Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας παιδιά,

Ξέρω πως ανοίγω περίεργο thread αλλά θα ήθελα τις γνώμες σας για κάτι που δεν συναντάται συχνά. Εχτές το βράδυ μίλαγα με έναν πολύ καλό μου φίλο, μέχρι που τελείως ξαφνικά μου ανακοίνωσε πως πρόκειται να αυτοκτονήσει. Συγκεκριμένα, μου περιέγραψε αναλυτικότατα πως πρόκειται να το κάνει, και πως τα έχει ετοιμάσει όλα. Το θέμα είναι πως έχει βάλει και ημερομηνία(!!!) για το συμβάν, συγκεκριμένα σε 1 περίπου μήνα. Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες για το πως θα το κάνει, ακόμα δεν έχω συνέλθει. Η απορία μου είναι η εξής. Μπορώ να κάνω κάτι? Να ειδοποιήσω την αστυνομία ή την ΔΗΕ? Να σημειώσω πως έχει αλλάξει σπίτι και δεν γνωρίζω την διεύθυνση, όπως επίσης τον έπαιρνα σήμερα τηλέφωνο αλλά μου έβγαινε πως δεν χρησιμοποιείται το νούμερο. Θέλω να τον βοηθήσω όσο πάει, αλλά αν καλέσω την αστυνομία,  φοβάμαι μήπως τον σπρώξω ένα βήμα παραπέρα.. Επίσης κάτι άλλο, αν όλο αυτό αποδειχθεί πλάκα, θα έχει κυρώσεις ο ίδιος? Αλλά το να κάνεις πλάκα με κάτι τέτοιο, το θεωρώ απαράδεκτο.

Θα σας παρακαλέσω να μην τρολλάρετε, δεν το λέω για την πλάκα μου.

Ευχαριστώ πολύ

Δημοσ.

http://www.insomnia.gr/topic/505304-δίωξη-ηλεκτρονικού-εγκλήματος-“δεν-υπάρχει-αν/

sorry για το τι περνάει ο φίλος σου, αλλά δεν άντεξα.

Αυτό αν το κοινοποιήσει στο νετ ο τύπος. Ο άλλος απλά το εκμυστηρεύθηκε! Που κολλάει το ηλεκτρονικό έγκλημα?!!!!

Δημοσ.

Γεια σας παιδιά,

Ξέρω πως ανοίγω περίεργο thread αλλά θα ήθελα τις γνώμες σας για κάτι που δεν συναντάται συχνά. Εχτές το βράδυ μίλαγα με έναν πολύ καλό μου φίλο, μέχρι που τελείως ξαφνικά μου ανακοίνωσε πως πρόκειται να αυτοκτονήσει. Συγκεκριμένα, μου περιέγραψε αναλυτικότατα πως πρόκειται να το κάνει, και πως τα έχει ετοιμάσει όλα. Το θέμα είναι πως έχει βάλει και ημερομηνία(!!!) για το συμβάν, συγκεκριμένα σε 1 περίπου μήνα. Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες για το πως θα το κάνει, ακόμα δεν έχω συνέλθει. Η απορία μου είναι η εξής. Μπορώ να κάνω κάτι? Να ειδοποιήσω την αστυνομία ή την ΔΗΕ? Να σημειώσω πως έχει αλλάξει σπίτι και δεν γνωρίζω την διεύθυνση, όπως επίσης τον έπαιρνα σήμερα τηλέφωνο αλλά μου έβγαινε πως δεν χρησιμοποιείται το νούμερο. Θέλω να τον βοηθήσω όσο πάει, αλλά αν καλέσω την αστυνομία,  φοβάμαι μήπως τον σπρώξω ένα βήμα παραπέρα.. Επίσης κάτι άλλο, αν όλο αυτό αποδειχθεί πλάκα, θα έχει κυρώσεις ο ίδιος? Αλλά το να κάνεις πλάκα με κάτι τέτοιο, το θεωρώ απαράδεκτο.

Θα σας παρακαλέσω να μην τρολλάρετε, δεν το λέω για την πλάκα μου.

Ευχαριστώ πολύ

Στη θέση σου θα πήγαινα στο πλησιέστερο Αστ. τμήμα για να με καθοδηγήσουν τι πρέπει να κάνω και για να με παραπέμψουν σε κάποιο ειδικό τμήμα στης ΕΛΑΣ ή κάποιου άλλου φορέα που θα υπάρχει.

Όσο περιμένεις απάντηση στο insomnia τόσο καθυστερείς να κάνεις το αυτονόητο νομίζω.

ΥΓ

Επίσης πάρε στο hotline που διαφημίζεται για υποστήριξη ατόμων με αυτοκτονικές τάσεις ... ακόμα και αν δεν πρόκειται ακριβώς για αυτό λόγο θα ξέρουν (σίγουρα καλύτερα από ότι εμείς) να σε καθοδηγήσουν.

• Like 1
Δημοσ.

sorry αλλα ποιος ο λογος να αυτοκτονήσεις και να το ετοιμασεις ενα μηνα πριν?και αν μεχρι τοτε εχεις κερδισεις το τζοκερ τι γινεται το αναβαλεις?μαλακιες..αν σου κανει πλακα με τετοια ειναι βλακας πολυ απλα.

παρε την αστυνομια μπορει να σε παρεμπεμψουν σε καποια γραμμη βοηθειας που αμα τους δωσεις αυτα τα λιγα στοιχεια μπορει να βοηθησουν.ετσι τουλαχιστον οτι και να γινει δεν θα το εχεις βαρος στη συνείδηση σου.

Δημοσ.

sorry αλλα ποιος ο λογος να αυτοκτονήσεις και να το ετοιμασεις ενα μηνα πριν?

Καλά, το τι έχει στο μυαλό του ο καθένας δε μπορείς να το ξέρεις ούτε βγάζει πάντα "λογική"

Δημοσ.

Ακόμα κι αν επέμβει η αστυνομία και τον προλάβει δε σημαίνει πως δε θα το ξαναπροσπαθήσει στο μέλλον.

Προφανώς ο φίλος σου έχει τους λόγους του που θέλει να το κάνει. Αν στους εκμυστηρεύτηκε τότε ίσως μπορείς να κάνεις και κάτι να τον βοηθήσεις.

Δημοσ.

Μάλλον την αστυνομία θα πάρω, αλλά μπορώ να πω πως φοβάμαι λίγο, είναι ευαίσθητο το θέμα και νομίζω πως αν κάνω μια λάθος κίνηση θα τα τινάξω όλα στον αέρα. Όσο για την ημερομηνία, ήθελε και θέλει να κλείσει διάφορες εκκρεμότητες. 

Ακόμα κι αν επέμβει η αστυνομία και τον προλάβει δε σημαίνει πως δε θα το ξαναπροσπαθήσει στο μέλλον.

Προφανώς ο φίλος σου έχει τους λόγους του που θέλει να το κάνει. Αν στους εκμυστηρεύτηκε τότε ίσως μπορείς να κάνεις και κάτι να τον βοηθήσεις.

Μου τους είπε τους λόγους.. Δεν ξέρω αν είναι αρκετά σοβαροί για να αφαιρέσει την ζωή του, αλλά δεν μπορώ να το κρίνω.

Δημοσ.

Μου τους είπε τους λόγους.. Δεν ξέρω αν είναι αρκετά σοβαροί για να αφαιρέσει την ζωή του, αλλά δεν μπορώ να το κρίνω.

Αφού τους ξέρεις ανάλογα θα πράξεις.

Αν πρόκειται για ψυχολογικά προβλήματα, δύσκολα τα πράγματα. Αν πάλι είναι για θέματα πρακτικής φύσεως όπως πχ τα οικονομικά του ίσως είναι πιο εύκολο. Σε κάθε περίπτωση το καλύτερο που'χεις να κάνεις νομίζω είναι να το συζητήσεις με κάποιο ψυχολόγο και να κρίνει αυτός πως να το χειριστείτε.

Δημοσ.

Αφού τους ξέρεις ανάλογα θα πράξεις.

Αν πρόκειται για ψυχολογικά προβλήματα, δύσκολα τα πράγματα. Αν πάλι είναι για θέματα πρακτικής φύσεως όπως πχ τα οικονομικά του ίσως είναι πιο εύκολο. Σε κάθε περίπτωση το καλύτερο που'χεις να κάνεις νομίζω είναι να το συζητήσεις με κάποιο ψυχολόγο και να κρίνει αυτός πως να το χειριστείτε.

Ψυχολογικά είναι τα προβλήματα, από γεγονότα του παρελθόντος που τον έχουν στιγματίσει. Νομίζω πως δεν έχω την πολυτέλεια του χρόνου για να το συζητήσω, γιατί από κάτι μισόλογα που μου είπε χτες, πίνει πολύ, με διάφορους συνδυασμούς.. Θα πάρω τώρα τηλ, και ό,τι γίνει..

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...