Προς το περιεχόμενο

Nod32

georgekom

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω το Nod32 7 και παρατήρησα πως ελέγχει συνεχώς τα αρχεια του υπολογιστή, δηλαδή κάνει ένα background scanning και με αυτό επιβαρύνει τον σκληρό και ψιλοκολλάει. Πως μπορώ να το απενεργοποιήσω?? Και να κάνω έλεγχω χειροκίνητα και όχι αυτόματα...

Δημοσ.

Εσύ θες να κρατήσεις το real time protection, αλλά βλέπεις οτι σκανάρει αρχεία που σίγουρα εκείνη την ώρα ούτε εκτελούνται, ούτε προσπελάσονται;

Δημοσ.

Εσύ θες να κρατήσεις το real time protection, αλλά βλέπεις οτι σκανάρει αρχεία που σίγουρα εκείνη την ώρα ούτε εκτελούνται, ούτε προσπελάσονται;

Ναι αυτό που λες. Θέλω το real time protection αλλά θέλω να σταματήσει το συνεχές σκανάρισμα των αρχείων του υπολογιστή...

Δημοσ.

Φίλε το δοκίμασα αλλά πάλι δεν σταμάτησε...

την ιδια εκδοση εχω περασει πριν μερες και μαλιστα νομιμη.Κατι δεν κανεις σωστα.

κ εγω παντοτε ειχα θεμα με το σκαναρισμα στην αρχη.

Δημοσ.

Αυτό που λέτε είναι για το σκανάρισμα των startup items (boot sectors κτλ) μετά απο την εκκίνηση του υπολογιστή. Το πρόβλημα είναι οτι το κάνει και μετά, σκανάρει σαν να έχει προγραμματισμένη σάρωση.

Το πρόβλημα σου μάλλον είναι το idle scanning. Λέω μάλλον γιατί κανονικά τρέχει όταν δεν χρησιμοποιείς τον υπολογιστή.

Άνοιξε το παράθυρο του eset, πάτα setup->advanced setup->Computer->Antivirus and antispyware->Idle-state scanning.

Εκεί αποεπίλεξε το κουτί "Idle-state scanning".

Κάνε και ένα full scan, (in-depth scan) γιατί βελτιώνει την ταχύτητα real-time σκαναρίσματος στα ήδη υπάρχοντα αρχεία του υπολογιστή. Απλά απο το advanced setup πάλι, θα κοιτάξεις στο setup του profile "in-depth scan" να μην έχει στο other το smart optimization και στο objects και στο options να είναι και όλα τα κουτάκια επιλεγμένα.

Δημοσ.

πας advanced στο realtime protection και κρατας τις επιλογες που θες

Είναι όλα τικαρισμένα. Ποιό από όλα είναι αυτή η επιλογή που θέλω??

Αυτό που λέτε είναι για το σκανάρισμα των startup items (boot sectors κτλ) μετά απο την εκκίνηση του υπολογιστή. Το πρόβλημα είναι οτι το κάνει και μετά, σκανάρει σαν να έχει προγραμματισμένη σάρωση.

Το πρόβλημα σου μάλλον είναι το idle scanning. Λέω μάλλον γιατί κανονικά τρέχει όταν δεν χρησιμοποιείς τον υπολογιστή.

Άνοιξε το παράθυρο του eset, πάτα setup->advanced setup->Computer->Antivirus and antispyware->Idle-state scanning.

Εκεί αποεπίλεξε το κουτί "Idle-state scanning".

Κάνε και ένα full scan, (in-depth scan) γιατί βελτιώνει την ταχύτητα real-time σκαναρίσματος στα ήδη υπάρχοντα αρχεία του υπολογιστή. Απλά απο το advanced setup πάλι, θα κοιτάξεις στο setup του profile "in-depth scan" να μην έχει στο other το smart optimization και στο objects και στο options να είναι και όλα τα κουτάκια επιλεγμένα.

Έκανα ένα "in-depth scan"... όσο για το idle scanning ήταν ξετικαρισμένο ήδη απο την αρχή...

