Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

My GOD δλδ... αυτο το συμπερασμα εβγαλες εσλυ απο το λινκ που εδωσα? Για αλλο λογο στο έβαλα... go figure it out.. βαριεμαι να σου εξηγώ... 

• Απαντ. 162
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Παμε αλλη μια τα νουμερα που δινουν οι Πολωνοι είναι για γέλια....

http://www.overclockersclub.com/reviews/amd_fx8350/10.htm

Απο εδω και περα εγώ νίπτω τα χερια μου... ακρη με τρολ δεν βγαινει .. οποιος εχει λιγο μυαλο θα εχει βγαλει τα συμπερασμα του.... κακως ασχοληθηκα με θεμα αναβαθμισεων γενικότερα!!  

Είναι single player bf3 αυτό που παρέθεσες ,το συγκριτκό των πολονών είναι σε multiplayer

σε bf3 multiplayer έχουν διαφορές

14kv8eh.jpg

http://www.pcgameshardware.de/Battlefield-3-PC-221396/Specials/Battlefield-3-Multiplayer-Tipps-CPU-Benchmark-1039293/

και bf4 beta

maw1gy.jpg

http://www.pcgameshardware.de/Battlefield-4-PC-238749/Specials/Battlefield-4-CPU-Test-Windows-8-1091767/

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ωραία τότε,ακόμα καλύτερα ο intel λιπών είναι 100% ποιο γρήγορος,αλλά επιμένεις στον amd.....

http://www.anandtech.com/show/6396/the-vishera-review-amd-fx8350-fx8320-fx6300-and-fx4300-tested/4

Ακόμα και πολύ συντηρητικά να το δεις,σε σχέση 8350 κιόλα με παλιότερο i3, η διαφορά είναι το λιγότερο 36% (ή 72% όπως θες πάρτο) ,είναι πάρα πολύ μεγάλη η διαφορά για να πεις ότι δεν υπάρχει λόγος ύπαρξης για τον I3...

51135.png

Το CINEBENCH είναι με Intel compiler .... και  παίζει πολύ σκότωμα στα AMD ... Η  intel έχει κατηγορηθεί για αυτό και έχει βγάλει και αυτό το οποίο δεν κάνει δουλειά ...

Intel Compiler Patcher scans your hard drive for executable files compiled with the Intel C++ Compiler making it possible to disable the CPU dispatcher in detected files, thus, increasing performance of the software that uses these files with CPUs other than Intel. Give Intel Compiler Patcher a try to see what it's really capable of!

Παπ@ρια, ακόμα δεν παίζουν πολλά instruction set πάνω σε μη intel cpu .... με αποτέλεσμα να βγάζουν χαμηλότερη απόδοση ....

http://www.softpedia.com/get/Programming/Patchers/Intel-Compiler-Patcher.shtml

Αν το θες έτσι να βλέπεις δηλαδή το IPC από εφαρμογές, τότε να πούμε πως το καλύτερο cpu είναι ο FX 4170 ..

ekm.png

η πως το καλύτερο cpu που φτιάχτηκε ποτέ είναι ο 8350 ...

FX-9590-40.jpg

index.php?ct=articles&action=file&id=806

IMG0039483.png

IMG0039483.pngq1sm.png

51137.png

truecrypt.png

pov.png

FX-8350-53.jpg

Όπως προσπαθώ να σας κάνω να καταλάβετε η απόδοση του πυρήνα παίζει αναλογα την εφαρμογή. 

Το +30% +20% δεν είναι πάντα και παντού ούτε για τον ένα ούτε για τον άλλο ...

Δεν βγάζει νόημα δηλαδή το να ποστάρουμε screen από το πως πάει η μια ή η άλλη εφαρμογή στην εκάστοτε cpu.

Επεξ/σία από adtakhs
  • Like 1
Δημοσ.

@walker 

μου λες ότι δεν είναι εμπιστοσύνης το πολωνικό και παραθέτεις στο καπάκι ένα που έχει bench με παλιότερο i5 που και πάλι είναι πολύ κοντά στον 8350 και αν βάλουμε την διαφορά που έχει η νέα γενιά haswell βγαίνει καλύτερος ο I5-4570 ,τi έπρεπε να καταλάβω δηλαδή;; 

Εσύ λες ότι δεν θα έπρεπε να φτάνει καν κοντά στον 8350 κανένας i5...

@asx ποιο bench θεωρείτε καλό για μέτρηση της single δύναμης;; και υπάρχει κάποια σελίδα που να τους μετράει με βάση αυτού;

Σε ότι σελίδες βλέπω πάντως ένα 40 με 50% το έχει ο i5 στο single..

@adtakhs δεν θέλω να γίνομαι κουραστικός,παραδέχομαι τα πράγματα στα οποία είναι πολύ καλύτερος ένας amd,αλλά θα το λέω μέχρι να πεθάνω,αν είναι κάτι που το κάνω εγώ και ο κάθε χρήστης σπάνια έως ποτέ δεν το μετράω για κριτήριο επιλογής επεξεργαστή.      

Δημοσ.

@walker 

μου λες ότι δεν είναι εμπιστοσύνης το πολωνικό και παραθέτεις στο καπάκι ένα που έχει bench με παλιότερο i5 που και πάλι είναι πολύ κοντά στον 8350 και αν βάλουμε την διαφορά που έχει η νέα γενιά haswell βγαίνει καλύτερος ο I5-4570 ,τi έπρεπε να καταλάβω δηλαδή;; 

@asx ποιο bench θεωρείτε καλό για μέτρηση της single δύναμης;; και υπάρχει κάποια σελίδα που να τους μετράει με βάση αυτού;

Σε ότι σελίδες βλέπω πάντως ένα 40 με 50% το έχει ο i5 στο single..

@adtakhs δεν θέλω να γίνομαι κουραστικός,παραδέχομαι τα πράγματα στα οποία είναι πολύ καλύτερος ένας amd,αλλά θα το λέω μέχρι να πεθάνω,αν είναι κάτι που το κάνω εγώ και ο κάθε χρήστης σπάνια έως ποτέ δεν το μετράω για κριτήριο επιλογής επεξεργαστή.      

Πραγματικα TheELF εχεις καταντησει κουραστικος, ποσα ατομα προσπαθουμε να σου εξηγησουμε το αυτονοητο. Δεν υπαρχουν single thread εφαρμογες σε real time καταστασεις. Ουτε το browsing δεν ειναι single thread σε πραγματικες συνθηκες.

Δημοσ.

@walker 

Ποτέ είπα εγω τέτοιο πράγμα? Εξ αρχής ειπα οτι αν υπάρχει το χρήμα για 4570Κ με σοβαρή μητρικη και πάνω η Intel ειναι μονόδρομος. Προς τα κάτω όμως δεν έχει δείγμα vfm.

Όσο ζούσε το s1155 είχε και την μικρή κατηγορία για κάποια περίοδο με τους G τωρα ούτε εκεί έχει να παρουσιάσει ενα αξιόλογο vfm.

Δημοσ.

Πραγματικα TheELF εχεις καταντησει κουραστικος, ποσα ατομα προσπαθουμε να σου εξηγησουμε το αυτονοητο. Δεν υπαρχουν single thread εφαρμογες σε real time καταστασεις. Ουτε το browsing δεν ειναι single thread σε πραγματικες συνθηκες.

Το αυτονόητο είναι ότι από τον πρώτο Η/Υ που βγήκε η τρανταχτή πλειοψηφία των προγραμμάτων βγαίνουν «σειριακές» ,ακόμα και όταν σπάζονται σε πολλά thread το κάθε ένα από αυτά παραμένει «σειριακό» ,αν διαβάσεις αυτό  θα καταλάβεις πόσο υπαρκτό είναι το single,αλλά ακόμα και να μην τα πιστεύεις τα αυτονόητα ,βγαίνει πολύ κοντά ο 8350 με τον 4570 σε πολλά παιχνίδια και σε πολλές εφαρμογές, σε κάποια άλλα βγαίνει ποιο ψιλά σε κάποια άλλα ποιο χαμηλά,οπότε γιατί η μανία να προτείνεται τους amd «με κλειστά μάτια» ,κάποιος που δεν θα κάνει βαρύ multitasking και δεν τον ενδιαφέρει το video/3d μόνο χασούρα θα έχει από πολλούς πυρήνες.

Ποτέ είπα εγω τέτοιο πράγμα? Εξ αρχής ειπα οτι αν υπάρχει το χρήμα για 4570Κ με σοβαρή μητρικη και πάνω η Intel ειναι μονόδρομος. Προς τα κάτω όμως δεν έχει δείγμα vfm.

Ε,τότε γιατί πας τόσο κόντρα όταν δείχνω πόσο δυνατός είναι ο 4570;;;

Δημοσ.

Προτείνουμε amd γτ στα ίδια χαμηλά budget θα πάρεις δυνατότητα oc αν το θελήσεις κάποια στιγμή και καλύτερη μητρικη. Overall δλδ θα έχεις ενα καλύτερο σύστημα.

Η κόντρα γίνεται κυρίως για την υποστήριξη σου προς διπυρηνα σύστηματα.

Ποτέ δεν υποστήριξα οτι ο 8350 ειναι καλύτερος απο τον 4570... Σε στοk καταστάσεις. Σχεδόν ίδιοι ειναι αλλά ποιος ο λόγος να πας εκεί όταν θα έχεις λιγότερα features και χειρότερη μητρικη.

Αν βάλεις το μαγικό Κ στο τέλος και μια Ζ87 στο πακέτακι τότε αλλάζει η συζήτηση αλλά και το budget.

Δημοσ.

Προτείνουμε amd γτ στα ίδια χαμηλά budget θα πάρεις δυνατότητα oc αν το θελήσεις κάποια στιγμή και καλύτερη μητρικη. Overall δλδ θα έχεις ενα καλύτερο σύστημα.

Θα έχεις μητρική με περισσότερα καλούδια,σε αυτό συμφωνώ,θα έχεις και ταχύτερη μνήμη,αν πεις όμως ότι θα πας σε oc το κόστος της ψήκτρας ισοσταθμίζει την διαφορά για την μητρική ή έστω γίνεται ποιο μικρή,μιας και δεν ξέρω ποια μητρική θεωρείς εσύ μίνιμουμ για τον i5(ή ποια ψήκτρα για τον fx),όχι ότι δεν λέει να αλλάξεις και στον i5 και να βάλεις after market αλλά δεν είναι και απαραίτητο.

Αν δεν σε νοιάζουν τα καλούδια της μητρικής και ούτε το oc με τα ίδια λεφτά κάνεις καλύτερο σύστημα.

Ποτέ δεν υποστήριξα οτι ο 8350 ειναι καλύτερος απο τον 4570... Σε στοk καταστάσεις. Σχεδόν ίδιοι ειναι αλλά ποιος ο λόγος να πας εκεί όταν θα έχεις λιγότερα features και χειρότερη μητρικη.

Εγώ δεν τους έχω μπροστά μου για να τους μετρήσω οπότε πρέπει να στηρίζομαι σε bench που βρίσκω,http://pclab.pl/art53333-13.html ,και στα 5ghz να τον πας τον 8350 βγαίνει ποιο χαμηλά από τον 4570,οπότε αν δεν σε νοιάζουν τα καλούδια της μητρικής ή αν είσαι διατεθειμένος να δώσεις παραπάνω για καλή μητρική(μιας και για να πας σε 5ghz θα δώσεις αρκετά και για ψήκτρα) ποιος ο λόγος να πας στον amd;;;

Και στον i3-4130 με τον fx-6300 πάνω κάτω τα ίδια συμβαίνουν.  

Δεν υπάρχει λογικό multi-tasking -threading φόρτο που να μπουκώσει τον διπύρηνο και αν δεν σε νοιάζουν τα 3d/video έχεις καλύτερες επιδώσεις σε σχεδόν όλα τα άλλα. 

Δημοσ.

Οκ δεν το προσπαθώ άλλο, απο την στιγμή που οτι επιχείρημα και να σου παρουσιαστεί δεν μπορεις να καταλάβεις πόσο λάθος κανείς όσο αφορά τις σκέψεις σου περί single threaded εφαρμογών δεν έχει νόημα να το συζητήσουμε άλλο. Ας βγάλει και κανένα μόνοπυρηνο η intel να πάμε ολα τα προβατάκια να το πάρουμε γτ θα ειναι ο πιο ισχυρός πυρήνα εκεί έξω. Τι να πω?

Δημοσ.

Αν διάβασες το λινκ που έδωσα και ακόμα δεν κατάλαβες το single,τότε άστο αυτό μην το υπολογίζεις καθόλου,βάλε και 50€ παραπάνω στην τιμή του i5 για την μητρική,από την στιγμή που στα παιχνίδια βγαίνει ισάξιος και καλύτερος από τον amd ακόμα και σε φουλ oc γιατί να μην είναι επιλογή για κάποιον να δώσει παραπάνω λεφτά για καλύτερη απόδοση στα παιχνίδια;;;

Δημοσ.

Ναι όντως, γιατί κάποιος με 500-600€ budget να μην δώσει 50-60€ παραπάνω για να πάρει i5 4570 αλλά να μείνει με τα intel HD γραφικά γιατί δεν χώρεσε GPU στο budget... όταν καταλάβεις ότι οι προτάσεις γίνονται για συγκεκριμένα budget και όχι εν κενό τα ξαναλέμε.

Ο καλός i5 έχει 220€ και η αντίστοιχη Ζ87 μητρική θέλει περί τα 140€ και σε αυτούς που διαθέτουν το ανάλογο budget, μια χαρά προτείνονται στις αντίστοιχες συνθέσεις. Απλά εσύ έχεις μια εμμονή με τους i3, νομίζοντας ότι το single threaded performance έχει νόημα ως βάση σύγκρισης. Το χω πει πολλές φορές ως παραδείγμα και το έχεις αγνοήσει, ποιος επεξεργαστής άντεξε καλύτερα στον χρόνο, ένας Ε8500 ή ένας Q6600; Για αντίστοιχη σύγκριση μιλάς όταν συγκρίνεις 6300 με i3, απλά δεν το έχεις καταλάβει.

• Like 1
Δημοσ.

Ο «καλός» ο i5,αυτός που κάνει τον 8350 να τρώει σκόνη, ακόμα και αν κλοκάρεις τον 8350, έχει 180€ όπως και ο 8350 και μπορείς να τον βάλεις σε μητρική των 50€ μιας και δεν χρειάζεται να αντέχει σε oc, την ίδια απόδοση θα έχει,τα εξήγησα ποιο πάνω και τα αγνοείς επειδή δεν σε συμφέρει,οπότε το budget είναι ακόμα χαμηλότερο και βάζεις ακόμα καλύτερη κάρτα γραφικών άμα λάχει.

Ο E8500 δηλαδή τώρα θες να μας πεις ότι δεν τρέχει ούτε τα windows;;Ποιο φτηνός ήταν, και τότε είχε χαμηλότερη απόδοση αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι και τώρα ακόμα δεν μπορείς να κάνεις αρκετά με αυτόν,όπως λες και εσύ αναλόγως το budget που θες να επενδύσεις.

Δημοσ.

Ε βάλε και στον 6300 τότε 50€ μητρική και είναι φτηνότερος απ'τον i5 μόνο του, τα ίδια θα λέμε όλη την ώρα ; 'Η θα συγκρίνουμε αντίστοιχες μητρικές και θα εξετάσουμε το σύνολο ή θα λέμε ότι να 'ναι.

Όσον για τον 8500, αν αυτό κατάλαβες, τι να πω τώρα;

Δημοσ.

Ε βάλε και στον 6300 τότε 50€ μητρική και είναι φτηνότερος απ'τον i5 μόνο του, τα ίδια θα λέμε όλη την ώρα ; 'Η θα συγκρίνουμε αντίστοιχες μητρικές και θα εξετάσουμε το σύνολο ή θα λέμε ότι να 'ναι.

Όσον για τον 8500, αν αυτό κατάλαβες, τι να πω τώρα;

Όπα ρε αδερφέ δηλαδή με το ζόρι θα βάλεις στον άλλον να πάρει μητρική με features που δεν θα τα δουλέψει ποτέ;;;

Πριν μου έλεγες ότι κοιτάμε συγκεκριμένα budget,τώρα μου λες ότι κοιτάμε συγκεκριμένα features,βγάλε μια απόφαση πρώτα και μετά ξανά πες ότι λέμε τα ίδια όλη την ώρα...

Ή κοιτάς τα λεφτά οπότε ίδια τιμή οι cpu, ίδια τιμή η μητρικές

=

περισσότερα features ποιο ποιοτική μητρική στον amd , καλύτερη απόδοση στον intel με λιγότερα features.

Ή κοιτάς την ποιότητα όπου δεν κοιτάς τα λεφτά και βάζεις ότι θες.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...