Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γιατί απαραίτητα ξενόγλωσσα αν επιτρέπεται?

Ας πούμε θα πρότεινα τα δύο παρακάτω βιβλία (Α και Β τόμος) από τον Έλληνα διεθνή μετρ Σιαπέρα. Είναι πολύ καλά κι από ότι ξέρω τα συνιστούν αρκετοί εκπαιδευτές/σκακιστές, ιδιαίτερα για αρχάριους.

Ο πρώτος τόμος μαθαίνει τα εισαγωγικά κι έχει αρκετά ανοίγματα, ενώ ο δεύτερος εμβαθύνει περισσότερο στο mid και end game. Αν θυμάμαι καλά (έχω να τα πιάσω χρόνια), έχει κι ασκήσεις με επεξήγηση και λύση στο τέλος.

http://www.biblioasi.gr/product_info.php?products_id=120858

• Like 1
Δημοσ.

Γιατί απαραίτητα ξενόγλωσσα αν επιτρέπεται?

Θέλω να έχω επαφή με τα αγγλικά.

Όποιος άλλος παιδιά ..να προτείνει..

Ευχαριστώ.

Αυτό είναι καλή επιλογή..?

Bobby Fischer Teaches Chess

Δημοσ.

Εγώ στο Youtube έμαθα κάποιες κινήσεις. Φαντάζομαι θες βιβλίο για κάποιους λόγους, αλλά εκεί στο δείχνουν και σε βίντεο. Και είναι και στα Αγγλικά. :P

Επί της ευκαιρίας, ξέρετε κανά καλό site για σκάκι; Παίζω καμιά φορά στο yahoo.com. Έχει το καλό ότι σου δίνει καλές επιλογές σε σχέση με το χρόνο και τη δυναμικότητα των αντιπάλων, αλλά καμιά φορά μου φαίνεται ότι χάνω δευτερόλεπτα.

Δημοσ.

Επί της ευκαιρίας, ξέρετε κανά καλό site για σκάκι; Παίζω καμιά φορά στο yahoo.com. Έχει το καλό ότι σου δίνει καλές επιλογές σε σχέση με το χρόνο και τη δυναμικότητα των αντιπάλων, αλλά καμιά φορά μου φαίνεται ότι χάνω δευτερόλεπτα.

Το chess.com , είναι πολύ καλό site.

• Like 2
Δημοσ.

Bobby Fischer Teaches Chess

Αυτο φιλε μου εχει ξεπεραστει πλεον σαν θεωρια.

Σαν αρχαριος ξεκινα πρωτα με αυτο που σου εδωσα,μετα γραψου σε ενα open τουρνουα να παιξεις παρτιδες με αξιολογηση,γιατι αν δεν παιξεις δεν γινεται να μαθεις μονο με θεωρια σκακι.

Και αφου κανεις αυτα τα πρωτα βηματα μετα διαβασε αυτην την σειρα απο τον Κασπαροβ :

http://www.amazon.com/Garry-Kasparov-Great-Predecessors-Part/dp/1857443306/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1382364521&sr=8-1&keywords=my+great+predecessors

Επισης εχε υποψη σου,πως να πεσεις με τα μουτρα τωρα διαβαζοντας πολλα βιβλια δεν θα σε ωφελησει,το σκακι ειναι δυσκολο και θελει σταδιακη μελετη για να φτασεις σε υψηλο επιπεδο.

• Like 1
Δημοσ.

Πόσα βιβλία έχει αυτή η σειρά..?

Πεντε βιβλια ειναι. :)

Υπαρχουν και σε ηλεκτρονικη μορφη αν εχεις το chessbase.

Δημοσ.

Και το περιεχόμενο σε αυτούς τους πέντε τόμους..πως κατανέμεται..?

Σε κάθε τόμο ασχολείτε με άλλο θέμα..ή όχι..?

Π.χ με ανοίγματα..τακτικές..βασικά για αρχάριους..

Ευχαριστώ..

Επίσης εάν μπορείς να μου προτείνεις ένα καλό βιβλίο για ανοίγματα.

Επίσης ποια η γνώμη σου για αυτό:

FCO - Fundamental Chess Openings by Paul van der Sterren

Ειναι καλό..?

Δημοσ.

Το Chessmaster έχει academy. Είναι σαν διαδραστικό βιβλίο. Σου εξηγεί μερικά πράγματα, σε αφήνει να σκεφτείς την καλύτερη λύση κτλ. Και θεωρία και πράξη.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...