Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Κυριως εφηβοι γραφουν greeklish τωρα πια. Γραφουν βλακειες με συντομογραφιες ή τραβανε τα γραμματα και κοβουν αλλα. Οι μεγαλυτεροι δεν γραφουν greeklish πια, εκτος και αν ειναι στην κατηγορια που απεχει τελειως απο τον πολιτσμο 

• Like 1
  • Απαντ. 108
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Εφόσον λοιπόν αρνείσαι κι εφόσον ο αποδέκτης είμαι μεταξύ άλλων κι εγώ, θα αγνοήσω τα γραφόμενά σου και θα είμαστε πάτσι. Μόνο μη μού ζητήσεις το λόγο, όταν διαπιστώσεις ότι σε αγνοώ, διότι τότε θα σε προσβάλλω και θα σού αξίζει στο 100%.

Αυτός είναι μάγκας (οχι μόνο γιατι γουστάρει twisted sister) και μιλάει σωστά. Βλέπει κάποιον που δεν γουστάρει και τον γράφει στα @@ του, ότι κάνω και εγώ.  Δεν το παίζει grammar nazi στο internet

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μάγκας ειναι εκεινος που παραδέχεται το σφάλμα του και δεν επιμένει στην μπούρδα. Σε κοβω για τύπο που θα έβγαινες απο στοπ θα σου ελεγα τι κάνεις και θα μου την ελεγες και απο πάνω ή κατι τέτοιο.Το αν εχεις δικιο ή αδικο δεν το κρινω εγω ασφαλως οπως σωστα εγραψες αλλα οι κανονισμοί στους οποιους θελω να πιστευω οτι πρεπει να υπακούμε για να μην υπάρχει αναρχια και κανει ο καθενας οτι του έρθει. 

Τεσπα για να μην μπερδευομαστε εμενα δεν με ενδιαφερει αμα θα μαθεις εσυ ορθογραφία ή κάποιος άλλος απο την στιγμη που δεν θές. Αλλα οπως έγραψα και πριν εκεινος που βλέπει τα γραπτά σου να μην υιοθετήσει κακή ορθογραφία. Αυτο ειπα χθές και ειπες οτι θα αρχιζες τα βρισιδια και οτι θα ημουν εγω ο τραγικος. Για σκέψου το καλύτερα αν θες. Απο μένα τέλος δεν θέλετε κανένα προβλημα. Παραπονα μην διαβαζω μονο οτι κάποιοι δεν έχουν δουλεια εγω προσωπικα αμα εβλεπα ανορθογραφο βιογραφικο δεν θα το προχωρουσα οσα skills και να ειχε ο άλλος. 

Τις προαλλες μου παραπονιοταν ενα ατομακι οτι δεν του απαντανε στα βιογραφικα και μολις τον ειδα στο φβ να γραφει ηταν τέρμα ανορθογραφος αποφοιτος πανεπιστημιου στο μεταξυ και μολις του το ειπα σε καποιο σημειο με ειρωνευτηκε κιολας και με απεφυγε με τρομερη υπεροψια του στυλ θα κανω οτι γουσταρω δε πα να κουρευτεις. Δε βαριεσαι. Εις βαρος του ειναι.  :P

Και πολυ φοβαμαι οτι δεν θα ειναι μονο στην ορθογραφια ορισμενοι ετσι και κατι αλλο να συμβει θα σου πουνε αντε και ***** και δεν αναγνωριζω τιποτα αυτο δεν ειναι σωστη ουτε αντρικια συμπεριφορα ομως οταν εχεις λαθος.

Επεξ/σία από Star_Light
Δημοσ.

Μάγκας ειναι εκεινος που παραδέχεται το σφάλμα του και δεν επιμένει στην μπούρδα. Σε κοβω για τύπο που θα έβγαινες απο στοπ θα σου ελεγα τι κάνεις και θα μου την ελεγες και απο πάνω ή κατι τέτοιο.Το αν εχεις δικιο ή αδικο δεν το κρινω εγω ασφαλως οπως σωστα εγραψες αλλα οι κανονισμοί στους οποιους θελω να πιστευω οτι πρεπει να υπακούμε για να μην υπάρχει αναρχια και κανει ο καθενας οτι του έρθει. 

