει, ε...χέστηκε η φοράδα στ' αλώνι! Αν θέλει κάποιος να με βρει επειγόντως, διότι συντρέχει σοβαρός λόγος, τις ελάχιστες ώρες τις ημέρας πού δεν είμαι κοντά στο p.c., θα με πάρει στο κινητό, όπως θα κάνω κι εγώ. Αν δε με πάρει, ή δεν τον πάρω, σημαίνει ότι το «επειγόντως» και το «συντρέχει σοβαρός λόγος», δεν ισχύουν. Δεν έχει λεφτά να τηλεφωνήσει; Ας στείλει μήνυμα. Δεν έχει λεφτά ούτε για μήνυμα; Ας κάνει αναπάντητη και θα τον πάρω εγώ.

Λέγοντας λοιπόν ότι καλύπτομαι απόλυτα με το skype σαν τρόπο άμεσης επικοινωνίας - και με το email, αν δεν με καίει το «άμεσα» - το εννοώ απολύτως, διότι αναφέρομαι σε αξιοποίησή τους μέσω υπολογιστή.

Τραβηγμένο μού ακούγεται το «να επιβάλλω τα θέλω μου». Εντάξει, αν δε θέλει κάποιος να έχει εγκατεστημένο το skype ούτε στο p.c. του - και όχι στο smartphone, όπου μπορεί να υπάρχουν πρακτικοί λόγοι - διότι «έτσι», είναι άλλο καπέλο. Υπάρχει περίπτωση όμως, να του δημιουργεί κάποιο πρόβλημα; Εξήντα ανθρώπους έχω στις επαφές μου, το έχουν όλοι και λειτουργεί απροβλημάτιστα σε όλους, όπως και σ' εμένα. Άσε το άλλο, το πιο σημαντικό ίσως: Με το skype μιλάς, ακούς, βλέπεις και σε βλέπουν. Δεν πληκτρολογείς. Για 'μένα, αυτό σημαίνει «επικοινωνία». Διαφορετικά, έστελνα και ...fax!

Δημοσ.

Καλά, εγώ είμαι εξαίρεση γενικότερα... :-D

Σοβαρά πάντως - έστω και μόνο για να ικανοποιήσω την περιέργειά μου - μπορείς να μου πεις έναν από αυτούς τους άλλους λόγους; Ειλικρινά σπάω το κεφάλι μου και δε βρίσκω κάτι, εκτός ίσως από το να βρίσκεσαι σε χώρα όπου το καθεστώς απαγορεύει τη λειτουργία τέτοιων υπηρεσιών. Διαφορετικά, το να είναι επιλογή κάποιου να μην έχει λογαριασμό, το βλέπω ως μόνο λόγο και κάθε άλλο παρά μειοψηφική περίπτωση.

Κοίτα, το αν είναι εύκολο ή δύσκολο, εξαρτάται και από τις απαιτήσεις και τις συνήθειες τού κύκλου τού καθενός. Εγώ για παράδειγμα, δεν έχω smartphone, ούτε και καίγομαι να επικοινωνήσω ανά πάσα στιγμή με τον κύκλο μου.Αν, ας πούμε, κάποιος δεν είναι στη «βάση» του την ώρα που μού έρχεται να τού πω κάτι, ή αν είμαι εγώ εκτός σπιτιού/γραφείου την ώρα πού με θέλει, ε...χέστηκε η φοράδα στ' αλώνι! Αν θέλει κάποιος να με βρει επειγόντως, διότι συντρέχει σοβαρός λόγος, τις ελάχιστες ώρες τις ημέρας πού δεν είμαι κοντά στο p.c., θα με πάρει στο κινητό, όπως θα κάνω κι εγώ. Αν δε με πάρει, ή δεν τον πάρω, σημαίνει ότι το «επειγόντως» και το «συντρέχει σοβαρός λόγος», δεν ισχύουν. Δεν έχει λεφτά να τηλεφωνήσει; Ας στείλει μήνυμα. Δεν έχει λεφτά ούτε για μήνυμα; Ας κάνει αναπάντητη και θα τον πάρω εγώ.

Λέγοντας λοιπόν ότι καλύπτομαι απόλυτα με το skype σαν τρόπο άμεσης επικοινωνίας - και με το email, αν δεν με καίει το «άμεσα» - το εννοώ απολύτως, διότι αναφέρομαι σε αξιοποίησή τους μέσω υπολογιστή.

Τραβηγμένο μού ακούγεται το «να επιβάλλω τα θέλω μου». Εντάξει, αν δε θέλει κάποιος να έχει εγκατεστημένο το skype ούτε στο p.c. του - και όχι στο smartphone, όπου μπορεί να υπάρχουν πρακτικοί λόγοι - διότι «έτσι», είναι άλλο καπέλο. Υπάρχει περίπτωση όμως, να του δημιουργεί κάποιο πρόβλημα; Εξήντα ανθρώπους έχω στις επαφές μου, το έχουν όλοι και λειτουργεί απροβλημάτιστα σε όλους, όπως και σ' εμένα. Άσε το άλλο, το πιο σημαντικό ίσως: Με το skype μιλάς, ακούς, βλέπεις και σε βλέπουν. Δεν πληκτρολογείς. Για 'μένα, αυτό σημαίνει «επικοινωνία». Διαφορετικά, έστελνα και ...fax!

Παρανοησες. Το "επιβαλλω" δεν ειναι τοσο στην κυριολεξια, οσο το οτι πρεπει να εχει ο καθενας μας ολα τα προγραμματα επικοινωνιας ανοικτα, και αναλογα το ποιος τον καλει, θα το βλεπει σε αλλο προγραμμα. Επισης, πρεπει πχ εγω να θυμαμαι, οτι εσυ εχεις μονο skype, ο αλλος εχει μονο viber και παει λεγοντας. Αρα ποια ειναι η πιο λογικη κινηση; Κοιτας ποιο προγραμμα εχουν οι πιο πολλοι εγκατεστημενο, και βαζεις κι εσυ αυτο. Το αν το λενε fb, skype ή deesnider λιγη σημασια εχει, αυτο που εχει σημασια, ειναι το πως θα κανεις τη ζωη σου πιο ευκολη.

Δε διαφωνω, οτι εσενα προσωπικα το skype (σε συναρτηση με τον κυκλο σου), σε εχει βολεψει. Αλλον μπορει να βολευει το whatsapp, αλλον το viber και παει λεγοντας. Την πλειοψηφια ομως, σαφως και τη βολευει το fb αφου εχει και τους περισσοτερους χρηστες.

• Like 1
Δημοσ.

παιδια πακρια απο τον ρουφιανο......... ειχα FB και το εκλεισα εδω και  χρονια και ησυχασα..... οποιος με θελει στο κινητο η μεσω skype

Μεταξυ αστειου και σοβαρου οποιος ριξει μια ματια στους ορους χρησης προσωπικων δεδομενων μαλλον θα φρικαρει.... κατι που διαφερει και απο τον παραγοντα "ορθης χρησης" οντας στα χερια της εταιριας εξ'ολοκληρου.    :-(

Δημοσ.

Παρανοησες. Το "επιβαλλω" δεν ειναι τοσο στην κυριολεξια, οσο το οτι πρεπει να εχει ο καθενας μας ολα τα προγραμματα επικοινωνιας ανοικτα, και αναλογα το ποιος τον καλει, θα το βλεπει σε αλλο προγραμμα. Επισης, πρεπει πχ εγω να θυμαμαι, οτι εσυ εχεις μονο skype, ο αλλος εχει μονο viber και παει λεγοντας. Αρα ποια ειναι η πιο λογικη κινηση; Κοιτας ποιο προγραμμα εχουν οι πιο πολλοι εγκατεστημενο, και βαζεις κι εσυ αυτο. Το αν το λενε fb, skype ή deesnider λιγη σημασια εχει, αυτο που εχει σημασια, ειναι το πως θα κανεις τη ζωη σου πιο ευκολη.

Δε διαφωνω, οτι εσενα προσωπικα το skype (σε συναρτηση με τον κυκλο σου), σε εχει βολεψει. Αλλον μπορει να βολευει το whatsapp, αλλον το viber και παει λεγοντας. Την πλειοψηφια ομως, σαφως και τη βολευει το fb αφου εχει και τους περισσοτερους χρηστες.

Ούτε εγώ διαφωνώ γενικότερα. Απλώς πρόσεξε τη - σημαντική κατά τη γνώμη μου - διαφορά, στο τονισμένο τμήμα και ειδικά στα κόκκινα: από τη μία έχουμε προγράμματα επικοινωνίας, ευέλικτα για κάθε μορφή αυτής (φωνητική, με εικόνα, ή με πληκτρολόγηση μηνυμάτων) και από την άλλη ένα site, το οποίο μπορεί, μεταξύ άλλων, να χρησιμοποιηθεί και για μια μορφή επικοινωνίας (όχι ιδανική κατά τη γνώμη μου, αφού προϋποθέτει απαραιτήτως πληκτρολόγηση).

Το να έχεις το skype - ή κάποιο αντίστοιχο πρόγραμμα, απλώς αναφέρω αυτό ως πιο δημοφιλές στο είδος - να τρέχει, όσο ο υπολογιστής είναι εν λειτουργία, δεν επιβαρύνει πουθενά οτιδήποτε άλλο θέλεις να κάνεις, ενώ παράλληλα, επιτρέπει σε οποιονδήποτε άλλο το χρησιμοποιεί και σε έχει στις επαφές του, να επικοινωνήσει άμεσα μαζί σου. Το ίδιο μπορείς να κάνεις κι εσύ. Το αν είσαι ή όχι στο facebook, είναι τελείως ανεξάρτητο ζήτημα. Το θέμα για 'μένα, είναι το πώς προτιμά κανείς να επικοινωνεί εξ αποστάσεως με τον κόσμο. Απολύτως σεβαστή η προτίμηση τού καθενός φυσικά, αλλά προσωπικά, όταν θέλω να πω κάτι π.χ. σ' εσένα και έχω να επιλέξω μεταξύ τού να σού το πω προφορικά και τού να σού το γράψω, προτιμώ απείρως περισσότερο το πρώτο. Το δεύτερο, μου φαίνεται αντίστοιχο τού να έχω τηλέφωνο, αλλά να προτιμώ να σού στείλω γράμμα, ακόμα κι αν αυτό φτάσει σε μόλις μία μέρα.

Διευκρινίζω, προς αποφυγήν παρανοήσεως: Αναφέρομαι ειδικά στο κομμάτι «επικοινωνία» και όχι στις όποιες άλλες πιθανές χρήσεις τού facebook. Γι' αυτό και η τελευταία φράση τού post σου, μού φαίνεται λίγο περίεργη, όσο αφορά στο «περισσότερους χρήστες». Διότι νομίζω πως συγκρίνουμε διαφορετικές υπηρεσίες. 

Δημοσ.

Περα απο τα οποια ουσιαστικα μυνηματα υπηρξαν στις μεχρι τωρα σελιδες βλεπω οτι πολλοι εχουν δωσει βαση στο ποια μερια παιρνει ο καθενας. Εγω ηθελα απλα να αναδειξω την τροπη που εχει παρει το facebook σε κοινωνικο επιπεδο και τον τροπο που εχει αντικαταστησει τις διαπροσωπικες μας σχεσεις και οχι σε ατομικο επιπεδο, ουτε βρισκω νοημα στο να θιχτουν οσοι εχουν η δεν εχουν, η να περαστει μυνημα το κατα ποσο καποιος που εχει η δεν εχει ειναι υπερανω. Ο καθενας εχει ή δεν εχει για τους λογους του. Δεν παυουν ομως να εχουν εμφανιστει καποια πολυ σοβαρα προβληματα.

Απο το πανω μερος του μυαλου μου

Αμεση υποβαθμιση επικοινωνιας και δημιουργια στοιχεων αντι-κοινωνικοτητας. Ενημερωνεις συνεχως τους αλλους για τις κινησεις σου, (που περα απο επιβλαβες που ειναι οπως αναφερθηκε καθως ο οποιος κακοβουλος μπορει να χρησιμοποιησει πληροφοριες εναντιον σου),  παραχωρεις με τον πλεον απλο τροπο την καθημερινοτητα σου. Ετσι οταν θα πας για καφε, ο αλλος πιθανον να μην σε ρωτησει τι εκανες, γιατι ειδε οτι πηγες εκει εκει και εκει (check-in/status) και εβγαλες την ταδε φωτογραφια με αυτον και με αυτον. Dont give the product for free bitch!

Οπως ειπε και ο τουφας αυτο δεν ειναι προβλημα του facebook, αλλα εσενα και του κυκλου σου. Προφανως γιατι δεν εισαι υποχρεωμενος να το χρησιμοποιεςι ετσι, αλλα ελα που εγω δεν βρισκω ατομα που να μην το κανουν ετσι. Για αυτο δεν το καταταsσω σε ατομικο προβλημα αλλα σε συνολικο κοινωνικο προβλημα.

Σου στερει τη χαρα της ανακαλυψης. Απο κει που πριν εβγαινες για καφε και ακουγες φρεσκες ιδεες και πρωτοποριακες αντιληψεις, τωρα βλεπεις μπροστα σου ολα τα αποφθεγματα σε μορφη στατους που εχουν κλεψει ο ενας απο τον αλλον, ή σε αυτην την μορφη παιγνιων μεσα σε εικονες. Σε λιγα δευτερολεπτα τα προσπερασες και δεν εχεις κρατησει τιποτα λογο της αδιστακτης υπερπληροφορησης και την χυμα προσφορας της γνωσης. Εχουμε γεμισει απο ενα ματσο ξερολες και ιστοριοδιφηδες. Μασημενη τροφη καταντησε η γνωση. Παλιοτερα καποιος για να μαθει κατι, επελεγε ενα αντικειμενο που τον ενδιεφερε μαθαινε τα παντα και εβγαινε εξω και το εξεθετε και για αυτο ξεχωριζει σαν ατομο και προσωπικοτητα. Τωρα ολη η εντυπωσιακη αποσπασματικη γνωση υπαρχει εκει απεξω ετοιμη για τον οποιοδηποτε τυχαιο να την ανακτησει και να την πασαρει σαν εργο ζωης.

Σκεφτεσαι κατι που θες να πεις σε ενα φιλο, και αντι να περιμενεις την επομενη φορα που θα τον δεις, του πετας ενα γρηγορ μνμα στο inbox και καθαρισες. Σου απανταει κατι σαχλο και συντομο και νιωθουν και οι δυο ικανοποιημενοι οτι τον καναν τον ρολο τους.

Και μιλαω για πραματα στα οποια υποπεπτω και γω. Δεν το παιζω υπερανω. Τσεκιν και φωτο δεν σπαμαρω, αλλα εχω αηδιασει με ολες τις αχρηστες πληροφοριες που περνανε απο μπροστα μου, και τα οσα γρηγορα μνματα που ανταλαξa με ατομα για να τα ξεπεταξω αντι να αφιερωσω τον λιγο παραπανω χρονο για να το κανω την επικοινωνια λιγο πιο ανθωπινη. Ακομα και στο πεσιμο μεσω facebook ειχα υποπεσει. Αν δεν θες κατι σοβαρο με την αλλη και αυτη το ιδιο δεν ειναι κατι ασχημο, αλλα το σωστο ειναι face-to-face και τηλεφωνο και ειτε σκοραρεις ειτε ακυρωνεσαι και πας για επομενη.

Εν πασει περιπτωσει αυτα τα ολιγα.

Δημοσ.

Προφανως γιατι δεν εισαι υποχρεωμενος να το χρησιμοποιεςι ετσι, αλλα ελα που εγω δεν βρισκω ατομα που να μην το κανουν ετσι. Για αυτο δεν το καταταsσω σε ατομικο προβλημα αλλα σε συνολικο κοινωνικο προβλημα.

You, party pooper..

Ούτε 1/100 δεν το χρησιμοποιούν σαν εργαλείο, και βγαίνουν και οι 99/100 κουτσομπόλες να δικαιολογηθούν. Δηλαδή αν το δεχτούμε, τότε όλοι το χρησιμοποιούν σαν εργαλείο, και κανείς δεν μαλακίζεται εκεί μέσα.

• Like 1
Δημοσ.

^ Γιαυτό ήθελα να γεννηθώ με τρύπα για να την πετάω όξω και να τρελαίνομαι στις ειδοποιήσεις στο fb
αμα την πετάξω όξω τώρα θα με πάνε μέσα χαχαχα  B)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...