Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γειά σας !

Λοιπόν ετοιμάζω έναν υπολογιστή πολύ χαμηλής αξίας (όσο γινεται πιο χαμηλά) να φανταστείτε κάνω έναν με 200ευρώ (κουτί + ολα μέσα).

Τον θέλω μονο για χρήση γραφείου, δλδ word excel και σχεδιαστικά προγράμματα όπως autocad , archicad και κάποια άλλα στατικών.

Αυτη τη στιγμή δουλεύω σε εναν λάπτοπ που δεν ειναι δικός μου και τα τρέχει πολύ καλά όλα τα προγράμματα που είπα.

Εχει πάνω 2 πυρήνες των 2 GH , και μια κάρτα (δεν ξέρω αν ειναι ενσωματωμένη) την Gforce 8400Gs και η μνήμη  ειναι στα 2GB.

Λοιπόν επειδή στον νέο υπολογιστή που θα φτιάξω θέλω να έχει πολύ χαμηλό κόστος, σκέφτομαι για ενσωματωμένη κάρτα γραφικών ώστε να μην πληρώνω κάρτες γραφικών.Θέλω να κάνω κάποιες ερωτήσεις

α) Μια ενσωματωμένη π.χ η Radeon HD 7540D θα τρέχει τα παραπάνω προγράμματα, μου αρκεί ρε παιδί μου? 

β) Τρέχει χρησιμοποιώντας την μνήμη ράμ που θα βάλω? Αρα να βάλω αρκετή μνήμη ράμ στο pc Μου (4GB)?

γ) στο ίντερνετ ,youtube, video και κάποιες ταινίες θα έχει πρόβλημα?

δ) Επειδή δε θα πάρω σκληρό δίσκο επομένως πιστεύω οτι δεν θα έχουν ενεργοποιήσει την κάρτα γραφικών ή τα updates , θα μου είναι δύσκολο να τα κάνω εγώ (πιστεύω οτι γνωρίζω κάποια πράγματα).

ε) Τι άλλο πρέπει να προσέξω?

• Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Επιγραμματικά...

α) Ναι η 7540D είναι καλύτερη απο την 8400GS οπότε ότι έκανες με την 8400 το κάνεις και με την 7540

β) Ναι, θα χρησιμοποιεί την μνήμη που θα βάλεις. Ξεκίνα με 4 και όποτε μπορείς, πήγαινε στα 8.

γ) Κανένα πρόβλημα απολύτως

δ) Ξαναγράφτο γιατί δεν βγάζει νόημα. Δεν καταλαβαίνω τι σχέση έχει ο δίσκος με την ενεργοποίηση (???) της κάρτας γραφικών.

ε) Με 200 ευρώ μπάτζετ, είσαι πολύ οριακά, για mobo-cpu-ram-psu και κουτί.

Δημοσ.

Eυχαριστώ για την γρήγορη απάντηση.

στα 210ευρώ τον βγάζω χωρίς κάρτα γραφικών.

στο δ) εννοώ ότι απο την στιγμή που δεν θα έχει μπεί κάποιο λειτουργικό software αφου δεν θα έχω παραγγείλει σκληρό δίσκο, θα αντιμετωπίσω κάποιο πρόβλημα κατα την πρώτη λειτουργία του υπολογιστή? όπως π.χ να μην αναγνωρίζει την ενσωματωμένη , να μην αναγνωρίζει τον επεξεργαστή κτλ.

είμαι ανάμεσα σε αυτούς τους 2, ο ένας έχει πιο δυνατό επεξεργαστή με ενσωματωμένη και ο αλλος έχει πιο ηπιο επεξεργαστή αλλα έχει χωριστή κάρτα γραφικών , τι προτείνετε ?

post-145505-0-17083700-1381310360_thumb.jpg

post-145505-0-02913500-1381310374_thumb.jpg

Δημοσ.

Πιο δυνατό επεξεργαστή έχει το δεύτερο. Σε καμία από τις δύο περιπτώσεις δεν χρειάζεσαι ξεχωριστή κάρτα γραφικών.

Δες αυτά:

Επεξεργαστής: http://www.e-shop.gr/product?id=PER.558389

Μητρική: http://www.e-shop.gr/product?id=PER.528650

Μνήμη: http://www.e-shop.gr/product?id=PER.550507

Τροφοδοτικό:  http://www.e-shop.gr/product?id=PER.641162

Περίπου στα ίδια λεφτά έχεις διπλάσια μνήμη (το βασικότερο) και πιο σύγχρονη μητρική με καλύτερο chipset και πάνω απ όλα απευθείας συμβατή με τον επεξεργαστή που διάλεξες (η άλλη θα χρειαστεί bios update). Η κάρτα γραφικών δεν σου χρειάζεται καθόλου καθώς υπάρχει ενσωματωμένη που είναι μια χαρά για δουλειά γραφείου και το τροφοσδοτικό εννοείται ότι είναι υπεραρκετό για τρία τέτοια συστήματα, όχι για ένα.

Το πλεονέκτημα του πρώτου είναι ότι έχει καλύτερα ενσωματωμένα γραφικά αλλά δεν θα αξιοποιηθούν πουθενά στη χρήση που περιγράφεις και τα μειονεκτήματά του είναι ότι έχει πολύ πιο αδύναμο επεξεργαστή και το ότι δεν μπορεί να πάρει πάνω άλλον (αν ποτέ χρειαστεί) πολύ δυνατό, τουλάχιστον σε σχέση με το δεύτερο που θεωρητικά η μητρική του παίρνει μέχρι και ι7.

• Like 2
Δημοσ.

o δεύτερος έχει 2.7GHz και ο πρώτος 3.4GHZ,  και είναι πιο δυνατός ο 2.7? μάλλον κάτι έχασα ολα αυτά τα χρόνια που δεν ασχολούμουν με pc συνθέσεις κλπ.πφφφ

Οι επεξεργαστές Intel διάβασα στο φόρουμ οτι δεν ειναι τόσο καλοι όσο της AMD Radeon , ισχύει?

Ευχαριστώ και σε σένα φιλε !

Δημοσ.

o δεύτερος έχει 2.7GHz και ο πρώτος 3.4GHZ,  και είναι πιο δυνατός ο 2.7? μάλλον κάτι έχασα ολα αυτά τα χρόνια που δεν ασχολούμουν με pc συνθέσεις κλπ.πφφφ

Οι επεξεργαστές Intel διάβασα στο φόρουμ οτι δεν ειναι τόσο καλοι όσο της AMD Radeon , ισχύει?

Δεν έχουν την ίδια τεχνολογία οπότε δεν μπορείς να τους συγκρήνεις μεταξύ τους με σχέση τα Ghz ή ακόμα και των αριθμό των πυρήνων τους.

Οι AMD όπως λέει και ο trexx έχουν ποιο δυνατά γραφικά αλλά ποιο αδύναμο επεξεργαστή.

δ) Επειδή δε θα πάρω σκληρό δίσκο επομένως πιστεύω οτι δεν θα έχουν ενεργοποιήσει την κάρτα γραφικών ή τα updates , θα μου είναι δύσκολο να τα κάνω εγώ (πιστεύω οτι γνωρίζω κάποια πράγματα).

Θα πρέπει να βρεις και να περάσεις windows,δεν θα τρέξουν αυτά που έχεις στον παλιό σκληρό,αν αυτό εννοούσες με όλα αυτά,με τα windows 7 - 8 αν κάνεις την εγκατάσταση σχεδόν 100% θα σου βρει μόνο του όλους τους driver και δεν θα έχεις πρόβλημα.

• Like 1
Δημοσ.

Tέλεια!

Εκανα και την σύνθεση του φίλου trex και βγαίνει ακριβώς στα ίδια χρήματα.

2 ερώτησεις ακόμα, επειδή τα προγράμματα μου τρέχουν σε ΧP 32bit κυρίως,  αυτό το σύστημα που επιλέγω (την σύνθεση) θα χρησιμοποιηθεί ολόκληρο? εννοώ θα ειναι οκ και η ενσωματωμένη και τα 4GB μνήμης?

Επίσης η Gforce 8400Gs ειναι κατώτερη απο την Intel HD την ενσωματωμένη? (θέλω να κάνω τη συγκριση)

Δημοσ.

Θα σου βλέπει μόνο 3,κάτι GB από την μνήμη με 32bit windows,είσαι σίγουρος ότι δεν τρέχουν τα προγράμματα σε άλλο λειτουργικό;;;

• Like 1
Δημοσ.

Στα Windows7 x64 τρέχουν επίσης, αλλα λέει το εγχειρίδιο των προγραμμάτων οτι συνιστάτε σε WinXp 32bit , οπότε δε θέλω να έρθω προ απροόπτου κάποια στιγμή ,πέραν αυτού βέβαια μεχρι στιγμης σε 7 x64 δεν έχει παρουσιαστεί μέχρι στιγμής κάποιο πρόβλημα.

Αν θέλεις απάντησε μου κάποια στιγμη και στις αλλες ερωτήσεις.

Με σώνετε συμφορουμίτες. 

Δημοσ.

Στα Windows7 x64 τρέχουν επίσης, αλλα λέει το εγχειρίδιο των προγραμμάτων οτι συνιστάτε σε WinXp 32bit , οπότε δε θέλω να έρθω προ απροόπτου κάποια στιγμή ,πέραν αυτού βέβαια μεχρι στιγμης σε 7 x64 δεν έχει παρουσιαστεί μέχρι στιγμής κάποιο πρόβλημα.

Αν θέλεις απάντησε μου κάποια στιγμη και στις αλλες ερωτήσεις.

Με σώνετε συμφορουμίτες. 

Αν βγήκαν την εποχή που υπήρχαν τα xp και δεν είχαν βγει ακόμα ποιο νέα αυτό θα λέει,τι να λέει δηλαδή;Συνιστούμε λειτουργικό που δεν βγήκε ακόμα;;;

Τα γραφικά δεν παίζουν κανένα ρόλο σε αυτά που θες να κάνεις,μπορείς να δεις εδώ περίπου που είναι η κάθε μια,αυτά του intel(Integrated: Intel HD Graphics (Pentium G)) είναι λίγο ποιο χαμηλά.

http://www.tomshardware.com/reviews/gaming-graphics-card-review,3107-7.html

• Like 1
Δημοσ.

Όπως σωστά λέει και ο elf, δεν λέει κάτι αυτό. Στο forum μπορεί να διαβάζεις έτσι, αλλά πολλές φορές η πραγματικότητα διαφωνεί. :) Το καλύτερο που μπορείς να πάρεις με τα λεφτά σου είναι αυτό που σου πρότεινα παραπάνω.

• Like 3
Δημοσ.

Eυχαριστώ πάρα πάρα πολύ παιδιά! Καταλήγω σε αυτό που με είπατε

Η ενσωματωμένη κάνει για φωτορεαλισμό (της πλάκας , οχι τιποτα σπουδαίο) και τιποτα βιντεάκια των 1080p?

thanks και ξανα thanks!

Δημοσ.

Θέλει όσο ποιο φτηνό μηχάνημα γίνεται το παιδί για αυτό,με την σύνδεση που λες θα μείνει χωρίς κουτί και χωρίς οπτικό.

(και πάλι, όσο νεκρό και να είναι είναι,και μιας και λογικά δεν θα ξανά αλλαχτεί τίποτα για αρκετά χρόνια, πάλι καλύτερος είναι από τον 5400k http://www.cpu-world.com/Compare/210/AMD_A6-Series_A6-5400K_vs_Intel_Celeron_Dual-Core_G1620.html )

• Like 1
Δημοσ.

Θέλει όσο ποιο φτηνό μηχάνημα γίνεται το παιδί για αυτό,με την σύνδεση που λες θα μείνει χωρίς κουτί και χωρίς οπτικό.

(και πάλι, όσο νεκρό και να είναι είναι,και μιας και λογικά δεν θα ξανά αλλαχτεί τίποτα για αρκετά χρόνια, πάλι καλύτερος είναι από τον 5400k http://www.cpu-world.com/Compare/210/AMD_A6-Series_A6-5400K_vs_Intel_Celeron_Dual-Core_G1620.html )

Νεκρό σόκετ, δλδ μη αναβαθμίσιμο, δλδ μάλλον ενδιαφέρει τον φίλο η αναβάθμιση. Στο ζωντανό θα μπορέσει να βάλει τον Α10, στο νεκρό τον i7 3770. Οι νεκροί γίνανε ζωντανοί κι οι ζωντανοί νεκροί. Xερια ψηλά, over and out.

YΓ. Κυκλοφορούν βέβαια κάτι φήμες και διαδόσεις ότι ο Α10 με το πρωτοποριακό opencl τον πατάει κάτω τον i7 αλλά δεν επιβεβαιώνονται εκτός του παρόντος forum.

• Like 4

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...