Επισκέπτης Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2013 Καλησπέρα παίδες! Επειδή τη Δευτέρα είναι η εθνική επέτειος της 28ης Οκτώβρη, κλασικά βγάζουμε και την ελληνική σημαία που είχαμε καταχωνιάσει, στο μπαλκόνι-παράθυρο-βεράντα-κήπο. Η τελευταία φορά που έβαλα σημαία σε εθνική εορτή ήταν τον Μάρτιο πέρυσι... και αυτό γιατί συνέχεια ξεχνάω να βγάλω τη σημαία, και μάλιστα πολλές φορές το θυμάμαι την τελευταία στιγμή (πχ το βράδυ της 28ης το θυμήθηκα μια φορά... ). Φέτος το θυμήθηκα -πώς το 'παθα...- αρκετές μέρες πριν και σκέφτηκα να βάλω τη σημαία στο μπαλκόνι μου. Αλλά το θέμα είναι ότι προβληματίζομαι. Προβληματίζομαι γιατί έτσι όπως έχουν φτάσει τα πράγματα, αν βγάλεις σε κοινή θέα κάποιο εθνικό σύμβολο ίσως νομίζουν ότι είσαι ξέρετε "περίεργος", "εθνικοτέτοιος" και μπορεί να σε θεωρήσουν και ως μέλος της γκόλτεν ντον. Φαντάζομαι πως πολλοί θα πείτε αυτό το θρεντ παράξενο, αλλά πραγματικά μου έχει κολλήσει αυτό. Και γω δεν θα κρύψω, ότι αρκετές φορές, ακόμα και στη γειτονιά μου που έχω δει να έχουν βγάλει ελληνικές σημαίες σε διαμερίσματα, μου έρχεται αυτή η σκέψη στο μυαλό ότι μπορεί να είναι αυτός που μένει εκεί "ακροδεξιός", ακόμη και "φασίστας", κάτι που φυσικά είναι απόλυτα λάθος. Τέλως πάντων, εσείς θα βάλετε σημαία; Έχετε και σεις αυτό που "το θυμάστε την τελευταία στιγμή"; Σας ευχαριστώ πολύ!
Fotis13 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2013 Καλησπέρα παίδες! Επειδή τη Δευτέρα είναι η εθνική επέτειος της 28ης Οκτώβρη, κλασικά βγάζουμε και την ελληνική σημαία που είχαμε καταχωνιάσει, στο μπαλκόνι-παράθυρο-βεράντα-κήπο. Η τελευταία φορά που έβαλα σημαία σε εθνική εορτή ήταν τον Μάρτιο πέρυσι... και αυτό γιατί συνέχεια ξεχνάω να βγάλω τη σημαία, και μάλιστα πολλές φορές το θυμάμαι την τελευταία στιγμή (πχ το βράδυ της 28ης το θυμήθηκα μια φορά... ). Φέτος το θυμήθηκα -πώς το 'παθα...- αρκετές μέρες πριν και σκέφτηκα να βάλω τη σημαία στο μπαλκόνι μου. Αλλά το θέμα είναι ότι προβληματίζομαι. Προβληματίζομαι γιατί έτσι όπως έχουν φτάσει τα πράγματα, αν βγάλεις σε κοινή θέα κάποιο εθνικό σύμβολο ίσως νομίζουν ότι είσαι ξέρετε "περίεργος", "εθνικοτέτοιος" και μπορεί να σε θεωρήσουν και ως μέλος της γκόλτεν ντον. Φαντάζομαι πως πολλοί θα πείτε αυτό το θρεντ παράξενο, αλλά πραγματικά μου έχει κολλήσει αυτό. Και γω δεν θα κρύψω, ότι αρκετές φορές, ακόμα και στη γειτονιά μου που έχω δει να έχουν βγάλει ελληνικές σημαίες σε διαμερίσματα, μου έρχεται αυτή η σκέψη στο μυαλό ότι μπορεί να είναι αυτός που μένει εκεί "ακροδεξιός", ακόμη και "φασίστας", κάτι που φυσικά είναι απόλυτα λάθος. Τέλως πάντων, εσείς θα βάλετε σημαία; Έχετε και σεις αυτό που "το θυμάστε την τελευταία στιγμή"; Σας ευχαριστώ πολύ! αυτα τα τρiτοκοσμικα καποια στιγμη πρεπει να σταματησουν. Sent from my ipad4 using Insomnia 3
deesnider Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2013 Εγώ έβαζα πάντα, κάθε χρόνο, όσο έμενα στην Ελλάδα σε δικό μου σπίτι, τόσο την 28η Οκτωβρίου, όσο και την 25η Μαρτίου. Το ίδιο και ο πατέρας μου. Είναι κάτι το οποίο ήθελα να κάνω, το οποίο δε μού επέβαλε κανείς και το οποίο θεωρώ ότι ευτελίζεται όταν συγχέεται με πολιτικές ή κομματικές τοποθετήσεις. Το βλέπω ως ελάχιστη απόδοση τιμής, προς κάποιους οι οποίοι πολέμησαν και θυσιάστηκαν, για κάτι που ένιωθαν ως ιδανικό και υποχρέωσή τους. Το τελευταίο δε - και ούτε καν - που με απασχολούσε, ήταν το αν και πως θα με χαρακτήριζε ο κάθε μπαγλαμάς. Δε σημαίνει ότι θα ήθελα να το κάνουν όλοι, ακόμα κι αν δεν το νιώθουν, αλλά προσωπικά έτσι αισθάνομαι. 18
