Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θα κλείσω τον λογαριασμό από τράπεζα τις ΗΠΑ και θα μεταφέρω λεφτά στη Ευρώπη.

Ο τελικός μου προορισμός είναι μια χώρα της Ευρώπης, όπου θα ξεκινήσω να δουλεύω. Το πρόβλημα είναι ότι για να ανοίξω εκεί λογαριασμό, πρέπει να είμαι αυτοπρόσωπος, κάτι που δεν γίνεται επί του παρόντος.

Έχω τραπεζικό λογαριασμό στην Ελλάδα, και μία λύση είναι το wire tranfer εκεί, και μετά από Ελλάδα (όταν με το καλό ανοίξω λογαριασμό) στην χώρα υποδοχής.

Μια δεύτερη λύση είναι το Paypal, αλλά ενώ έχω συνδέσει το paypal με την τράπεζα της Αμερικής, ο λογαριασμός στην Ελλάδα δεν είναι. Και για να βάλω τώρα γονείς κτλ να ψάξουν τον κωδικό του paypal για την πιστοποίηση, πάλι δύσκολο.

Μια τρίτη λύση είναι να πάρω τα λεφτά σε cashier check, αλλά δεν ξέρω τί γίνεται με το τελωνείο, και πώς θα δικαιολογήσω μετά τα λεφτά στην τράπεζα που θα κάνω κατάθεση (αν χρειάζεται κιόλας).

Ψάχνω-ψάχνω αλλά δεν βγαίνει εύκολα άκρη. Ποιόν τρόπο να προτιμήσω, να είναι ασφαλής και χωρίς φορολογικές επιπλοκές και να μην πληρώσω και πολλά κερατιάτικα;

Δημοσ.

Θα κλείσω τον λογαριασμό από τράπεζα τις ΗΠΑ και θα μεταφέρω λεφτά στη Ευρώπη.

Ο τελικός μου προορισμός είναι μια χώρα της Ευρώπης, όπου θα ξεκινήσω να δουλεύω. Το πρόβλημα είναι ότι για να ανοίξω εκεί λογαριασμό, πρέπει να είμαι αυτοπρόσωπος, κάτι που δεν γίνεται επί του παρόντος.

Έχω τραπεζικό λογαριασμό στην Ελλάδα, και μία λύση είναι το wire tranfer εκεί, και μετά από Ελλάδα (όταν με το καλό ανοίξω λογαριασμό) στην χώρα υποδοχής.

Μια δεύτερη λύση είναι το Paypal, αλλά ενώ έχω συνδέσει το paypal με την τράπεζα της Αμερικής, ο λογαριασμός στην Ελλάδα δεν είναι. Και για να βάλω τώρα γονείς κτλ να ψάξουν τον κωδικό του paypal για την πιστοποίηση, πάλι δύσκολο.

Μια τρίτη λύση είναι να πάρω τα λεφτά σε cashier check, αλλά δεν ξέρω τί γίνεται με το τελωνείο, και πώς θα δικαιολογήσω μετά τα λεφτά στην τράπεζα που θα κάνω κατάθεση (αν χρειάζεται κιόλας).

Ψάχνω-ψάχνω αλλά δεν βγαίνει εύκολα άκρη. Ποιόν τρόπο να προτιμήσω, να είναι ασφαλής και χωρίς φορολογικές επιπλοκές και να μην πληρώσω και πολλά κερατιάτικα;

Ο πιο σωστός τρόπος είναι το wire transfer. Η εντολή μπορεί να δωθεί συνήθως και ηλεκτρονικά. Δηλαδή μπορείς να ανοίξεις πρώτα τον λογαριασμό στην Ευρώπη και μετά να πεις στην αμερικανική τράπεζα να μεταφέρει τα χρήματα και να κλήσει τον αμερικανικό λογαριασμό. Προσοχή χρειάζεται αν ο λογαριασμός προορισμού είναι σε ευρώ, η μετατροπή του νομίσματος να γίνει από την αμερικανική τράπεζα. Επίσης, προσοχή χρειάζεται να είσαι τυπικός με τις δηλώσεις FBAR στο αμερικανικό κράτος εφόσον έχεις την σχετική υποχρέωση μέσα στο 2013.

Δημοσ.

Δυστυχώς δεν γίνεται ηλεκτρονικά. Για να κάνω wire tranfer από την Αμερική (τουλάχιστον από την τράπεζά μου) πρέπει να είμαι παρών στο κατάστημα. 

Δημοσ.

Δυστυχώς δεν γίνεται ηλεκτρονικά. Για να κάνω wire tranfer από την Αμερική (τουλάχιστον από την τράπεζά μου) πρέπει να είμαι παρών στο κατάστημα. 

Όλες οι τράπεζες που εγώ συνεργάζομαι στις ΗΠΑ δεν είχαν τέτοιο πρόβλημα. Η τραπεζική επιταγή δεν φορολογείται από το τελωνείο, σε ορισμένες περιπτώσεις όμως πρέπει να κάνεις την δήλωση FinCEN 105 όταν φεύγεις από τις ΗΠΑ και κάποια αντίστοιχη δήλωση όται μπαίνεις στη χώρα προορισμού. Δεν είναι πολυ καλός τρόπος πάντως διότι δεν είναι εύκολη η εξαργύρωση αμερικανικής επιταγής εκτός ΗΠΑ.

Η μεταφορά μέσω ελλάδας είναι μια επιλογή, βέβαια συνιστάται μόνο όταν υπάρχει απόλυτη νομιμότητα ως προς τις φορολογικές υποχρεώσεις ως προς την Ελλάδα. Για παράδειγμα αν είσαι κάτοικος ελλάδας φορολογικά (δεν έχεις γραφει στην ΔΟΥ Κατοίκων Εξωτερικού) έχεις υποχρέωση να δηλώνεις στην ελληνική εφορία το παγκόσμιο εισόδημα σου... και εφόσον ο συντελεστής στην ελλάδα είναι πιο ψηλός από τις ΗΠΑ, να πληρώνεις τη διαφορά...

Το paypal δεν είναι καλή επιλογή διότι δεν είναι τράπεζα και δεν έχει τις ευκολίες και την ασφάλεια μιας τράπεζας. Άλλες επιλογές είναι western  union ή να ανοίξεις καινούριο λογαριασμό στις ΗΠΑ σε πιο φιλική τράπεζα που κάνει διαδικασίες ηλεκτρονικά.

Δημοσ.

Η μεταφορά μέσω ελλάδας είναι μια επιλογή, βέβαια συνιστάται μόνο όταν υπάρχει απόλυτη νομιμότητα ως προς τις φορολογικές υποχρεώσεις ως προς την Ελλάδα. Για παράδειγμα αν είσαι κάτοικος ελλάδας φορολογικά (δεν έχεις γραφει στην ΔΟΥ Κατοίκων Εξωτερικού) έχεις υποχρέωση να δηλώνεις στην ελληνική εφορία το παγκόσμιο εισόδημα σου... και εφόσον ο συντελεστής στην ελλάδα είναι πιο ψηλός από τις ΗΠΑ, να πληρώνεις τη διαφορά...

Όπα αυτό δεν το ήξερα. Δεν έχω δηλωθεί στη ΔΟΥ κατοίκων εξωτερικού. Έκανα δηλώσεις μηδενικές τα τελευταία χρόνια, αλλά πού μπορώ να διαβάσω παραπάνω για αυτό;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ψαχνεις για μπελαδες εσυ...αν θες να δηλωσεις δηλωσε το οταν πας ευρωπη.

τεσπα ανοιξε λογαριασμο σε καμμια γνωστη global τραπεζα π.χ. hsbc,city,ing και μετεφερε τα λεφτα εκει στην αμερικη.

Μετα στην χωρα που θα πας παρε τηλ.μια τραπεζα εκει και ρωτα αν δεχονται το check.αν δεν θα τα χρειαστεις αυτα τα λεφτα αστα στο νομισμα που ειναι!

λεφτα στην ελλαδα αυτον τον καιρο μονο εσυ θα φερεις

paypal=fail κραταει απιστευτα ποσοστα

υ.γ. αν καποια αμερικανικη τραπεζα εχει υποκαταστημα στην χωρα που πας ισως να μην χρειαστει καν να σαι αυτοπροσωπος για ανοιγμα λογαριασμου

Επεξ/σία από kage
Δημοσ.

Όπα αυτό δεν το ήξερα. Δεν έχω δηλωθεί στη ΔΟΥ κατοίκων εξωτερικού. Έκανα δηλώσεις μηδενικές τα τελευταία χρόνια, αλλά πού μπορώ να διαβάσω παραπάνω για αυτό;

To internet ειναι γεμάτο. Π.χ. http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_30/08/2013_516218

Δημοσ.

Μάριε, δεν ξέρω αν σε βολεύει, αλλά η Citibank επιτρέπει δωρεάν μεταφορά χρημάτων από χώρα σε χώρα. Οπότε, ανοίγεις λογαριασμό σε Citibank στις ΗΠΑ με web-banking ενεργοποιημένο, μετά πας στην ευρωπαϊκή χώρα προορισμού σου, ανοίγεις κι εκεί λογαριασμό σε Citibank (έναν σε δολλάρια, έναν σε ευρώ). Όποτε σου γουστάρει, κάνεις μεταφορά μέσω web banking από τον λογαριασμό των ΗΠΑ στον λογαριασμό δολλαρίων της Ευρώπης και στη συνέχεια τα κάνεις ευρώ ή όποιο άλλο νόμισμα έχει η χώρα που θα είσαι. Έξοδα μηδέν σε όλα αυτά.

• Like 2
Δημοσ.

Παιδιά, δεν έχω εισοδήματα από Ελλάδα, ούτε εισπράττω κανά νοίκι. 

Επίσης, η citibank δεν έχει παρουσία στην Ευρώπη, εκτός από Ελλάδα. 

Δημοσ.

Παιδιά, δεν έχω εισοδήματα από Ελλάδα, ούτε εισπράττω κανά νοίκι. 

Επίσης, η citibank δεν έχει παρουσία στην Ευρώπη, εκτός από Ελλάδα. 

Αν δεν είσαι στη ΔΟΥ κατοίκων εξωτερικου, υποχρεούσαι σε φορολογηση στο παγκοσμιο εισόδημα σου από την Ελλαδα, δεν εχει σχεση το νοικι.

Δημοσ.

και εγώ τα τελευταία 2 χρόνια μεδενική δήλωση κάνω... έχω ένα οικόπεδο στο όνομα μου αλλά 0 εισοδήματα στην χώρα.

Δλδ και να ΖΗΤΗΣΟΥΝ φόρους, αφού εγώ ζω σε άλλη ήπειρο, τι μπορεί να μου κάνουν; φαντάζομαι πρακτικά ΤΙΠΟΤΑ.

EDIT άμα δεν έχεις πραγματικό εισόδημα στην Ελλάδα (ενοίκο πχ) δεν χρειάζεται.

Δημοσ.

Δλδ και να ΖΗΤΗΣΟΥΝ φόρους, αφού εγώ ζω σε άλλη ήπειρο, τι μπορεί να μου κάνουν; φαντάζομαι πρακτικά ΤΙΠΟΤΑ.

Δεν είναι τόσο απλό νομίζω, μπορεί να γυρίσεις, μπορεί (σε ακραία σενάρια) να σου πάρουν το χωράφι,... 

Δεν είναι καλό να σε θεωρούν φοροφυγά από την χώρα σου.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...