Ποια μπούρδα? Το ότι εδώ είναι ένα φορουμ τεχνολογίας και δεν χρειάζεται grammar nazis να την βγαίνουν και να "διορθώνουν"? Μπλέκεις νόμους , κανονισμούς , στοπ και πάρκινγκ σε ένα thread που μιλάει για greeklish, πράγματα τελείως ασύνδετα. Αναρχία τα ορθογραφικά λάθη?? 

Πιο νομοταγής τύπος από έμένα δεν υπάρχει. Δεν υπάρχει περίπτωση να διπλοπαρκάρω ποτέ , η να κλείσω άλλον κτλ. Οδηγώ 15 χρόνια και δεν έχω ούτε πόντο , ουτε κλίση. Αν κάποιος όμως πεταχτεί σε ένα thread να μου διορθώσει μια λέξη τρελαίνομαι και αν ήταν διπλα μου θα έπαιζε σίγουρα βρισίδι αν όχι ξύλο.

Ο λόγος είναι γιατι αυτή η πράξη έχει συνεπτυγμένη μέσα της όλη την μαλακία που έχουμε στον εγκέφαλο σαν λαός (να κοιτάμε το δέντρο, όχι το δάσος, να θέλουμε να την πούμε στον άλλον με κάθε ευκαιρία, να θέλουμε να το παίξουμε "ανώτεροι" και να τονώσουμε την αυτοπεποίθηση μας με ένα ποταπό skill -ορθογραφία- που ξέρουν και οι καθαρίστριες και το 90% που έχει τελιώσει το γυμνάσιο). 

Πες μου ποια ήταν η τελευταια φορά που είδες διορθωση έτσι

φιλε συγνώμη όταν λές έρχεται και είναι γενική γράφεται με αλφα γιώτα , και όχι με -ε στο τέλος, φιλικά . (σε σποιλερ να μην χαλάει την ρωή του θρεντ

και όχι έτσι :

Πω ρε φίλε έρχεται γράφεται μας εβγαλες τα μάτια να πουμε, κόντεψα να πάθω αναγούλα , πρέπει να πάρω χάπι τώρα να ηρεμήσω.

Ας το έλεγε αυτό μπροστά μου όποιος είχε αρχίδια , και όχι μόνο δεν θα τον έβριζα, θα τον παραδεχόμουνα κιολας γιατί θέλει αρχίδια να το πεις αυτό στον άλλον , καθώς έχεις αποδεχτεί το ρίσκο οτι σου έρχεται μπουνίδι. 

• Like 1
Δημοσ.

φιλε συγνώμη όταν λές έρχεται και είναι γενική γράφεται με αλφα γιώτα , και όχι με -ε στο τέλος, φιλικά . (σε σποιλερ να μην χαλάει την ρωή του θρεντ

μπουνίδι. 

ΚΑΛΑ ΡΕ ΦΙΛΕ ΤΟ ΛΕΣ, ΜΕ ΤΟΝΟ? θα μας τρελάνεις? θα μας κάψεις το μυαλό? τα ματια? τον νου και την παιδεία? ts ts ts.. μονο μούσκουλα k τίποτα άλλο :P

• Like 1
Δημοσ.

Βασικά είμαι director στην εταιρία που δουλεύω και δεν συνηθίζω να γράφω proposal στον εαυτό μου. Είδες ποσο πισω με πήγαν τα ελληνικά μου στην καριέρα μου :)

Με το συμπάθιο μόνο έλληνας director θα ήταν τόσο μαλάκας ώστε να διαβάζει proposals και να κολάει σε ένα συντακτικό λάθος. Το έχουμε στο αίμα μας. (δεν το λέω για να προσβάλω κάποιον στο thread από την προσωπική μου επαγγελματική εμπειρία μιλάω)

Αδερφέ, σόρρυ κιόλας, γενικά μ'αρέσεις όπως γράφεις κατά καιρούς αλλά μας έχει σπάσει τα @@ με την επιτυχημένη καριέρα σου. Δεν μιλάς σε άνεργους καντηλανάφτες ναι? Αν είναι να τις μετράμε σε κάθε thread, να μου πεις να βγάλουμε φώτο τα paychecks και μετά να πιάσουμε και τους χάρακες. Άραξε με τους χαρακτηρισμούς και τα ζανκλωβανταμίδικα ψηφιακά κλωτσομπούνιδα.

Business proposal δε γράφεις στους directors της εταιρίας σου εκτός αν δουλεύεις στο Δαφνί, σαν ...Director θα έπρεπε τουλάχιστον αυτό να το ξέρεις. 1 αυτό. 2, στην εταιρία σου μπορεί να μοιράζετε και DFD σε χαρτοπετσέτες, ή να δέχεστε βιογραφικά σε λαδόκολλες, δεν σημαίνει ότι όλοι οι επαγγελματίες συμπεριφέρονται έτσι.

Γράψε σε κανα Director της Morgan Stanley όπως γράφεις στο φίλο σου το Μπάμπη και θα σου πω τι δουλειές θα κλείσεις μαζί του.

ΥΓ Μην μου γράψεις ότι γράφεις τον Director της Morgan Stanley στα αυτά σου, ούτε ότι έχεις κάνει δουλειές με τον πρόεδρο των ΗΠΑ και δεν τον ένοιαξαν τα ορθογραφικά. Είτε στο θέμα, είτε μην quotάρεις.

• Like 1
Δημοσ.

Και σκέψου ότι δεν έγραφες στο insomnia πχ αλλά έγραφες επίσημο business proposal που θα το διάβαζε κανας Director.

Business proposal δε γράφεις στους directors της εταιρίας σου εκτός αν δουλεύεις στο Δαφνί, οπότε άκυρο αυτό που έγραψες.  

δέν έχω κάτι να πώ τα λές μόνος σου. Απάντησα σε αυτό που μου είπες εσύ, αν δεν σου άρεσε η απάντηση καλύτερα να σκεφτόσουν καλύτερα τι γράψεις πρίν το γράψεις. Εσύ έθεσες το θέμα και μάλιστα με λάθος τρόπο, δεν πέταξα την δουλειά μου στο άσχετο, και στην δουλειά μου αναφέρομαι μόνο όταν έχει σχέση. Λυπάμαι που σε χαλάει αλλά δεν με ενδιαφέρει κιόλας έτσι?

Οσο για χαρακτηρισμούς , δεν θυμάμαι να χαρακτήρισα κανέναν εδώ μέσα όσο καιρό γράφω. Αν το έκανα θα είχα φάει 100 ban

Δεν θα σου πώ για τις δουλειές που κάνουμε με την Morgan Stanley και όλες τις άλλες investment banks αφου δεν θέλεις να ακούσεις, αλλά με ορθογραφία δεν έχουν καμία σχέση :D

σαν ...Director θα έπρεπε τουλάχιστον αυτό να το ξέρεις.  

Αν δεν θές να ακούς για κλωτσομπουνίδια φτιάξε λίγο τον τόνο σου. Τρεις τελείες γιατι αμφισβητείς τα λεγομενά μου, η γιατί θες να πείς οτι δεν ξέρω την δουλειά μου? 

και τα δύο είναι προσωπική προσβολή. 

Επισης , να σου υπενθυμήσω καθώς είμαι σίγουρος οτι γράφεις "επίσημα business proposals" συχνά, ότι αυτά δεν στέλνοται πουθενά αν δεν περάσουν απο legal , accounting / finance, και copyright department πρώτα. Έντάξει εσύ είσαι πιο μάγκας και συντάσεις proposals και το στέλνεις στους director της morgan stanley απευθείας , γιαυτό μας την λές.  (επίσης έλεος για να φτάσει εκεί πρέπει να περάσει από 10 άτομα μεσά στην ms πρώτα).

καλύτερα τώρα παίχτη?

