Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Όταν μάθεις να διαβάζεις και να καταλαβαίνεις τι λέει ο άλλος τότε θα είναι καλύτερα. 

Επίσης, 3 - 4 € πίτσα στην Ελλάδα, πού; Και τι πίτσα; Ατομική από τυροπιτάδικο; 

Ακόμα, οι πλανόδιοι στις λαϊκές πόσο χρεώνουν το καλαμάκι/σουβλάκι; Το σάντουτις με σουβλάκι; Οι καντίνες; 

Αδερφέ δεν γίνεται να λες για 3-4 € στην Ρώμη που είναι το σπίτι της πίτσας.

Σίγουρα στην Ιταλία θα μπορείς να βρεις καλή και φτηνή πίτσα εν σχέση με την Ελλάδα.

Όπως εάν πας να φας σουβλάκι στην Ιταλία που δεν υπάρχει περίπτωση να βρεις εύκολα στο ίδιο κόστος με την Ελλάδα.

• Like 1
  • Απαντ. 228
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Πιτσα περιπου 450-500 γραμμαριων απο πιτσαριες. Στη Θεσσαλονικη εχει απειρα και μαλιστα εχει και προσφορες 2+1 ή 2 + αναψυκτικο 1.5 λιτρου. Μπορει να μην ειναι επιπεδου Benvenouto οι συγκεκριμενες πιτσες αλλα για τα λεφτα τους ειναι πολυ καλυτερα απο οσο θα νομιζε καποιος. 

Καντινες και πλανοδιοι οι τιμες τους παιζουν αναλογα με το που τους βρισκεις. Πηγαινεις Λακωμα και βρισκεις καντινες με 1 ευρω χωριατικο λουκανικο μεσα σε λαγανα με πατατες, κρεμμυδι, κετσαπ και λεμονακι ενω πας κεντρο ή καποιο κεντρικο περασμα και βρισκεις λουκανικο βραστο σε μπακετουλα παλι με πατατες και μουσταδα-κετσαπ με 1.5-2 ευρω.   

Θεωρουνται ακριβα δηλαδη τα παραπανω? Ποιο ειναι το μετρο συγκρισης για να θεωρουνται ακριβα? Με ποιες χωρες και που? Επισης στην Ελλαδα εχεις δει σε πολλα σημεια νερακι μισολιτρο 1-1.5-2 ευρω? 

• Like 1
Δημοσ.

Συγκρίνεις ό,τι σε συμφέρει απλά και μόνο για να στηρίξεις την άποψή σου και δεν προσπαθείς να δεις τι πραγματικά ισχύει. 

1. 

Στην Ιταλία η πίτσα στα s market πάει με το κιλό. Και σίγουρα τα 400 gr είναι κάτω από 4€, πόσο μάλλον δε εάν μιλάμε για απλές πίτσες (π.χ. "μαργαρίτα"). 

2. 

Εάν συγκρίνεις το νερό για τα φαγήτα, τότε κάπου υπάρχει λάθος... τότε να συγκρίνουμε και το γάλα και την μπύρα. 

3. 

Εάν πιάσουμε και τα χωριά με τα τοπικά προϊόντα, τότε θα πρέπει να υπολογίσουμε πόσο τρως το ελάφι σε μικρές "χωριάτικες" ταβέρνες στην Σουηδία και πόσο στην Ελλάδα. 

Δημοσ.

Για τους μισθους που εχουμε το φαγητο ειναι οντως ακριβο,αλλα υπαρχουν και εξαιρεσεις,ειδικα τα τελευταια  χρονια.Και οσο για το φαγητο του δρομου,λυπαμαι αλλα ειναι ανυπαρκτο,περαν απο τις  καντινες που βγαζουν τα γνωστα σαντουιτς,σουβλακια λιπους κτλ με αγνωστη προελευση υλικων,δεν υπαρχει τιποτα αλλο.

• Like 1
Δημοσ.

Επίσης, 3 - 4 € πίτσα στην Ελλάδα, πού; Και τι πίτσα; Ατομική από τυροπιτάδικο; 

Δεν το έχω κοιτάξει αλλά χθες άκουγα στο ραδιο πως η Dominos δίνει 4.5Ε την πίτσα με παραλαβή από το κατάστημα.

Δεν είναι 3-4Ε βέβαια. 

Δημοσ.

Συγκρίνεις ό,τι σε συμφέρει απλά και μόνο για να στηρίξεις την άποψή σου και δεν προσπαθείς να δεις τι πραγματικά ισχύει. 

1. 

Στην Ιταλία η πίτσα στα s market πάει με το κιλό. Και σίγουρα τα 400 gr είναι κάτω από 4€, πόσο μάλλον δε εάν μιλάμε για απλές πίτσες (π.χ. "μαργαρίτα"). 

2. 

Εάν συγκρίνεις το νερό για τα φαγήτα, τότε κάπου υπάρχει λάθος... τότε να συγκρίνουμε και το γάλα και την μπύρα. 

3. 

Εάν πιάσουμε και τα χωριά με τα τοπικά προϊόντα, τότε θα πρέπει να υπολογίσουμε πόσο τρως το ελάφι σε μικρές "χωριάτικες" ταβέρνες στην Σουηδία και πόσο στην Ελλάδα. 

Τι να με συμφερει δηλαδη? Εχω καποιο κερδος στην τσεπη μου λεγοντας αυτο που απλα παρατηρω κυκλοφοροντας και πληρωνοντας αναλογα? 

1. Το λες και μονος σου, στο σουπερ μαρκετ. Εχει σχεση αυτο με καποιο καταστημα φαστ φουντ ή πιτσαρια? 

2. Το νερο ειναι αναποσπαστο κομματι σε καποιο φαγαδικο οποτε μπορει να μην ειναι φαγητο αλλα ειναι ομως μεσα στο κοστος πανω στην αποψη "γιατι τα φαστ φουντ ειναι ακριβα". 

3. Μιλαμε γενικα τι ισχυει και οχι τι ισχυει σε μεμονομενες περιπτωσεις. Φαγητο στην Ελλαδα γενικα = πανφθηνο απο οποια πλευρα και αν το κοιταξεις. Πουθενα αλλου δεν μπορεις να βγεις με 10 ευρω στην τσεπη σου και να εχεις ενα πληρες, χορταστικο και νοστιμο γευμα (γρηγορο ή οχι). 

Εσυ λες οτι το φαγητο στην Ελλαδα ειναι ακριβο και εγω ερχομαι και σε ρωτω, σε σχεση με τι και που ειναι ακριβο? Εγω ηδη απαντησα κοστος φαγητου γενικα απο τα μερη που εχω παει μεχρι τωρα και σαν την Ελλαδα δεν εχω βρει πουθενα τετοια φθηνια και ποιοτητα αναλογικα της τιμης. 

• Like 1
Δημοσ.

Σαν τουρίστας λογικό να μην βρεις. 

anyway... εάν δεις λίγα μηνύματα πιο πίσω (και τα ξαναδιαβάσεις πιο προσεχτικά) θα δεις ότι και εγώ έχω απαντήσει. 

Στην Ελλάδα έχουμε ελάχιστα προϊόντα πιο φθηνά από έξω στον τομέα του φαγητού. Είτε για να τα αγοράσεις για να μαγειρέψεις είτε για να τα αγοράσεις έτοιμα ως φαγητά. 

Για να το δει κανείς αυτό θα πρέπει να συγκρίνει προϊόντα που δεν είναι ευνοημένα λόγο της χώρας αλλά κάποια πιο "γενικά". Έτσι, το επιχείρημα με το "σαλάμι στην επαρχία" πάει περίπατο (ακριβώς για τον λόγο που δεν μπορεί κανείς να συγκρίνει τις τιμές του σολωμού και του ελαφιού σε άλλες χώρες). 

Σχετικά με τα έτοιμα όπως burgers, πατάτες και "σουβλάκια", σε πλανόδιους και όχι αλυσίδες (όπως Burger King), σε Γερμανία, Αγγλία και Ιταλία (ίσως και Ολλανδία, δεν θυμάμαι) και προσωπικά έχω βρει καλύτερες τιμές. Κάποιες ανέφερα πιο πίσω. Σε κάποιες χώρες, π.χ. Ουγγαρία, οι τιμές είναι σχεδόν ίδιες. Σε κάποιες άλλες, π.χ. Βέλγιο και ειδικά στις Βρυξέλλες, είναι πιο ακριβά.

Σε κάθε περίπτωση όμως, εάν δει κανείς και τον μισθό του Έλληνα τότε, ακόμα και για τις χώρες που ανέφερα ότι έχουμε πιο φθηνό φαγητό, μπορεί να καταλάβει πως και το έτοιμο φαγητό είναι πιο ακριβό στην Ελλάδα. 

Δημοσ.

Τα fast food είναι πολύ φθηνά. Μας φαίνονται ακριβά γιατί μας έχουν συνηθίσει στο να τρώμε πολύ με σκοπό να τα οικονομάνε οι βιομηχανίες snack & fast food.

american-sugar-consumption.jpg

• Like 2
Δημοσ.

Τα fast food ειναι ακριβα? Στην Ελλαδα? Χα! Κανε κανενα βημα να πας καπου εκτος Ελλαδας και ελα να μου πεις αν ειναι τα fast food (και γενικα το φαγητο) ακριβο στην Ελλαδα. Αν μη τι αλλο ειμαστε απο τους φθηνοτερους σε οτι αφορα το φαγητο και μην ξεχναμε και το κοστος του νερου οπου υπαρχουν αρκετες χωρες που θα σου κοστισει το μισολιτρο κανα 2ευρω ετσι για να σου ταρακουνησει λιγο το νευρικο σου συστημα. 

Ακριβο φαγητο στην Ελλαδα = μυθος. 

Το επιβεβαιώνω .

Μόλις γύρισα απο Ρώμη .

ΠΑΝΤΟΥ , το μισόλιτρο νερό έκανε 2 ευρώ .

Αναγκαστηκά , στην τσάντα είχα 5 μπουκαλάκια άδεια και όπου βρίσκαμε βρύση ( στον δρόμο , σε τουαλέτες σε καφέ κλπ ) τα γεμίζαμε για να πίνουμε ) .

Πραγματικά γελοιότητα .

Βέβαια μιλάμε για μια πόλη όπου αναπνέεις και πληρώνεις 5€ για πλάκα .

Προσωπικά όσο όμορφη και αν είναι σαν πόλη , ρίχνω μαύρο δαγκωτό λόγω κόστους .

Δημοσ.

εγω οποτε παω εξωτερικο το πρωτο πραγμα που κανω ειναι να παω σουπερ να παρω 6αδες μισολιτρα και μεγαλα.μονο ετσι βγαινει..

Δημοσ.

εγω οποτε παω εξωτερικο το πρωτο πραγμα που κανω ειναι να παω σουπερ να παρω 6αδες μισολιτρα και μεγαλα.μονο ετσι βγαινει..

Έχω καιρό να πάω εξωτερικό και τον ήπια .

Τουλάχιστον πήρα το μάθημα .

Δημοσ.

Το αναποδο ειπα, 10 ευρω μακαρονια εξω απλη συνταγη ειναι απολυτα -φθηνη- φυσιολογικη τιμη. Στην Ελλαδα 10 ευρω μακαροναδα μονο αστακο/γαριδομακαροναδα αν θα βρεις ή σε περιεργα σημεια (οπως κατι Olympus plaza) οπου εκει οι τιμες ειναι ποιο ανεβασμενες. Σε καμια των περιπτωσεων ομως "ακριβες". Ακριβες για ελληνικα δεδομενα βαση ανταγωνισμου ναι αλλα οχι ακριβες γενικα σιγουρα. 

Μην ακουω ομως οτι η Ελλαδα εχει ακριβο φαγητο, ελεος δηλαδη. Δεν θα ξεχασω οταν ειχα ανεβει Αουξμπουρχτ και σταματησα με τον πατερα μου σε ενα burger on the road και πληρωσαμε 4.5 ευρω για ενα burger μεγεθους Goodys και 2 ευρω το μισολίτρο νερο. Σχεδον 20 ευρω για 2 νερακια και 3 burger και μου λες εσυ τωρα οτι στην Ελλαδα εχουμε ακριβο φαγητο? 

10  ευρω μακαροναδα με σαλτσα και τυρι το θεωρω πανακριβο.

για αστακογαριδοπαπαριες δε ξερω,δε μ αρεσουν τα θαλασσινα και δεν εχω ιδεα τι θεωρειται καλη τιμη.

κανεις το λαθος και συγκρινεις μονο τιμες φαγητων με το εξωτερικο

αν εξαιρεσεις το νερο που το χουμε τσαμπα,ολα τα αλλα ειναι πανακριβα

εκτος απο σουβλατζιδικο που αλλου μπορεις να χορτασεις με μεχρι 5 ευρω χωρις να χεις φαει κρεας απο γατα η κατσαριδα?

(goodys mcdonalds ειναι εκτος συναγωνισμου λογω λερας)

• Like 2
Δημοσ.

Γιατι κανω λαθος να συγκρινω με εξωτερικο? Με ποιον δηλαδη θα επρεπε να συγκρινω? Λες οτι θεωρεις μια μακαροναδα 10 ευρω ακριβη. Γουστο σου και καπελο σου, παρε και φτιαξε μονος σου αλλα απο τη στιγμη που θα πας να φας εξω να στην ετοιμασουν ωραια και ομορφα θα πληρωσεις μια φθηνη/φυσιολογικη τιμη της ταξης των 6-10 ευρω αναλογα. Μονο στην Ελλαδα μπορω να αγορασω μακαροναδες με 3 και 4 ευρω. 

• Like 1
Δημοσ.

Εχω δει κατι neon signs πανω στη Βουλιαγμενης για hot dog 70 λεπτων. Δεν τολμαω ομως να το δοκιμασω

Πιτσα φθηνη ετοιμη επισης βρισκεις με στην pizza fan με τα κουπονια για 50% που τα μοιραζουν παντου και τωρα τελευταια βλεπω και διαφημισεις dominos για τη μεσαια 6 κομματιων με 4.5 παραλαβη απο το καταστημα

Σιγουρα αρκετα φθηνα

Δημοσ.

Τα fast food ειναι ακριβα? Στην Ελλαδα? Χα! Κανε κανενα βημα να πας καπου εκτος Ελλαδας και ελα να μου πεις αν ειναι τα fast food (και γενικα το φαγητο) ακριβο στην Ελλαδα. Αν μη τι αλλο ειμαστε απο τους φθηνοτερους σε οτι αφορα το φαγητο και μην ξεχναμε και το κοστος του νερου οπου υπαρχουν αρκετες χωρες που θα σου κοστισει το μισολιτρο κανα 2ευρω ετσι για να σου ταρακουνησει λιγο το νευρικο σου συστημα. 

Ακριβο φαγητο στην Ελλαδα = μυθος. 

Αμφισβητώ την άποψη σου...

Αμερική γερμανία κτλ είναι χώρες που το φαγητό του δρόμου είναι φτηνό (σε σχέση με την ποιότητα και ποσόστητα ) σίγουρα υπάρχουν και ακριβά εστιατόρια κτλ που δεν φτάνουμε εδώ στην ελλάδα σε τιμές (εννοώ ότι είναι πολύ υψηλές αλλα άλλο αυτό)

Τέλος δεν είναι μονο η τιμή αλλα και αυτό που σου δίνουν να φας ο τρόπος που στο δίνουν και η ποσότητα..

δεν είναι μονο οι γύροι...

Παρήγγειλα τις προάλλες μια μακαρονάδα με πένες και κοτόπουλο 9.5 ευρώ

άργησε 50 λεπτά να μου έρθει δεν είχε μέσα τίποτα άλλο εκτος από την μακαρονάδα (πχ χαρτοπετσέτες πιρουνάκι ψωμάκι ίσως κτλ)

και με το που είδα  την μακαρονάδα σιχάθηκα... ήταν χαλια εντελώς και η ποσότητα χωρούσε άνετα να μπει στις χούφτες μου και θα περίσσευε και χώρος ...

οποτε μην λέμε πχ με 9 ευρώ παίρνεις μακαρονάδα εδώ και στην γερμανία παίρνεις πχ με 14...

γιατί η μακαρονάδα που κάνει 14 ευρώ στην γερμανία είναι ένα πλούσιο πιάτο με καλομαγειρεμένα μακαρόνια ψωμάκι νερό γρηγορη εξυπηρέτηση και ένα "Ευχαριστώ που μας επιλέξατε" στο τέλος...

Αλλα και στους γύρους χαρακτηριστικά θυμάμαι ντόνερ το κάτι άλλο (φρανκφούρτη κοντά σε μια κρατική σχολη) 3,8 ευρώ μεν αλλα το κρέας ήταν απίστευτο χρειαζόμουν 2 χερια για να το κρατήσω η πίτα χειροποίητη φρέσκιες ντομάτες μαρούλια κτλ δικά τους μπαχαρικά και σος.... απλά το κάτι άλλο...

οποτε ναι ήταν ακριβότερο από τον γύρο των 2 ευρώ εδώ ας πούμε αλλα σε ποιότητα νοστιμιά και ποσότητα δεν συγκρινόταν ούτε για πλακα... και πάλι (αν και μετανάστες αυτοί που το είχαν οποτε θα μπορούσαν να είναι στην δικη μας φάση) με το χαμόγελο την ευγένεια την προσοχή στην καθαριότητα (γάντια φορούσανε ) κτλ

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...