Δημοσ.

Άρα εχουμε και λέμε.

Ξεκινάει ο υπολογιστής σου, περνάει κάποια ώρα, και εκεί που κάνεις εσύ τις δουλειές σου γίνεται τι;

Παρατηρείς εντοπισμούς αρχείων που δεν άνοιξες εκείνη την ώρα; Βλέπεις απο το εικονίδιο του eset στην περιοχή ειδοποιήσεων να δείχνει οτι εκείνη την ώρα σκανάρει;

Το μόνο που μπορώ παραπάνω να σκεφτώ είναι στο real time protection, να αποεπιλέξεις το "file open" και "file write" και να αφήσεις μόνο το "file execution".

Δημοσ.

Άρα εχουμε και λέμε.

Ξεκινάει ο υπολογιστής σου, περνάει κάποια ώρα, και εκεί που κάνεις εσύ τις δουλειές σου γίνεται τι;

Παρατηρείς εντοπισμούς αρχείων που δεν άνοιξες εκείνη την ώρα; Βλέπεις απο το εικονίδιο του eset στην περιοχή ειδοποιήσεων να δείχνει οτι εκείνη την ώρα σκανάρει;

Το μόνο που μπορώ παραπάνω να σκεφτώ είναι στο real time protection, να αποεπιλέξεις το "file open" και "file write" και να αφήσεις μόνο το "file execution".

Όταν ανοίγω το πρόγραμμα, Πάω Tools -> Protection statistics -> και βλέπω στην επιλογή Number of clean objects ο αριθμός να ανεβαίνει, σαν να κάνει scanning. Και το φωτάκι του σκλρού δείχνει ότι φορτώνει... Είχα το NOD32 4 και κάπως το είχα σταματήσει αυτό. Τώρα έχω το 7 και δεν ξέρω πως να το κάνω...

Δημοσ.

Μα και τώρα που μου γράφεις εδώ, αυτό σκανάρει τα δεδομένα της σελίδας του forum. Άρα περνάει σαν clean object.

Εσύ μπορεί να χρησιμοποιείς αρχεία που δεν φαίνεται οτι χρησιμοποιείς, αλλά προσπελάσσονται απο τον υπολογιστή, γιατί τα χρησιμοποιούν τα προγράμματα σου, και οι υπηρεσίες του λειτουργικού.

Τώρα αν σου φαίνεται βαρύ το πρόγραμμα, μετά απο αυτά που σου είπα, δεν θα έπρεπε. Στη διαχείριση εργασιών δες αν τρώει cpu, ενώ δεν ανοίγεις εκείνη την ώρα καμια σελίδα. Σε κατασταση αδρανείας πρέπει να είναι 0% η cpu usage των 2 διεργασιών του eset.

Δημοσ.

Μα και τώρα που μου γράφεις εδώ, αυτό σκανάρει τα δεδομένα της σελίδας του forum. Άρα περνάει σαν clean object.

Εσύ μπορεί να χρησιμοποιείς αρχεία που δεν φαίνεται οτι χρησιμοποιείς, αλλά προσπελάσσονται απο τον υπολογιστή, γιατί τα χρησιμοποιούν τα προγράμματα σου, και οι υπηρεσίες του λειτουργικού.

Τώρα αν σου φαίνεται βαρύ το πρόγραμμα, μετά απο αυτά που σου είπα, δεν θα έπρεπε. Στη διαχείριση εργασιών δες αν τρώει cpu, ενώ δεν ανοίγεις εκείνη την ώρα καμια σελίδα. Σε κατασταση αδρανείας πρέπει να είναι 0% η cpu usage των 2 διεργασιών του eset.

Η cpu ειναι 0% και η μνήμη που καταναλώνει αρκετά μικρή. Τελοσπάντων, τελικά δεν είναι και τοσο μεγάλο πρόβλημα. Ίσως να είναι και καλό που κάνει συνεχες scanning. Ευχαριστώ πολύ πάντως για το ενδιαφέρον σας και την βοήθεια....

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...