Δημοσ.

Ρε παιδια ηρεμα με τις προσωπικες προσβολες ελεος διαδικτυο ειναι. Και εγω ανεργος ειμαι τωρα τι να λεει αυτο? ντροπη ειναι μηπως? δεν ειναι με 50% ανεργια. Δεν ντρεπομαι να το πω και αν με κοροιδεψει καποιος ειναι ηλίθιος.

Ενταξει αλεξ το βλεπουμε διαφορετικα φιλε για μενα ειναι σημαντικο ζητημα αλλα αμα ενοχλειται καποιος ετσι και κινδυνευε να πεσει ξύλο που ειπες και εσυ θα τον άφηνα. Αλλα γενικα εμενα αμα με διορθωνε καποιος δεν θα με πειραζε οταν θα ειχα λαθος. Θα κοιταζα να το διορθωσω. Και εσυ σαν διευθυντης αμα πεις κατι σε κάποιον και τον διορθωσεις πρεπει να το κανει αρκει αυτο που θα του πεις να ειναι λογικο και να εχει σκοπο την αναπτυξη της δουλειάς. Αυτα ζαλισαμε τον κοσμο εγραψα και εγω εκθέσεις :D

Παντως δεν εκανα την όποια διορθωση για να το παιξω ανωτερος. Να το ξεκαθαρισω αυτο. Καληνυχτα

Δημοσ.

Alex , δεν ειπα οτι δεν ξέρεις τη δουλεια σου, σου είπα οτι σε συμπαθω (χωρίς ειρωνεία). Αν προσβληθηκες απο τις τελείες να μου πεις να κάνω edit, μην μας αρχίσεις και στα μπουνιδια όχι τίποτα άλλο. (αυτό είχε λίγη)

Τε σπα καλες δουλειές, κι αμα χάσετε καμια δουλεια απο καμια investment, να διπλοτσεκαρετε τα ορθογραφικά στο proposal, δεν ξερεις καμια φορά ποιος διαβάζει.

Δημοσ.

Δεν παρεξηγιέμαι τόσο εύκολα , no problem. Σου εξήγησα πιο πάνω πώς φεύγει κάτι από οποιαδήποτε σοβαρή εταιρία, όχι μονο business proposal οπότε λίγο χλωμό να βρείς ορθογραφικά λάθη καθώς η δουλεια του copyright είναι μόνο σύνταξη / ορθογραφία. 

Ρε παιδια ηρεμα με τις προσωπικες προσβολες ελεος διαδικτυο ειναι. Και εγω ανεργος ειμαι τωρα τι να λεει αυτο? ντροπη ειναι μηπως? δεν ειναι με 50% ανεργια. Δεν ντρεπομαι να το πω και αν με κοροιδεψει καποιος ειναι ηλίθιος.

Ακριβώς έτσι το βλέπω μεγάλε. Το να μου πείς εσύ "πώς γράφεις έτσι μας έβγαλες τα μάτια" είναι σαν να σου πω εγώ "τι κάνεις ρε άχρητε άνεργε εγώ γαμάω έχω την τάδε γαμάτη δουλειά"

και τα δύο τα θεωρώ απαράδεκτα και άκρως προσβλητικά. 

Δημοσ.

Λολ ρε, πραγματικα προσπαθώ να καταλάβω πως γινεται να βγαίνει τέτοιο νόημα απο αυτά που έγραψα. Αύριο με το πρωινό καφεδακι ξαναδες το :)

Δημοσ.
Γενικά παιδιά άμα είναι CV η κάποιο report δηλαδή στον εργασιακό τομέα γράφεις ελληνικά και με σωστή ορθογραφία άμα μιλάς με φίλους η σε φόρουμ μιλάς στο χαλαρό και αν το επιτρέπουν οι κανόνες σε greeklish.

Και στο εξωτερικό πχ μιλάνε με urban λεξιλόγιο κάτι τέτοιο είναι και σε εμάς τα greeklish και γενικά άλλο το επίσημο άλλο το ανεπίσημο formal-informal όπως λέγαμε στα αγγλικά στην έκθεση, και εγώ άμα μιλήσω με "γνωστό" θα τον πω πχ μαλάκα σε ξένο πάντα σε πληθυντικό μιλάω.  
  • Moderators
Δημοσ.

