John323 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2013 Για να συνεχίσουμε τη συζήτηση όμως, θα πρεπει να ξέρουμε για ποια κατάσταση μιλάμε. Ειναι η κατάσταση αυτών που δούλευαν μια ζωή φορο&εισφοροδιαφεύγοντας; Αν ναι, δεν έχω να πω κάτι. Δεν νομιζω απαραιτητα να βγαινει καποιο τετοιο συμπερασμα για τον θειο του η για καθε οικοδομο η για καθε ανεργο. Εγω να δεκτω οτι ενα μεγαλο μερος αυτων προεβησαν σε αυτα τα λαθη τι θα γινει θα τους βαλουμε προωρα στον ταφο? Παντως δεν νομιζω σε καμια περιπτωση οτι τα αρπακτικα και τα λαμογια εστω μεσαιου/μικροθυ βεληνεκους ειναι αυτοι που βλεπουμε σημερα να ειναι στην απ`εξω. Αρα δεν φταιει η ελλαδα του 2013. Στην οικοδομη ξερεις πας με το μεροκαματο, προκυπτει μια οικοδομη πας να δουλεψεις για 2-3-4 μηνες μετα μπορει να περιμενεις μεχρι να βρεθει η επομενη και αυτο μπορει να αργησει. Αυτα τις καλες εποχες φυσικα... 2
alex_000 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2013 όπως και να έχει, είναι πολύ κρίμα για έναν άνθρωπο να βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση στα 60 του, καθώς δεν έχει ούτε δικές του δυνάμεις, ούτε την βοήθεια της πολιτείας να το παλέψει. Δεν αμφισβητώ ότι έχει μεγάλο μερίδιο ευθύνης και ο ίδιος αλλά καλό θα είναι να υπάρχουν κάποιες ενέργειες από ιδιωτικό τομέα σε επίπεδο κοινωνικής ευθύνης, αλλά και από το κράτος. Ένα παράδειγμα που μου έρχεται στο μυαλό είναι ο αμερικάνικος κολοσσός υπεραγορών Wall-Mart που συνειδητά δίνει προτεραιότητα σε senior citizens όταν κάνει προσλήψεις. Το ίδιο θα μπορούσε να κάνει και το ελληνικό δημόσιο, αντί να απορροφά "νέο" ανθρώπινο δυναμικό που κοπροσκυλιάζει και χάνει τα πιο δημιουργικά του χρόνια, θα μπορούσε να έχει αντίστοιχο policy για κάποιες κενές θέσεις εργασίας. Όσον αφορά την σύνταξη από την μια είμαι υπέρ σύνταξης για απόρους άνω των 65 ακόμα και αν βγαίναν από την τσέπη μου (προφανώς θα μιλούσαμε για πενιχρά επιδόματα μέχρι 100 ευρώ, να έχουν τουλάχιστον να φάνε μακαρόνια, ψωμί και γάλα). Από την άλλη ξέρω τι πουστοράτσα είμαστε και θυμάμαι τους 1000 τυφλούς της Ζακύνθου και σκέφτομαι κατευθείαν "να ψοφήσουν όλοι". 3
leleo Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2013 Ρε παιδιά νομίζω το θέμα δεν είναι ο θείος του παιδιού. Ο θείος είναι απλά ένα παράδειγμα και θα μπορούσε να είναι οποιοσδήποτε θείος που είναι άνεργος αυτήν την στιγμή σ αυτήν την ηλικία. Πιστεύω πως ειδικά οι ηλικίες 50-60+ είναι οι χειρότερες-πιο δύσκολες ηλικίες για να βρεις δουλειά. Είσαι πολύ μεγάλος για να σε προσλάβουν και πολύ μικρός για να βγεις στην σύνταξη, δεν έχεις διεξόδους. Ας μην μπούμε στο τρυπάκι να ψάξουμε για το τι και πως έφτασε ο άνθρωπος σ' αυτήν την κατάσταση(άλλωστε είναι μόνο μια περίπτωση απο τις χιλιάδες), το θέμα είναι οτι υπάρχει χιλιάδες κοσμος σ αυτην την φαση, άλλοι απολύθηκαν, άλλοι είχαν μαγαζί που έκλεισε, άλλοι δεν βρίσκουν μεροκάματο για κανέναν λόγο όπως ο θείος του παιδιού και πάει λέγοντας. Κάποιοι απο αυτούς μπορεί όντως να βάλαν το χεράκι τους για να καταλήξουν σ αυτήν την κατάσταση, ναι συμφωνώ. Αλλά απο τις προηγούμενες απαντήσεις διακρίνω μια αθώωση προς στους απο πάνω και προς αυτούς που ευθύνονται γι αυτές τις πολιτικές. Κατευθείαν να τα βάλουμε με τον αδύναμο δηλαδή. Τώρα αυτός ο άνθρωπος δηλαδή πως θα ζήσει? Θα τον συντηρούν τα παιδιά του, τι θα κάνει? Κι ετσι φτάνουμε στο σημείο σήμερα να υπάρχουν μεγάλοι άνθρωποι που δούλευαν μια ζωή και να δέχονται βοήθεια απο τα παιδιά τους. Εδώ είσαι 20-25 και άνεργος, και η βοήθεια των γονιών σου(όταν υπάρχει) πολλές φορές σε τσακίζει ψυχολογικά, φανταστείτε όταν συμβαίνει το αντίθετο.
g_alkis Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2013 Δηλαδη η εννοια πολη η εννοια κρατος δε συμπεριλαμβανει και την ευθυνη της εξασφαλισης διαβιωσης των πολιτων του; Σε ποιο μανιφέστο το διάβασες αυτό;
Cossutius. Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2013 Πραγματι! Ειναι φοβερό ο πολίτης να ζήταει προστασία από ενα κράτος! Ειναι γνωστό άλλωστε ότι οι πολίτες πρέπει μόνο να πληρώνουν!!!! :-p Sent from my iPhone using Insomnia 4
kage Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2013 Site: Χωρίς ρεύμα 134.470 νοικοκυριά και επιχειρήσεις Site: Ένας στους τρεις Έλληνες αλλά και ένας στους τέσσερις Κύπριους πληρούσαν το 2012 ένα από τα τρία κοινοτικά κριτήρια τα οποία και προσδιορίζουν τη φτώχεια.
Zaknafein Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2013 Κοινωνική πολιτική με χρεωκοπημένο κράτος δεν γίνεται. Η γενιά του θείου εθελοτυφλούσε και κούναγε σημαιάκια για 35('74-'09) ολόκληρα χρόνια, επικροτώντας το αδηφάγο κράτος-πατερούλη που "έβγαινε" μόνο με δανεικά. Και όχι μόνο θα κοιμηθεί όπως έστρωσε, αλλά θα πάρει και εμάς στο λαιμό της. Εγώ ανησυχώ περισσότερο για τη γενιά μου και τις νεότερες, οι οποίες θα δυσκολευτούν πολύ περισσότερο να ανοίξουν ένα σπίτι και να συντηρήσουν μια οικογένεια. Όσο συνεχίζεται ο φαύλος κύκλος της ύφεσης-υπερφορολόγησης-καταστροφής πλούτου τόσο πιο ζοφερό διαγράφεται το μέλλον αυτών των γενεών. Μέχρι να αντιστραφεί αυτή η τάση, είναι απλά αυτοκαταστροφικό να κοιτάμε την ανακούφιση των γηραιότερων πάνω στην ήδη βεβαρυμένη κατάσταση για τους νεότερους. 1
Cossutius. Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2013 Είναι σαφές ότι το προβλημα δεν ειναι ούτε γ τεμπελιά του Ελληνα, ούτε τοσο η λαμόγια μια που τελικά δεν υπάρχει κράτος το οποίο δεν ειναι χρεοκοπημενο...Ολο το παγκόσμιο οικονομικό σύστημα στηρίζεται στον δανεισμό! Στη χώρα μας τα δανεικά πανε σε αλλα δανεικα και όχι σε αναπτυξιακά έργα ώστε να εργασθεί ο κοσμάκης! Και όσο δεν υπάρχει εργασία δε θα υπάρχει χρήμα.... Υγιής καπιταλισμός ονομάζεται το σύστημα αυτό και σε εμάς εχει κατορθώσει να μας τετραπλασιασει το χρέος! Ούτε ο ΘΕΙΟΣ φταίει ούτε κανείς! Ο καθένας ζει σε μια αλλη εποχή! Κάποτε δεν είχαν να φάνε, τα ένσημα θα κοιταζαν; Ειναι εύκολο φυσικα να κρίνουμε τώρα πετώντας το 6ο σουβλάκι και ανοίγοντας μια σοδα.... Πολλοι που πετάνε αυτό το "ας πρόσεχε" αμφιβάλλω αν τους έλειψε ποτε κάτι... Θα ήταν πολυ διαφορετικοί αν είχαν ζήσει ας πούμε κατοχή η τη γενική φτώχια που έζησε ο Ελληνας μέχρι και πριν 30 έτη... Sent from my iPhone using Insomnia 1
Basilhs23___ Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2013 Αν και παλαιότερα (πρίν 2-3 χρόνια που ξεκίνησε η κρίση) έκραζα τους ηλικιωμένους για τα χάλια αυτά, πλέον λυπάμαι περισσότερο αυτούς παρά την δική μου γεννιά, χωρίς να λέω οτι δεν έχουν μερίδιο ευθύνης. Η ανεργεία το κλείσιμο επιχειρήσεων και η αδυναμία πληρωμής του ΟΑΕΕ από πολλούς επαγγελματίες στερούν συνολικά τεράστιους πόρους από τα ασφαλιστικά ταμεία τα οποία επειδή δεν μπορούν να παρέχουν συντάξεις και περίθαλψη χρηματοδοτούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό και τα λεφτά των φορολογούμενων από άλλους φόρους. Επίσης το κράτος δεν μπορεί να εισπράξει σχεδόν τίποτα από ληξιπρόθεσμα, οπότε με μαθηματική ακρίβεια οδηγούμαστε στην κατάρρευση των ταμείων. Λένε οτι η τροϊκα θα πεί από το 2015 να πάψει το κράτος να δίνει χρ΄μηατα στα ταμεία, αυτό μας οδηγεί στην βασική σύνταξη των 360ευρώ. Προβλέπω σε μερικά χρόνια όλοι αυτοί οι γέροι οι γριές και τα παππούδια που τους κατακρίνουμε συνεχώς, οτι θα πεθαίνουν στον δρόμο και θα δούμε σχεδόν σκηνές κατοχής σε 2-3 χρόνια από τώρα και αυτό είναι κάτι που δεν με χαροποιεί καθόλου, ούτε τους αξίζει να λέμε καλά να πάθουν. Πιστεύω οτι οι περισσότεροι συνταξιούχοι που είναι των 450-500ευρώ έχουν μετανοιώσει για αυτές τις εποχές με τα σημαιάκια και τα κόμματα.
Joshua21 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2013 Στην οικοδομη ξερεις πας με το μεροκαματο, προκυπτει μια οικοδομη πας να δουλεψεις για 2-3-4 μηνες μετα μπορει να περιμενεις μεχρι να βρεθει η επομενη και αυτο μπορει να αργησει. Αυτα τις καλες εποχες φυσικα... Τις καλές εποχές όποιος χρειαζόταν οικοδόμους πήγαινε τα πρωινά στα καφενεία να τους βρει και να κάνει παζάρι, και επειδή οι δουλειές ήταν πολλές και οι οικοδόμοι λίγοι το παζάρι συνήθως κατέληγε στο να τους πληρώνει πολλά παραπάνω από τα νόμιμα συν το ένσημο σε μετρητά στο χέρι... Τις καλές εποχές κανένας οικοδόμος δεν έμενε ποτέ χωρίς δουλειά, εκτός βέβαια αν είχε ακόμα μεγαλύτερες απαιτήσεις...
Zaknafein Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2013 Το ας πρόσεχαν ισχύει, δεν μπορείς να πανηγυρίζεις για παροχές που σου προσφέρει το κράτος με δανεικά. Ξεπουλάς το μέλλον των παιδιών σου/εγγονιών σου έτσι. Δεν είπα καλά να πάθουν, αλλά κάποια πράγματα δεν γίνονται και θα έπρεπε να είναι αυτονόητο γιατί. Με μέσο μισθό πολύ κάτω απ'το χιλιάρικο πλέον, δεν γίνεται να πληρώνεις συντάξεις 800€+. Δεν βγαίνουν τα νούμερα, οι συντάξεις έπρεπε ήδη να είναι πολύ χαμηλότερες. Όταν το έλεγα του πατέρα μου αυτό (απ'το 2010) με έλεγε τρελό και πίστευε ότι ήμουν υπερβολικός, πλέον έχει κατανοήσει την κατάσταση και περιμένει κατρακύλα των συντάξεων, γιατί κατάλαβε ότι ο μόνος τρόπος να μη θιγούν πολύ οι συντάξεις είναι να κανιβαλιστεί εντελώς η γενιά μου. Πχ Έχω παράδειγμα ατόμου, με μεταπτυχιακό (από καλό πανεπιστήμιο του εξωτερικού), που δούλευε με 6μηνη σύμβαση για 550€ το μήνα. Αυτός δηλαδή πως θα πληρώσει αρκετούς φόρους/εισφορές για να πληρωθούν συντάξεις 800€+ και βοηθήματα ανεργίας / ΕΚΑΣ στο θείο μέχρι να βγει στη σύνταξη κτλ;
bilis Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2013 Πολυ ενδιαφερον, αλλα και ταυτοχρονα πολυ ΄δυσκολη΄κουβεντα ανοιξατε παιδια. Και την ονομαζω δυσκολη επειδη οταν μια κατασταση ειναι δυσαρεστη, ειναι πολυ δυσκολο να την δεχτεις ως πραγματικοτητα και να μη σου δημιουργει ασχημα συναισθηματα και αγωνια και φοβο για το μελλον.. Και αυτο που την κανει ακομη πιο δυσαρεστη και αρα ακομη πιο δυσκολη ειναι το γεγονος οτι οι περισσοτεροι (αν οχι σχεδον εντελως ολοι) δεν γνωριζουν πως να αντιμετωπισουν μια τετοια 'πρωτοφανης' κατασταση. Αυτο ειναι και το πιο δυσαρεστο για μενα. Και οχι η ιδια η κατασταση. Γιατι στην πραγματικοτητα, η κατασταση καθε αλλο παρα δυσαρεστη ειναι και μονο θετικα και με αισιοδοξια μπορει να την αντιμετωπισει κανεις. Και ουτε φυσικα και πρωτοφανης ειναι ουτε αποτομα οπως λενε μερικοι ηρθε και μας βρηκε.Ειναι η πολυ φυσιολογικη καταληξη, το αποτελεσμα μιας ατελειωτης κατρακυλας των τελευταιων ετων , και πρεπει να ειναι κανεις χαρουμενος που επιτελους φτανει(εφτασε?) στο τελος της. Εκτος και αν ειναι καποιος εντελως 'τυφλος' και το μονο που βλεπει ειναι αυτα 'που εχασε'. Το νοημα ομως δεν ειναι φυσικα εκει. Δεν εχει σημασια τι εχασε, ακομα και αν τα εχασε ολα. Για την ακριβεια δεν εχει καμμια σημασια ακομα και ο ιδιος ο ανθρωπος που μπορει να βρεθει σε μια τετοια κατασταση. Οσο σκληρο και αν ακουγεται αυτο. Αυτο που εχει σημασια ειναι οτι κατι εχει ακομα απομεινει -εστω και λιγο- το οποιο θα σε οδηγησει σε αυτα τα οποια μπορεις να κερδισεις. Αρκει να το δεις. Και προπαντως να μην το θεωρησεις οτι ειναι απολειστικα για το δικο σου καλο. Η εποχη που η εργασια αποτελουσε το 'μεσο΄για να ζει κανεις φτανει στο τελος. Η εργασια δεν ειναι αυτο που ηταν τον προηγουμενο αιωνα. Θα πρεπει να κοιταξουν οι ανθρωποι να διεκδικησουν και να αποκτησουν , -πλεον μονιμα, και οχι με μηνιαια συνδρομη- τα αυτονοητα, τα οποια μεχρι τωρα αγοραζαν με την εργασια τους. Ειναι η μοναδικη κατευθυνση που μπορουμε να κινηθουμε. Οσο πιο γρηγορα το συνειδητοποιησουμε τοσο λιγοτερο δυσαρεστο θα μας φαινεται.. 1
Basilhs23___ Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2013 Καλά τώρα ή τρολλάρεις ή εγώ δεν πάω καλά και έχω πρόβλημα αντίληψης. Ποιό θετικό μάτι και αισιοδοξία? Ποιά χαρά επειδή φτάσαμε στην κατρακύλα? Και που το ξέρεις οτι δεν θα πάμε και χειρότερα και φτάσαμε εντελώς στον πάτο ώστε να ελπίζουμε σε ανάκαμψη? Πώς είναι δυνατόν να μην σκέφτεται ο κόσμος όσα έχασε και πως ήταν πρίν? Οι μισθωτοί που δεν φοροδιέφευγαν και δεν έκαναν λαμογιές τι φταίνε που τους ήρθε ο ουρανός σφοντύλι ? Οι 60αρηδες που δεν έχουν δουλειά και δεν έχουν συμπληρώσει τα ένσημα για λίγα χρονάκια τι θα κάνουν? Και πώς θα μπορέσει ο άνθρωπος να διεκδικήσει αγαθά προϊόντα και υπηρησίες έστω τα απολύτως απαραίτητα χωρίς εργασία? Από που θα βγούν τα λεφτά αν δεν υπάρχει η εργασία από παρθενογέννεση ή να πάμε να ληστέψουμε καμιά τράπεζα? Και μην μου πείς για χωράφια αγροτιές και λοιπές καραμέλες που βαρέθηκα να ακούω τελευταία γιατί θα γελάσω. Ότι χρήματα έχουν απομείνει στον κόσμο πηγαίνουν για την πληρωμή φόρων οπότε ούτε αυτό που λές δεν ποιάνει με αυτά που έχουν απομείνει έστω τα λίγα κτλ. Ακόμα και όσοι λίγοι από τους "λεφτάδες" έχουν μήνει με κάποιες καταθέσεις δεν παίζει να επενδύσουν τα λεφτά τους σε κάτι για να παράξουν κέρδος γιατί έτσι και πάνε χαμένα με τέτοια φορομπηχτική πολιτική στις επιχειρήσεις μάλλον θα τους βρούμε όλους αυτούς κρεμασμένους σε κανένα σχοινί όπως έγινε προχτές με έναν φαρμακοποιό κοντά στην περιοχή μου. Δεν υπάρχει καμιά ελπίδα για την Ελλάδα, το ελάχιστο που θέλω να δώ στην ζωή μου εδώ είναι να πάνε στον διάολο όλοι οι πολιτικοί και τα παρελκόμενα τσιράκια τους, τόσο οι πρό του μνημονίου όσο κυρίως και αυτοί που μας έφεραν εδώ. Πλέον όποιος και να βγεί στην εξουσία μόνο συντρίμια θα παραλάβει και θα περάσουμε δύσκολα.
LOULATRANS Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2013 βασιλη,στην τελευταια παραγραφο,διαχωρισες τους πολιτικους σε προ και μετα μνημονιου,ενω ειναι οοολοι τους υπευθηνοι και συμετοχοι στην καταντια μας...........σε οσους κατηγορουν τους μεγαλυτερους,60 φευγα(και εγω μεσα,που βριζω τον πατερα μου μονιμως) να πω οτι αυτοι τουλαχιστων εχουν το ελαφρυντικο του αγραμματου,και καθοδηγιθικαν ευκολα στις επιλογες τους...οι νεωτεροι,που τους κατηγορουμε,τι ελαφρυντικο εχουμε;;μας μορφωσαν και μας μεγαλωσαν οι αγραμματοι,το εχει καταλαβει καποιος αυτο; επισης,δεν καταλαβαινω γιατι πολλοι ζητανε να μειωθει η συνταξη ........τα λεφτα εισφορες για την υψηλη συνταξη των 600-700ευρω,τα εχει παρει το κρατος.......αν τα εφαγε,δεν μας ενδιαφερει.....να τα βρει και να μηνμειωσει την συνταξη.αν δεν μπορουν,να φυγουν,εχει αλλους που μπορουν.
bilis Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2013 Καθολου δε 'τρολαρω΄΄φιλε βασιλη, Μιλαω οσο πιο σοβαρα γινεται. Φυσικα και η αντιληψη που βλεπεις τα πραγματα ειναι αυτη που δε σε βοηθαει να δεις τα πραγματα οπως ειναι πραγματικα. Και αυτο γιατι η αντιληψη σου περναει μεσα απο το 'πρισμα' του χρηματος και μονο. Διαβασε το κειμενο σου και μετρα ποσες φορες χρησιμοποιησες τη λεξη λεφτα, χρημα, τραπεζα,μισθοι, ενσημα, συνταξη.. κλπ. Βλεπεις; ολα περιστρεφονται απο εκει γυρω. Αν δε μπορεις να δεις εξω απο αυτο το στενο κυκλο που το χρημα εξουσιαζει τον ανθρωπο δε θα μπορεσεις να καταλαβεις οτι υπαρχει και κατι αλλο εξω απο εκει. Και αυτο οπως ειπες ειναι φυσικα θεμα αντιληψης. Και δεν το λεω με τροπο ωστε να εννοω οτι αυτη η αντιληψη να μειωνει καποιον ανθρωπο, οταν σκεφτεται ετσι, απλα ειναι και ο μοναδικος τροπος που εχει μαθει να σκεφτεται. Πρεπει να ανοιξει το μυαλο-και εδω ειναι το ωραιο και αισιοδοξο που λεω, οτι θα πρεπει να ανοιξει ακριβως οταν οι συνθηκες ειναι τετοιες που ακριβως το αντιθετο προσπαθουννα κανουν- αλλιως η κατρακυλα δε θα εχει τελειωμο.Και τοτε δε θα υπαρχει κανενας κερδισμενος ,ουτε ακομα και αυτοι οι λιγοι στους οποιους συσσωρευεται το χρημα οι οποιοι νομιζουν οτι δεν θα εχουν προβλημα. Θα εχουν γιατι ακριβως και αυτοι στηριζονται στο ιδιο λαθος: το χρημα. Δε θα σου πω για χωραφια κλπ.. οπως ειπες. Ολα αυτα ειναι αστεια οπως και τα κοινωνικα παντοπωλεια και ολα τα τελευταια της μοδας αλληλεγγυης μαζεματα. Ειναι σαν το κερμα που δινεις στο ζητιανο. Ενα πιατο φαγητο για σημερα και μονο. χωρις αυριο. Ζουμε την εποχη που πρεπει να συνειδεηοποιησουμε επαναλαμβανω πως τα πραγματα οπως τα γνωριζαμε δεν μπορουν να συνεχισουν να υπαρχουν με τον ιδιο τροπο. Με το ζορι δε γινεται, οσο και αν μας πειραζει. Η εργασια δε φτανει για ολους, και οσο προχωραμε προς το μελλον δε θα φτανει ακομα περισσοτερο. Αρα και η αμοιβη απο την εργασια δηλ τα χρηματα δε θα φτανουν για ολους. Με αυτο τον τροπο συνεχεια οι ΄διαχειριστες΄της εργασιας-χρηματος θα ζοριζουν πιο πολυ τα πραγματα για τους ολο και λιγοτερους 'σκλαβους' πλεον εργαζομενους που οι επιλογες τους συνεχεια θα λιγοστευουν και οι συνθηκες θα ειναι μονο εκβιαστικες.Και εδω ειναι που πρεπει να σκεφτουμε και κατα καποιο τροπο να επιλεξουμε: θα 'χασουμε' κατα καποιο τροπο λιγο χρονο οικοδομώντας κατι νεο και καινουργιο σε εντελως διαφορετικη βαση, η θα συνεχισουμε να συμμετεχουμε σε αυτο που μας προτεινουν οι υδιφυεις πολιτικοι μας, δηλ να 'χασουμε' κανα δυο γενιες ωστε να επανελθουμε και παλι ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ στη αρχη του φαυλου κυκλου οπως ειμασταν δηλ πριλ λιγα χρονια! Στην πρωτη περιπτωση οι 'χαμενοι' ειναι οπως ειπες ολοι αυτοι που ειχαν και δεν εχουν(και ας μη φταινε, δεν εχει σημασια). και δε θα εχουν ποτε ξανα. Αυτη ειναι η αληθεια και απλα πρεπει να την δεχτουμε. Στη δευτερη ειναι ΟΛΟΙ χαμενοι. Υπαρχουν κερδισμενοι? Με ποιο τροπο θα με ρωτησεις μπορουν να γινουν ολα αυτα? Αυτα ειναι τα πραγματικα ερωτηματα, και οχι τι θα γινει με τη χαμενη συνταξη-μισθο-εργασια του καθενος και τα χαμενα αγαθα.Αυτα δε γυριζουν. Αν το συνειδητοποιησουμε αυτο πρωτα, τοτε θα μπορουμε να μιλαμε και για το τι και και με ποιο τοπο θα γινει.. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα