BritGreek Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2013 Εγώ δεν έβγαζα ποτέ και δεν θα βγάλω και φέτος. Αλλά πως μπορείτε soberly να υποστηρίζετε ότι το να βγάζεις σημαία δεν λέει τίποτα για την πολιτική σου θεώρηση, με ξεπερνά. Αστειεύεσαι, φαντάζομαι. Καμία απολύτως σχέση δεν έχει η σημαία με τις πολιτικές θεωρήσεις ή απόψεις. Αν κάποιοι συσχετίζουν τη σημαία με άλλα "θέματα", απλά είναι αδαείς. 2
balander10 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2013 Όχι δεν έχω βάλει ποτέ. Αλλά αν τα αισθήματα σου είναι πραγματικά αγνά μου φαίνεται πολύ πιο σεμνή και ειλικρινής χειρονομία από τις παρελάσεις, τα άρματα στους δρόμους και λοιπές φανφάρες και αηδίες. Αγνά αισθήματα εννοώ αγνά αισθήματα όχι ρατσιστικές και εθνικιστικές ανοησίες. Γιατί έχω και ένα γείτονα πχ που έχει 365 μέρες το χρόνο τη σημαία του Βυζαντίου δίπλα στην ελληνική στην αυλή και είναι φουλ αγράμματος και Χρυσή Αυγή. Με αυτόν τον καραγκιόζη απλά γελάω. 1
caution Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2013 @headbanger really, πανί. Μια χαρά όμορφος είναι ο τόπος μας @BritGreek Δηλαδή ένας άνθρωπος που δεν πιστεύει στην θεωρία των καθαρών εθνών και αυτή είναι η πολιτική του θεώρηση, θα βγάλει σημαία; Υπάρχεις; Το ότι αναγνωρίζεις και αναρτάς μια σημαία έχει να λέει για την κοσμοθεωρία σου. Deal with it! 3
DrLo Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2013 @BritGreek Δηλαδή ένας άνθρωπος που δεν πιστεύει στην θεωρία των καθαρών εθνών και αυτή είναι η πολιτική του θεώρηση, θα βγάλει σημαία; Υπάρχεις; Γιατί όχι ? Άλλωστε και τυπικά να το πάρεις η σημαία δεν είναι του ελληνικού έθνους αλλά του ελληνικού κράτους ... technically είσαι καλυμένος ... αλλά και πάλι, εσύ πως το έχεις καταλάβει να βγάζει κάποιος σημαία ? Κάτι σαν συμπληρωση δήλωσης 105 ότι αυτός που βγάζει σημαία πιστευει στη θεωρία των καθαρών εθνών ? Αν αισθάνεσαι επιτέλους σοφός που ανακάλυψες ότι δεν υπάρχουν "καθαρά" εθνή ... μπράβο σου ... αλλά μπορείς να μη μπερδεύεις τα πράγματα please ? 2
caution Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2013 DrLo η 28η είναι κρατική ή εθνική εορτή; Λύθηκε το ερώτημά σου; 4
BritGreek Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2013 @headbanger really, πανί. Μια χαρά όμορφος είναι ο τόπος μας @BritGreek Δηλαδή ένας άνθρωπος που δεν πιστεύει στην θεωρία των καθαρών εθνών και αυτή είναι η πολιτική του θεώρηση, θα βγάλει σημαία; Υπάρχεις; Αν υπάρχω λέει; Και βέβαια υπάρχω και είμαι και υπερήφανος για τα πιστεύω μου, τα οποία, ειλικρινά, δεν έχουν καμία σχέση με άκρα, φασισμούς και λοιπά. Για μενα, λοιπόν, η σημαία είναι σεβασμός στην ιστορία του Έθνους μας, τρόπος απόδειξης ότι τιμώ και σέβομαι το παρελθόν. Κάτι όπως η θητεία ένα πράγμα, αν σκεφτείς ότι εγώ έκανα ό,τι περνούσε από το χέρι μου για να γίνω Δόκιμος και να πάω στην ΕΛΔΥΚ. Λαός που δεν τιμά την ιστορία του, είναι σαν να μην υπάρχει.