Ο λόγος είναι γιατι αυτή η πράξη έχει συνεπτυγμένη μέσα της όλη την μαλακία που έχουμε στον εγκέφαλο σαν λαός (να κοιτάμε το δέντρο, όχι το δάσος, να θέλουμε να την πούμε στον άλλον με κάθε ευκαιρία, να θέλουμε να το παίξουμε "ανώτεροι" και να τονώσουμε την αυτοπεποίθηση μας με ένα ποταπό skill -ορθογραφία- που ξέρουν και οι καθαρίστριες και το 90% που έχει τελιώσει το γυμνάσιο). 

Μια ενσταση εδω γιατι διαφωνω με την προσεγγιση. Λες πως η ορθογραφια ειναι εναι ενα ποταπο skill που ξερει και το 90% που εχει τελειωσει το γυμνασιο. Οπως δλδ. ξερει οτι 5x8=40 ξερωγω.

Οπως ειπες δεν ειναι καποιο ιδιαιτερο skill (και συμφωνω). Αρα δε θα επρεπε να χρησιμοποιειται σωστα by default? Αν οχι, γιατι, απο τη στιγμη που ειναι κατι τοσο βασικο? Αν ναι, τι ακριβως σε προβληματιζει με τους grammar nazis που θεωρουν το ιδιο?

Αν τωρα το ολο θεμα γινεται για τον τροπο που αντιμετωπιζεται απο οσους διορθωνουν τα ορθογραφικα λαθη ενος ποστ, εχω να πω πως απο τη στιγμη που αναφερομαστε στους χρηστες ενος forum, θα δουμε διαφορα προφιλ χρηστων. Οπως θα απαντησει καποιος με αγενεια σε καποιον που δε θα ψαξει να δει αν υπαρχει αντιστοιχο θεμα ετσι θα απαντησει με αγενεια σε καποιον που εκανε ενα ορθογραφικο π.χ.

Ειναι θεμα γενικης παιδειας που εχει να κανει με την αντιμετωπιση των συνομιλητων, δεν εχει να κανει ουτε με καποιο ψωνιο των grammar nazis ουτε με καποιο βαθυτερο νοημα, καποιοι ειναι αγενεις, καποιοι οχι.

Σε προσωπικο επιπεδο τωρα, αν δω μια ανορθογραφη λεξη σε ενα ποστ θα την αγνοησω και θα συνεχισω το διαβασμα. Αν δω μια παραγραφο 50 λεξεων με μοναχα τις10 λεξεις σωστες, θα αγνοησω το ποστ, δε θα κατσω καν να ασχοληθω με το να προτεινω ορθρογραφο, δεν ενδιαφερομαι τοσο πολυ.

Αλλα θα ηθελα να ρωτησω και κατι οσους λετε πως η ορθογραφια δεν παιζει τοσο ρολο κ.λ.π.

Ειχα εναν γνωστο γραφιστα ο οποιος μεταξυ αλλων εφτιαχνε επαγγελματικες καρτες. Γαματος στη δουλεια του αλλα τελειως ανορθογραφος με καμια διαθεση να το διορθωσει. Σε καποια φαση βλεπω μια καρτα στην οποια εγραφε τη λεξη σπιτι ως σπιτΗ (φανταζομαι πως ειχε κι αλλα τετοια που δεν ειχα δει, γι'αυτο ετρωγε ακυρωσεις)

1) Επρεπε να του το επισημανω ή οχι? Το εκανα και ψιλοστραβωσε. Αλλα το διορθωσε πριν την τελικη εκτυπωση.

2) Θα τον εμπιστευοσασταν να σας κανει τις καρτες ή ο,τι αλλο?

3) Πως πιστετευετε πως κατεληξε το γραφειο που ειχε ανοιξει? Εκλεισε για να μην κουραζω.

• Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...