Προς το περιεχόμενο

Opel Tigra

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Από το αντιστοιχο κλειστό Corsa στο οποίο βασίζεται θα κάψει ελαφρώς παραπάνω λόγω βάρους.

Όπως και σε υψηλές ταχύτητες με ανοιχτή οροφή.

Αλλά δεν είναι κάτι τραγικό.

Αυτό το περίμενα. Άρα μόνο για αυτό ουσιαστικά μου είπαν ότι καίει παραπάνω;

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις μέχρι στιγμής! :) 

• Απαντ. 43
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Φαντάζομαι όλα αυτά με τις μεταλλικές ηλεκτρικές οροφές θα θέλουν ψάξιμο σε αυτόν τον τομέα. Δεν ξέρω αν έχει το συγκεκριμένο κάποιο θέμα.

Δημοσ.

Ως προς τι; 

Στο βασικότερο που πρέπει να απασχολεί κάποιον όταν αγοράζει αυτοκίνητο, την οδηγική συμπεριφορά – τιμόνι. Τα Opel ακόμα και σήμερα δεν έχουν καταφέρει να δώσουν στην αγορά ένα αυτοκίνητο με πολύ καλό “τιμόνι” ακόμα και το insignia τα τελευταία μόλις δυο χρόνια τον βελτίωσαν λίγο. Θες και άλλα ; πάμε λοιπόν και στο κιβώτιο ταχυτήτων. 30 χρόνια από εποχές kadett, ascona αλλά και αργότερα Vectra, astra το ίδιο “χάλια” κιβώτιο. Nissan, και άλλα Ιαπωνικά 25 χρόνων και είναι βούτυρο στις αλλαγές. Πάμε σε Opel να κάνεις μια γρήγορη αλλαγή από πρώτη δευτέρα και σε ένα χρόνο θα πάρεις το σασμάν στα χέρια. Έχουμε και το θέμα ότι το Focus έχει πολύ καλυτέρους χώρους επιβατών (αν σε απασχολεί). Επίσης μιας και μιλάμε για μεταχειρισμένο αυτοκίνητο με τον καιρό όταν θα χρειαστείς ένα ανταλλακτικό για το focus θα μπορέσεις να βρεις καλύτερες τιμές μιας και το αυτοκίνητο αυτό έχει περπατήσει πάρα πολύ (αφθονία ανταλλακτικών).

P.S 1 Πολλά από τα παραπάνω μπορεί να μην σε αφορούν καθόλου, για αυτό το λογο όταν πρόκειται να αγοράσεις αυτοκίνητο και είσαι μεταξύ ενός, δυο, τριών κτλ. πας και τα οδηγάς όλα.

P.S 2 Να αναφέρω ότι δεν είμαι προκατειλημμένος μιας και έχω στην κατοχή μου δυο Opel και έχουν περάσει από τα χέρια μου άλλα τέσσερα.

Δημοσ.

Στο βασικότερο που πρέπει να απασχολεί κάποιον όταν αγοράζει αυτοκίνητο, την οδηγική συμπεριφορά – τιμόνι. Τα Opel ακόμα και σήμερα δεν έχουν καταφέρει να δώσουν στην αγορά ένα αυτοκίνητο με πολύ καλό “τιμόνι” ακόμα και το insignia τα τελευταία μόλις δυο χρόνια τον βελτίωσαν λίγο. Θες και άλλα ; πάμε λοιπόν και στο κιβώτιο ταχυτήτων. 30 χρόνια από εποχές kadett, ascona αλλά και αργότερα Vectra, astra το ίδιο “χάλια” κιβώτιο. Nissan, και άλλα Ιαπωνικά 25 χρόνων και είναι βούτυρο στις αλλαγές. Πάμε σε Opel να κάνεις μια γρήγορη αλλαγή από πρώτη δευτέρα και σε ένα χρόνο θα πάρεις το σασμάν στα χέρια. Έχουμε και το θέμα ότι το Focus έχει πολύ καλυτέρους χώρους επιβατών (αν σε απασχολεί). Επίσης μιας και μιλάμε για μεταχειρισμένο αυτοκίνητο με τον καιρό όταν θα χρειαστείς ένα ανταλλακτικό για το focus θα μπορέσεις να βρεις καλύτερες τιμές μιας και το αυτοκίνητο αυτό έχει περπατήσει πάρα πολύ (αφθονία ανταλλακτικών).

P.S 1 Πολλά από τα παραπάνω μπορεί να μην σε αφορούν καθόλου, για αυτό το λογο όταν πρόκειται να αγοράσεις αυτοκίνητο και είσαι μεταξύ ενός, δυο, τριών κτλ. πας και τα οδηγάς όλα.

P.S 2 Να αναφέρω ότι δεν είμαι προκατειλημμένος μιας και έχω στην κατοχή μου δυο Opel και έχουν περάσει από τα χέρια μου άλλα τέσσερα.

Θα τα οδηγήσω, ναι. 

Η καμπίνα των επιβατών δεν με ενδιαφέρει. Ένας από τους λόγους που κοιτάω για διθέσιο είναι γιατί δεν μου αρέσει να οδηγώ με "παρέα". 

Όταν λες για το τιμόνι; τι εννοείς; Μιλάμε για ασφάλεια τώρα, έτσι; οπότε με βάζεις σε σκέψεις. 

Δημοσ.

Θα τα οδηγήσω, ναι. 

Η καμπίνα των επιβατών δεν με ενδιαφέρει. Ένας από τους λόγους που κοιτάω για διθέσιο είναι γιατί δεν μου αρέσει να οδηγώ με "παρέα". 

Όταν λες για το τιμόνι; τι εννοείς; Μιλάμε για ασφάλεια τώρα, έτσι; οπότε με βάζεις σε σκέψεις. 

Όχι δεν έχει να κάνει με την ασφάλεια απλά με την αίσθηση που σου δίνει το τιμόνι με τον δρόμο. Στα Ford αυτό είναι ίσως το μεγαλύτερο προσόν τους εδώ και χρόνια ενώ στα Opel συμβαίνει το αντίθετο. Η πληροφόρηση που σου δίνει το τιμόνι του Focus (που είναι κοφτερό) αλλά και τα πατήματα του είναι σε κορυφαία επίπεδα. Υπερτερεί και στα κρατήματα  και στην άνεση καθώς έχει ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων σε αντίθεση με τον ημιάκαμπτο άξονα του Opel. Για να μην τα πολυλογούμε και σε μπερδέψω σαν συμπέρασμα το Focus είναι ένα αυτοκίνητο που θα οδηγείς και θα το απολαμβάνεις σε αντίθεση με το Opel που απλά θα πηγαίνεις από το ένα σημείο A στο Β.

Δημοσ.

και το άλλο που λες για το κιβώτιο ταχυτήτων; 

Χρόνια τώρα τα κιβώτια της Opel δεν έχουν αυτήν την αίσθηση smoothness που υπάρχει σε πολλές άλλες μάρκες και μοντέλα. Στα περισσότερα κιβώτια της ακόμα και σε αυτοκίνητα του 2010 – 2015 θέλει να βάζεις ταχύτητες όμορφα, αργά και ωραία. Δεν είναι για γρήγορες αλλαγές και επιθετική οδήγηση. Τώρα μπορεί να μην σε ενδιαφέρει εσένα αυτός ο τρόπος οδήγησης (και καλά θα κάνεις), αλλά και στην απλή ήρεμη οδήγηση θα καταλάβεις την διαφορά όταν μπεις και στα δυο αυτοκίνητα.

Δημοσ.

Στο punto πάντως οι ταχύτητες μου έχουν βγάλει την πίστη. Δεν ξέρω αν λέμε για το ίδιο πράγμα. Λες να συνεχίσω το βρισίδι και στο νέο αμάξι; 
Καθόλου καλό αυτό. κι έλεγα να γίνω πιο "γυναίκα" και να μην βρίζω πολύ :P  

Δημοσ.

Δεν ξέρω τι σου κάνει το Punto, πάντως αν δεν τα κάνεις μία βόλτα και τα δύο δεν πρόκειται να καταλάβεις τις διαφορές που σου λέω ότι έχουν.

• Like 1
  • 4 εβδομάδες αργότερα...
  • 1 χρόνο αργότερα...
  • Moderators
Δημοσ.

Το πήρα!!! 

Η ασφάλεια μου έκατσε "βαριά" αλλά οκ... θα μου περάσει.... (300 € εξάμηνη -μικτή) 

Για πες ενα update μετα απο εναν χρονο. 

Σκεφτομαι κι εγω την αγορα του, προερχομενος απο Fiat 500. Το μονο που με προβληματιζει ειναι η ηλεκτρικη οροφη και το κατα ποσο μπορει να βγαζει θεματα αυτη.

Επισης με προβληματιζει και το κατα ποσο θα χωραω, αλλα μετα το 500ρακι τι να μου πουν τα αλλα απο διαστασεις :lol:

• 1 μήνα μετά...
  • Moderators
Δημοσ.

Ιδια χρονολογια σκέφτομαι πανω κάτω.

Το μόνο που με απασχολεί ειναι η οροφη αν και γενικα δεν εχω διαβάσει αρνητικα για τριξιματα/κολληματα λ.χ

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...