DrLo Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2013 DrLo η 28η είναι κρατική ή εθνική εορτή; Λύθηκε το ερώτημά σου; Μου θυμίζεις κάτι βλάχους που μαθαίνουν μια ωραία λέξη και προσπαθούν να την κάνουν μόστρα πετάγοντας στην σε ότι πιο άκυρο υπάρχει. btw Η 28/10 είναι αργία δεν είναι εορτή. btw2 Μίλησα για τη σημαία όχι για την 28/10. Εγώ μπορεί να την βγάζω (με το μπαρδόν) έξω όταν το ελληνικό κράτος καταφέρει πχ να καταχωρεί ποιανού είναι βρε γυναίκα τα παιδιά ή όταν το ελληνικό κράτος καταφέρει να κάτι άλλο που δεν έχει απαραίτητα σχέση με το έθνος.
caution Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2013 @BritGreek ...άρα συμφωνείς ότι το ότι βάζεις σημαία λέει κάτι (συμβολίζει/τιμά/whatever) για εσένα και την πολιτική σου θεώρηση. Και είσαι και πατριώτης και ΕΛΔΥΚ και FBI και ΝΒΑ. Δεν διαφωνείς μαζί μου επί της ουσίας νομίζω. "Λες" κάτι με την σημαία. @DrLo Καλή φάση. Φαίνονται οι συναναστροφές σου. 1
DrLo Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2013 @DrLo καλή φάση. Φαίνονται οι συναναστροφές σου. Ναι όντως ... φαίνονται οι συναναστροφές μου (που δυστυχώς τελευταία περιορίζονται όλο και περισσότερο στο insomnia). Τώρα πως μπορείς να βγάλεις συμπέρασμα για τις "συναναστροφές" μου μερικές χιλιάδες χιλιομετρα μακριά και χωρίς να με ξέρεις φαντάζομαι είναι αποδεικτικό της ανωτερης δυναμής σου να ανακαλύπτεις πράγματα.
BritGreek Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2013 @BritGreek ...άρα συμφωνείς ότι το ότι βάζεις σημαία λέει κάτι (συμβολίζει/τιμά/whatever) για εσένα και την πολιτική σου θεώρηση. Και είσαι και πατριώτης και ΕΛΔΥΚ και FBI και ΝΒΑ. Δεν διαφωνείς μαζί μου επί της ουσίας νομίζω. "Λες" κάτι με την σημαία. . Μήπως εννοείς πολιτική φιλοσοφία; Γιατί αυτό δεν έχει καμία σχέση με το συμβολο της σημαίας. Το μόνο που λέω με τη σημαία είναι ότι τιμώ την ιστορία μας και αυτό που συμβολίζει η σημαία. Ένα ανεξάρτητο, κυρίαρχο κράτος. Όσο για τα FBI και NBA, ειλικρινά σπάζομαι αφάνταστα με τους ψευτοφιλόσοφους που αμφισβητούν τα πάντα, αλλά ζουν μέσα σ' αυτά. Αλλά είπαμε, απόλυτα φυσιολογικό να αμφισβητούμε τα πάντα, να μιλάμε για "συνωστισμούς", να είμαστε απολύτως βέβαιοι ότι δεν υπάρχει Θεός, κλπ. Είμαστε άξιοι της μοίρας μας.
BritGreek Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2013 Γιατί τον ταΐζετε; Γιατί δεν φτάνει που ζούμε μέσα στα σκατά εξαιτιάς των ΔΙΚΩΝ μας ψήφων, επιλογών, ρουσφετιών των παλιότερων κυρίως, αλλά έχουμε και μια ομάδα ενεργών πολιτών, οι οποίοι αμφισβητούν σημαίες, ιστορία, ιδανικά, πιστεύω, τα πάντα. Και περιμένουμε ως χώρα να αλλάξει κάτι; Πλάκα κάνουμε τώρα; Δεν λέω ότι βάζοντας τη σημαία θα αλλάξει τίποτα σε αυτά που αναφέρω. Αλλά η αρνητική αμφισβήτηση που γίνεται μόνο και μόνο για να υπάρχει, χρησιμοποιώντας όρους που οι ίδιοι δεν καταλαβαίνουν καν τι σημαίνουν, δείχνει άγνοια και αφέλεια και γίνεται εύφορο έδαφος για πολλά. Μεγαλύτερο λάθος από το να ταυτίζεται η σημαία (και ειδικά η δική μας) με πολιτικές απόψεις και παρατάξεις, για μενα δεν υπάρχει.
deesnider Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2013 πως μπορείτε soberly να υποστηρίζετε ότι το να βγάζεις σημαία δεν λέει τίποτα για την πολιτική σου θεώρηση, με ξεπερνά. Άρχισε να συμβιβάζεσαι με την αμείλικτη πραγματικότητα, ότι δεν είσαι ...αξεπέραστος και βλέπουμε για μετά... Το να βάλεις μια σημαία στο σπίτι σου (όποια) δεν μπορεί να είναι αχρωμάτιστο. Εξ' ορισμού δηλαδή. Εκ δικού σου ορισμού. Σεβαστός, αλλά κατ' εμένα λανθασμένος. Κάτι θέλεις να μας πεις με αυτό το πανί... Επιστρέφοντας στο αξεπέραστος και τα συναφή: Ο κόσμος, παραδόξως, δεν περιστρέφεται γύρω από ...εσάς (όποιοι κι αν είστε...). Κοινώς: Άλλο νταλκά δεν είχαμε... Δηλαδή ένας άνθρωπος που δεν πιστεύει στην θεωρία των καθαρών εθνών και αυτή είναι η πολιτική του θεώρηση, θα βγάλει σημαία; Παρών! Απορρίπτω μετά βδελυγμίας την εν λόγω θεωρία, αλλά αναρτώ σημαία. Ο πατέρας μου έχει δεξιά πολιτικά φρονήματα, ο αδελφικός του φίλος - και, εδώ και 70 χρόνια γείτονας και κολλητός - είναι κομουνιστής από σπερματοζωάριο, μέχρι μυελού οστών και αμφότεροι αναρτούν σημαία στις εν λόγω επετείους. Παρακάτω; Το ότι αναγνωρίζεις και αναρτάς μια σημαία έχει να λέει για την κοσμοθεωρία σου. Deal with it! Το καλαμοκαβάλημα (βλέπε: απόλυτη βεβαιότητα γύρω από τις ...κοσμοθεωρίες των άλλων), έχει επίσης να λέει πολλά. Deal with it! 5
caution Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2013 Και εγώ σπάζομαι για όσους αποκαλούν "ψευτοφιλόσοφους" όσους λένε κάτι που τους ξενίζει, αλλά δεν το κάνω θέμα Brit.Μπερδεύετε την πολική με την μικρο-πολιτική. Δεν ήρθα να σας πω ότι όσοι βγάζετε σημαία είστε όλοι χρυσαυγίτες. Αλλά σας λέω ότι ΣΙΓΟΥΡΑ όσοι βγάζετε σημαίες έχετε "κοινούς τόπους" στις πολιτικές σας θεωρήσεις.Και μπορεί εσείς και τα ξαδέρφια σας να συμφωνείτε μεταξύ σας, αλλά οι κοινοί σας τόποι δεν είναι απαραίτητα κοινοί με των υπολοίπων.Το βαστάει η καρδούλα σας να το καταλάβετε;@deesnider, στα πόσα quote νομίζεις ότι αποκτά κάποιο ειδικό βάρος μια μπουρμπουλήθρα;Δικός μου ο ορισμός το ότι η σημαία είναι σύμβολο; Θα πεις και άλλα τέτοια; Και από πότε ένας κομμουνιστής με έναν δεξιό πλαισιώνουν όλο το εύρος του πολιτικού στοχασμού; Το τελευταίο σου quote έχει και backfire μέσα, nice! 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις