Προς το περιεχόμενο

Το Raspberry Pi σημειώνει 1.75 εκατομμύρια πωλήσεις


dimitris2006

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Το Raspberry Pi, το δημοφιλές microcomputer των $25 δολαρίων σημείωσε πωλήσεις 1.75 εκατομμυρίου σε παγκόσμιο επίπεδο με το 1 εκ. από αυτές να έχουν διατεθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο σύμφωνα με τον ίδρυμα που το κατασκευάζει.Οι πρώτες συσκευές διατέθηκαν τον Μάρτιο του 2012, με τις περισσότερες πωλήσεις να σημειώνονται στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου πλέον η παραγωγή του Raspberry Pi έχει μεταφερθεί. Το Raspberry Pi έχει γίνει διάσημο για το λόγο του ότι αποτελεί μια αρκετά φθηνή λύση τόσο για projects όσο επίσης για τις ιδέες φοιτητών και για τα πρώτα βήματα μαθητών στον προγραμματισμό. Στις αρχές του έτους η Google διέθεσε 1 εκατομμύριο δολάρια για τον εξοπλισμό 15.000 συσκευών Pi στα σχολεία της Αγγλίας, ενώ επίσης έχει χρησιμοποιηθεί σε σχολικά εργαστήρια στην Αφρική.

 

Αν και οι αγορές των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου είναι αυτές που στηρίζουν περισσότερο το Pi, ολοένα και αυξημένη ζήτηση κάθε μήνα παρουσιάζεται και σε άλλες αγορές της Ασίας όπως αυτές της Κορέας, των Φιλιππίνων και της Κορέας.

 

Η συσκευή που συμπληρώνει το 1 εκατομμύριο σε πωλήσεις στη Βρετανία φυλάσσεται από σήμερα σε χρυσή θήκη στα κτίρια του ιδρύματος.

 

Link.png Site: TechCrunch

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

με το 1 εκ. από αυτές να έχουν διατεθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο σύμφωνα με τον ίδρυμα που το κατασκευάζει

 

 

Δεν έχουν διατεθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο αλλά κατασκευαστεί εκεί....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

κάποια στιγμη θα ήθελα να ασχοληθω παραπάνω .. παντα μου άρεσε και το κόστος ειναι πολύ προσιτό...ξερουμε αν καποι ελληνικη εταιρία το διανέμει εδώ ή αν πρεπει να τπρομηθευτούμε μόνο από το εξωτερικό;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν δεν περίμενες 6-8 μήνες για 1 κομμάτι θα ήταν πολύ παραπάνω τα νούμερα.

Ίσως στην αρχή να υπήρχαν τέτοια θέματα.Πάντως εγώ που το παρήγγειλα, ήρθε σε περίπου 5-7 εργάσιμες μέρες απο υποκατάστημα του Amazon.co.uk 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Υπάρχει πουθενά έτοιμο στο κουτί που να πωλείται στην Ελλάδα?

-- www.nettop.gr,  με διάφορα accessories (θήκη, πληκτρολόγιο, μετασχηματιστή κλπ)  σε μια 1 μέρα το φέρνει  ;)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τεχνολογια για το μελλον, με αυτο θα περασει σε αλλη διασταση και οι εταιριες ολο και κατι νεο θα σκεφτουν για να το παρουμε, θα δουμε Tv με PC πανω TV με Console και οτι αλλο τους κατεβει.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγώ πάντως το δικό μου το έχω μόνιμα κολλημένο πάνω στην TV σαν media player, ενώ ο αδερφός μου το κόλλησε πάνω σε μία παλιά flat οθόνη και το έχει σαν emulator machine με joypad(atari, snes, mega-drive, master-system).

 

Οι επιλογές που σου δίνει είναι ουσιαστικά απεριόριστες.

  • Like 4
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σαν πρόταση είναι πολύ καλή, και μπορείς να το χρησιμοποιήσεις για πολλά και διάφορα, ως server, SAN/NAS, home security, media center, HTPC, car-pc κλπ. Από την άλλη όμως επειδή δεν κάθονται Windows επάνω, σε περιορίζει κάπως, άρα μπορείς να δοκιμάσεις κάτι τέτοιο http://robosavvy.com/store/product_info.php/products_id/1839

 

Αρκετά πιο ακριβό, αλλά πλήρες, έτοιμο, και σχετικά ικανότερο μηχάνημα για να κάνεις τα πάντα....

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

mans αμα το παρω και να το 'κουμπωσω' στην τηλεοραση θα αξιζει?θα μπορω να δω χαλαρα ταινια με vlc και υποτιτλους?θα μπορω να μπω κανα facebook?

Αν κατεβάσεις μία έκδοση στην SD που τρέχει κατευθείαν το XBMC θα παίζεις άνετα όλα τα αρχεία video που έχεις και τα mkv 1080p + srt πολύ πιο άνετα από κάθε άλλο

Android tv stick. Και φαντάσου ότι εγώ είχα το πρώτο με τα 256 ram. Επίσης το τηλεκοντρόλ της tv μου LG δούλευε κανονικά με το ras χωρίς να θέλει καμία ρύθμιση το έβρισκε μόνο του. Το πήγα και στο σπίτι ενός φίλου μου που είχε πιο μικρό μοντέλο από τη δική μου και επίσης έπαιζε. Τώρα για facebook εμένα λόγω μικρής ram όταν έβαζα διανομές με linux δεν μπορούσα να σερφάρω... με πάρα πολύ μεγάλη δυσκολία! Με τα 512 δεν θα έχεις θέμα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...