Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 85
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Εξαρτάται. Αν είσαι το καρφί τότε δεν καρφώνεις αλλά καρφώνεσαι. Συνεπώς αν υποθετικά προσομοιάσουμε το ανδρικό σώμα με καρφί τότε καρφώνεσαι ίσον το δίνεις. Αλλά μπορεί να αναφέρεσαι σε αργκό. 

Δημοσ.

Επειδή πέρασα πρόσφατα κάτι τέτοιο σήκω φύγε οσο είναι νωρίς διότι θα τρελαθείς. Οι φοιτητές δεν σταματάνε να μιλάνε . Ολη νύχτα λένε Μαλακιες και την ημέρα κοιμούνται.

Μεγάλο πρήξιμο.

Δεν θα βγάλεις άκρη . Θα κάνουν ησυχία μια ώρα και μετά πάλι τα ίδια.

Η λύση είναι μια....Φύγε !!!

Αποστολή από το GT-I9300 με τη χρήση Insomnia App

• Like 1
Δημοσ.

Επειδή πέρασα πρόσφατα κάτι τέτοιο σήκω φύγε οσο είναι νωρίς διότι θα τρελαθείς. Οι φοιτητές δεν σταματάνε να μιλάνε . Ολη νύχτα λένε Μαλακιες και την ημέρα κοιμούνται.

Μεγάλο πρήξιμο.

Δεν θα βγάλεις άκρη . Θα κάνουν ησυχία μια ώρα και μετά πάλι τα ίδια.

Η λύση είναι μια....Φύγε !!!

φοιτητής-γειτονας αλερτ "salonikios933"

Δημοσ.

Επειδή πέρασα πρόσφατα κάτι τέτοιο σήκω φύγε οσο είναι νωρίς διότι θα τρελαθείς. Οι φοιτητές δεν σταματάνε να μιλάνε . Ολη νύχτα λένε Μαλακιες και την ημέρα κοιμούνται. <br><br

Σε πληροφορώ ότι οι γκομενοσυζητησεις, το τάβλι, τα του Πανεπιστημίου και οι οποιαδήποτε φιλοσοφία ειναι εξαιρετικές συζητήσεις που μόνο αν έχεις κάνει φοιτητής μπορείς να αντιληφθείς :-P

Sent from my iPhone using Insomnia

Δημοσ.

Εξαρτάται. Αν είσαι το καρφί τότε δεν καρφώνεις αλλά καρφώνεσαι. Συνεπώς αν υποθετικά προσομοιάσουμε το ανδρικό σώμα με καρφί τότε καρφώνεσαι ίσον το δίνεις. Αλλά μπορεί να αναφέρεσαι σε αργκό.

Σορι ξανα για το off topic αλλά μην λέμε ότι θέλουμε.

Η παθητική φωνή είναι παθητική, δείχνει ότι το υποκείμενο παθαίνει κάτι, όχι ότι ενεργεί.

Καρφώνομαι σημαίνει με καρφώνει κάποιος, καρφώνω σημαίνει ΕΓΩ ΚΑΡΦΩΝΩ κάποιον άλλον.

Γραμματική τρίτης δημοτικού, εκτός κι αν μιλώ με αλλοδαπό που δεν γνωρίζει καλά την ελληνική γλώσσα.

• Like 1
Δημοσ.

Ποιος στο είπε αυτό; Διάβασες ποτέ, έτσι από περιέργεια, κανά συμβόλαιο;

Αν δεν έχεις ιδέα, μην παραπληροφορείς, μπορεί να κάψεις κάποιον που θα σ'ακούσει.

Τα συμβόλαια που έχω υπογράψει προσωπικά δεν ανέφεραν κάτι που με δέσμευε, και ναι, τα διάβασα και τα έγραψα.

Έτυχα και σε καλούς ιδιοκτήτες βέβαια.

Το ότι μπορεί να μην συμβαίνει πάντα έτσι δεν το ήξερα καν. Λες να ήθελα να παραπληφορήσω ή να βοηθήσω;

Το εξυπνακίστικο υφάκι ξέρεις τι να το κάνεις, εδώ κουβέντα κάνουμε.

• Like 1
Δημοσ.

Τα συμβόλαια που έχω υπογράψει προσωπικά δεν ανέφεραν κάτι που με δέσμευε, και ναι, τα διάβασα και τα έγραψα.

Έτυχα και σε καλούς ιδιοκτήτες βέβαια.

Το ότι μπορεί να μην συμβαίνει πάντα έτσι δεν το ήξερα καν. Λες να ήθελα να παραπληφορήσω ή να βοηθήσω;

Το εξυπνακίστικο υφάκι ξέρεις τι να το κάνεις, εδώ κουβέντα κάνουμε.

Το συμβόλαιο μονομερές ήταν;

Όπως εξασφαλίζει εσένα ότι δεν μπορεί να σε διώξει ο ιδιοκτήτης, ετσι εξασφαλίζεται και ο ιδιοκτήτης.

Ακόμα και να μην έχεις τίποτα στο όνομά σου, αν πέσεις σε ανάποδο και θέλει να σου την φέρει, παραχωρεί τα ενοίκια στην εφορία/κράτος, (τα ενοίκια που θα κέρδιζε αν δεν του εφευγες όταν σου έκανε κέφι σπάζοντας με το έτσι θέλω το συμβόλαιο) και μετά είσαι χρωστούμενος στο κράτος, ούτε φορολογική ενημερότητα δεν θα μπορείς να πάρεις.

Το συμβόλαιο σε δεσμεύει για τρία χρόνια, ακόμα και αν έχεις υπογράψει για λιγότερο χρονικό διάστημα. Όπως ακριβώς δεσμεύει και τον ιδιοκτήτη.

Και άλλο κάνω κουβέντα, άλλο δίνω συμβουλές και κάνω δηλώσεις που μπορεί να τις πιστέψει κάποιος ανίδεος και να καεί.

Δημοσ.

Το συμβόλαιο σε δεσμεύει για τρία χρόνια, ακόμα και αν έχεις υπογράψει για λιγότερο χρονικό διάστημα. Όπως ακριβώς δεσμεύει και τον ιδιοκτήτη.

Μια που κατηγορεις τους συνομιλητες σου για παραπληροφορηση, μπορεις σε παρακαλω να παραθεσεις καποια τεκμηριωση για το παραπανω;

• Like 1
Δημοσ.

Το συμβόλαιο μονομερές ήταν;

Όπως εξασφαλίζει εσένα ότι δεν μπορεί να σε διώξει ο ιδιοκτήτης, ετσι εξασφαλίζεται και ο ιδιοκτήτης.

Ακόμα και να μην έχεις τίποτα στο όνομά σου, αν πέσεις σε ανάποδο και θέλει να σου την φέρει, παραχωρεί τα ενοίκια στην εφορία/κράτος, (τα ενοίκια που θα κέρδιζε αν δεν του εφευγες όταν σου έκανε κέφι σπάζοντας με το έτσι θέλω το συμβόλαιο) και μετά είσαι χρωστούμενος στο κράτος, ούτε φορολογική ενημερότητα δεν θα μπορείς να πάρεις.

Και άλλο κάνω κουβέντα, άλλο δίνω συμβουλές και κάνω δηλώσεις που μπορεί να τις πιστέψει κάποιος ανίδεος και να καεί.

Φαίνεσαι να το έχεις ψάξει λίγο παραπάνω και όπως είπα τα πράγματα ίσως να είναι όπως τα λες εσύ και όχι εγώ. Θα ήθελα και 'γω να δω κάτι που αποδεικνύει τα λεγόμενά σου πάντως, χωρίς να τα αμφισβητώ, έτσι για το 100% και να μάθουμε και κάτι.

Την τελευταία σου πρόταση δεν την σχολιάζω, μιας και δεν φαίνεται ότι μπορούμε να συνεννοηθούμε και η μέρα έχει δρόμο ακόμα.

Δημοσ.

Σορι ξανα για το off topic αλλά μην λέμε ότι θέλουμε.

Η παθητική φωνή είναι παθητική, δείχνει ότι το υποκείμενο παθαίνει κάτι, όχι ότι ενεργεί.

Καρφώνομαι σημαίνει με καρφώνει κάποιος, καρφώνω σημαίνει ΕΓΩ ΚΑΡΦΩΝΩ κάποιον άλλον.

Γραμματική τρίτης δημοτικού, εκτός κι αν μιλώ με αλλοδαπό που δεν γνωρίζει καλά την ελληνική γλώσσα.

Νόμιζω ότι δεν κατάλαβες αυτό που έγραψα όποτε το αναλύω περαιτέρω. Αν είσαι το καρφί (μεταφορικά) τότε το καρφώνεσαι υποδηλώνει ότι εισέρχεσαι σε ένα αντικείμενο. Εκτός αν το συντάσσεις ως εξής: πήγα στο νοσοκομείο γιατί ένα καρφί μου κάρφωσε το πόδι, και όχι γιατί ένα καρφί μου καρφώθηκε στο πόδι. Οπότε και είσαι εσύ ο αλλοδαπός άνευ πρωτοβάθμιας παιδείας.
Δημοσ.

Νόμιζω ότι δεν κατάλαβες αυτό που έγραψα όποτε το αναλύω περαιτέρω. Αν είσαι το καρφί (μεταφορικά) τότε το καρφώνεσαι υποδηλώνει ότι εισέρχεσαι σε ένα αντικείμενο. Εκτός αν το συντάσσεις ως εξής: πήγα στο νοσοκομείο γιατί ένα καρφί μου κάρφωσε το πόδι, και όχι γιατί ένα καρφί μου καρφώθηκε στο πόδι. Οπότε και είσαι εσύ ο αλλοδαπός άνευ πρωτοβάθμιας παιδείας.

Πήγα στο νοσοκομείο γιατί κάποιος μου κάρφωσε ένα καρφί στο πόδι. Το καρφί δεν μπορεί να είναι υποκείμενο σε πρόταση με το "καρφώνω". Εσύ χρησιμοποιείς αργκό στην προκειμένη και όχι σωστά ελληνικά. Αν ίσχυε αυτό που λες, τότε δεν θα μπορούσες να πεις "σου την κάρφωσα" αλλά μόνο "σου καρφώθηκα".

Καταλαβαίνω τι λες, αλλά αν το πάρεις με την ΣΩΣΤΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΝΤΑΞΗ, η παθητική φωνή ΔΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙ.

Γιατί, όταν λες "την καρφώνω" έχει ΜΟΝΟ μία σημασία δηλαδή εγώ την δίνω σε κάποιον/α, ενώ αν πεις "την καρφώνομαι" σημαίνει την τρώω. Χρησιμοποιώντας το σε αργκό ή κι εγώ δεν ξέρω τι τύπου γλώσσα, μπορεί να εννοείς και ό,τι σου έρθει.

Πιο λιανά....

Καρφώνω, δεν μπορείς να το δεις αλλιώς....εγώ κάνω την πράξη πάνω σε κάποιον άλλον, δεν υπάρχει άλλος τρόπος να "μεταφραστεί".

Καρφώνομαι, με καρφωνει κάποιος άλλος, εγώ είμαι παθητικός. Σε μη σωστή ελληνική σύνταξη, μπορείς να το πάρεις και ως "καρφώνομαι εγώ σε κάποιον άλλον"

Κάποια επανάληψη της σύνταξης την χρειαζόμαστε, έτσι; :P

Δημοσ.

Έχετε βγει εντελώς εκτός θέματος, αλλά για να τελειώνουμε, όταν π.χ. λέμε «χώθηκα στη ουρά», τι είναι αυτό; Παθητικό; Μόνος μου χώθηκα;

Γιατί το ενεργητικό μέρος είναι «χώνω».

Στα σωστά ελληνικά πρέπει να πούμε «χώνω τον εαυτό μου στην ουρά»; Ή μήπως δεν ταιριάζει καν το συγκεκριμένο ρήμα σε τέτοιες ενέργειες;

Κι εγώ είμαι υπέρ του τυπικού, αλλά μην το ψοφάμε κιόλας.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...