HERTHAN Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2013 Εγω εκτος απο την δικη μας θα βαλω και της Βραζιλιας........γιατι γουσταρω Ζιζελ,Αντριανα και........και.......και....... (ταιριαζουν και τα χρωματα της σημαιας με τα emoticons)
DrLo Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2013 Εγώ δεν έβαζα ποτέ (βαριόμουν βασικά ... όχι ότι είναι κάτι λάθος/κακό) ... ... ... και λέω να μη βάλω και φέτος
caution Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2013 Εγώ δεν έβγαζα ποτέ και δεν θα βγάλω και φέτος.Αλλά πως μπορείτε soberly να υποστηρίζετε ότι το να βγάζεις σημαία δεν λέει τίποτα για την πολιτική σου θεώρηση, με ξεπερνά. 2
DrLo Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2013 Εγώ δεν έβγαζα ποτέ και δεν θα βγάλω και φέτος. Αλλά πως μπορείτε soberly να υποστηρίζετε ότι το να βγάζεις σημαία δεν λέει τίποτα για την πολιτική σου θεώρηση, με ξεπερνά. Και γραβάτα βάζουμε αμα λάχει ... δε πάει να πει κάτι περισσότερο από αυτό. 3
caution Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2013 ^ Βάζετε, that is. Αλλά ναι, βάλε και παπιγιόν - απλά μην λέμε ότι να 'ναι. Το να βάλεις μια σημαία στο σπίτι σου (όποια) δεν μπορεί να είναι αχρωμάτιστο. Εξ' ορισμού δηλαδή. Η σημαία για αυτή την "δήλωση" υπάρχει... δεν είναι για προστασία από τον ήλιο. Κάτι θέλεις να μας πεις με αυτό το πανί...
capten- Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2013 Δεν βάζω πάντα αλλά μάλλον θα τη τοποθετήσω. Βασικά σωστοί πολίτες και πατριώτες είμαστε οταν σεβόμαστε το περιβάλλον,τους νόμους και τους συνανθρώπους μας στη χώρα μας.
tritonas00 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2013 Μπορει να την βγαλω απο την τουαλετα που την εχω, και να την βαλω. Αναλογα.
DrLo Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2013 ^ Βάζετε, that is. Αλλά ναι, βάλε και παπιγιόν - απλά μην λέμε ότι να 'ναι. Το να βάλεις μια σημαία στο σπίτι σου (όποια) δεν μπορεί να είναι αχρωμάτιστο. Εξ' ορισμού δηλαδή. Η σημαία για αυτή την "δήλωση" υπάρχει... δεν είναι για προστασία από τον ήλιο. Κάτι θέλεις να μας πεις με αυτό το πανί... Και στεφάνια βάζουμε/βάζουνε στις πόρτες την πρωτομαγιά ... δεν είναι απαραίτητα παγανιστική δήλωση. είναι απλά ένας στολισμός που κατά έθιμο ή παράδοση αν θες γίνεται με αυτό το τρόπο ... μπορεί να ξεκίνησε σαν "συνέχεια/ανάμνηση" των συμαιοστολισμών που κατά κανόνα γίνονται σε ενάρξεις/λήξεις πολέμων αλλά πλέον αποτελεί σε μεγάλο βαθμό απλά παράδοση. 3
headbanger Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2013 caution , really? Πανί; μην μπερδεύεται τα αισθήματα για τον τόπο μας με τα πολιτικά σας παιχνίδια. 4
Cossutius. Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2013 Βάζω σημαιούλα ναι. Απλά τώρα τελευταία ειναι λιγο επικίνδυνη συνήθεια μια που κάποιοι ανεγκέφαλοι τη συγχέουν με πολιτικά πιστεύω... 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις