fucile24 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2013 Καλησπερα θα ηθελα να ρωτησω γιατι πρωτη φορα κανω αυτο το ταξιδι.εχω ακουσει οτι στο αεροδρομιο στον ελεγχο σε ρωτανε για το σκοπο που ταξιδεψες.θα εχω προβλημα να με γυρισουν πισω αν δν πιστεψουν οτι ειμαι τουριστας.θα ειμαι μονος κ εχω αυτο το ανχος. Μην φτασω κ παθω κανενα εγκεφαλικο.γιατι πολλα εχω ακουσει.οι λογοι μου ειναι καθαρα για τουριστας.
Rabican Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2013 γυρισα πριν απο 5 μερες απο USA. απλα οταν φτασεις στο αεροδρομιο, θα πας στη σειρα που κανουν τον ελεγχο στοιχειων αναλογα με το εγγραφο με το οποιο μπαινεις (visa η esta). γενικα η esta ειναι πολυ πιο γρηγορη η εισοδος.. οποτε καλυτερα να ταξιδευεις με αυτη! μετα απλα σε ρωτανε που θα μεινεις και ποιος ο σκοπος. δωσε διευθυνση ξενοδοχειου και τουρισμο.. δεν παιζει προβλημα ουτε αγχος. θα σε ρωτησουν επισης αν φερνεις μαζι σου περισσοτερα απο 10.000 δολλαρια. αν ναι, πρεπει να τα δηλωσεις. τελος παιζει μια φωτογραφιουλα, μια σαρωση δακτυλικων αποτυπωματων και μια σφραγιδουλα στο διαβατηριο!
fucile24 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2013 Ευχαριστω πολυ! Κατι αλλο.σε καποια site για εκδοση εισητηριων το απλο ειναι περιπου στα 780.με επιστροφη γυρω στα 800.800το ενα η και τα δυο?
DrLo Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2013 Καλησπερα θα ηθελα να ρωτησω γιατι πρωτη φορα κανω αυτο το ταξιδι.εχω ακουσει οτι στο αεροδρομιο στον ελεγχο σε ρωτανε για το σκοπο που ταξιδεψες. Παπαριές ... Όταν πήγα αμερική στο διαβατήριό μου φαινόταν ότι είχα περάσει 2,5 χρόνια στο Πακιστάν. ΟΚ σε ρωτάνε ... όπως σε ρωτάνε σε όλες τις χώρες. Τουρίστας τους λές και τελειώνεις. Τώρα αν σε ρωτήσουν "Έχεις σκοπό να βάλεις κάπου βόμβα" και αρχήσεις τη καζόυρα ....
dreamercon Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2013 γενικα η esta ειναι πολυ πιο γρηγορη η εισοδος.. οποτε καλυτερα να ταξιδευεις με αυτη! !?! Γενικά είναι προτιμότερο να πας στις ΗΠΑ με βίζα και όχι με το visa-waiver (που ορισμένοι εσφαλμένα αποκαλούν ESTA), αλλά κάθε κανόνας έχει κα την εξαίρεση του.
Prof_Chaos Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2013 Καλησπερα θα ηθελα να ρωτησω γιατι πρωτη φορα κανω αυτο το ταξιδι.εχω ακουσει οτι στο αεροδρομιο στον ελεγχο σε ρωτανε για το σκοπο που ταξιδεψες.θα εχω προβλημα να με γυρισουν πισω αν δν πιστεψουν οτι ειμαι τουριστας.θα ειμαι μονος κ εχω αυτο το ανχος. Μην φτασω κ παθω κανενα εγκεφαλικο.γιατι πολλα εχω ακουσει.οι λογοι μου ειναι καθαρα για τουριστας. Οχι φίλε μου μια χαρά δεν είναι κανίβαλοι.. σου κάνουν μια τυπική ερώτηση καθώς βλέπουν το διαβατήριο και τα χαρτιά που θα σου δώσουν να συμπληρώσεις στο Αεροπλάνο ή θα τα πάρεις μόλις βγείς απο το αεροπλάνο στο αεροδρόμιο..Μια τυπική αίτηση είναι που δηλώνεις τα στοιχεία σου και τα στοιχεία διαμονής απ όσο θυμάμαι. Θα σας ενημερώσουν καμια ώρα πριν προσγειωθείτε στο JFK ή όπου προσγειώνεσαι. Κανένας λόγος για άγχος εκτός και αν μοιάζεις με τον Μήτρογλου. 9
Rabican Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2013 !?! Γενικά είναι προτιμότερο να πας στις ΗΠΑ με βίζα και όχι με το visa-waiver (που ορισμένοι εσφαλμένα αποκαλούν ESTA), αλλά κάθε κανόνας έχει κα την εξαίρεση του. στο σικαγο παντως, η ουρα αναμονης για ελγχο visa ηταν καμμια 300αρια ατομα ενω για ESTA 5... γιατι παιρνανε ενα ατομο ανα 1 λεπτο.. ενω στη visa επαιρνε ωρα. δεν ξερω τι ειναι καλυτερο, ξερω απλα οτι ESTA δεν παιρνουν ολες οι χωρες και γενικα επειδη η ESTA βγαινει πολυ πιο ευκολα και αβιαστα σε σχεση με τη visa (δε χρειαζεται να κανεις τιποτα παρα μια online αιτηση και ενα 10δολλαρο τελος) τη δινουν σε λιγοτερες χωρες αφου μπαινεις με λιγοτερους ελεγχους. δηλαδη σε κατι νιγηριανους και μεξικανους ξερω γω, η αλλες πιο "τριτοκοσμικες" χωρες, τους ξεψαχνιζουν οταν μπαινουν. οσους ειχαν ESTA τους περασαν αερα πατερα.. χωρις πολλους ελεγχους. φαντασου ΟΥΤΕ ΚΑΝ ζητησαν να δουν την ESTA. απλα μας ρωτησαν αν την εχουμε... thats all...
Prof_Chaos Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2013 την ESTA δεν την ζητάνε δεν τους ενδιαφέρει. Θέλουν ωστόσο το έγγραφο συμπληρωμένο όπως αναφέρω πιο πάνω..
Rabican Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2013 ναι σωστα, αυτο το χαρτακι το ειχα ξεχασει να το αναφερω! μας ειχαν ζαλισει οι αεροσυνοδες της united!
capten- Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2013 Με το esta δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα. Τώρα για αν θα γίνει γρήγορα ο έλεγχος παίζει ρόλο και το αν την ίδια ώρα που προσγειώνεσαι παράλληλα έρχονται ή ήρθαν και η πτήση απο ......Κίνα ή Ινδία ε τότε γίνεται ενας ψιλοχαμός.Τεράστια ουρά και μπόλικοι που δεν ομιλούν την Αγγλική.Να ξέρεις οτι θα σου πάρουν αποτυπώματα και θα .....φωτογραφίσουν το μάτι σου.Αυτό το τελευταίο με την ιριδα του ματιού ποτέ δεν κατάλαβα γιατί το κάνουν και οχι μόνο στις Ηπα αλλά και στην Ιαπωνία κ.α Προς τον νηματοθέτη πες οτι πας να μεταφέρεις ναρκωτικά ή ερχεσαι μετά απο ταξίδι στην Ασιά όπου συναντήθηκες με φανατικούς Ισλαμιστές.Ακόμα καλύτερα πας να παίξεις σε καμιά τσόντα.Ισως να θελήσουν να δουν τα ...... προσόντα σου.
dreamercon Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2013 στο σικαγο παντως, η ουρα αναμονης για ελγχο visa ηταν καμμια 300αρια ατομα ενω για ESTA 5... γιατι παιρνανε ενα ατομο ανα 1 λεπτο.. ενω στη visa επαιρνε ωρα. δεν ξερω τι ειναι καλυτερο, ξερω απλα οτι ESTA δεν παιρνουν ολες οι χωρες και γενικα επειδη η ESTA βγαινει πολυ πιο ευκολα και αβιαστα σε σχεση με τη visa (δε χρειαζεται να κανεις τιποτα παρα μια online αιτηση και ενα 10δολλαρο τελος) τη δινουν σε λιγοτερες χωρες αφου μπαινεις με λιγοτερους ελεγχους. δηλαδη σε κατι νιγηριανους και μεξικανους ξερω γω, η αλλες πιο "τριτοκοσμικες" χωρες, τους ξεψαχνιζουν οταν μπαινουν. οσους ειχαν ESTA τους περασαν αερα πατερα.. χωρις πολλους ελεγχους. φαντασου ΟΥΤΕ ΚΑΝ ζητησαν να δουν την ESTA. απλα μας ρωτησαν αν την εχουμε... thats all... Εχω γράψει μια αναλυτική σύγκριση των δυο στο site μου, http://usimmigration.gr/τουριστική-βίζα-ηπα/ Πολύς κόσμος κάνει το λάθος και έρχεται με ESTA όταν έχει ήδη βίζα που έχει εγκριθεί, με αποτέλεσμα η περαιτέρω παραμονή στις ΗΠΑ να είναι πολύ πιο δύσκολη και δαπανηρή.
Rabican Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2013 νταξει, η ESTA εχει επαρκη διαρκεια για ενα ταξιδι τουρισμου. δε νομιζω οτι συγκρινεται αμεσα με την κανονικη visa. δεν αμφισβητω την εξειδικευση σου στο θεμα, απλα ακομη και εγω που εκανα 22 μερες ταξιδι ηταν εκ των ουκ ανευ οτι θα πηγαινα για ESTA. πιο απλη στη διαδικασια και με καλυπτει πληρως. προφανως αν σκοπευεις να μεινεις παραπανω ισως αξιζει η visa, ομως σκεψου πηγα αρχες οκτωβρη και με την ESTA μπορουσα να μεινω εως αρχες Ιανουαριου.. ποσο παραπανω πια να μεινει καποιος που παει για τουρισμο;
lepaterious Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2013 Το esta χρειαζεται και πρεπει να το βγαλεις απο το site θα το τυπωσεις και θα τους το δειξεις....μην διανοηθεις να πας χωρις αυτο η Ελλαδα υποστηριζεται γιαυτο τον λογο για να μην χρειαστεις να βγαλεις βιζα επισης μην διανοηθεις να βγαλεις εισιτηριο χωρις επιστροφη υπαρχει μεγαλη περιπτωση να μην σε αφησουν να μπεις....Το esta σου δινει δικαιωμα να κατσεις 90 μερες στην Αμερικη ασχετα τι θες να κανεις και να εισαι ειλικρινης μαζι τους...Αν πας για διακοπες να τους το πεις αμα πας για δουλειες χωρις πτυχια μην τους το πεις...Αν τωρα θες να πας να δωσεις συνεντευξεις σε εταιριες κτλ καλυτερα να μην τους το πεις γιατι θα σε μπλεξουν χειροτερα.Γενικα πες αυτο που θελουν να ακουσουν. Ειμαι ο ταδε ηρθα να ξοδεψω τα ωραια μου λεφτα εδω και να παω σε στριπτιτζαδικα..Βασικο αν σε ρωτησουν ποσα λεφτα εχεις μαζι σου πες τους λιγα τα υπολοιπα τα εχω στην τραπεζα και εχω καρτα..Δειξε και την καρτα.. Θα σου παρουν δαχτυλικα αποτυπωματα και το πιθανο ειναι να σε πριξουν και λιγο στης ερωτησεις,αν πεσεις και σε περιεργο μπατσο μπορει και να σε ψαρωσει γιαυτο προσεχε ειναι εκπαιδευμενοι για να καταλαβαινουν τι σκοπους εχεις.. Ασχετο σε ποιο μερος θα πας?
Rabican Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2013 α ναι αυτο με τις συνεντευξεις προσεξε το. στους ορους εκδοσης ESTA καπου ελεγε οτι απαγορευεται ρητα να αναζητησεις εργασια στις ΗΠΑ και ο σκοπος της επισκεψης σου ειναι τουριστικος πχ. υπαρχει περιπτωση, να δεχτεις απαγορευση επανεισοδου στις ΗΠΑ αν δεν το τηρησεις και το παρουν πρεφα. το σκεφτομουν μιας και θα πηγαινα Detroit και Cleveland να παω για συνεντευξεις και ο κολλητος μου που μενει εκει μου το εκοψε ρητα. μου ειπε μην παιζεις με αυτα γιατι αν καταλαβουν οτι εισαι με ESTA και παρολαυτα ψαχνεις για δουλεια μπορει να εχεις κυρωσεις και απελαση.. δεν ξερω αν ηταν υπερβολικος σε αυτο που μου ειπε, αλλα προτιμησα να συμμορφωθω! ΥΓ: τρελλα λεφτα σε ΙΤ στις ΗΠΑ!!!
fucile24 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2013 στο χιουστον θελω να παω. Το esta χρειαζεται και πρεπει να το βγαλεις απο το site θα το τυπωσεις και θα τους το δειξεις....μην διανοηθεις να πας χωρις αυτο η Ελλαδα υποστηριζεται γιαυτο τον λογο για να μην χρειαστεις να βγαλεις βιζα επισης μην διανοηθεις να βγαλεις εισιτηριο χωρις επιστροφη υπαρχει μεγαλη περιπτωση να μην σε αφησουν να μπεις....Το esta σου δινει δικαιωμα να κατσεις 90 μερες στην Αμερικη ασχετα τι θες να κανεις και να εισαι ειλικρινης μαζι τους...Αν πας για διακοπες να τους το πεις αμα πας για δουλειες χωρις πτυχια μην τους το πεις...Αν τωρα θες να πας να δωσεις συνεντευξεις σε εταιριες κτλ καλυτερα να μην τους το πεις γιατι θα σε μπλεξουν χειροτερα.Γενικα πες αυτο που θελουν να ακουσουν. Ειμαι ο ταδε ηρθα να ξοδεψω τα ωραια μου λεφτα εδω και να παω σε στριπτιτζαδικα..Βασικο αν σε ρωτησουν ποσα λεφτα εχεις μαζι σου πες τους λιγα τα υπολοιπα τα εχω στην τραπεζα και εχω καρτα..Δειξε και την καρτα.. Θα σου παρουν δαχτυλικα αποτυπωματα και το πιθανο ειναι να σε πριξουν και λιγο στης ερωτησεις,αν πεσεις και σε περιεργο μπατσο μπορει και να σε ψαρωσει γιαυτο προσεχε ειναι εκπαιδευμενοι για να καταλαβαινουν τι σκοπους εχεις.. Ασχετο σε ποιο μερος θα πας? στο χιουστον φιλε μου
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα