DrLo Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2013 Για να γυρίσουμε όμως σε λίγο πιο ουσιαστική συζήτηση από το να "τη λέει" ο ένας στον άλλο, αυτό που προσπάθησα να σου δώσω να καταλάβεις στα πρώτα posts μου είναι ότι σαφώς μπορεί κάποιος να βγάζει σημαία χωρίς πολιτικο-κοινωνικές προεκτάσεις. Θα φέρω παράδειγμα φιλου που το κάνει συστηματικά και όταν σε παλαιότερη συζήτηση που είχαμε κάνει είχα αναρωτηθεί πως και έτσι η απάντηση ήταν απλή , τόσο απλή που μπορεί να σου ξεφεύγει ... ο φίλος μου το κάνει απλά και μόνο γιατί το έκανε ο πατέρας του και του έχει μείνει συνήθειο ή ανάμνηση αν θες από τότε, όπως και πάει με τα πιτσιρίκια του για να πετάξει χαρταετό (που στην ουσία "πάνί" υψώνει και πάλι) χωρίς να ξέρει καν γιατί και πως ... απλά το κάνει από παράδοση/έθιμο/συνήθεια. Ελπίζω να βρίσκεις ότι για μερικούς μπορεί απλά να είναι κάτι που κάνουν χωρίς πολιτικο-εθνικο-ιδεολογικές προεκτάσεις. Σε καλύπτει αυτό ?
deesnider Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2013 Διάλεξε το πιο διεστραμμένο λεξικό και δες στο λήμμα σημαία. Αν δεν υπάρχει η λέξη "σύμβολο" κερδίζεις κάθε argument αυτοδίκαια. Αν υπάρχει, έλα και πες μου πως όταν σηκώνεις μια σημαία δεν έχεις "συμφωνήσει" και εσύ στους συμβολισμούς της. Γιατί, σε ποιο σημείο είπα εγώ ότι δε συμφωνώ με τους συμβολισμούς τής σημαίας; Αυτό που είπα είναι ότι εσύ τής έχεις αποδώσει εσφαλμένους συμβολισμούς. Θες τώρα να παραθέσεις εδώ, το απόσπασμα από το λήμμα «σημαία» - οποιουδήποτε λεξικού, διεστραμμένου ή μη - στο οποίο αναφέρεται ότι η ανάρτηση σημαίας κατά τη διάρκεια μιας εθνικής επετείου, «χρωματίζει» πολιτικά αυτόν που την αναρτά; Α! Επίσης μ' ενδιαφέρει και η ...απόχρωση που αποδίδεται από το λεξικό πού θα διαλέξεις. Θα έχει μεγάλη πλάκα η αναφορά σ' αυτή, κατά την επόμενη συνάντησή μου με τον πατέρα μου και το φιλαράκι του. Όσο σκέφτομαι τις αντιδράσεις τους, όταν πιθανώς τους βγάλω ...ομοϊδεάτες, με πιάνει νευρικό...
DrLo Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2013 @DrLo αν ήξερα ότι ένα "άρα αξιωματικά" θα σε έβγαζε τόσο εύκολα από την δύσκολη θέση του να στηρίξεις τα λεγόμενά σου χωρίς να προσπαθείς να με απαξιώσεις, θα στο δώριζα πιο νωρίς, μα την Παναγία Αν είχες την εντυπωση ότι με είχες φέρει "σε δύσκολη" θέση μάλλον κολακεύεσαι ... το ότι δε σου απαντά κάποιος δε σημαίνει πάντα ότι τον έχει φέρει σε δύσκολη θέση ... μπορεί απλά να μη σε θεωρεί άξιο να ασχοληθεί παραπάνω.
caution Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2013 @#46 Το νιώθω αυτό που λες. Είναι όπως κάποιοι που δεν είναι αμαν-τι-Χριστιανοί αλλά βαφτίζουν το παιδί τους Χριστιανικά γιατί είναι, όπως και να το κάνουμε, κοινωνική εκδήλωση και μάλιστα συμπαθέστατη. Αλλά ναι, η συνήθεια, το "δεδομένο", "ο κοινός τόπος", το "το έκανε και ο πατέρας μου" δεν είναι μια στάση και αυτή; @#48 ...ή απλά να υπεκφεύγει. @deesnider Είδες ότι δεν κάνεις αντίλογο; Αναφέρεις τι δεν είπες. Είναι καλό παιχνιδάκι αυτό αλλά χωλαίνει γρήγορα. Γιατί δεν παίρνεις μια θέση επί της ουσίας; Δεν συμβολίζει κάτι η σημαία; Δεν υπάρχουν "προσυμφωνημένα υπονοούμενα" μεταξύ αυτών που τις υψώνουν; Τι λες τελικά;
DrLo Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2013 Θες τώρα να παραθέσεις εδώ, το απόσπασμα από το λήμμα «σημαία» - οποιουδήποτε λεξικού, διεστραμμένου ή μη - στο οποίο αναφέρεται ότι η ανάρτηση σημαίας κατά τη διάρκεια μιας εθνικής επετείου, «χρωματίζει» πολιτικά αυτόν που την αναρτά; Όχι φίλε είσαι λάθος. Όποιος βάζει σημαία πιστεύει στην "καθαρότητα των εθνών" ... το λέει και το google ... ψάξ' το φίλε
Cossutius. Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2013 Ελπίζω να βρίσκεις ότι για μερικούς μπορεί απλά να είναι κάτι που κάνουν χωρίς πολιτικο-εθνικο-ιδεολογικές προεκτάσεις. Μα θεωρω οτι οι περισσότεροι βγάζουν σημαία χωρις πολιτικες προεκτάσεις. Μια γιορτή ειναι. Γιορτή ελευθερίας. Ο κοσμος εκφράζεται με αυτον τον τρόπο. Για κάποιους η σημαία μπορει να ειναι ένα απλο πανί. Κάποιοι τη βλέπουν ως εθνικο συμβολο. Θεωρω οτι δεν ενοχλώ κανέναν εχοντας τη σημαία στο μπαλκόνι μου. Στο φινάλε αν κάποιοι τη βλέπουν σαν ένα τιποτα, μπορουν να την συνδιάσουν με την απλωστρα μου, τη γλάστρα μου κτλ κτλ κτλ... Εγω ας πουμε δεν ενοχλουμε που ο απέναντι έχει απλωμένη τη σημαία του Παναθηναικου :P
georgekz750 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2013 Αν δηλαδη βγαλεις σημαια (και ειδικα σε εθνικη γιορτη-επετειο),θεωρεισαι φασιστας? Καλη φαση. Δηλαδη οσοι ειμαστε αριστερης ιδεολογιας και πηγαμε και φανταροι κανονικα πρεπει να θεωρουμαστε τουλαχιστον χουντικοι... Επικινδυνες αποψεις ξεφυτρωνουν αναμεσα μας χρονο με το χρονο... 1
DrLo Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2013 Αλλά ναι, η συνήθεια, το "δεδομένο", "ο κοινός τόπος", το "το έκανε και ο πατέρας μου" δεν είναι μια στάση και αυτή; Στάση είναι και το 69 ? Όλα είναι στάση και ατμός ... κάποιοι τρώνε με πηρούνια κάποοι με ξυλάκια ... πρέπει αυτόματα δηλαδή αυτό να έιναι "στάση ζωής" ? Αν το να κάνεις κάτι επειδή ξερωγω σου θυμίζει κάτι που έκανες με τον πατέρα σου (πχ να πηγαίνεις για ψάρεμα με τον γιό σου επειδή μέσα σου σου θυμίζει που το έκανες με τον πατέρα σου) είναι "στάση" με την έννοια που προσπαθησες να δώσεις στα πρώτα post σου ΝΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑΣΗ ... Για κάποιον μπορεί να είναι τόσο στάση να βγάζει σημαία όσο τα να πηγαίνει για ψάρεμα, να πηαγάινει για στο γήπεδο, να κάθεται με συγκεκριμένο τρόπο, να έχει τον ΑΝΤ1 στο "4" στην TV και άλλα ... ναι έτσι είναι όλα "στάση"
caution Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2013 Δεν μπορώ να σε πάρω στα σοβαρά όταν εξισώνεις μια σημαία με το ψάρεμα. Και δεν μπορώ να σε πάρω στα σοβαρά, εγώ, που δεν βγάζω καν σημαία. Απορώ για όσους βγάζουν, πως αντιμετωπίζουν το post σου...
DrLo Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2013 Μα θεωρω οτι οι περισσότεροι βγάζουν σημαία χωρις πολιτικες προεκτάσεις. Μια γιορτή ειναι. Γιορτή ελευθερίας. Ο κοσμος εκφράζεται με αυτον τον τρόπο. Για κάποιους η σημαία μπορει να ειναι ένα απλο πανί. Κάποιοι τη βλέπουν ως εθνικο συμβολο. Θεωρω οτι δεν ενοχλώ κανέναν εχοντας τη σημαία στο μπαλκόνι μου. Στο φινάλε αν κάποιοι τη βλέπουν σαν ένα τιποτα, μπορουν να την συνδιάσουν με την απλωστρα μου, τη γλάστρα μου κτλ κτλ κτλ... Εγω ας πουμε δεν ενοχλουμε που ο απέναντι έχει απλωμένη τη σημαία του Παναθηναικου :P Ναι, εγώ το πάω πιο κάτω ... Αν λες ότι βγάζεις σημαία επειδή είναι Γιορτή ελευθερίας μπορεί να σου πει κάποιος "η στάση" σου είναι να γιορτάζεις την ελευθερία. Αυτό που λέω έιναι ότι πολλοί το κάνουν απλά γιατί το κάνουν, ούτε με αυτόν τον τρόπο γιορτάζουν την ελευεθερία ούτε για κάτι άλλο. Το κάνουν ΑΠΟ ΣΥΝΗΘΕΙΑ τώρα βέβαια έμαθα ότι και η συνήθεια είναι "στάση"
georgekz750 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2013 Υπαρχουν ανθρωποι που ενοχλουνται με καποιον τροπο αν στην Ελλαδα δουν μια ελληνικη σημαια (ή πολλες ελληνικες σημαιες),στην Αγγλια αγγλικες σημαιες κλπ? Μηπως να το απαγορεψουμε? Ή μηπως καλυτερα να αλλαξουν χωρα αυτοι που ενοχλουνται και να πανε σε μια χωρα που δεν θα βλεπουν ελληνικες σημαιες?
DrLo Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2013 Δεν μπορώ να σε πάρω στα σοβαρά όταν εξισώνεις μια σημαία με το ψάρεμα. Και δεν μπορώ να σε πάρω στα σοβαρά, εγώ, που δεν βγάζω καν σημαία. Απορώ για όσους βγάζουν, πως αντιμετωπίζουν το post σου... Ούτε εγώ βγάζω ... what's your point ... Το ότι δε μπορείς να με πάρεις στα σοβαρά δε μου λέει κάτι ... Επίσης δεν έκανα παραλληλισμό της σημαίας με το ψάρεμα ... αλλά ΤΗΣ ΣΥΝΗΘΕΙΑΣ (ΤΗΣ ΣΥΝΗΘΕΙΑΣ ΓΑΜΩΤΟ ΠΩΣ ΑΛΛΙΩΣ ΝΑ ΤΟ ΓΡΑΨΩ) να βγάζει κάποιος σημαία με το να πηγαίνει για ψάρεμα. Γιατί σου είναι τόσο δύσκολο να το καταλάβεις ? Για το πως βλέπουν αυτοί που βγάζουν σημαία αυτά που γράφω ας μας πούνε οι ίδιοι καλύτερα ... μην είσαι σίγουρος ότι με αντιμετωπίζουν όπως νομίζεις ... όπως μην είσαι σίγουρος ότι συναναστρέφομαι ομε Φινλανδούς.
caution Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2013 ^ Γιατί ...δεν μου είναι δύσκολο!Καταλαβαίνω την συνήθεια, όπως είπα και παραπάνω. Καταλαβαίνω και την - Θου Κύριε - "παράδοση". Αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί αντιδράτε όταν λέω ότι όσοι μοιράζονται παραδόσεις έχουν κοινούς τόπους. Και όσοι μοιράζονται Εθνικά "φαντασιακά" απαραίτητα απορρίπτουν ένα σκασμό άλλων πολιτικών προσεγγίσεων Υπαρχουν ανθρωποι που ενοχλουνται με καποιον τροπο αν στην Ελλαδα δουν μια ελληνικη σημαια (ή πολλες ελληνικες σημαιες),στην Αγγλια αγγλικες σημαιες κλπ? Μηπως να το απαγορεψουμε? Ή μηπως καλυτερα να αλλαξουν χωρα αυτοι που ενοχλουνται και να πανε σε μια χωρα που δεν θα βλεπουν ελληνικες σημαιες? Εγώ! Ενοχλούμαι με όλες τις σημαίες ναι. Αλίμονο αν επιδιώκουμε να απαγορεύουμε ότι μας ενοχλεί. Ψήνεσαι να με διώξεις;
Προτεινόμενες αναρτήσεις