Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Να ζητήσω αρχικά την επιείκεια των mods γιατί το βάζω στο Μπλα-Μπλά και όχι στο προγραμματισμός αλλά το ερώτημά μου είναι περισσότερο γενική απορία παρά τεχνική ερώτηση. ... stay with me ...

Το ερώτημά μου γεννήθηκε από τη δουλειά μου όπου για σχεδόν τα πάντα ακόμα κυκλοφορούν άπειρα χαρτιά με υπογραφές σε ένα εντελώς αναπαποτελεσμάτικό και ξεπερασμένο πνεύμα ή ας πούμε πρακτική.

Λοιπόν 

Έστω ότι υπάρχουν δύο μέρη (Α και Β) που πρέπει να συμφωνήσουν σε μια λίστα με ξέρω γω 1000 σημεία - παρατησεις.

Την λίστα την τηρεί ο Α.

Β έχει δικαίωμα να προσθέτει και να διαγράφει σημεία στη λίστα (ας πούμε παράτηρήσεις στις οποίες πρέπει να συμμορφωθεί ο Α (για του μηχανικούς της παρέας αναφέρομαι στις περιβόητες punch lists εργων).

Ο κλασσικός τρόπος είναι να υπάρχει ένα βιβλίο  που ο Β προσθέτει την παρατήτηση και την διαγράφει στο μέλλον υπογράφοντας δίπλα της.

Αυτό πως μπορεί να γίνεται ηλεκτρονικά με κάποιο τρόπο ? Πως μπορεί να υπάρξει "ηλεκτρονική υπογραφ" του Β αλλά και "ηλεκτρονική εγγραφή/προσθήξη" αν το όλο αρχείο τηρείται σε server του Α?

Προφανώς θα μπορούσε να γίνεται σε μια απλή βάση όπου θα είχε ο κάθε χρήστης συκγκριμένα διακαιώματα αλλά αν η βάση υπάρχει στον Server του Α , ο οποίος έχει "κίνητρο" να την αλλοιώσει/πειράξει μέσω ποιάς μεθόδου ή ποιού αλγορίθμου μπορεί αυτό να μη γίνεται ?

Ας πούμε ότι είμαι ο Β και προσθέτω μία εγγρραφή φαντάζομαι ότι θα πρέπει να μου δημιουργείται κάποιο "αποδεικτικό προσθήκης" (πχ ένας μεγάλος αριθμοίς ή γραμματοσειρά) το οποίο θα πρέπει να έχει το χαρακτηριστικό ότι και μόνο που θα το έχω αν ο Α διαγράψει την εγγραφή να μπορεί να "αποδικνύει" ότι κάτι λείπει ... 

Αντίστοιχα όταν ο Β "υπογράφει" μια άλλη εγγραφή να μπορεί να δημιουργείται ένα άλλο "αποδεικτικό στον Α με το οποίο θα μπορεί να αποδικνύει ότι ο Β "υπόγραψε" ... αλλά να μη μπορεί να το έχει βγάλει από το μυαλό του ο Α ... να μπορεί να αποδειχθεί ότι αφού έχει αυτό το "αποδεικτκό" πράγματι υπέγραψε ο Β.

Πως γίνεται αυτό στη πληροφορική χωρίς την παρουσία 3ου που θα έχει το ρόλο του "επικυρωτή" ?

Δε θέλω να μου το εξηγήσει κάποιος τεχνικά απλά αλλά με λόγια "μη προγραμματισμού" ποιές μέθοδοι υπάρχουν ή να με παραπέμψει σε βιβλιογραφία.

Δημοσ.

αυτο που περιγραφεις γινεται χωρις σερβερ με cloud υπηρεσιες dropbox,icloud κτλ.

τωρα για το θεμα διαγραφες μαλλον θελει καποιον να φτιαξει προγραμμα...να logarei τις κινησεις και να τις κραταει ή στελνει σε mail.

δεν ξερω αν excel,word εχουν τετοιες δυνατοτηες

Δημοσ.

αυτο που περιγραφεις γινεται χωρις σερβερ με cloud υπηρεσιες dropbox,icloud κτλ.

τωρα για το θεμα διαγραφες μαλλον θελει καποιον να φτιαξει προγραμμα...να logarei τις κινησεις και να τις κραταει ή στελνει σε mail.

δεν ξερω αν excel,word εχουν τετοιες δυνατοτηες

To cloud από μόνο του δεν είναι λύση.

Κάποιος πρέπει να "έχει" τον λογαριασμό και να διαχειρίζεται τη βάση στο cloud.

Αν είναι ένας από τους 2 πάλι το ίδιο θέμα δημιουργείται.

Δημοσ.

Δες παρακάτω.

http://en.wikipedia.org/wiki/Revision_control

Υπάρχουν πολλά τέτοια προγράμματα. Κυρίως για κώδικα προγραμμάτων. Κάθε χρήστης έχει δικό του κωδικό πρόσβασης και οι αλλαγές που κάνει πιστοποιούνται με ποικίλους τρόπους.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...