Προς το περιεχόμενο

Το Steam Controller της Valve σε δράση


dimitris2006

Προτεινόμενες αναρτήσεις

δεν θα μιλήσω για την ποιότητα τον games στην κονσόλα και στο pc
αλλά δεν θα έλεγα ότι δεν είναι γαμώ τις φάσης οι κονσόλες. έχω ήδη 2 κονσόλες και παίζω και στις δυο κάποια game.

αλλά ποτέ δεν θα έπαιζα ένα FPS η RPG η strategy game στην κονσόλα όπως φυσικά δεν θα έβαζα και gamepad στο pc για να παίξω κάποιο από αυτά.
ίσος αν ήμουν μικρότερος να είχα αναγκαστικά τέτοιου είδους εξάσκηση μιας και οι νεότερες γενιές ασχολήθηκαν περισσότερο με κονσόλες παρά με pc οπότε για αυτούς το gamepad είναι το αντίστοιχο keyboard and mouse.

αυτό το κοινό πάει να πιάσει τώρα η Valve με το Steam Controller που στην πραγματικότητα η ομαλότητα κίνησης είναι η ίδια με ένα mouse και η Χρήση της όπως έχει μάθει η γενιά αυτή... με τον αντίχειρα.
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 43
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δεν διαφωνω οτι το pc gaming δεν θα πεθανει αλλα ενω στην αρχη εισαι απολυτα λογικος μετα μιλας για ποιοτητα των παιχνιδιων στις κονσολες.Τι καλυτερο εχει το arma που λες απο τα διαφορα console exclusives δεν καταλαβα?Θεμα γουστου ειναι

Ουδέποτε είπα οτι δεν υπάρχουν ποιοτικά παιχνίδια στις κονσόλες. Εχω λιώσει άπειρες ώρες σε κονσόλες, είπα οτι δεν υπάρχουν Hardcore games στις κονσόλες. Αν έχεις παίξει ARMA θα καταλάβεις τι εννοώ. Έχει τεράστιες διαφορές με το Resistance πχ.

 

Skyrim τελευταία φορά που κοίταξα έχουν και οι κονσόλες.

Το υπόλοιπο είναι πολύ αστείο για να σχολιάσω. 

Μπορεί το Skyrim να έχει βγεί και για κονσόλες αλλά όπως και το Oblivion και το Morrowind και όλα τα υπόλοιπα Elder Scrolls είναι σχεδιασμένα για PC και ακόμα κι αν έχουν κυκλοφορήσει και για κονσόλες δεν έχουν από πίσω τη τεράστια modding community που έχει το PC. 

 

Τώρα αν το υπόλοιπο σου φαίνεται αστείο δε μπορώ να κάνω κάτι γι'αυτό. Το TGod of War όσο καλοφτιαγμένο παιχνίδι και να είναι παραμένει στην ουσία του ένα ανελέητο button mashing το οποίο έχει βέβαια εξαιρετικά γραφικά και ένα συμπαθητικό σενάριο, αλλά Witcher πχ δε πρόκειται να γίνει ποτέ...

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τα witcher ειναι και στις κονσολες πλεον οπως και πολλα απο αυτα που λες,με χειροτερα γραφικα βεβαια.Επιασες το god of war που αν το παιξεις στο chaos με button mashing θα φας τα μουτρα σου.Οχι οτι ειναι witcher αλλα και παλι δεν θα αντεξεις ουτε 10 δευτερα.

 

Εξηγησε μου σε παρακαλω τι εννοεις hardcore games.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν διαφωνώ για το God of War. Δοκίμασε Ninja Gaiden. Bayonetta. Devil May Cry.

Επίσης δεν θέλει να γίνει Witcher (το οποίο θα βγει και αυτό για κονσόλες). Είναι άλλο είδος.

Από πότε το hardcore μετριέται με το modding?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Hardcore game είναι το Arma πχ για των ωμό ρεαλισμό του και την ανάγκη για να σχεδιάσεις τη κάθε σου κίνηση. Hardcore είναι το Starcraft ή ακόμα καλύτερα η σειρά Total War οπου πρέπει να σχεδιάσεις και τη παραμικρή λεπτομέρεια είτε σε πολιτικό είτε σε πολεμικό επίπεδο. Hardcore είναι το Eve Online οπου οι κορυφαίοι παίκτες συναντιούνται με το προσωπικό της εταιρείας κι έχουν λόγο στην εξέλιξη του παιχνιδιού.

 

Και ναι το Hardcore είναι αρκετά γενική έννοια αλλά πιστεύω να κατάλαβες τι θέλω να πω. Δεν είναι απαραίτητα θετικό ή αρνητικό αλλά είναι κάτι που οι κονσόλες δεν έχουν γιατί είναι σχεδιασμένες για γρήγορη και εύκολη διασκέδαση, το αν σου αρέσει ή όχι είναι καθαρά υποκειμενικό.

 

Δεν διαφωνώ για το God of War. Δοκίμασε Ninja Gaiden. Bayonetta. Devil May Cry.

Επίσης δεν θέλει να γίνει Witcher (το οποίο θα βγει και αυτό για κονσόλες). Είναι άλλο είδος.

Από πότε το hardcore μετριέται με το modding?

 

 Που ακριβώς είπα οτι το Hardcore μετριέται με το modding ? εγώ είπα απλά οτι οι κονσόλες ΔΕΝ έχουν modding σε αντίθεση με τα PC που έχουν και αυτό έχει σα συνέπεια το Skyrim να είναι τελείως διαφορετική εμπειρία στο PC απ'ότι στις κονσόλες.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Άρα το Skyrim γίνεται hardcore μόνο με mods.

Ας το αναλύσω κι άλλο, το Skyrim σαν παιχνίδι μπορεί να μην κατατάσσεται στα Hardcore παιχνίδια όμως δίνει τη δυνατότητα στους Hardcore users να το moddάρουν κατά βούληση (στο Gamespot υπάρχει ενότητα με τα 5 καλύτερα modds της εβδομάδας γιατί κάθε τρεις και λίγο βγαίνουν καινούργια modds ). Άρα ενώ το παιχνίδι αυτό καθ'αυτό ΔΕΝ είναι Hardcore η δυνατότητα που σου δίνει να το moddάρεις καθώς και η εξειδίκευση που χρειάζεται για να moddάρεις ένα παιχνίδι (πράγμα που δε μπορεί να κάνει ο μέσος χρήστης) το καθιστά Hardcore. Αυτό δε σημαίνει όμως οτι μόνο τα παιχνίδια που έχουν modding community είναι Hardcore. Έδωσα κάποια παραδείγματα πιο πάνω και εξήγησα γιατί πιστεύω οτι είναι Hardcore.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

η απόσβεση απο τα παιχνίδια κάνει τη διαφορά ;-)

επίσης θα έχεις PC που κάνει τα πάντα.

 

για να κανεις αποσβεση απο τα παιχνιδια θα πρεπει να αγοραζεις 2 τιτλους τον μηνα για να παρεις τα λεφτα σου πισω σε 2 χρονια. εξαλλου κανενας δεν αγοραζει κονσολα για τους επομενους 50 τιτλους, ολοι εχουν υποψιν τους καποιους πολυ συγκεκριμενους τιτλους οποτε το να συζηταμε για αποσβεση σε 2 χρονια δεν εχει καν νοημα αφου το πιθανοτερο ειναι πως δεν θα βρουμε τοσα παιχνιδια που να μας αρεσουν και να θελουμε να αγορασουμε.

σημασια εχει μονο το τι παιχνιδια παιζει ο καθενας. μισω τα rts και rpg, αρα παιρνω κονσολα. αγαπω τα rts & rpg, παιρνω pc. προφανως και οποιος παρει κονσολα δεν θα θελει να κανει τα παντα αλλα απλα να παιζει. (αν και το ps3 με το linux μια χαρα εκανε τα παντα)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Προφανώς και είναι θέμα καθαρά υποκειμενικό εγώ δεν είπα αν το pc είναι καλύτερο ή όχι (αν και προσωπικά πιστεύω οτι είναι). Εγώ απλά τόση ώρα προσπαθώ να εξηγήσω γιατί το pc gaming δε πρόκειται να πεθάνει...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

....σημασια εχει μονο το τι παιχνιδια παιζει ο καθενας. μισω τα rts και rpg, αρα παιρνω κονσολα. αγαπω τα rts & rpg, παιρνω pc. προφανως και οποιος παρει κονσολα δεν θα θελει να κανει τα παντα αλλα απλα να παιζει. (αν και το ps3 με το linux μια χαρα εκανε τα παντα)

 

Ίσως το πιο σωστό σχόλιο αναφορικά με την "κόντρα" PC και κονσόλας. Καλό, γερό, δυνατό, "βαθύ" RPG και RTS σε κονσόλα δεν μπορεις να παίξεις, άντε κανά Diablo ή Dungeon Hunter. Το ίδιο και για simulators.

 

Από την άλλη platforms, racing, shoot/beat'em'ups κ.α. δεν χρειάζεσαι κάρτα των 350€ για να παίξεις στο PC, άρα κονσόλα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πεθαινει το pc gaming απο τη στιγμη που θυμαμαι να εχω ανακαλύψει το internet και τα gaming forums... Το controller φαινεται οτι πρεπει για στιγμες χαλαρου gaming. Το video φαινεται πολυ ενθαρρυντικό και μου αλλαξε τη γνωμη γιατι στην αρχη μολις το ειχα δει ημουν αρνητικός.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Το PC gaming πεθαινει

 

 

μαλλον το Console gaming πεθαινει.

το μεριδιο αγορας συρρικνωνεται σε καθε νεα γενια κονσολων, και αναμενεται να συμβει το ιδιο με τις καινουργιες κονσολες.

Επεξ/σία από KilliK
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 5 εβδομάδες αργότερα...

τι? οι κονσολες(τουλαχιστων η επομενη γενια) 8α ειναι 3 φορες φθηνοτερη απο ενα παρομοιο PC

βεβαια 3 χρονια μετα την κυκλοφορια τους γινεται το αντιστροφο

Ενα PC καλυτερο απο τις κονσολες ειναι καπου στα 600-700ευρα. Το 3 φορες φθηνοτερο που το ειδες?

 

Επισης, με το εν λογω PC πχ. περνεις 2 παιχνιδια δωρο (με την καρτα γραφικων) τα οποια στις κονσολες κοστιζουν απο 40 εως 60 ευρω.  Οποτε απτα 600 - 700 παμε στα 480-580. Με 5 ευρω αγοραζες περιπου 10 παιχνιδια πολλα απτα οποια ηταν προσφατα (bf3 / dead space). 50 cents το παιχνιδι δλδ. Αγοραζωντας 1-2 απο αυτα τα παιχνιδια σε κονσολα αυτοματα εκτοξευε την τιμη της πολυ υψηλοτερα απο οτι εδωσες για το PC.

 

Σε αυτο το κοστος τωρα προσθεσε τα 50 ευρω συνδρομης του psn / xbox live, η τα 90ευρω αν δεν εχεις να προπληρωσεις. Αν ας πουμε η νεα γενια κρατησει 7 χρονια, ειναι 7x50 / 90 = 350-630ευρω!! Για να πεζεις online. 

Σε αυτο το κοστος προσθεσε και το κοστος ενος PC, γιατι ολοι εχουμε PC σπιτι μας και το χρειαζομαστε, σωστα? Αλλα βαλε αλλα 250-300 ευρω για ενα entry level PC. Που φτασαμε? 

Αν ομως μου πεις "μα εγω εχω ηδη PC οποτε δεν θα βαλω 300 για να παρω αλλο" τοτε γιατι να ξοδεψεις τα 3πλασια για να παρεις PC ιδιο με κονσολα αντι απλα να δωσεις ~200-250 ευρω για μια καρτα γραφικων? :)

 

Σε ολα αυτα τα κοστη προσθεσε και το καθε παιχνιδι που κοστιζει απο 20 εως 59.5 ευρω ακριβοτερα (yeap, 59.5) . Προσθεσε οτι τα PC εχουν καλυτερα γραφικα (yeap, αυτα των 600-700 ευρω), προσθεσε οτι εχουν πολυ μεγαλυτερη ποικιλια τιτλων (backwards compatibility λεγεται :P) προσθεσε τα mods, τον τροπο χειρισμου (keyboard / mouse / joystick , μεχρι και χειριστιρια των κονσολων βαζεις πανω και πεζεις, οπως το wiimote ας πουμε) και καταληγουμε οτι το PC ειναι κατα κρατος κυριαρχο στο gaming. Και σε ποιοτητα, και σε ποικιλια, και σε τιμη. End of story 

Μεχρι τωρα ισχυε ο κανονας "περνάς από πολλα παιχνιδια καθε χρονο; Παρε pc και κανε αποσβεση απο τα παιχνιδια". Αντιθετα οσοι παιζουν λιγα παιχνιδια καθε χρονο επαιρναν κονσολα.

 

Τωρα δεν ισχυει πλεον αυτο. Ποσο εκανε να βγει το L.A. Noire στο PC ειπαμε; (και ποσο θα κανει το νεο GTA;) Ποσα PC παιχνιδια ειναι προχειρα ports απο Xbox 360; Και ποσα σε αναγκαζουν να συνδεθεις σε ενα online hub ακομα και για single player παιχνιδι προκειμενου να ελεγξουν το key σου;

 

Βλεπετε τις εταιριες παιχνιδιων δεν τις νοιαζει που εσυ εδωσες ενα καρο λεφτα για την Nvidia Titan. Τις νοιαζει οτι το PC δεν τους φερνει τοσα λεφτα οσο οι κονσολες. Αρα ειτε θα το βγαλει μονο για κονσολες προκειμενου να βγαλει κατι πριν το στειλει στο PC για "σπασιμο", ειτε θα βγαλει προχειρο port ή θα το γεμισει online DRM.

 

Το PC gaming πεθαινει. Ποσοι AAA τιτλοι PC δεν ειναι ports (καθυστερημενα ή προχειρα απο Xbox); Το αστειο ειναι οτι το PC το σκοτωσαν οι ιδιες οι εταιριες που ανεβαζαν συνεχως τις απαιτησεις με αποτελεσμα οι μονοι που να εχουν μεινει στο PC να ειναι αυτοι που κανουν "αποσβεση". Μετα διαμμαρτυρονται για την πειρατεία στο PC. A, καπου υπαρχει και το κοινο που γουσταρει να τα χωνει χοντρα σε καρτες γραφικων για να βλεπει λιγο πιο ρεαλιστικα μαλλιά στο tomb raider. Μαγκια τους, αλλα ποσοι ειναι αυτοι; Αντισταθμιζουν οσους διωχθηκαν απο το PC λογω απαιτησεων;

 

ΥΓ: Ειλικρινα μακαρι να ερθουν πιο πολλες casual εταιριες τυπου gameloft στο PC, να γλιτωσουμε απο το βραχνα των απαιτησεων.

Μαντεψε τα ποιο κερδοφορα / καλοπουλημενα  παιχνιδια σε ποια πλατφορμα βγηκαν (exclusive ως επι το πλειστον :D). Οκ, εξαιρεσε τα mario του nes που ειχαν πουλησει σαν τρελα

Άρα το Skyrim γίνεται hardcore μόνο με mods.

Το skyrim ειναι φολα οπως και να χει. 

 

Τα official dlc του ομως απο modders των PC τα πηρανε...just saying :D

 

Να προσθεσω στα προηγουμενα οτι

1)Τα pc games χωρις ΤΕΡΑΣΤΙΑ αντοχη στο χρονο. Αν βρειτε παιχνιδι σε κονσολα που 11 χρονια μετα πεζεται απο εκκατομυρια κοσμο να μου το πειτε. Στο PC ομως συμβαινει (και οχι, δεν μιλαω για το wow). Aυτο αν μη τι αλλο δειχνει και την διαφορα ποιοτητας μεταξυ των 2

 

2)Πολλα games στο PC ειναι και FREE!! Dota 2 / dota 1 / lol για παραδειγμα....τα οποια εχουν μεγαλυτερο userbase απο οποιοδηποτε παιχνιδι κονσολας...αυτα τα λιγα

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...